2010-11-24
10:43:40
10:43:40
Julgodis
Knäck i micron
Koka alla ingredienser i 5 minuter, häll upp på en plåt och låt stelna. Skär upp i bitar.
Puffkola
100 g margarin
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 msk kakao
3 msk vetemjö
3 dl rice crispies/puffat ris
Blanda margarin, strösocker, ljus sirap, kakao och vetemjöl. Låt koka upp under omrörning på svag värme ca 5 minuter. Rör hela tiden. Blanda snabbt i riset. Häll ut massan på bakplåtspapper på en plåt och bred ut till en kaka. Låt kallna och dela sedan kakan i bitar. Går även att hålla i ischokladformar.
Farmorskola
3 dl socker
3 msk margarin
1 msk vaniljsocker
2 dl mjölk
3 msk kakao
Koka allt till en tjock smet och ta av innan den börjar stelna (ca 20 minuter). Den är klar när man kan göra ett streck med sleven och den är "trög". Häll smeten i en smörad långpanna, ca 20x30 cm. Låt stelna och bryt/skär sedan i bitar.
1 dl vispgrädde 2 dl strösocker 2 dl ljus sirap 1 dl hackade, skalade mandlar små pappersformar |
ca 70 st Ställ ut pappersformarna på en bricka. Blanda vispgrädde, strösocker och ljus sirap i en glasskål som tål mikrovågsugn. Koka blandningen på 600 W i 8 minuter. Rör ned de hackade mandlarna. Fördela knäcksmeten i pappersformarna. 5-minuterskola |
2 dl socker
1 dl sirap
100 g smör
3 tsk vanilijsocker
3 tsk kakao
1 dl sirap
100 g smör
3 tsk vanilijsocker
3 tsk kakao
Koka alla ingredienser i 5 minuter, häll upp på en plåt och låt stelna. Skär upp i bitar.
Puffkola
100 g margarin
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 msk kakao
3 msk vetemjö
3 dl rice crispies/puffat ris
Blanda margarin, strösocker, ljus sirap, kakao och vetemjöl. Låt koka upp under omrörning på svag värme ca 5 minuter. Rör hela tiden. Blanda snabbt i riset. Häll ut massan på bakplåtspapper på en plåt och bred ut till en kaka. Låt kallna och dela sedan kakan i bitar. Går även att hålla i ischokladformar.
Farmorskola
3 dl socker
3 msk margarin
1 msk vaniljsocker
2 dl mjölk
3 msk kakao
Koka allt till en tjock smet och ta av innan den börjar stelna (ca 20 minuter). Den är klar när man kan göra ett streck med sleven och den är "trög". Häll smeten i en smörad långpanna, ca 20x30 cm. Låt stelna och bryt/skär sedan i bitar.
Jenny
Malin, måste bara säga att jag AVGUDAR att du lagt upp de här recepten!! :D haha