2010-08-31
 12:53:06

Laxpudding


I helgen tänkte jag försöka mig på Ernst laxpudding. Såg hans program för första gången häromdagen och puddingen såg så sjukt god ut. Här kommer receptet jag tänker använda mig av:

4 portioner
Drygt 1 kg potatis (kokt och kall)
1 msk smör
500 g laxfilé
1 knippa dill
5 st ägg
1 dl grädde
4 dl mjölk
Salt, (efter smak)
Peppar (efter smak)


Gör så här

1. Sätt på ungen på 200 grader.

2. Ta fram en ugnssäker form.

3. Skiva den kokta potatisen.

4. Smöra formen.

5. Bottna formen med hälften av potatisen.

6. Skär laxfilén i bitar och lägg i formen.

7. Krydda med salt och peppar.

8. Grovhacka dillen och strö över laxen.

9. Lägg på sista lagret av potatisen.

10. Knäck äggen i en skål och vispa ihop tillsammans med grädde och mjölk.

11. Slå äggstanningen i formen.

12. Tryck till med en sked på toppen av ingredienserna i formen. Det gör att äggstanningen kommer ner även till det understa lagret av potatisen.

13. Grädda i cirka 30 minuter tills äggstanningen är fast och översta lagret av potatisen har blivit gyllenbrun.




(Bild och recept från TV4)
 

2010-08-31
 12:46:56

Jag kunde inte hålla mig....


Fick ett samtal från Hallbys damansvarige idag. Han vet om att jag har onda knän och andra skavanker men undrade ändå om jag vill komma ner till en av deras träningar och spela så gott det går. Och ,surprise, surprise, givetvis kunde jag inte hålla mig. På måndag blir det till att damma av skorna och medverka på 30 min löpning och sen 60 min handboll. Förklarade att jag verkligen är så fruktansvärt otränad just nu och att jag egentligen inte har tränat sedan i april. Vet ju inte vilken nivå deras träningar ligger på, men jag tror knappast att jag orkar fullt en hel träning. Nåväl, jag ska ta det lugnt och testa lite smått. Funkar det någorlunda så lär jag ju få pina mig själv med löprundor dag som natt framöver. Dessutom behöver jag träna upp benen, och framför allt det förbannade knät, innan jag ens funderar på att spela hela säsongen.

Har spenaderat dagen så här långt med att städa och plocka i ordning allt "här hemma". Nu har jag tre flyttlådor kvar att plocka upp sedan är allt helt klart. Tänkte att jag skulle hinna färdigt med detta innan Tobias kommer hem om två timmar. Det bör jag väl ändå klara av. Kommer givetvis bjuda på lite kort när allt är i ordning, så mina trogna läsare får se hur vi bor numera.

I kväll tänkte jag följa med Tobias till deras träning och kolla lite. Har inte så mycket annat att göra, så varför inte?

I morgon börjar nya jobbet och jag är sjukt förväntansfull. Vet ju egentligen ingenting om vad företaget sysslar med mer än att det har med wellpappkartonger att göra, och mina arbetsuppgifter har jag noll koll på. Hur som helst blir det nog toppen. Kan i alla fall konstatera att idag, den 31:a augusti 2010, är sista dagen innan semestern nästa sommar som jag är ledig och har sovmorgon en veckodag. Hemska tanke, men det är bara att vänja sig. Jag är van vid livet som student och deltidsarbetare helt enkelt.

Hörs senare!
2010-08-30
 20:34:47

Nytt hem


Det är ju faktiskt så det är, vi har ett nytt hem. Känns så otroligt sjukt att säga. För mig är ju Uddevalla, och framför allt Lidköping, hemma. Nu ska det helt plötsligt bli Jönköping i stället. Nåväl, det är väl bara att ge det tid så blir det nog kanonbra. Jobbet börjar på onsdag och det är ju helt klart en fördel om jag tycker om det. Annars lär det bli jobbigt. Jag tror dock att det löser sig!

Sedan sist har vi alltså fått hjälp av Tobias pappa och bröder, mina föräldrar, min lillebror och hans kompis Rasmus att forsla allt vi äger hit till den nya lägenheten. Tusen tack till er! Har nästan fått i ordning allt, det kvarstår endast tre flyttkartonger som jag tänkte ta mig an under morgondagen. Tobias är ändå borta hela dagen och jag har inget att fördriva tiden med. Vågar mig inte ut själv, hittar för det första inte någonstans (förutom till IKEA) och för det andra så är trafiken värre än en storstad. Rondeller precis överallt och trafiksignaler som bara sätts i gång när en buss ska fram. Helt jäkla ofattbart. Dessutom är det inga vanliga hederliga rondeller. O nej, de är oftast inte ens runda utan kan se ut hur fasen som helst. Lär jag mig köra här kommer allat annat verka superenkelt i jämförelse.

Igår besöktes IKEA och vi fick inhandlat en hel del. Dock bara det viktigaste, har insett efter flytten att mycket av det man köper aldrig används och framför allt fyller det ingen funktion. Himla vist av mig va? Ett besök på ICA Maxi var också välbehövligt eftersom vi behövde fylla på såväl kyl och frys som skafferi. Idag har vi även inhandlat en ny micro och en ny brödrost. De gamla var inte speciellt fräscha längre och behövde bytas ut.

Nu blir det till att fixa kvällsmat innan Tobias kommer hem från träningen. Sen ska jag tvinga honom att se Seven eftersom han aldrig har sett den. Helt sinnessjukt, det är den klart bästa filmen som har gjorts. Tror dock att båda kommer ha slocknat i soffan innan klockan slår 22. Det tar på krafterna att flytta, helt klart.

Bye.

2010-08-30
 20:19:09

Lista 2


Nämn något som gjorde dig glad igår: Besöket på IKEA.
Vad gjorde du kl 08 i morse: Mer eller mindre vaknade.
Det sista du sa högt: Hej då, till Tobias.
Det senaste någon sa till dig: Fick väl ett mjau från någon av katterna.
Vad har du druckit idag: Vatten, cola, äpplejuice, O'boy.
Vad var det senaste du åt: Två rostade mackor.
Vad var det senaste du köpte: En micro (fast Tobias betalade).
Vad är det för färg på din ytterdörr: Träfärgad.
Vad är det för väder hos dig nu: Jäkligt kallt, klar himmel och blåsigt.
Godaste glassmaken: Once again; Crema di Mascarpone.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja.
Drömmer du mardrömmar: Oftast inte, men det händer.
Trivs du med ditt jobb: Svårt att säga, är mitt mellan två. Börjar det nya på onsdag.
Favoritklädsel: Leggins/stuprörsjeans med tröja storlek större.
Favoritlåt just nu: Dum av dig - Daniel Adams-Ray.
Vad ser du om du tittar till höger: Nicky.
Vad gör dig glad just nu: att jag provar på något nytt.
Vad ska du göra härnäst: kvällsmat och kolla på Seven.
Höger eller vänsterhänt: Höger.
Humör just nu: Trött och, som sagt, helvetisk huvudvärk..
Favoritgodis: Sura colanappar och choklad.
Sommarplaner: förhoppningsvis solsemester med familjen eftersom pappa fyller 50.
Hur många kuddar sover du med: Två under huvudet och en som jag kramar eller har fellan knäna.
Spelar du något instrument: Piano och blockflöjt. Dock inget vidare bra.
Morgon eller nattmänniska: Natt.
Vad är viktigast för dig: Hälsan.
Är du kittlig: Nej, inte alls nästan.
Snarkar du: Nej, dock andas jag högt.
Stjärntecken: Vädur.
Äckligaste insekten: Nästintill alla som finns.
Vad längtar du mest efter just nu: Att mitt nya jobb ska börja och dessutom vara kul.
2010-08-30
 20:08:15

Lista 1


FAVORITER
Färg: Lila.
Mat: Smördegsinbakad fläskfilé.
Band: Hmm, bl.a Linkin Park.
Film: Seven (som visas på 9:an ikväll!).
Bok: Jeffery Deavers böcker om Lincoln Rhyme.
Sport: Jaa, handbolls kanske?
Årstid: Sommar.
Veckodag: Lördag.
Glassmak: Crema di Mascarpone.
Tid på dygnet: Kvällarna.

FÖR TILLFÄLLET
Humör: Trött med världens huvudvärk.
Smak: Äpplejuice.
Kläder: vitt linne och mjukisbyxor.
Bakgrund: CSI Miami.
Nagellack: Korall (typ aprikos).
Tid: 20.03.
Omgivning: Tom lägenhet.
Irritationsobjekt: Huvudvärken.

PERSONER
Du kan berätta allt för: Tobias och min familj (tror jag).
Du tycker om: Samma som oven, dock utan det där med att tro. Och mina vänner så klart.
Du inte gillar: Sådana finns ja.

VAL
Kaffe eller te: Te.
Vår eller höst: Vår.

ÖNSKAN:
Att flytten till Jönköping visar sig vara ett bra val.
2010-08-25
 19:54:08

Snart sover jag i en flyttkartong


Börjar se ljuset i tunneln när det gäller denna förbannade packning. Nu är det i stort sett bara porslin, glas och mina kläder som ska packas ner. Tar lite i morgon kväll och resten på fredag. Antar att det får bli sista matlagningen i morgon, på fredag blir det till att köpa något färdigt eftersom såväl tallrikar som kastruller kommer att vara nerpackade. Kanske borde passa på att käka thaimat då, har varit så jäkla sugen på det ett bra tag. Det får det nog bli. Hoppas jag kan få med någon som sällskap, lite tråkigt att köpa mat till sig själv en fredagkväll.

Har packat i stort sett hela dagen. Hade dock ett break på eftermiddagen då Elin kom hit och färgade håret på mig. Himla bra att jag har henne som kan hjälpa mig med det. Tycker i och för sig att det är väldans bra att ha henne som vän över huvudtaget, hon är helt enkelt toppen på alla sätt och vis! Slängde även ihop en sjukt nyttig middag för en stund sen; pommes frites, fläskfilé och bearnaisesås. Näringen lös med sin frånvaro om man säger så, men jag håller ju faktiskt på att äta ur frysen innan den ska frostas av i morgon natt. Slänger in det som blir kvar i Rickards (Tobias lillebror) frys. Bättre att han tar det än att slänga det.

Idag fick vi nycklarna till lägenheten så Tobias har börjat flytta in sina kläder. Fick fler kort (eftersom jag fortfarande inte har sett den) och den ser ju helt enkelt toppen ut. Håller tummarna för att vi blir kvar i den ett tag för jag är typ kär i den. Hoppas bara att korten motsvarar verkligheten, det lär ju visa sig på lördag om inte annat.

Nu ska jag kolla klart Biggest looser. Tror för övrigt att om jag inte börjar träna snart igen så kommer jag kunna ansöka dit så småningom. Nästa vecka börjar jag med 4 powerwalks/joggingrundor i veckan. Så småningom blir det dessutom antingen gymkort eller simning 3 dagar i veckan. Jag måste. Börjar med en kortare tur redan nu ikväll, måste nämligen gå typ 200 meter bort till brevlådan för att posta lite papper till min nya arbetsgivare.

I morgon väntar jobb!

Bye.


2010-08-23
 16:51:32

Final week


Tillbringade verkligen hela dagen i Agnebergshallen igår. Förutom en kortare promenad, för inköp av sushi till mig och kycklingsallad till Tobias, befann vi oss sittandes i hallen mellan 09.00 och 17.30. Träsmaken, eller snarare plastsmaken, i baken var ett faktum. Fick i vart fall se en massa handboll, var ju ett tag sedan sist. Blev väl inte så värst imponerad av lagen. Vissa spelare är ju skjukt bra men jag trodde allt att lagen skulle vara ett snäpp vassare, trots att det är tidigt på säsongen.

Efter hallen bar det av till Tobias pappa med familj. Hans fru Helena fyllde 42 i lördags så vi bjöds på bakad potatis och fika. Dessutom hjälpte Micke (Tobias pappa) oss att byta en framlampa på bilen. När vi kom hem plockade vi isär sängen så nu är även den klar för att flyttas. Kvällen avslutades som vanligt i soffan framför tv:n, den här gången till Irene Huss.

I morse hade vi ställt klockan tidigt för att gå upp och köra två lass med det sista skräpet till tippen. Jag skojar inte när jag säger att vi har slängt minst hälften av allt vi äger. Det känns verkligen hur skönt som helst att veta att det inte finns några grejer av det som ska med i flytten som inte kommer att användas. Fick bland annat slängt soffbord, brödrost, micro mm vilket innebär att detta är saker som måste köpas nytt. Är dock osäker på micron, det kan finnas en inbyggd i lägenheten. Hur som helst blir det helt klart en tripp till IKEA på söndag.

Efter tippen bar det av hemåt för mat och packning av resten av Tobias kläder. Tvingade honom att ta med resten så jag får mindre att packa inför lördag. Nu har han åkt till Jönköping igen och jag är kvar här med katterna. Antar dock att den här veckan kommer att gå ruskigt snabbt. Dagarna går nog åt till att packa klart allt och på torsdag jobbar jag näst sista dagen på jobbet. Kommer åka dit den 10:e september för sista gången för att göra bokslut för augusti.

Fick ett samtal av min nya chef idag som bland annat berättade att jag ska spendera måndag till torsdag vecka 37 i Enköping. Jag ska ju vara nåt liknande innesäljare och tydligen ligger någon av fabrikerna i Enköping, därför ska jag dit och bekanta mig med personalen. Får bo på hotell de dagarna och frukosten tackar man ju inte nej till i första taget. Blir nog spännande det här.

För övrigt så har jag och Tobias börjat spåna på en ny bil. Det är ju ingen panik eftersom vi har en bra och fullt fungerande, men det känns som om det är Tobias bil. Jag skulle gärna köpa en ihop så att det blir våran. Dessutom kommer någon av oss att få byta bank om vi ska ta lån ihop, och det är nog bara bra. Det är jäkligt opraktiskt att ha olika banker. Frågan är vem som ska byta. Eller om båda ska byta och att vi tar en bank ingen av oss har haft innan. Har ju hört att SEB ska vara den bästa, så varför inte. Hur som helst är vi mest sugna på en Volvo V50 eller en Kia Ceed, en svart. Volvo är ju ett säkert kort, men jag tycker att Kia verkar himla bra och dessutom är de snygga. Frågan är ju om det är en bra bil och den är bra att köra. Vi får se, som sagt är det inte någon brådska.

Nej, nu ska jag käka något och göra mig i ordning. Ska nämligen på fotbollsderby med Jenny och Elin ikväll. Ljungskile möter Trollhättan hemma i Superettan och jag har inte varit på någon fotbollsmatch den här säsongen så det blir nog skoj.

Sayonara.


2010-08-21
 22:02:03

Uppskattat besök


Sorry för den dåliga uppdateringen sista dagarna. Har helt enkelt haft annat för mig. I onsdags fick jag besök av Johanna, min bästis från skolan you know. Hon sov över här till torsdag så onsdagskvällen bestod av tacos, vin och filmen Valentines day. Torsdagen spenderade vi med att lusläsa nya IKEA-katalogen, den gillar vi himla  mycket.

Annars har jag fixat och donat här hemma samt jobbat. Fick rensat det sista på vinden idag samt i alla skåp här hemma. Nu ska allt bara packas ner i flyttkartongerna, sen är det bara att flytta. Har dessutom beställt flyttstäd. 2100 kr kostar det, men jäklar vad skönt att veta att man inte behöver göra ett jäkla skit när alla saker är ute ur lägenheten. Det enda jag behöver göra är att frosta ur frysen innan, allt annat sköter städfirman. I deras flyttstäd ingår nämligen städning av precis allt som går att städa.

Har ägnat resten av dagen åt att tvätta och kontakta alla företag vi på något sätt har samröre med för att meddela den nya adressen. Det tog sin lilla tid men då slipper jag ha eftersändning sen. det är ju lika bra att alla företag skickar rätt direkt. Dessutom brukar vi inte få några brev från privatpersoner, så vi får ta smällen om vi skulle missa ett sådant.

Nu ska jag ägna resten av kvällen åt mys med min älskling som precis kom innanför dörren.

I morgon blir det handbollstittande hela dagen och dessutom har vi ett mission; att plocka isär sängen så att den är klar för flytt nästa helg. Det närmar sig..

Sayonara.
2010-08-16
 20:01:50

Snickerskakor


Här kommer ett recept på de absolut godaste kakorna som finns. Jag brukar göra dem med jämna mellanrum eftersom de är bra att ha om det kommer fikagäster. De går nämligen att äta direkt från frysen eftersom de inte riktigt fryser. Nu är det dags för en ny omgång under veckan, så jag tänkte dela med mig av receptet.

Snickerskaka

1 burk jordnötssmör (350 gram)
1 dl socker
2 dl sirap
1 l Rice crispies (finns vid flingorna i mataffären)
1 dl kokos
300 g blockchoklad

Gör så här:
1. Värm jordnötssmör, socker och sirap i en stor kastrull tills det har smält (ska ej koka).
2. Rör ner Rice crispies och kokos i smeten.
3. Tryck ut allt i en form ca 20x30cm.
4. Smält blockchokladen.
5. Bred över kakan i formen. Ställ kallt så att chokladen kallnar innan den delas upp i bitar.

Smarrigt!

2010-08-16
 14:13:31

Update


Fredag
: Efter en heldag på jobbet åkte jag med Anna och Jenny till Lysekil för att kolla handboll. Såg bland annat Tobias juniorer i Hallby, Kropps och Lidköping. Sjukt kul att träffa Jossan och Emelie. dessutom fick jag ju med mig min älskling hem.

Lördag: Började dagen 06.30 med att tvätta. Åkte sedan till Lysekil med Tobias. Körde dessutom för första gången, jäklar vad konstigt det känns att kunna göra det. Var hemma vid 17 igen och då var det bara att göra sig i ordning för utgång. Kvällen började med pizza hemma hos Jenny och fortsatte sedan med spel och andra upptåg. Utekvällen blev väl inte speciellt minnesvärd. Tror hela Uddevalla hade valt att stanna hemma för ute var det bara vi och en massa 18-åringar. SoHo besöktes för första gången, och även den sista eftersom de stängde i helgen. Det varade inte länge direkt.

Söndag: Blev väckt av Tobias som undrade om jag skulle med till Lysekil igen. Följde med och vi fick även med oss Jenny, Elin och Frida ut. Ångrade redan i bilen att jag följde med, hade nämligen the hangover from hell igår. Eller ja, det är nästan så att den är kvar idag med. Mår fortfarande inte toppen, även om det är ljusår bättre än igår. Ska aldrig någonsin shotta upp en halv flaska Sourz igen. Himla dumt gjort. Avslutade dagen i soffan framför tv:n med Tobias och varsin kycklingkebabrulle. Så jäkla gott.

Måndag: Äntligen sovmorgon. Har bland annat sagt hej då till Tobias som har åkt tillbaka till Jönköping. Egentligen skulle han inte komma hem nästa helg, men nu blir det så ändå. Lördag till måndag. Gött. Har även fått till en storstädning här hemma. En tjej kommer nämligen och kollar på lägenheten ikväll och då vore det ju bra om det ser bra ut. Ska dessutom träffa en tjej klockan 15 som ska köpa en kursbok av mig. Har dessutom fått sålt 3 stycken tidigare i veckan. Skönt att bli av med dem och framförallt kul att få lite oplanerat tillskott i plånboken. Ikväll blir det nog till att fortsätta lite med packandet. Ska ställa upp allt som ska slängas på vinden, och eftersom det blir en del så måste jag få till en tripp till tippen igen innan vi flyttar. Hoppas jag och Tobias hinner det på söndag. Har även insett att jag inte tänker flyttstäda själv. Det är bra mycket mer saker som ska göras än man tror, så jag köper helt enkelt den tjänsten av nåt städföretag. Det får vara värt 1500-200 kr, eller vad det nu kan kosta.

Nu ska jag laga lunch, och inte vilken lunch som helst. Jag bara älskar makaroner med Felix köttbullar i gräddsås. Tobias är inte lika förtjust i dessa så då passar jag på när jag är själv. Dessutom räcker en burk till såväl lunch idag som lunchlåda till jobbet i morgon.

Bye.
2010-08-12
 21:17:15

Teacher


Har haft med mig en ny tjej på jobbet idag, hon som ska ta över min tjänst när jag flyttar. Elin heter hon i alla fall och är riktigt jäkla trevlig. Toppentjej helt klart. Hur som helst får jag agera "lärare" just nu genom att lära henne alla arbetsuppgifter, dvs saker som jag själv knappt kan än. Så jag sitter mest och kollar på medans hon gör/testar allting. Lite smått långtråkigt men det är ändå helt okej.

Efter jobbet tog jag en tur på stan för att handla lite smått, besöka systemet och fynda lite kläder till lördagens bravader hos Jenny. Hoppas på en toppen kväll. Orkade inte laga någon mat, vilket händer allt för ofta nu när jag bor själv, så jag slängde in en pizza i ugnen. Jag är inte den som klagar, är en riktig sucker for pizza veckans alla dagar.

I morgon väntar jobb igen och därefter blir det troligtvis en tripp till Lysekil med Jenny för att kolla handbollscup. Tobias kommer vara där och jag längtar ihjäl mig. Jag skulle nästan vilja påstå att det här med att vara ifrån varandra ett par veckor är toppen, då blir det ju helt kanon när man väl träffas.

Ser klart på CSI:Miami och sen stupar jag nog i sängen. Är helt slut och kommer förmodligen somna ögonaböj.

Bye.

2010-08-11
 15:36:41

Då var det klart.


Lyckades, mot alla mina förväntningar, att klara uppkörningen idag. Så nu har även 23-åriga jag ett körkort. Det var verkligen på tiden. Känns rätt sjukt att kunna säga att man har körkort, och framför allt känns det sjukt att få köra själv utan någon annan bredvid mig. Det tar nog ett tag att vänja sig.

Nu ska jag fira tillsammans med katterna genom att laga kyklingwok till mig själv och öppna en tonfiskburk till missarna. Kör nog lite glass till efterrätt dessutom, handlade nämligen två Carte D'or häromdagen, Straciatella och Crema di Mascarpone tror jag de heter. Sjukt goda i alla fall.

Ikväll blir det till att se tjejerna spöa skiten ur Kärra. Det vore nog gott för deras självförtroende att göra det, och framför allt är det alltid en go känsla just att vinna mot Kärra.

Nu är det bara två dagar kvar till min älskling kommer hem igen, och framför allt är det bara 3 dagar kvar tills Jennys fest på lördag. Oj vad jag ska slå klackarna i taket då. Det kan ni slå er i backen på.

Hej svejs!

2010-08-10
 20:36:50

The Hills


Tror allt att jag är på bättringsvägen. Framför allt hoppas i alla fall att jag är det, och i synnerhet intalar jag mig att det är så. Huvudvärken är nästan borta och kroppen känns något bättre. Eller ja, så bra den kan kännas efter en hel dag på soffan antar jag. Har nämligen inte rört mig många meter. De få gångerna jag har rest mig upp har det antingen varit för att gå till köket för att hämta nåt att äta eller till toaletten. That's it. Duschen för en stund sen piggade i alla fall upp och var riktigt go. Jag som normalt sett hatar att duscha, men som i stället älskar att bada.

Har givetvis inte sett alla filmer jag tänkte se under dagen, men Inception är i alla fall avklarad. Trodde den skulle vara mycket bättre faktiskt. Den är rätt invecklad och konstig men helt klart sevärd. Tre handbollar till den. I stället för att se de andra två har jag kört ett The Hills maraton. Håller på att plöja igenom säsong 5 och har hittills sett 14 avsnitt. Vet inte om man kan säga att det är sjukt bra, men sjukt underhållande är det i alla fall. Något som är väldigt irriterande dock är att avsnitten bara är 20 minuter långa (utan alla pauser). Varför inte lägga ihop 2 liksom och i alla fall ha 40 minutersavsnitt. Tänkte se ett par till innan jag går och lägger mig.

I morgon väntar lunchdate med Jenny, såvida jag inte mår sämre. Och det får jag absolut inte göra. Har nämligen lite andra saker som ska fixas också.

På återseende.

2010-08-10
 12:13:44

Sjuk och hemma från jobbet.


Kände mig ju inte på topp igår och det blev inte bättre av en natts sömn. Snarare värre. Huvudvärken är kvar trots flera alvedon, kroppen är helt slut och halsen gör så ont att jag knappt kan svälja. Finns det nåt värre? Fick för mig att äta rostade mackor till frukost, men det gick ju inte alls. Två muggar te och två glas vaniljyoghurt fick det bli i stället. Och det har ju resulterat i att jag fortfarande är hungrig, inte fan blir man mätt på yoghurt.

Hur som helst var det egentligen jobbdag idag, men jag hade inget annat väl än att ringa och sjukanmäla mig. Man får alltid ångest när man är hemma, i alla fall när man vet att man förlorar en massa pengar på det. Men men, jag hoppas att jag är någorlunda frisk till i morgon i stället. Det måste jag bara vara.

Tror det blir filmtittandes i soffan hela dagen lång, därför har jag laddat upp med Salt, Inception och Shutter Island. Orkade aldrig se den sistnämnda igår nämligen.

Mår jag bättre framåt kvällen tänker jag även börja packa lite smått. I alla fall röja bland alla smågrejor, typ papper och böckern osv. Lika bra att slänga allt som inte behövs redan nu så slipper man det sen. Har dessutom beordrat Tobias att åka och köpa 10 st blåa IKEA-påsar innan han kommer hem på fredag. De är himla bra att packa kläder och sånt i som ska med, eftersom de är så lätta att bära och tål en del vikt. Toppen helt enkelt.

Nu:





2010-08-10
 11:56:19

Sjukt bra


Vi vet ju redan att låten är typ hur bra som helst, men video är ju även den helt grymt bra. Coolt att ha så kända skådespelare i den dessutom. Enjoy.



2010-08-09
 20:13:42

Två favoriter just nu





2010-08-09
 19:36:58

I did OK.


Klarade allt av teoriprovet idag. Tyckte att många frågorna var rätt luriga, men jag jag fick hela 62 av 65 så jag antar att jag inte var helt bakom flötet ändå. Hur som helst är det himla skönt att ha det gjort, nu ska jag bara se till att klara uppkörningen. Förhoppningsvis på första försöket. Håll tummarna, vetja.

Har för övrigt inte gjort många knop idag. Mår lite halvkasst, har en sjuhelsikes huvudvärk och är matt i kroppen. Dessutom börjar lite illamående komma krypandes. Blev riktigt svimfärdig när jag bar hem matkassarna från affären förut. Äcklig känsla det där. Har i alla fall fått i mig såväl mat som glass så det går ingen nöd på mig. Lägger mig tidigt ikväll och hoppas på att jag vaknar kry och utvilad till jobbet i morgon. Kanske är det all nervositet som har med körkortet att göra som spökar, vad vet jag.

Nu blir det till att se Shutter Island innan det är sängdags. Andra gången jag ser den, men vad gör det när den är så himla bra och man inte har något bättre för sig. Är ju ensam igen eftersom Tobias åkte tillbaka till Jönköping i morse. Det gillar jag inte, men han måste ju jobba. Hur som helst kommer han hem på fredag igen, vilket jag redan längtar ihjäl mig efter. Vi kommer antagligen tillbringa merparten av helgtimmarna i Lysekil eftersom Hallbys u-lag ska spela Havets hus-cup där, och det måste ju Tobias se på. Där kommer även även Jossan och Emelie att spela med Lidköping. Ska bli kul att se nya föreningen för första gången, många av mina gamla lagspelare från Linne och Kållandsö spelar ju numera i ett och samma lag. Önskar att jag också kunde vara med där. Dessutom blir det fest hos Jenny i hennes nya lägenhet på lördag. Antagligen blir det den sista innan jag flyttar, och det känns himla konstigt. Känns som ett ypperligt tillfälle för All in x 2. Det vill säga minst en flaska vin och en massa shottar. Vi kör nog på det. Fullt ös medvetslös.

Arrividerci.
2010-08-08
 16:56:38

The hunger from hell


Jag är så jäkla hungrig så det finns inte. Väntar på att Tobias ska ringa och säga att han är på väg hem från golfen så att jag kan börja laga mat. Hamburgare med strips och majskolvar blir det idag. Visst låter det mumma? Klart det gör. Funderade på att göra mig någon macka eller två, men efter ett långt övervägande blev det inte så. Vill vara så hungrig som möjligt gourmetmiddagen. Gjorde mig dock en stor kopp te i hopp om att den skulle dämpa hungern något, men det gjorde den ju givetvis bara för stunden.

Annars har jag bara legat i soffan hela dagen. Har passat på att plugga en del teori (surprise) eftersom Tobias ändå har varit borta. Har nämligen teoriprov i morgon och det vore ju bra om jag fixade det. Känner mig rätt säker, men har man otur så får man många av de mer idiotiska frågorna som varken är logiska eller relevanta för att kunna köra en bil. Det är ju mer uppkörningen som känns rejält osäker, speciellt när man hör alla anledningar till att folk har blivit kuggade. Nåväl, jag är inställd på att inte klara den. Det är lika bra så man slipper bli besviken. Däremot måste jag verkligen klara den innan flyttlasset går till Jönköping, annars blir det lite knöligt och bökigt. Men, först och främst är det som sagt teorin som ska fixas.

Det blev ingen promenad till Skeppsviken igår för att kolla båtarna, vi tog en tripp till Torp i stället. Bland annat så fick vi köpt flyttlådor, sopsäckar, spackel och en pensel på Bauhaus. Måste nämligen spackla och måla över lite småskavanker i hallen innan vi flyttar. Kvällen spenderades med Tobias framför två filmer och med ett uppskattat inslag av kräftor, räkor, aioli och baguetter. Så himla gott. Katterna blev som vanligt helt galna och fick givetvis en hög räkor var. Som avslutning delade vi (jag och Tobias alltså, inte katterna) på ett halvliters glasspaket från GB. Vaniljgräddglass med jordgubbssylt är lätt den godaste i deras sortiment.

Veckan som kommer blir rätt intensiv. Dessutom kommer en ny tjej, som ska ta över min tjänst, att gå med mig på jobbet torsdag och fredag. Tydligen har hon erfarenhet av bokföring vilket säkert innebär att hon kan mer än vad jag kan. Däremot kan hon inte affärsprogrammet så det är där min hjälp kommer in. Hur som helst verkar jag inte bli kvar så länge till, vi får se när hon känner sig redo att ta över.

Nej, nu går jag bannemig och börjar med maten. Tobias skulle vara hemma kl 5 och är han inte det får han skylla sig själv och äta kall mat. Jag är svinhungrig och svimmar snart av hunger.

Ciao.
2010-08-07
 12:09:18

Tjena.

Lördag förmiddag och klockan slår alldeles strax 12. Vad har jag gjort hittills? Inget mer än att käka frukost, tagit på mig och haft kvalitetstid (bör ej misstolkas) med Tobias i sängen. Han visade en massa program på sin nya dator. Nu har han börat fixa med tvätten och tagit en promenad bort till Johan, som han jobbade hos innan, för att hälsa på. Samtidigt tänkte jag plugga lite teori, men det går sädär. Har ännu inte börjat utan sitter i stället och läser en massa bloggar. Jag ska ta tag i det. Snart.

När tvätten är klar tänkte vi ta en promenad ut till Svenskholmen för att kolla Offshore VM. Ingen av oss är egentligen intresserad av snabba båtar, men vad fasen, det är ju inte varje dag det är VM i Uddevalla. Dessutom behöver jag ut och röra på mig, det har varit alldeles för lite sånt sen vi kom hem från Rhodos. Jag har verkligen gått från att träna hårt 4-5 dagar i veckan med handbollen till att inte göra någonting alls. Höll ju igång bra ett tag med långpromenader och styrka med egna kroppen flera gånger i veckan, men det sista har jag bara legat på soffan och latat mig. Intalar mig att jag ska börja på Friskis & Svettis när jag väl är i ordning i Jönköping.

Ikväll blir det filmmys och god mat med Tobias. Man får passa på när han är hemma, för på måndag blir jag gräsänka en vecka igen.

So long!

2010-08-05
 16:16:30

Finally.


Så, nu är det klart med lägenhet i Jönköping. Himla gött! Att den dessutom är tippen-toppen gör ju bara saken bättre. Längst ner finns lite bilder, tyvärr halvkassa från Tobias mobil. Men äsch, det är ju alltid något. Det fina matsalsbordet vill hon som hyr ut den gärna ha kvar, så vi får antagligen låna det. Blir bra, då slipper jag leta efter ett nytt. Nu blir det lite teoriplugg och därefter drar jag iväg till tjejernas träning. Har nämligen en date med 7 av dem efter, vi ska ju som bekant äta skaldjursbuffé (räkor och kräftor).













2010-08-05
 15:54:07

Hey ya.

 

Låt som när du är ledsen sörjer till?

David Gray - This years love (vill ha den på min förhoppningsvis väldigt framtida begravning)

Beroende av:

Alldeles för mycket socker.

Vad tror folk om dig?

Att allt i mitt liv är lätt och att jag aldrig har några motgångar.

Vad får du oftast komplimanger för?

Är himla dålig på att ta emot komplimanger.

Hur imponerar man på dig?

Man är självsäker och sig själv.

Brukar du skratta för dig själv?

Ja, typ jämt.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?:

God natt.

Var bor du?

Uddevalla, snart Jönköping.

Trivs du där?

Som fisken i vattnet.

Hur svarar du i mobilen:

"Hallå" eller "Hej, det är Malin".

Vem ringde du senast?:

Anna B.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen:

Tobias berättade att vi har klart med en superlägenhet i Jönköping.

Brukar du komma i tid:

Verkligen jämt, till och med för tidigt.

Hur känner du dig nu:

Trött, glad och nervös.

Vanligaste färg på dina kläder:

Svart och vit.

Vad tycker du om fötter:

Har inte speciellt myclet emot dem, men de är väl inte det fräschaste  på kroppen precis.

Vad saknar du:

Tobias och min familj. Inga materiella ting i alla fall.

Hade du en bra kväll igår:

En helt okej, var lite ensamt dock. Jag och katterna framför tv:n.

Favorit dryck på morgonen:

Smoothie.

När brukar du oftast gå och lägga dig:

När jag jobbar: kl 22, annars när jag är trött. Logiskt.

Är du blyg?:

Beror på tillfället. Ibland jätte, ibland inte det minsta.

Sysslar du med någon idrott:

Nej, nu är handbollsskorna lagda på hyllan efter 15 år.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet:

Nej, men vid andra.

Har du spytt offentligt:

Nej, men på offentlig toalett.

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag:

Inte den blekaste.

Är du nöjd med ditt liv:

Väldigt.

Är du bortskämd:

Ja, jag är nog det. Men jag utnyttjar det inte för den sakens skull.

Vad gör du i morgon:

Jobbar och myser med min älskling som kommer hem.

Vad är det värsta du vet?:

Det absolut värsta? Utan tvekan ormar.

Har du bra vänner och äkta vänskap?:

Ja, jag har helt underbara vänner.

Vad är det finaste du fått?:

Uppskattning och kärlek.

En speciell dag du minns:

När jag träffade Tobias första gången, så klart.

Du samlar på:

Om man frågar Tobias, handbollsskor.

Vem ringer du när du är arg/ledsen:

Tobias. Om det inte är han jag är arg på förstås.

När grät du senast:

I söndags.

Vad skulle du göra om du vann en miljon:

Åka till Maldiverna och spara (hey, jag är ju ekonom).

Vill du gifta dig:

Till 99 % nej. Lämnar dock 1 % åt framtiden.

Vill du ha barn:

Givetvis. Två stycken.

Är du musikalisk?:

Jag är inte tondöv i alla fall.

Vad dricker du helst när du är törstig:

Superkall cola eller isvatten.

Bor dina föräldrar tillsammans:

Jajemen.

Har du någon gång gråtit dej till sömns:

Allt för många gånger.

Biter du på naglarna:

Har egentligen slutat, men det händer ibland.

 

2010-08-04
 20:42:03

Smoothie


Banan & kokos 1 glas:

2 dl vaniljyoghurt
1 dl mjölk
1 banan
0,5 dl kokosflingor
Bär till garnering (gärna hallon eller blåbär)
Några isbitar (om mixern klarar av det)

Börja med att mixa yoghurt, mjölk och banan. Häll i kokosflingorna och evetuellt isbitar. Mixa tills den är slät och garnera med bären. Supergott!

2010-08-04
 20:32:36

Bloggen goes all over the place

Jag tänker införa en ny liten grej här på bloggen. Titt som tätt kommer jag lägga ut ett recept på något smaskigt som jag antingen har fått smaka, gjort själv eller hittat på nätet. Det blir lite roligare så, inte bara en massa tjafs om vad jag ägnar mina dagar åt. Dessutom tänker jag mig lite mer inlägg om musik, kläder och filmtips. Jag ser ju som bekant en del filmer, en liten passion jag har. Framåt hösten kommer det givetvis bli en hel del handboll i bloggen också, framför allt om Tobias nya lag Hallby men även om mina gamla lagkamrater i Kropps. Det gillar ni väl?

Nu känns det som jag lovar allt för mycket igen, men jag måste ju ha något att göra i Jönköping i börja. Innan jag kommer in i allt och skaffar mig en umgängeskrets, liksom. Vad passar då bättre än att blogga? I thought so.

2010-08-04
 20:14:12

Letters to Juliet


Ge mig filmen nu, verkar ju himla mysig. Hade jag haft tid så hade jag sett den ögonaböj, men tyvärr måste jag ta ett bad och efter det plugga teori. Varför dröjde jag så jäkla länge med att börja med det där jäkla körkortet? En sak är i alla fall säker, mina barn kommer bli tvingade att ta körkort sekunden de fyller 18. Jag ska inte vara så snäll som mina föräldrar har varit med skjuts överallt.  




I morgon är jag ledig från jobbet och ska nog fördriva dagen med en storstädning. Ska slänga precis allt som inte ska med flyttlasset till Jönköping, såväl kläder som papper och småprylar. Alla skåp, lådor och korgar ska gås igenom. Ger blanka fan i om det är mn lediga dag, jag vill ha det gjort. Med en bra ljudbok i öronen är det helt okej och går dessutom rätt fort. På kvällen hoppas jag på en skaldjursbuffé på Cheers med Anna och förhoppningsvis några fler från handbollslaget. Min brillianta idé såklart. Hoppas givetvis på att det finns både kräftor och räkor, men jag lyckas ju alltid äta mig mätt på baguetter och aioli.

Bara två dagar tills min älskling kommer "hem" ♥ Fortfarande ingen lägenhet i Jönköping dock, börjar bli riktig trött på det. Har hittat en riktig drömlägenhet på Blocket men annonsören har inte svarat på mitt mail. Däremot ringer en tjej som har en lägenhet åt oss klar Tobias i morgon, vi ska bara kläcka det faktum att vi har katter för henne. Hoppas det är okej.

Hej så länge!

2010-08-03
 22:04:36

Försök till mobilblogg.

Försöker blogga på iPhonen, det går sådär va.. Återkommer med ett inlägg imorgon. Är helt slut efter första arbetsdagen efter semestern. Hade en halvmetershög med fakturor som låg och väntade på mig, usch. Och imorn blir det bokslut samt sammanställande av löneunderlag. Yey, inte en lugn stund. Återkommer i morgon. Bye.
2010-08-02
 15:38:28

Konstateranden


Konstaterande 1:
Jag har bestämt vad och vart jag ska tatuera mig. Nu är frågan om jag ska göra det här i Uddevalla med Elin, eller i Jönköping när jag har flyttat. Bollen ligger hos henne. Det blir i alla fall följande text på ryggen, långt ner på vänstra skuldran (den ska gå att dölja).



Konstaterande 2: Provuppkörningen idag gick helt okej, fick lite saker att tänka på i fortsättningen. Bland annat bättre uppsikt bakåt vid vänstersväng på landsväg samt bättre planering när jag måste korsa fler än ett fält vid körfältsbyte. Det ska jag väl ändå lyckas pränta in och förbättra tills det är dags för dagen med stort D.

Konstaterande 3: Idag börjar Kropps Dam träningarna igen efter sommaruppehållet. Dock blir det utan mig den här gången, känns lite skumt men ändå bra. Tycker det är rätt skönt att kunna träna det jag vill och när jag vill. Givetvis saknar jag ju att kasta en boll, det är ju det roligaste jag vet, men man får vara klok och väga fördelarna mot nackdelarna. Ha roligt en säsong i taget med värk, eller att knappt kunna gå när man blir gammal? Inte så värst svårt val. Får dock se hur det bli i Jönköping, blir jag sugen är det inte helt otänkbart att jag testar igen.

Konstaterande 4: Eminem & Rihanna - Love the way you lie. Jag tröttnar inte på den. Lyssnade på den ett bra tag innan den "kom till Sverige" men den är fortfarande lika bra. Faktiskt så bra att den har förtjänat att vara ringsignal på Iphonen.

Konstaterande 5: I morgon börjar jobbet. Får se hur länge jag blir kvar, har inte fått något datum bestämt. Hoppas i alla fall att de hittar någon annan rätt snabbt som kan ta över, vore inte helt fel med någon vecka ledigt innan jobbet i Jönköping börjar.

Konstaterande 6: Vi har världens finaste lägenhet på gång i Jönköping. Det blev inget med den på 70 kvadrat, de som var före i kön tog den trots allt. Det tråkiga med den nya är att den är i 2:a hand och i värsta fall kan vi bara hyra den i ett halvår. Dock verkar det som om det blir längre. Vi får helt enkelt ta den till att börja med och leta annat så länge. Den är verkligen hur fins som helst, helt nyrenoverad överallt utom toaletten (som ändå är helt okej) och toppen på alla tänkbara sätt. Nu återstår det bara att berätta för ägaren att vi har katter och hoppas på att det inte sätter käppar i hjulen. De flesta är nämligen lite kinkiga när det gäller djur i bostadsrätter.

Konstaterande 7: Nu lägger jag mig i soffan och myser med mina små älsklingar tills Elin kommer och hämtar upp mig. Ska nämligen följa med och kolla på tjejernas träning, har ändå inget bättre för mig. Dessutom får jag ju träffa alla goa tjejer, det var ett bra tag sen sist.

Sayonara.

2010-08-01
 22:38:52

Särbo

Så där, nu är man särbo ett tag framöver. Tobias har officiellt flyttat till Jönköping från och med idag. Fast ändå inte, han ska ju bo på hotell i 3 veckor och det kan man väl inte kalla för ett nytt hem direkt. Dessutom kommer han hem både nästa helg och helgen därefter. Så vi klarar oss, det kanske rent av är bra att vara i från varandra ett par dagar med tanke på att vi har varit som plåster natt som dag i typ 5 veckor.

Hur som helst har jag ju lovat en liten sammanfattning av Rhodosresan. Tyvärr är jag och Tobias urusla på att använda kameran så några bilder kommer jag inte bjuda på. Och det finns inte så mycket mer att säga än att vi harde det riktigt lugnt och skönt. God mat, 40 grader på land och minst 27 grader i vattnet varje dag samt ett bra hotell. Vi bodde högst upp i ett av Rhodos Stads högsta hotell och bolkongen var stor och hade sjukt fin utsikt över staden och havet. Våra dagar var identiska; vi gick upp vid 9, åt frukost, solade och badade mellan 10 och 17, sov mellan 18 och 19, åt middag och gick en sväng på stan. Vi tog inte ut oss direkt. Och våra planer på 60 min promenad varje dag grusades första dagen. Det gick bara inte för värmen, då hade man fått gå på den mörka delen av dygnet och det gjorde vi ju givetvis inte. Så för att i alla fall träna lite så känns det som om jag har lagt på mig minst 5 kg av all mat. Pannkakor med Nutella till såväl frukost som efterrätt på kvällen säger ju en hel del, och det stannar ju naturligtvis inte vid det. Har inte ens samvete att rabbla upp allt jag proppade i mig varje dag. Men vad fasen, vi hade ju semester.

För övrigt så brände sig Tobias FÖRSTA dagen, trots påtryckningar från mig att han var tvungen att smörja in sig fler än en gång. Han har flått på alla delar av kroppen, till och med fötterna. Nu har ju han så lätt för att få färg så trots att han spenderade resten av veckan under parasoll så blev han brun. Jag själv har inte flått något alls, men det känns som om hälften av färgen har försvunnit på bara några dagar. Kul, kul.

Vi träffade tre par som vi umgicks lite med vid poolen och som vi var ute och åt med. Två av dem var nästan pensionärer, ett norskt par från Drammen och ett från Falköping. Hur sköna som helst och inte på långa vägar tråkiga som man kan tro när man hör pensionärer. Störtsköna! Speciellt Olle och Silvia från Falköping. Olle förklarade bland annat att han har så dåligt bollsinne att han inte ens kan äta ärtor. Ja, ni hör ju. Dessutom träffade vi ett par i våran ålder, Madde och Anders, från Jönköping. Skoj med tanke på att vi ska flytta dit och dessutom visade det sig att jag och Madde har en gemensam bekant. Världen är liten. Nog om resan.

Vet inte om jag har nämnt det tidigare i detta forum men jag håller ju faktiskt på att (försöka) ta körkort. Det är väl ändå på tiden när man är 23 år. Hur som helst så har jag provuppkörning i morgon och nervositeten är inte utav denna jord. Att jag dessutom inte har kört på snart 3 veckor gör ju inte saken bättre. Tränade faktiskt på att parkera på alla möjliga sätt här nere på parkeringen innan Tobias åkte förut. Det funkade bra men vad fasen, det fanns ju inte en bil i närheten och hur svårt är det då, liksom. Håll tummarna för mig i morgon tack, det lär behövas.

I morgon ska Tobias dessutom kolla på en lägenhet till i Jönköping. Han kollade på den mitt i centrum idag och mailade bilder på den till mig. Blev lite halv nöjd med den, köket är inte toppen och sovrummet är väldigt litet. Det som är bra med den är dock att det är helkaklat badrum, fina tapeter och bra läge. Den andra är 1 km utanför centrum och på 70 kvadrat. Hoppas den är bättre, vill ha en större lägenhet än den centrala och 1 km är ju inget avstånd. Som den IKEA-nörd jag är så har jag ju även hittat en del nya grejer som jag vill köpa, och då krävs ju att jag har en lägenhet där sakerna får plats. Logiskt.

Usch, på tisdag är semestern slut och tillbaka till jobbet.

Nej, nu blir det sängen och nya ljudboken Panganinikontraktet av Lars Kepler (av författarna till Hypnotisören). I morgon blir det som sagt provuppkörning och sen en date med Jenny som jag inte har träffat på typ två (!) hela veckor. Kommer sakna henne massor när jag flyttar, men givetvis de andra vännerna också. Tror dessutom att jag följer med och kollar deras första handbollsträning efter uppehållet på kvällen. Måste ha en liten dos handboll känner jag.

Sayonara.