2008-12-31
 01:30:21

Twilight

Så var den sedd. Filmen Twilight. Den här filmen måste bara ses. Det är verkligen en sån där film där man sitter och hoppas på att den aldrig ska ta slut utan bara fortsätta i flera timmar. Men slut tog den och givetvis, eftersom en uppföljare redan är på gång, var det ett sånt där jobbigt "to be continued"-slut. Men herregud, jag är helt salig över filmen ändå. Finns många adjektiv som skulle kunna nämnas nu men jag håller mig kort och koncist. Den var helt enkelt bland de bästa filmer jag sett. Den är nästan i klass med The Notebook men inte riktigt. Vill inte tala om för mycket vad som händer men att det är en film med vampyrer kan jag ju läcka. Hur konstigt det än låter så är det en så förbannat romantisk film, för övrigt om förbjuden kärlek mellan en vanlig människa och en vampyr. Det sjukaste är att de kysser varandra typ två gånger i filmen, resten av tiden tar de inte ens i varandra men ack så kärleksfull den är ändå. Killen är till en början inte alls läcker, snarare tvärtom, men ju längre filmen lider ju hetare blir han och man blir till slut sitter man där i soffan och finner sig själv vara lite småkär i honom. Har nog aldrig längtat så här mycket till uppföljaren.

Nä, nu ska jag nog kolla en film till. Är inte alls trött så det blir eventuellt Batman - The dark knight innan sängen intas. Dock själv eftersom min käre sambo har stensovit bredvid mig i si så där 3-4 timmar nu. Det enda livstecknet han har gett i från sig är ett grymtande då och då. Jaja, han lever i alla fall.

I morgon stundar nyårsafton, ska bli himla kul.

Länkar trailern till filmen här så kan ni som vill ta er en kik. Ja Anna, en KIK :)




Sov så gott.

MH
2008-12-29
 23:19:27

Bästa låten

Linkin Park - Leave out all te rest har snart spelats sönder på min MP3. Här gott folk får ni en länk till denna godbit. För övrigt så är den soundtrack till filmen Twilight. Hoppas att min kära sambo har med den hem från jobbet i morgon så jag kan se den. Den ska visst vara grymt bra.








MH
2008-12-29
 23:09:28

Ensam. Så tråkigt.

Nu är det ännu en sån där måndag när Tobias jobbar natt och jag får sova själv. Tur att katterna gör mig sällskap. De är nog rätt så tacksamma för just de här måndagarna. De som annars ligger på min sida ihopkurade till max för att få plats kan nu räta ut sig och sova nästintill på rygg som de så gärna gör. Jo tack, det skulle jag också varit. En annan bra sak med mina ensamma måndagsnätter är att jag för varje gång blir mindre och mindre mörkrädd. Lampan som tidigare fått stå tänd i köket under natten är numera släckt, wow! Framsteg.

Träningen ikväll var riktigt rolig och även om jag ligger ljusår efter alla andra så går det i alla fall framåt, vågar ju för sjutton att stega i sidled nu. Dra på trissor!

I morgon blir det jobb igen och sen blir det träning. Ska föröska klämma in en solning också men det verkar vara uppbokat och kö till alla Uddevallas solarium nu innan nyår. Får väl hoppas att det finns en tid på nyårsaftonens morgon. Men, kommer jag då se ut som en kräfta på kvällen? Suck. Dessa i-lands problem. Har för övrigt köpt en klänning att ha på mig dagen till ära. Tro mig, det är verkligen dagen till ära för den kommer jag aldrig kunna använda igen. Det är inget man slänger på sig en vanlig utekväll. Detta då den är silvrig och väldigt puttinuttig, alltså inte min grej alla andra 364 dagar på året. Men det är ju faktiskt inte varje dag det är nyårsafton. Tacka gud för det.. Bifogar en bild på den här nedanför.  Onsdagen ska i alla fall tillbringas hos Jenny. Förutom jag och hon så blir det Lina, Martin, Jossan, Carro, Madde och eventuellt Mickis. Mycket möjligt att jag glömt någon. Som det lät på träningen idag så kommer menyn bestå av 3 rätters. Lite snittar mm står först på listan, sen blir det den klassiska potatisgratängen med fläskfilé och bearnaise och till slut Linas beryktade pannacotta. Kommer förhoppningsvis bli gott, i alla fall så länge Jenny och Jossan håller sig borta i från köket :)

Nä gott folk, nu väntar sängen och min nya bok Sjöjungfrun, av Camilla Läckberg. Mina små älsklingar får givetvis krypa med mig ner under täcket.

God natt och sov så gott.

MH

2008-12-29
 13:49:24

Hysteriskt roligt

Björn Gustavsson - så jäkla roligt!




2008-12-29
 09:56:56

Christmas is over

Ja gott folk, då var julen över för den här gången. Den har varit mycket trevlig med julfirande med både min och Tobias släkt. Julklapparna var mycket välkomna och framför allt den nya 50 (!) tums tv:n från mina underbara föräldrar. Tobias är helt salig och förklarar för mig ungefär 15 gånger om dagen hur bra den faktiskt är. Nu stundar snart nyår som ska firas hos Jenny, om jag inte helt misstar mig, och en veckas träning. Ska bli skönt att röra lite på sig igen efter en efterhängsen förkylning med en riktigt retsam hosta.

Har för övrigt bestämt mig för att uppdatera bloggen mycket oftare och med kortare inlägg i stället för mina uppsats liknande texter som tidiagre skådats här på bloggen. Dessutom planerar jag att lägga in mycket mer bilder. Håll ut gott folk.

Bästa låten på riktigt, riktigt länge:

Linkin park - Leave out all the rest

Nu är rasten slut och det är dags att jobba igen.

Arrividerci.

MH
2008-12-23
 11:24:08

Dan före dopparedan

Jag vet inte varför men jag får verkligen ingen julstämning i år. När jag tänker efter så har jag nog inte haft det de senaste 5 åren. Julen är inte densamma som när man var liten, då man letade i garderober efter klappar i hopp om att kunna öppna dem försiktigt utan att det efteråt syntes. Numera vet man vad man ska få i julklapp och spänningen är därmed som bortblåst. Har fortfarande kvar att köpa till farmor, Tobias lillebror och Tobias pappas nya fru Helena. Får bli nåt litet då ekonomin inte tillåter mer just i december månad. Fattar inte varför, men studiebidraget som normalt är väligt litet är i denna månad hela 2000 kr mindre. Tror det har något att göra med att man får mer någon annan, men det är ju den här månaden man behöver pengarna. Jaja, får bli ett sista panik inköp innan jag och Tobias åker till Lidköping för julfirande. Det är skönt att vi slipper åka till Laxå den här julen och att Tobias mamma med familj kommer till oss i stället. Detta gör ju att jag för första gången kan gå ut och svira på juldagen. Woooow! Ska bli riktigt roligt.

Synd för oss men kul för Heid att de lyckades vinna borta mot Spårvägen i söndags. Detta innebär att de nu med samma poäng men med bättre målskillnad parkerar sig före oss. Men en 9:e plats är inte fy skam och att det dessutom är betryggande 5 poäng ner till nedflyttningsplats känns himla gott. Bra tjejer, det har ni gjort er förtjänta av!

Nä, nu får jag fortsätta jobba.

Och besöka ordet med Alladdin-askar, skumtomtar och wienernougat som våra söta chefer ställt upp här på jobbet.
Livsfarligt! Får helt enkelt bli en sallad till lunch idag... :)

MH
2008-12-21
 17:49:52

4:e advent

Nu var det så längesedan jag uppdaterade bloggen så jag tror jag dör. Skämmes! Nåväl, orkar inte uppdatera er med allt som har hänt i mitt upptagna liv sedan sist. Det enda som har hänt är väl egentligen plugg, jobb och träning. Och så har ju tjejerna spelat två matcher varav dagens match vanns och onsdagens match blev lika. Gött jobbat girls! Hoppas Spårvägen slår Heid ikväll också, då tror jag om jag inte är helt bakom flötet att vi går om dem och ligger på en 8:e och sista slutspelsplats inför juluppehållet. Vore skoj! Det är de verkligen värda i julklapp de små godingarna :)

Helgen har spenderats själv hemma då Tobias är i Katrineholm med distriktslaget. Fick nyligen veta att de vann b-slutspelet. Var väl kanske inte så bra men med tanke på förutsättningarna ändå helt okej. Gårdagen bestod av träning, sedan käk på Cheers med tjejerna, därefter kollade vi herr matchen för att till slut gå och handla godis och mat samt hyra film. Himla mysig kväll må jag säga.

Idag har jag pluggat en del, blir inget klokare för det men man kan ju alltid låtsas, och varit på Torp. Där inhandlades lite smycken och en kjol jag hade tänkt ha på juldagen. Lina har bokat bord på Harry's så vi ska dit och äta lax för att sedan  ha en förhoppningsvis väldigt trevlig och dessutom välbehövlig utekväll.

Julklapparna är färdighandlade så när som på en ynka liten klapp till Tobias lillebror. Lägger över det på T nu, kommer inte på vad vi ska köpa.

Kan väl lägga in en kommentar med om de senaste dagarnas skriverier i tidningen angående Kropps hejarklack som tydligen skrikit könsord på Önnereds matchen. Tycker det är lågt och i själva verket inte ens värt att nämna att tidningen gjort sådan grej av det hela, men för guds skull lägg ner pajkastningen nu och snälla Bohusläningen försök att lägga fokus på tjejerna som spelar handboll i stället för att ta deras utrymme i tidningen åt något så löjligt. Hoppas att morgondagens tidning innehåller en artikel om dagens vinstmatch mot Skånela i stället för att driva klackfrågan till nya höjder.

Nä, nu sk jag äta choklad och dricka julmust.

I morgon väntar jobb och snart är det julafton.

På återseende.

MH

2008-12-16
 12:27:23

Snart jul

Nu var det för länge sedan igen! Men hinner inte skriva något nu, sitter på jobbet, så får göra det ikväll eller nåt.

Kul med match mot Önnered imorn. Heja Kropps! :)

MH
2008-12-10
 14:17:50

Allt för längesedan..

Nu har jag varit så där tok-dålig på att blogga, det har ju för bövelen gått en hel vecka sedan sist! Nu måste det bli ordning på det här.

Sista veckan har i alla fall bestått av träning, plugg, salmonellaprovtagning (tur nog var det negativt), test av Gituarr Hero och Rock Band för Bohusläningen med Egypten-tjejerna + Anna. Sen har det blivit mycket handbolls tittande på tv (Anna och Jenny är numera familjemedlemmar, likvärdiga med katterna enligt Tobias) och två turer till Överby. Där inhandlades bland annat alla julklappar, en nyårsklänning till mig själv och lite annat smått och gott.

Pluggandet går väl sådär, känner att jag behöver lägga all min vakna tid på det fram till tentan 10 jan, men nu ska jag dessutom jobba över jul och nyår så jag vet inte hur jag ska få plugg, träningar och jobb att gå ihop. Får väl försöka vara lite kreativ och framför allt planera för en gångs skull!

Handbollsträningarna är jätte roliga just nu. Det är väl inte något speciellt med dem och vi gör heller inget annorlunda än vad som brukar göras, men det är väl det att jag numera nästan kan vara med hela träningarna varje gång som är så skoj! Kan tänka mig att det är svårt för de som är helt ointresserade av idrott att tänka sig in i hur det kan vara så förbaskat roligt att för vuxna människor springa efter en boll fram och tillbaka. Och hur man efter tre knäoperationer fortfarande kan tycka att det är det roligaste som finns! Bra konstigt det där..

En annan oerhört rolig sak är att en av mina allra bästa vänner är hemma från USA över jul och henne ska jag träffa i morgon! Har inte träffat henne på jätte, jätte länge och det ska bli sååååå kul :)

En mindre rolig sak är att i morgon är det ett år sedan min älskade moster Inger dog i cancer. Helt sjukt hur man kan sakna någon så mycket.

Nä, nu ska jag gå och till köket och skala potatis. Kock-Malin ska laga torsk och äggsås till sin älskling idag. Återkommer om hur det blev, är nämligen första gången jag försöker mig på detta.

På återseende.

MH



En mattidning i Tobias händer är ungefär som snö i juli..

Något som inte hör till vanligheterna :)
2008-12-03
 22:10:57

Mörkt, mörk och åter mörkt.

Kan det inte bli ljust igen? Man blir ju bara så trött av allt mörker. Inte ens dagarna är speciellt ljusa. Usch.

Gårdagen bestod av en snabb visit i Lidköping. Är jätte nöjd med håret som Jossan fixade. Mitt hår är numera lite mörkare med en aning rött i, och lugg har jag för första gången sedan jag var pytteliten. Efter det hämtade pappa mig och körde hem mig till dem. Skulle egentligen ha pluggat där men som vanligt somnade jag på soffan och vaknade inte förrän mamma kom hem. Mamma som för övrigt tvingade mig att smaka på ärtsoppa för första gången i mitt liv! Till min förvåning så var det faktiskt ganska så gott. Med en väldans massa senap i förstås.. På kvällen var det dags för tjejerna att spela mot Skövde. Nån grej som min gamla klubb fixade för att få upp intresset för damhandboll. Precis som förra gången lagen möttes så vann Skövde klart, och de visade att de trots förlusten av viktiga spelare faktiskt kan gå till SM-final i år med. Imponerande. Väl hemma i Uddevalla igen följde Anna med och kollade EM matchen Sverige - Vitryssland. Katastrofalt spel av svenskorna i andra halvlek och nu måste de vinna mot Österrike i morgon, annars är det farväl till den medalj som de satt upp som mål.

Dagen har bestått av plugg, lunch med Tobias på Thai Palace, städning och träning. Kul förresten att man kan träna börja handboll igen och att knät inte alls krånglar, MEN det är nåt helvetiskt frustrerande att vara så sjukt dålig som jag är för tillfället. Allt som, innan jag pajade knät, gick så lätt att göra kräver numera enorm fokusering. Och det mesta blir pannkaka, men det är väl sånt man får räkna med och ytterligare en månad med handboll innan jag börjar med matcher igen kommer förhoppningsvis att sprida nåt ljus över min handbolls-tillvaro. När jag varknade i morse så ringde jag vårdcentralen för att få tid där. Har nämligen tänkt att göra ett salmonellaprov eftersom jag varit dålig sen vi kom hem från Egypten. Hon som ringde upp från VC förklarade att det inte fanns några tider kvar idag och att jag fick vara så snäll och återkomma i morgon. Varför kan man inte boka en tid idag till i morgon? Att det ska vara så jäkla svårt! Så jag får gå upp tidigt i morgon och ringa och hoppas på att jag får en tid. Ska dessutom träna med naprapat Jesper imorn, såvida jag inte får en tid på VC som krockar med den. På kvällen blir det träning och efter det hem och kolla Sverige matchen. Har en svag känsla av att jag kommer få med mig halva laget hem för att se den.. :)

Nu blir det dusch och lite plugg innan sängen väntar. Idag ska jag kolla Mamma Mia innan jag somnar, hoppas den är lika bra som alla säger.


Grym låt: Chris Cornell feat Timbaland - Scream


På återseende och sov så gott.

MH

2008-12-01
 14:06:09

Måndag än en gång, men nu i en ny månad.

Ja så var det december igen. Helt sjukt hur tiden kan gå så fort, snart sitter man här med 14 skrikande ungar och en man som ropar och undrar när maten är klar. Hemska tanke. Kommer inte dröja länge innan julafton är här så i helgen blir det till att börja köpa julklappar till de som ska få det. Eftersom man numera är fattig student så blir det till att sålla ut de viktigaste att köpa till. Mamma, pappa, lillebror Marcus och Tobias får räcka i år. Sen ska man ju komma på något man vill ha själv, det är inte det lättaste vill jag lova!

Gårdagen blev trevlig. Anna och Jenny följde med hit efter juniormatchen för att se på Sverige-Rumänien, kul att de vann igen. Sen kollade vi på One Tree Hill och efter det Gossip Girl. Kvällen slutade med film i soffan med Tobias. Hankock var det som sågs.

Dagen började med att jag gick upp klockan 10, lite väl sent. Pluggade och plockade i ordning lite hemma och skickade i väg Tobias för att handla medans jag gjorde mig i ordning. Idag blir det folieinbakad torsk med potatis och hollandaisesås. Mums! Eftermiddagen får gå åt till att läsa lite mer juridik och ikväll är det träning.

I morgon ska jag åka med Jossan till Lidköping för att färga och klippa håret. Vi möter nämligen Skövde i en träningsmatch där imorn kväll så vi slår två flugor i en smäll helt enkelt. Ska bli kul att se matchen eftersom jag missade förra gången de möttes. Får väl även försöka träffa familjen när man för en gångs skull är hemma.

Sist, men inte minst, ett STORT GRATTIS till allas våran Elin som har tagit körkort!

På återseende.

MH