2009-11-30
 14:29:10

Helt åt helvete!

Jag är sjuk. Har mått konstigt i flera dagar och nu har det brutit ut. Feber, förkyld (i och för sig sedan innan), huvudvärk och illamående (som resulterat ett par kräkattacker under förmiddagen). Riktigt oskön timing må jag säga. Ikväll drar träningarna igång igen och efter en veckas ledigt så längtar man verkligen dit. Till och med efter fysen, hör och häpna, eftersom det är så mycket roligare att köra den med världens bästa lagkompisar än att köra själv.

Missade givetvis skolan idag, men jag har i alla fall tur som har med Nypan på den här kursen så jag kan ta hennes anteckningar sen.

Nu ska jag försöka ta mig upp och dricka lite. Därefter blir det till att lägga sig igen och se 2012, mer än så orkar jag nog inte idag. Tobias börjar jobba kl 16 och slutar inte förrän kl 13 i morgon, jag kommer alltså få tillbringa natten själv. Hoppas verkligen inte att jag blir sämre, det finns inget värre än att vara själv när man är sjuk.

Nej, nu får det vara slut med allt tyck-synd-om-mig-prat.

Förresten, bion igår (Luftslottet som sprängdes) var faktiskt riktigt bra. Mycket bättre än 2:an, men 1:an är lätt den bästa.

Bye bye.

2009-11-29
 19:22:05

Saknat mig?

Nu har jag inte bloggat på nästan en vecka. Anledningen till detta är att vi som sagt har varit träningslediga och därför har jag bland annat varit hemma i Lidköping. Bloggen är inte högst prioriterad då tyvärr. Hur som helst skulle jag kunna skriva massor om veckan som gått, men jag har lite ont om tid så det får bli en liten lista i punktform i stället.

(Måndag: ni vet redan vet eftersom jag skrev ett inlägg då).
Tisdag: Plugg och b-lagsmatch. Vinst över toppkonkurrenten Kungälv med en boll.
Onsdag: Skola och sen hem till Lidköping för att umgås med Emelie och familjen.
Torsdag: Umgicks med familjen och på kvällen var jag med på mitt gamla lag HK Linnes träning. Jätte skoj!
Fredag: Tillbaka till Uddevalla. Ett stopp på Överby resulterade i ett par nya svarta pumps. På eftermiddagen åkte jag med Jenny till Göteborg för att handla lite på IKEA (givetvis handlade jag där trots att jag inte behövde nåt, men så är det ju alltid med mig) och därefter se herrarnas match mot Kärra.
Lördag: B-lagsmatch igen, den här gången borta mot Bollebygd. Vinst med 35-23 och vi är fortfarande obesegrade i den division 2 serien. På kvällen utgång tillsammans med Jenny och Elin.
Söndag: Slappardag med stort S.

Har förresten sett en sjukt bra film idag, My sisters keeper (eller på svenska; Allt för min syster). Den är riktigt, riktigt bra men den är även så förbannat sorglig. Handlar om en tjej som har "avlats" fram av sina föräldrar för att kunna bota sin leukemisjuka syster. Ni kan ju se efter själva. Se den.



Nu blir det till att göra lite toasts med skinka och ost för att sedan sätta sig framför tv:n en stund och kolla El Clázico. Klockan 20.30 ska jag och Tobias vara på bion för att hämta ut våra reserverade biljetter till Luftslottet som sprängdes. Det är för er som inte vet den tredje och sista filmen i Stieg Larsson-triologin. Jag har ju inte läst böckerna så jag vet inte vad den handlar om alls, dock har jag hört att den inte ska vara så bra (menar filmen och inte boken). Är nog ingen större fara, jag är inte så kräsen när det gäller filmer man ser på bio eftersom det är bland det bästa jag vet.

I morgon väntar skola mellan 12-15 och på kvällen drar träningarna igång igen. Givetvis blir det med ett BIP-test. Usch vilken ångest jag har inför det. Ska i alla fall inte gå av först, det är ett som är säkert. Sen vore det ju himla bra om jag förbättrade mig med tanke på att jag var riktigt dåligt tränad förra gången jag gjorde det, vilket var i början på försäsongen (tror jag).

Nej, nu väntar mina toasts. Ska ringa mamsen också.

Au revoir.
2009-11-23
 22:08:51

It´s raining men!

Ärligt talat, nu har det regnat varenda dag sen jag-vet-inte-när. Nu får det väl ändå vara nog?! Hellre snö än regn för bövelen!

Den här dagen har ägnats åt skola mellan 10 och 15. Väl hemma tog jag en välbehövlig power-nap (är så sjukt trött nu för tiden) och strax innan 18 drog jag på mig full mundering samt snörade på mig joggingskorna och gav mig ut på en löprunda. Till en början duggade det mest men givetvis blev regndropparna både större och kom tätare ju längre jag sprang. Hade ingen planerad löpväg så jag irrade runt lite överallt här i Uddevalla, huvudsaken var att det var upplyst där jag sprang. Hur som helst var jag ute i ca 50 minuter och när jag kom hem kunde jag i stort sett vrida ur flera liter ur kläderna. Svett var det knappast, för jag frös som en idiot hela tiden, utan det var ju givetvis vatten. Det är föga förvånande om jag har en ännu värre förkylning i morgon när jag vaknar. Efter löpningen fortsatte jag i alla fall med lite styrketräning. Eftersom vi inte har några redskap här hemma så körde jag övningar med kroppsvikten a la Anneli:

* Kissande hunden
* Hitlers hund
* Lopphopp
* Armhävningar
* Raka och sneda sit-ups
* Tåhäv
* Benböj med hopp
* Plankan
* Utfallssteg

Anledningen till detta egna fys-pass är att vi har en veckas ledigt från den kollektiva träningen men vi ska ändå genomföra 4 pass. Jag ska i och för sig spela 2 b-lags matcher den här veckan också, så jag får se om jag hinner med 4 pass utöver det. Hur som helst tänkte jag köra ett på torsdag med min lillebror samt ett på fredag när jag kommer hem. Ska nämligen hem till Lidköping efter föreläsningen på onsdag och sen stannar jag tills på fredag. Ska bli himla kul att umgås med familjen och dessutom träffa Anna och Emelie.

Den här veckan blir både rolig och tråkig. Rolig i det avseendet att jag ska spela 2 matcher samt att jag ska hem till Lidköping. Tråkig i det avseendet att jag knappt kommer att träffa min älskling. Idag jobbar han natt så vi ses först i morgon efter att han slutar vid 13. På onsdag åker ju jag tidigt på morgonen och när jag kommer tillbaka på fredag så åker han på bortamatch till Värmland. Och på lördag blir det heller ingen kvalitetstid för då jobbar han och jag har bortamatch i Bollebygd (av alla ställen). Vi får helt enkelt ha en riktig mysdag på söndag.

Nu blir det till att koka ett par ägg och göra några goda mackor. Ska nog unna mig lite varm choklad till det, är så frusen så det värmer nog upp kroppen lite. Efter det blir det till att se en film (kanske New Moon igen) eller Friday Night Lights och Grey's Anatomy.

I morgon stundar plugg hela dagen samt b-lags match mot Kungälv på kvällen. Wish me luck!

Sayonara.

2009-11-22
 21:25:52

22.11.2009

Jag vet att det är sjukt tråkigt att läsa min blogg just nu. Inläggen lyser med sin frånvaro och när de väl kommer så är de ointressanta och menlösa. Men, den största anledningen till att jag skriver är att min mamma mer än gärna läser här vad jag sysslar med om dagarna. Därav tråkiga men informativa inlägg.

Eftersom jag är riktigt jäkla sliten efter gårdagens lagfest så får resterande del av inlägget bli i punktform.

Hänt det sista
♦ Har sett New Moon på bio med Tobias. Bra mycket bättre än jag förväntade mig. Se den!
♦ Jobbat i cafét i hallen.
♦ Varit på lagfest hos Sissi med efterföljande utgång på Mortens. Sjukt kul var det!
♦ Kollat Tobias match i Lysekil. Vinst mot toppkollegan Brukspôjkera.

I morgon
♦ Skola från 10 till 15.
♦ Eventuellt åka med Jenny till Gbg och kolla när hon spelar mot landslaget.

Nu blir det ett CSI avsnitt. Kommer dock somna inom 5 minuter, så vad är poängen?

Sayonara.

2009-11-18
 21:00:41

18.11.2009

Gjort idag:

♥ Varit i skolan mellan 12-15
♥ Fixat lite aktiviteter inför lagfesten på lördag
♥ Besökt Systembolaget och inhandlat lite smått och gott
♥ Hyrt nya Wallander filmen Läckan och LA Gigolo

Att göra i morgon:

♥ Ta blodprov på VC klockan 8.00 för att kolla att järnvärdet har blivit bättre
♥ Sola klockan 9.00
♥ Plugga
♥ Träna på kvällen
♥ Kolla herrarnas match mot Warta

Nu blir det till att göra klart frågesporten inför lördagen.

Sayonara.

2009-11-16
 22:48:37

Twenty past ten

Sitter nu här klockan 22.20 och kollar på Paradise Hotel. Vet helt ärligt talat inte vad jag tycker om det. Deltagarna är ju milt sagt rätt så patetiska men man ska ju inte sticka under stolen med att det är förbannat underhållande. Ligger nog någon slags skadeglädje i det, tänk när de kommer hem till Sverige igen och har gjort bort sig inför hela svenska folket. Grattis till det. Dessutom lyckades ju ett av paren med bedriften att gänga redan första kvällen, och då ska det tilläggas att dessa två egentligen inte ens gillar varandra. Starkt jobbat.

Helgen har varit väldigt lugn. I lördags tränade vi ju tidigt i Trollhättan och därefter begav jag och Jenny oss till sjukhuset för att ta vaccinet. Resten av dagen spenderades med Janny, Jossan och Nypan. Vi bakade nämligen bullar samt lagade mat och kollade handboll/tv.

Söndagen var om möjligt ännu lugnare och på kvällen spelade vi match med b-laget borta mot Önnereds farmarlag. Matchen slutade oavgjord och min egen insats var rent utsagt katastrof. Det var verkligen en sådan där match när allt gick åt helvete. Det enda bra var de första 5 minuterna då jag satte en straff och, hör och häpna, kontrade in ett mål. Det händer ungefär lika ofta som istiden. Nåväl, bättre lycka nästa gång.

Den här dagen skulle egentligen börjat med föreläsning 9 till 12, men jag har varit vaken i stort sett hela natten med migrän liknande huvudvärk så jag stannade hemma. När klockan ringde tog jag ett par Alvedon till och somnade äntligen ett par timmar. Väl vaken hade det mesta släppt, men jag har varit lite dåsig hela dagen. Fick ett sms av Nypan som sa att jag inte hade missat någonting på föreläsningen, och det var ju skönt det. Tillbringade sedan dagen med att lägga in lite inlägg på Kropps dams hemsida samt läsa i Avtalsrättsboken.

På kvällen var det som vanligt handbollsträning. Något som dock var ovanligt var att Stefan Lövgren höll i halva träningen. Vi började med en uppvärmning som vi inte är riktigt vana vid, nämligen hopprep i ca 8 min och fortsatte sedan med diverse olika kordinationsövningar (vi såg heeeelt mongo ut by the way). Sedan gjorde vi 9-metare en hel del olika övningar med Stefan som både var roliga och nyttiga. Efter träningen hade vi lite matchgenomgång inför bortamatchen mot Sävehof på onsdag.

Väl hemma blev det rostat bröd med kokt ägg. Det är så förbannat jäkla gott och jag fattar inte varför jag inte äter det oftare!

I morgon ska jag upp tidigt (9,20 är tidigt för mig) för att gå och bättra på brännan i solariet. Har inte gjort det på flera månader så jag känner att det är dags för ett par besök den här veckan. Vore ju gött med en liten solbränna lagom till lagfesten på lördag. Därefter blir det hem och städa samt plugga. Eftersom vi är träningslediga så tänkte jag gå och gymma eller gå ut och löpa, behöver båda delarna så vi får se vad det blir i morgon. Ska dessutom följa med Tobias till hans pappa, de ska nämligen sätta in den nya bilstereon i bilen som Tobias "bara var tvungen att köpa igår". Det som är bra med den är att man kan spela mp3, man behöver alltså inte bränna en massa skivor. Jag gillar't.

Nu blir det film innan jag lägger mig. Tänkte se The time travelers wife, verkar vara himla mysig.




Natti natti.
2009-11-13
 22:53:32

Fredag den 13:e

Har jag haft otur idag? Nej. Är jag skrockfull? Inte det minsta. Hur som helst måste jag komma in i det här med att skriva minst ett inlägg varje dag igen. Men ärligt talat, har jag inget att skriva om så är det väl ingen idé. Inte för att jag brukar ha speciellt mycket att skriva om, den här bloggen är ju mer eller mindre en dagbok numera. Får väl försöka hitta lite inspiration någonstans så att inläggen bara spottas ur mig. Håll till godo.

I går hade jag en riktig röjar-dag här hemma. Fick både dammsugit, diskat och dammat samt plockat ur en massa skit ur hyllorna med skolböcker/papper. När jag väl var klar med det kom Jossan hit för att kolla på film. Hon tog med sig The Proposal, som jag inte hade sett klart, och den är faktiskt riktigt bra och rolig för att vara en så förutsägbart romantisk komedi. Se den om ni inte har gjort det. Förresten, en annan bra film jag såg härom kvällen när jag inte kunde somna är Pojken i randig pyjamas. Riktigt hemsk film men jag gillar på nåt sjukt sätt filmer om andra världskriget. Slutet är ju varken det bästa eller lyckligaste (för att inte avslöja för mycket) men den är ändå sevärd. När Jossan gått hem tog jag tag i lite plugg och läste ett par kapitel om avtalsrätt.

På kvällen vankades det match för a-laget mot Spårvägen. En riktigt skön vinst blev det och det var himla bra det efter några mindre bra insatser de två senaste matcherna. Nu hoppas jag på att de slår Sävehof borta på onsdag. Låter för ett handbollsöra som mission impossible, men större skrällar har skett. Avslutade kvällen med ett par avsnitt CSI och Criminal Minds.

Den här dagen har bestått av en tripp till Torp med Tobias. Vi började med ÖB där vi fick inhandlat lite schampo och balsam, deo, tandborstar och chips. Sen vidare till Bauhaus för att kolla om färgen vi målade med i sovrummet fanns kvar. Katterna har nämligen rivit sönder tapeten så jag behövde en liten burk för att kunna spackla och måla över. Som tur var fanns den det så jag ska se till att fixa det samtidigt som jag målar hallen nästa vecka (eller näst nästa). Lunch intogs sedan på Briggen och dagen till ära blev det bakad potatis. Potatisen var jätte god, men kycklingröran till smakade riktigt jävla illa. Tror någon hade tappat i curryn för det var så mycket att det knappt gick att äta. Fick även inhandlat ett par nya handbollsskor. Hittade äntligen ett par nya Adidas som inte är i någon skrikig färg utan de är helvita med lite lila/rosa på. Hur som helst var de jätte sköna, hoppas de funkar bra ihop med mina inlägg också. Resten av dagen har gått åt till att läsa lite avtalsrätt och bara slappa i soffan. Åt dessutom bakad potatis igen eftersom jag blev så besviken på den jag åt till lunch. Den här gången blev det på ett riktigt nyttigt Malin-sätt; med massa smör, salt, gräddfil och lök. Mumma. Givetvis julmust till det. Kollade som vanligt Idol och Mariette var riktigt jäkla grym. Eddie var enligt min mening kass, men juryn tyckte han var bra. Nåväl. Har varit själv hemma eftersom Tobias har haft bortamatch i Nossebro, men ibland är det så fruktansvärt skönt att bara vara själv och inte behöva göra någonting mer än att ligga i soffan. Me like.

I morgon väntar tidig träning i Trollhättan. Anledningen till att vi ska träna där antar jag är att det inte fanns någon hall ledig här i Uddevalla. Efter träningen ska jag och Jenny eventuellt ta en spruta mot hepatit. Vi gjorde ju det för ganska så exakt ett år sedan när vi åkte till Egypten och tydligen är det så att om man tar en till nu så är man skyddad resten av livet. Det kan det ju vara värt. Vad som händer resten av lördagen är oklart. På söndag är det i alla fall dags för b-lags match igen och den här gången mot Önnereds farmarlag. Den kommer bli betydligt tuffare än de tidigare matcherna men jag tror givetvis på vinst. Dessutom verkar vi få med lite mer tjejer från a-laget den här gången eftersom vissa inte fick komma in och spela i matchen igår. Eftersom jag tränar med dem typ 4-5 gånger per vecka så ska det bli kul att även spela med dem.

Nu blir det sängen, eller jag ligger ju i och för sig redan i sängen. Tänkte kolla nya Friday Night Lights avsnittet samt Grey's Anatomy och CSI innan jag somnar. Upp klockan 8 i morgon för att bli hämtad av Elin.


Nya skorna


Natti natti.
2009-11-11
 23:13:21

11.11.2009

Dåligt med updates nu för tiden. Sedan sist har jag börjat nya kursen, har nu hunnit med två föreläsningar och jag har inte lärt mig speciellt mycket. Måste börja läsa kurslitteraturen i morgon helt enkelt, annars är det kört. Big time. Hur som helst är det skit kul att jag har fått Nypan som klasskamrat!

Gårdagen bestod av en massa småsaker. Fixade lite här hemma till en början och sedan bar det av ut till Torp för att storhandla med Tobias. Jag rensade frysen på allt gammalt häromdagen så den behövde fyllas på. Första gången vi riktigt storhandlade by the way. På kvällen åkte vi och tvättade Tobias mormor och morfars bil både invändigt som utvändigt, det behövdes om man säger så. Vi avslutade sedan med att ta en promenad och därefter göra tacogratäng.

Idag var det föreläsning i skolan mellan 9 och 12 och därefter åkte jag och Nypan till Cheers och åt lunch. Jätte god mat, även fast det var lite torrt. Har jag skrivit det så får jag väl kanske skriva vad vi åt. Hur som helst var det grekisk pannbiff med fetaost i och till det tsatziki och klyftpotatis. Mumma! Efter maten följde jag med Sofia till Colorama för att välja tapeter, hon har haft rätt rejäl beslutsångest över detta nämligen. Hur som helst kom vi därifrån till slut och hon hade då valt vitt till vardagsrummet och grått till hallen. Blir nog himla fint. Därefter mötte jag upp Tobias och gick med honom till hans mormor och morfar för att hämta bilen. Väl hemma blev det ett avsnitt av One Tree Hill, ett av Friday Night Lights och ett av Gossip Girl. På kvällen var det som vanligt handbollsträning med efterföljande matchgenomgång inför morgondagen.

Resten av kvällen har gått åt till att lägga ut all min kurslitteratur jag har köpt under de senaste åren till försäljning på nätet. (oj, lång och jobbig mening det där) De ligger bara här hemma och skräpar och jag kan säkert tjäna en slant på det. Har hela tiden tänkt att "jag kanske behöver dem igen någon gång", men ärligt talat, behöver jag det så får jag väl köpa dem igen. That's it.

I morgon är det som sagt match för a-laget, den här gången mot Spårvägen. Vinst vore himla gött och jag håller de tummar och tår jag har. Resten av dagen kommer gå åt till plugg och eventuellt roa lilla Jossan som är ledig.

Nu blir det film tills jag somnar. Ska kolla klart Surrogates och efter den blir det förmodligen Cirque du Freak - The Vampires Assistant. Har höga förväntningar på den.

Sayonara.
2009-11-08
 21:04:10

08.11.2009

Den här söndagen kommer inte gå till historien som en produktiv och effektiv dag. Började med att gå upp vid 10 och åt sedan frukost med Tobias. Därefter lade jag mig i sängen igen och kollade ett avsnitt av Criminal Minds. Fixade även lite med mobilen, lade bland annat in lite nya applikationer och ett nytt tema. Även ett par nya ringsignaler laddades ner. Under eftermiddagen/kvällen har jag varit i Lysekil och kollat på handboll. Tobias lag vann, även om vi är oense över hur bra matchen egentligen var. Jag tycker botten, Tobias tycker toppen. Hur som helst så vann de i alla fall, det är ju huvudsaken.

Väl hemma har jag fixat i ordning för morgondagens föreläsningar. Nya kursen sätter igång så det var bara till att packa ner ett nytt block, lagboken (vet inte ens om den behövs) och pennfacket. Har dessutom fixat i ordning mackorna till frukost samt pastagratängen till lunch, och fyllt på mobilen med lite ny musik.

Nu blir det chokladpudding med älsklingen och ett avsnitt av CSI och ett av Grey's Anatomy. Ska även måla på nytt nagellack. Ljusrosa dagen till ära.

Nödvändigt inlägg va?

Missa förresten inte mitt och Jossan inlägg i träningsdagboken i morgon. Ni hittar det här!



Och by the way, hur söt är inte min lilla sötnos när hon värmer sig under elementet?

                      


Sayonara.


2009-11-07
 23:15:13

Egentligen för trött...

..men gör ändå ett försök till ett kort inlägg i punktform.

♦ Vinst med b-laget idag mot Aranäs, 31-15. Än så länge obesegrade.
♦ A-laget fick stryk mot Västerås. Jäkligt trist men grattis till Lina.
♦ Har skrivit nästa veckas inlägg till Tränigsdagboken (på hemsidan) ihop med Jossan.
♦ Har städat hela lägenheten.
♦ Har ätit god mat med Tobias.

I morgon blir det till att skriva klart tränigsdagboken, kolla på Tobias match ute i Lysekil samt röja i garderober. Ska dessutom laga en favorit till middag, nämligen Jennys pastagratäng. Måste även fixa lite ny musik till Iphonen. Börjar tröttna på det nuvarande utbudet.

Nu blir det glass med chokladsås och sen TV:n eller någon serie på datorn tills jag somnar.

Bye bye.

2009-11-06
 22:48:18

Bäst just nu

2009-11-06
 22:46:23

Luften gick ur

Vaknade vad halv 9 i morse och mådde pissdåligt. Gick upp och tog tempen, som tur var visade den normala 37,3 grader. Världsförkylningen var dock ett faktum, tror jag har varit konstant snuvig i ett år nu förresten. Hur är det möjligt? Kan inte minnas att jag varit helt snorfri sedan vi var i Egypten förra året i november. Fick ställa in lunchen med Erica och Malin i skolan innan tentan, och gick i stället och lade mig i 2 timmar till samt slängde i mig 2 alvedon.

Tentan gick nog rätt så bra, är rätt säker på att jag klarade godkänt i alla fall. Kan nog till och med inkassera ett VG om jag har tur.

Väl hemma bar det av till hallen direkt för att se herrarnas två matcher. B-laget förlorade mot Höfers och a-laget vann väldigt överraskande mot serieledarna Aranäs. På vägen hem köpte jag och Tobias pizza, det var så länge sedan och vårat kylskåp innehåller typ 2 gurkor för tillfället.

I morgon blir det sovmorgon och på kvällen är det dags för b-lags match. Hoppas verkligen att förkylningen inte blir ännu värre än att alvedon och nässpray hjälper. Har dock lovat mamma att inte spela/träna så länge jag har ont i halsen (och det har jag inte nu), så jag får väl hålla det.

Nu blir det snart sängen och fortsatt läsning i boken., är helt utslagen så det lär inte dröja länge innan jag somnar.

Natti natti. 

2009-11-04
 15:18:27

Mitt, mitt, mitt i veckan.

Vart har måndag och tisdag tagit vägen den här veckan? Usch, vad fort de rann förbi. Måndagen spenderades i alla fall hemma med en massa plugg som vanligt. På kvällen var det som vanligt träning och den här gången med efterföljande gym. Sådan träningsvärk jag hade igår, och har än idag, efter det benpasset har jag inte haft på väldigt länge. Det är faktiskt rätt tillfredställande. man vet att tränigen verkligen tog. Däremot är jag väldigt skeptisk till hur jag ska kunna genomföra dagens handbollsträning med tanke på att jag knappt kan resa mig från sittandes utan att ta stöd av något samt att jag knappt kommer framåt när jag går. Hujedamig.

Gårdagen bestod av föreläsning i skolan hela dagen lång samt ännu mera plugg på kvällen. Vi hade egen gymträning som skulle genomföras antingen igår eller idag, så jag sköt på det till idag. Det ångrar jag så här i efterhand. Gick till gymmet förut, det blev Motionshuset idag eftersom jag inte orkade ta mig bort till Sportlife, och väl där trodde jag att jag skulle dö. Även om jag körde rygg och biceps/triceps så gjorde varenda liten rörelse ont i benen och rumpan. Hur är det möjligt? Hur som helst var det "skönt" efteråt när skiten var gjord, men frågan är väl hur mycket jag kommer kunna röra mig i morgon. Då blir det dessutom (troligtvis) ett nytt benpass på styrkan efter handbollen. Phu!

Idag har jag i alla fall fått lite gjort. Började med att röja upp här hemma och köra med hand-dammsugaren där det behövdes. (Sköt upp den riktiga damsugningen till i morgon). Sedan vankades det frukost och därefter iväg till gymmet. Väl hemma blev det en snabbdusch med efterföljande plugg i typ 2 timmar. Sedan fick jag dock en idé om att försöka mig på att göra mannagrynspudding. Kommer ihåg att jag älskade det när jag gick på dagis/fritids! Sagt som gjort sitter jag nu här och har precis ätit upp en skål, och tro mig, det var sjukt jäkla gott! Hur enkelt som helst dessutom. Jag gjorde bara 4 portioner mannagrynsgröt samt vispade i 2 ägg och slängde i det i en form och sen in i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Hur enkelt som helst! Till puddingen äter jag hallonsylt, men man kan nog ha det mesta på. Har en känsla av att det kommer att bli ett stående inslag i min kvällsmat framöver.

För övrigt så släpptes biljetterna till New Moon premiären idag, och gissa vem som köpt två redan? Givetvis moi.

På tal om film så blir det till att gå och hyra de två nya (sista?) Johan Falk-filmerna efter träningen ikväll.

I morgon blir det till att gå upp med tuppen och tvätta. Sedan blir det som vanligt plugg hela dagen fram till träningen. På fredag är det nämligen dags för en ny tenta.

Nej, nu ska jag kolla första avsnittet från 4:e säsongen av Friday Night Lights som släpptes härom dagen. Jag har ganska höga förväntningar om man säger så, 3:e säsongen är den bästa som gjorts enligt mig i serie-väg.

På återseende


Tänk vad snabbt saker kan hända.

2009-11-01
 19:59:54

Söndagsmys

Idag har jag inte fått mer gjort än att kolla på handboll och pluggat. Det är riktigt skönt att inte ha några måsten (eller ja, pluggandet är ju ett litet måste) på söndagar. Att ta dagen som den kommer och bara slappa. Till exempel så borstade jag tänderna och bytte från sovkläder till myskläder först klockan 4. Fram tills dess hade jag och Tobias parkerat oss i soffan för att se två handbollsmatcher samt spelat poker mot varandra på varsinn telefon. Behöver jag säga att jag knäckte honom och vann två jordskredssegrar av två möjliga?

Efter att ha räknat lite uppgifter och försökt pränta in hur man skriver av inventarier och fastigheter så sitter jag nu och väntar på att Tobias ska komma hem. Han är nämligen iväg och spelar årets premiärmatch med Korpen. Det är stora grejer vi pratar om här. När han väl kommer hem så blir det till att slänga i våffelsmeten jag blandade ihop tidigare i järnet. Ska dock tilläggas att jag inte gjorde någon egen smet. Varför göra det när jag har 3 paket med pulver som bara ska blandas med vatten i skafferiet? Hur som helst var det riktigt länge sedan jag åt det och det ska bli hur gott som helst. Som vanligt blir det till att äta dessa samtidigt som vi kollar Tobias enda måste-se-program under veckan, nämligen Ensam mamma söker. Jag kan faktiskt hålla med om att det är riktigt underhållande. Herregud vad glad jag är att det inte är min mamma som är dryga 30 år men beter sig som 18. Att använda ordet pinsam för att förklara en av mammorna (Helena) är verkligen en underdrift. Kul för hennes son på 17 år att hans mamma träffar en kille som bara är 5 år äldre än honom.

Får försöka läsa igenom lite mer plugg grejer ikväll innan jag lägger mig, annars blir det väl som vanligt någon film eller serie. Har bara ett Grey's Anatomy avsnitt att se klart från den här veckan, annars ligger jag som vanligt i fas med hur avsnitten släpps i USA. Det är faktiskt rätt tråkigt att hela tiden behöva vänta en vecka innan man kan se nästa avsnitt. Återigen dagens i-landsproblem.

I morgon blir det fortsatt plugg hemma och träning på kvällen. Ska dessutom försöka fixa böckerna till nya kursen som börjar nästa vecka. Vet att det är Handelsrätt 1 jag ska läsa, men den innehåller två 7,5 poängs kurser och jag vet inte riktigt vilka dessa är. Får helt enkelt fråga Erica i klassen, hon brukar ha koll på det där. Jag har ju, som ni vet, inte så bra koll i vilken ordning mina kurser ska läsas.

Förresten. AIK tog sm-guld och jag har en mycket nöjd sambo här hemma. Får allt erkänna att mina tummar också hölls för dem. IFK Göteborg är inget roligt lag att hålla på, det gör ju i princip alla andra här i Uddevalla.

Nu: våfflor och julmust.