2010-11-30
 15:03:17

Tiden susar förbi

Nu blev det en sådan där ofrivillig bloggpaus igen. Jag glömmer helt enkelt!

I söndags var vi hos Linda och Niklas och käkade lite julmat. Årets första skinkmackor slank ner och dessutom drack vi glögg, åt julgodis samt gröt. Var rätt proppmätt när vi gick hem vill jag lova.

Gårdagen innebar första dagen utan Mattias på jobbet. Visst är det en aning ensamt, men jag behövde i alla fall inte jobba ihjäl mig (vilket jag trott och även drömt mardrömmar om). Det har flytit på i ett behagligt tempo och jag har någonting att göra i stort sett hela tiden. Det är en jäkla utmaning att klara allt själv, men ibland måste jag faktiskt ta hjälp. Tur att jag har så goa och hjälpsamma kollegor nere i Landsbro.

Träning som vanligt igår kväll. Väldigt lugn och behaglig sådan, kroppen var bra slö så det var tacksamt.

Till helgen ska jag förmodligen med Tobias till Borlänge. De spelar junior-SM där och han har ett dubbelrum själv på hotellet så antagligen åker jag med. Det som talar för är att sova på hotell och hotellfrukosten, men det som talar emot är att det är en jäkla bit att åka samt att vi har lagfest på lördag. What to do? Blir förmodligen Borlänge.

Ikväll väntar träning men först ska jag hem och städa samt äta tacos efter jobbet. Ogillar verkligen den sena träningen på tisdagar mellan åtta och tio. Tyvärr är det inget att göra åt, det är bara att ta det liksom.

Sayonara.
2010-11-27
 20:15:53

Julbestyr

Insåg för en stund sen att jag har haft så fullt upp idag att jag har glömt bort att äta. Satte genast i mig en liten baguette och har inte ätit mer än den och en french hotdog till frukost på IKEA. Bra där Malin. näringsrik dag. Ska hämta Tobias om en stund så vi får väl plocka upp något ätbart på vägen. Dock inget onyttigt som pizza eller hamburgare, har redan ätit en kebabrulle och McDonalds den här veckan. Är lite sugen på thaimat, får se vad Tobias tänkt sig.

Började alltså med IKEA i morse där jag inhandlade lite julblommor, kakformar och, julen till ära, röda sängkläder. Måste bara komma ihåg att påminna T om att tvätta de för sig själva första gångerna. Tror inte han tänker på det själv, och jag har en svag känsla av att de färgar av sig rätt rejält. Gick vidare till Jula och inhandlade en ny, större plastgran. Katterna lär ju fullkomligt älska klättringsmöjligheterna, btw. Därav plastgran och inte en riktig gran som barrar överallt. Ska faktiskt bryta en av julens oskrivna lagar och klä granen redan i morgon. Jag gillar julkänslan den ger och vill gärna ha den längre än några dagar över julen, så jag trotsar the big no-no. Är dock osäker på om jag har en ljusslinga att ha i eller inte, annars blir det till att köpa en i morgon. Efter Jula besökte jag Willys och det var faktiskt väldigt lite folk. Fick handlat alla ingredienser, och lite därtill, till allt som skulle bakas under dagen. Hämtade även ut mitt paket från H&M. Allt passade men jag är lite osäker på två klänningar, blir nog så att jag skickar tillbaka dem. Hoppas även på att skjortan och tröjan jag beställde till Tobias passar.

Väl hemma började jag med degen till lussekatterna. Glömde såväl saffranet som sockret, kom på det först efter jag knådat klart degen. Kan tala om för er att det var aningen kämpigt att knäda i det i resten av degen, men jag lyckades hyffsat bra ändå. Medans degen jäste bakade jag puffkola för första gången (bild nedan). Helt sanslöst gott, lär baka både en och två satser till av den innan jul. Vill dock poängtera att allt inte ska ätas upp av mig, jag är mer inne på spåret att bjuda allt och alla. Därefter var det dags för själva utbakningen av lussekatterna. De blev inte speciellt vackra (okej, det var första gången jag bakade dem) och bättre blev det ju inte av att katterna gick på plåten där lussekatterna låg och jäste en andra gång under handduk. Ett par stycken blev platta, men vad fasen, de ska ju ändå ätas upp. Gjorde under tiden ett nytt julgodis, nämligen fudge med blockchoklad och skumtomtar i. Sjukt goda blev dem, lätt den godaste fudgen jag ätit (nej, jag är inte subjektiv). In med lussekatterna i ugnen och sen orkade jag faktiskt inte mer. Sparade femminuterskolan och farmorskolan tills i morgon.



Har även städat och bäddat rent med nya sänkläderna. Finns det någon goare känsla än att lägga sig i helt nybäddad säng? Tror inte det va.

Förresten, matchen igår. Vi slog de jäklarna. 22-17 blev slutresultatet och som siffrorna visar var vi inte riktigt på topp framåt (dock inte dåliga för den saken skull) men bakåt var vi riktigt bra. För egen del gick det väl sådär framåt som bakåt. Kastade bort några bollar och släppte ett par skitskott förbi mig som jag borde ha blockat. Ser till att ta igen det nästa match. Då ska vi jäklarimig slå serieledarna Helsingborg borta. Spelar vi som igår är det fullt möjligt.

I morgon väntar tvätt och en tur till A6 igen. Glömde ju givetvis hämta ut mina linser när jag väl var där, och eftersom jag har fått använda en trasig lins det sista är jag i stort behov av ett nytt par. Kanske blir det lite julpyssel med Linda och Bea också, får kolla upp det under kvällen. Ska även laga tacos till middag, har varit så jäkla sugen på det sista veckan.

Har en sak kvar att göra idag innan jag är klar med allt, och det är månadens tristaste sak; betala räkningar. Som tur är har vi väldigt få den här månaden, vilket ju är skönt när julklapparna ska inhandlas.

På återseende.

2010-11-26
 13:28:25

Gameday

Återigen är det dags för match. Eftersom jag normalt sett jobbar i Landsbro på fredagar fick jag helt enkelt ändra om lite och vara kvar på kontoret i Jönköping. Hade inte hunnit hem till samlingen annars, vi åker nämligen redan vid 3 eftersom vi ska till Kristianstad.

Har precis ätit en liten lunch, tog den en timma senare än vanligt, och det är som föregående dagar väldigt lugnt här på jobbet. Har exakt en timma kvar nu att jobba, sen möter jag upp Linda för en smärre promenad till hallen.

Har planerat inledningen av helgen, för övrigt. I morgon är Tobias iväg hela dagen för match borta mot Alstermo, så jag tänkte skapa en sjuk julstämning hemma. Åker till IKEA och inhandlar lite nytt julpynt, eventuellt så får Rusta sig ett besök också. Julsaker tröttnar man snabbt på så jag vill inte lägga några större pengar på dem, det är helt enkelt roligare att köpa nytt oftare.

Sen så ska jag även baka. Och det är inte lite som ska bakas vill jag lova. Herregud, jag kommer inte ha någon ork kvar efter. Lussekatter, farmorskola, puffkola, fudge, femminuterskola och knäck. Som tur är går allt godis rätt snabbt, däremot tar ju lussekatterna sin lilla tid. Nåväl, det har jag gott om i morgon. Innan jag börjar behöver jag dock inhandla alla ingredienser, så det blir en storhandling efter IKEA. Kanske besöker nya Willys på A6, såvida inte hela Jönköping får för sig att göra det i morgon.

Nu ska jag ladda för match med en kopp kaffe, en pepparkaka och en priskalkyl.

På återseende.
2010-11-25
 16:26:29

Önskelista


1. Dvärgspets


2.Japansk Spets (om jag inte får en Dvärgspets)



3. Shetland Sheepdog. Eller, jag tar alla tre.



4. iPad



5. Volvo V60



6. Nespresso



7. Resa till Hawaii



8. Ny soffa



9. Korsörhängen



10. Handbollsskor (som jag inte hittar någonstans, annars hade jag givetvis redan haft dem)


2010-11-25
 09:42:32

Lugnet före stormen

Såväl idag som igår har det varit extremt lite att göra på jobbet. Försöker komma på saker att göra för att sysselsätta mig med någonting i stället för att bara sitta och vänta på att få något att räkna på, dock är det inte det lättaste. Har sorterat alla mina papper typ tusen gånger, letar efter info om branschen för att hela tiden lära mig mer och frågar Mattias om en massa senarion som kan hända när jag blir kvar här själv. Han åker ju nämligen utomlands i två månader, så från och med måndag blir jag själv här och lär få fullt upp. Ska sköta mina egna sysslor plus merparten av hans. Vissa dagar blir det säkert lugnt och vissa dagar lär jag få jobba häcken av mig för att hinna. Återstår att se.

Någon som har ett bra fördriva-tiden-tips?
2010-11-24
 10:43:40

Julgodis

Knäck i micron

1 dl vispgrädde
2 dl  strösocker
2 dl ljus sirap
1 dl hackade, skalade mandlar

små pappersformar
ca 70 st

Ställ ut pappersformarna på en bricka. Blanda vispgrädde, strösocker och ljus sirap i en glasskål som tål mikrovågsugn. Koka blandningen på 600 W i 8 minuter. Rör ned de hackade mandlarna. Fördela knäcksmeten i pappersformarna.





5-minuterskola

2 dl socker
1 dl sirap 
100 g smör
3 tsk vanilijsocker
3 tsk kakao

Koka alla ingredienser i 5 minuter, häll upp på en plåt och låt stelna. Skär upp i bitar.





Puffkola

100 g margarin
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 msk kakao
3 msk vetemjö
3 dl rice crispies/puffat ris

Blanda margarin, strösocker, ljus sirap, kakao och vetemjöl. Låt koka upp under omrörning på svag värme ca 5 minuter. Rör hela tiden. Blanda snabbt i riset. Häll ut massan på bakplåtspapper på en plåt och bred ut till en kaka. Låt kallna och dela sedan kakan i bitar. Går även att hålla i ischokladformar.





Farmorskola

3 dl socker
3 msk margarin
1 msk vaniljsocker
2 dl mjölk
3 msk kakao


Koka allt till en tjock smet och ta av innan den börjar stelna (ca 20 minuter). Den är klar när man kan göra ett streck med sleven och den är "trög". Häll smeten i en smörad långpanna, ca 20x30 cm. Låt stelna och bryt/skär sedan i bitar.




2010-11-24
 09:46:48

Snökaos

Kom hem helskinnad igår efter ett antal timmar i bilen. Sista biten var det totalt snökaos. Mellan Linköping och Jönköping gick det i 50 km/h på sin höjd. Bilar låg i dikena titt som tätt och polisen fick dirigera trafiken, dessutom var bara en fil plogad. Givetvis fanns det ändå idioter som skulle köra om, trots att de knappt kom framåt i innerfilen. Kan inte folk bara lugna ner sig.

Är tillbaka på jobbet och hade en del att göra nu på morgonen. Är dock klar med det som halkat efter och tyvärr verkar det vara stendött med nya ordrar och förfrågningar, så vi sitter här och försöker klura ut vad vi ska sysselsätta oss med.

Ikväll blir det en lugn hemmakväll med lite städning, matlagning och serietittande. Hade behövt träna eftersom jag missade såväl måndagens som tisdagens träning, men inte tänker jag ge mig ut i det här vädret. Får leta upp min core-DVD hemma och köra det 30-minuterspasset samt lite annat smått och gott. Man tager vad man haver så att säga. Tänkte eventuellt börja baka lite julgodis också, eller så tar jag det i helgen. Fixar till ett inlägg sen med vad jag har tänkt mig.

Sayonara.

2010-11-22
 21:13:00

Enköping

Ligger i sängen på hotellrummet i Enköping. Inte världens finaste rum, men det duger gott och väl. Blev kvar på jobbet till strax innan kl 18, men jag var ju i och för sig inte där förrän 11.30. Tog cirkus 4 timmar att köra, och visst hade jag tur med vädret. Inget snökaos alls, bara lite lätt snöfall hela vägen. Dock lär det bli värre i morgon. Tydligen ska det bli totalt kaos och värst drabbas Jönköpings län. Som tur är har jag inte bråttom hem, i värsta fall missar jag träningen men hellre det än att köra av vägen. Tänkte försöka komma iväg rätt tidigt i alla fall så jag slipper köra mitt i natten.

Har tillbringat kvällen med lite CSI- och Criminal Minds-avsnitt. Köpte mig en sallad från ICA som smakade skit, så givetvis är jag snorhungrig nu. Dessutom är jag hysteriskt godissugen. Det är bara att bita ihop. Snön och kylan ute gör att jag knappast drar på mig en massa kläder för att leta efter nåt ställe som är öppet. I den här hålan (ursäkta alla Enköpings-bor) lär det ändå inte finnas något annat än någon tacky pizzeria. Behöver jag nämna att jag längtar ihjäl mig efter frukosten i morgon? Det är nästan så att jag tänker ställa klockan tidigare än vad jag behöver för att det ska vara så lite tid som möjligt kvar.

Avslutar kvällen med att slösurfa innan jag stänger för kvällen. Btw, ett låttips. Kanye West - All of the lights. Grymt bra.

Sayonara.
2010-11-21
 16:18:25

101121

Som vanligt ett tag sedan sist. Har jobbat som vanligt, och givetvis tränat handboll. Spelade match igår och tyvärr fick vi bara med en poäng. Jag gjorde "mål" när det var 5 sekunder kvar men blev helt felaktigt avblåst för stegfel. Fanns inte en chans att jag tog fler än tre steg. Att jag därefter fick världens sämsta förklaring av domaren till varför han blåste gjorde inte saken bättre. Snacka om att han borde hålla till på lägre nivåer. Nåväl, bitter kan man vara men det tjänar ingen på. Vi möter samma lag på fredag och då blir det två poäng. Lita på't.

Hade Linda och Niclas på besök igår kväll. Lagade lite mat och så såg vi på Så mycket bättre. Dessutom spelade vi ett parti plump, behöver jag nämna vem som vann? Okej, jag safade lite väl mycket så det var nog anledningen till vinsten. de andra vågade lite mer om man säger så.

Idag har det blivit ett besök hos optikern, har äntligen fått beställt nya linser efter alla jäkla undersökningar. Bara för att man flyttar till en ny stad och får en ny optiker, dock hos samma optikerfirma, så behöver man väl ändå inte gå igenom allt som om man skaffade linser för första gången? Jag har liksom haft linser ett antal år och vet vad jag behöver. Nu är de i alla fall beställda och jag slipper vara livrädd för att göra sönder sista paret precis innan match. Efter optikern blev det ett stopp på Åhléns där Tobias köpte ny parfym. Givetvis tog han den jag föreslog. Matstopp och inhandling av nya kuddar, plastblommor och ny matta på IKEA. Därefter hem för att leta rätt på mina vinterstövlar på vinden. Har dessutom redan börjat julpynta. Jag vet, det är alldeles för tidigt men jag hade inget annat att göra. Har bara fått upp ett par röda gardiner samt julstjärnor i fönstret. Det var egentligen mest för att jag behövde lite lampor i fönstren.

Ikväll blir det match i hallen. Tobias och hans lag möter Djurgården och förhoppningsvis tar de hem två poäng. det vore verkligen behövligt. Tabellen är sjukt jämn och de skulle avancera ett par placeringar vid vinst. Ska förbi och hämta upp Linda och Linn innan matchen, alltid uppskattat med lite sällskap.

I morgon bitti drar jag iväg till Enköping. Har möte där på tisdag och eftersom vädret inte ska bli kanon så sover jag över. Då kan jag ta god tid på mig dit i morgon och dessutom behöver jag inte köra 70 mil på en dag. Hotellfrukost är dessutom aldrig fel. Har givetvis laddat USB-minnet med en massa ny musik och en ny ljudbok. Lär behövas om jag ska köra så pass långt.

På återseende.

2010-11-15
 20:35:43

...keep on running and nothing works

Matchen igår gick åt skogen. Vi var värdelösa, kunde inte leverera ett pass till rätt adress, och då vinner man inga matcher. Min egen insats var katastrofal. Vet inte vad jag sysslade med. På lördag ska jag vara asbra. Lite inställning så ska det nog gå. Nu blir det hem och äta efter dagens träning. Kommer stupa i säng sen.
2010-11-14
 10:46:00

Gameday

Sitter i bussen på väg till Eslöv. Match 12.30 står på programmet, och eftersom matchen är så tidig var även samlingen tidig. Gick upp 06.50, det borde vara förbjudet en söndag. Hämtade upp Linda på vägen och när Tobias lämnade av oss inträffade något bara min sambo är kapabel till. Trots att jag ordagrant sa "åk inte nu för min väska ligger i bak" hann jag inte mer än stänga dörren innan han drog. Och något skämt var det inte. Han stack verkligen och hans mobil låg givetvis kvar hemma. Jag och Boa (lagledare) drog snabbt bort mot lägenheten i hopp om att han åkt raka vägen hem. Halvvägs ringde dock Linda och berättade att han hade kommit tillbaka med väskan. Frågan är vad han har innanför pannbenet, och framför allt om han har bomull i öronen. Har hunnit med att käka god kycklingsallad och att vinna dagens frågesport med mitt lag beståendes av Ida och Sandra. Grymma var vi (även om vi inte trodde det själva). Återkommer senare.
2010-11-13
 17:18:13

I keep on running

Det blev bio och middag ute efter gårdagens handbollsträning med Tobias, Linda, Niklas, Martin och Bea. Vi käkade på Chili Thai, och det var verkligen supergott. Vårrullar till förrätt, sen buffé på det. Gillar verkligen när man plockar ihop de ingredienser (råa) man själv vill ha i en skål för att sedan lämna den till en kock som wokar alltihop. Gôr gôtt! Dessutom fanns det sushi och friterad kyckling med ris. Åt givetvis lite av allt. Tog dock alldeles för mycket wok. Råkade hälla på en aning för mycket chilisås på min och Tobias wok, det var verkligen precis att det gick att äta. Sen fanns det även efterrätt i form av friterad banan, glass och en massa frukt. Efter maten vankades bio, Due Date. Den var faktiskt riktigt rolig.

Blev väckt av Tobias i morse eftersom jag var tvungen att köra honom till samlingen. Eller ja, snarare frukosten. De åt nämligen hotellfrukost innan de gav sig av till Karlskrona för bortamatch mot Hästö. Passade på att åka och storhandla när jag ändå var ute och körde, så nu är frys och kyl proppfullt. I alla fall några dagar till. Besökte även Jysk ihoppp om nya sängkläder, men de jag ville ha var givetvis slut. Inhandlade en liten plastmatta på zoo att ha utanför kattlådan så det slipper bli kattsand i hela lägenheten vareviga dag, och på Rusta blev det en dörrmatta och lite annat smått.

Väl hemma igen drog jag igång en storstädning, lämnade dock disken åt Tobias till i morgon. Jag vet ju hur mycket han älskar att diska, då ska han givetvis få göra det också. Annars har i stort sett hela dagen spenderats i soffan framför datorn. Har kollat ikapp lite på alla mina serier; CSI, Criminal Minds, One Tree Hill, The Vampire Diaries, Gossip Girl, Fridag Night Lights, Grey's Anatomy. Ja, det blev ett par timmar med andra ord.

I morgon bär det av för bortamatch nere i Eslöv. Hoppas givetvis på vinst, dock är det svårt att sia om då det är ett andralag till elitserielaget. Med andra ord vet man aldrig vilka spelare som de ställer på banan. Ovisst, men jag är optimist. På kvällen tror jag att det bli Bingolottokväll (pensionärsvarning?) med Linda och Niclas. Har dock inte förstått om jag och Linda är välkomna, eller om det är Niklas och Tobias som ska ha det själva. Återstår att se helt enkelt.

Nu ska jag göra mig lite bakad potatis, och till det serveras givetvis julmust. Är en riktig sucker for julmust. Och påskmust givetvis. Tänkte mig en efterrätt i form av fruktsallad och gammaldags gräddglass senare också, får fundera på den. Har ju en hel Paradisask i skåpet annars. Fick den och en bukett blommor av Tobias. Tydligen hade han lite dåligt samvete för det där med städningen häromdagen. Han vet precis vad som krävs den jäkeln, men söt är han ♥

So long.

2010-11-13
 17:00:52

Blueberry cheesecake


Botten:
300 g digestivekex
150 g smör (gärna osaltat)

Fyllning:
600 g Philadephiaost
2 1/2 dl Kesella 10%
1 dl socker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker (jag tog 1 tsk vaniljsocker och 1½tsk ekologiskt vaniljpulver)
3 ekologiska ägg
1 dl grädde
200 g vit choklad
1 1/2 dl blåbär 


1 Sätt ugnen på 175 grader.
2 Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
3 Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
4 Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
4 Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
5 Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
6 Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
7 Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
8 Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
9 Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
10 Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.
2010-11-10
 21:07:02

Fredagsmys

På fredag blir det mat ute och bio med trevligt folk. Filmen vi ska se blir naturligtvis Due Date. Om jag kommer skratta ihjäl mig? Förmodligen.

2010-11-10
 21:04:42

Harry

Tobias vägrar, men jag måste bara se den och han får agera sällskap vare sig han vill eller inte.



2010-11-09
 21:32:36

Bundesliga

Har legat i soffan hela kvällen och kollat på bundesligahandboll. Insåg under första matchen att Filip Jischa är min idol. Han måste vara världens bästa. Fo' sho'. Blev med andra ord ingen träning idag, var lika bra det. Numera är det mindre viktigt med handbollsträningar, har man nytt jobb är man mer orolig för att behöva sjukanmäla sig. Och för att inte riskera ännu en sjukanmälning stannade jag hemma. Kort och gott. Fick för övrigt göra allt man kan tänka sig här hemma efter jobbet. Tobias hade naturligtvis inte gjort nåt, utan i stället lagt sig och sovit mellan jobb och träning. Tack för den. Fick diska, plocka in en överfylld korg med tvätt, bädda med nya sängkläder, laga mat x2, ta ut soporna och byta kattsand. Tog ju ett tag men tillslut kunde jag bädda ner mig i soffan med varma mackor och te. Slänger nog in handduken för idag och intar sängen med hemska ljudboken Odjuret av Roslund & Hellström. Pedofiler kan världen klara sig utan, det kan man konstatera efter att ha lyssnat på den. Kemisk kastrering kanske vore ett bra straff? Återkommer i morgon. Tror jag.
2010-11-09
 15:00:52

Väggord

När vi skaffar en egen lägenhet (eller hus för den delen) där man kan göra vad man vill, ska jag helt klart ha en massa väggord i stället för tavlor. Hur snyggt som helst.

                     



       
2010-11-09
 14:42:39

Favoriter



2010-11-09
 12:27:36

Halsont

Jag säger det igen, jag är ta mig fan lite halvsjuk jämt. Jag är inte hypokondriker, det vill jag poängtera, utan jag är snuvig eller nåt annat litet fjuttigt året runt. Nu verkar det åter vara dags för halsont men en massa gött, tjockt halsslem som följd. Ogillar't verkligen. Tror dock att jag ska vara förnuftig och hålla mig från träningen ikväll, får suga på den karamellen en liten stund till. Vill ju egentligen träna, men någon gång ibland måste man vara lite förnuftig.

För att summera sista dagarna snabbt så kör vi en liten lista.

♦ Match mot överlägsna serieledarna O/V Helsingborg. Bra match av oss men tyvärr blev det förlust med ett. Trist.

♦ Lagfest efter matchen i lördags. Kan glatt konstatera att jag har kommit till ett sjukt gött gäng. Alla är toppen.

♦ Tobias och herrarna vann matchen mot Rimbo i söndags. Är imponerad av Rimbo som trots att de inte kan spela handboll lyckas pressa de flesta lag. Man-man-försvar, gå-handboll, stillastående skott, filmningar och gud vet vad. Kan inte bli annat än imponerad, de gör vad de kan utifrån sina resurser.

♦ Handbollsträning igår och efter det träffade jag ett par som var intresserade av att köpa bilen. De bestämde sig för att ta den och i morgon ska vi träffas för att skriva avtal och fixa betalningen, dock blev priset lägre än vi hade hoppats på. Vi ville i och för sig bara bli av med den och gick egentligen inte mer än någon tusenlapp back.

På återseende.
2010-11-04
 16:11:00

Hey!

Ny design. Lite väl puttinuttig, jag vet. Men vad fasen, skit samma. Den kan få vara kvar några veckor i alla fall.

Har haft en rätt tråkig dag på jobbet. Min kollega är borta både torsdag och fredag så det är rätt ensamt. Nu vet jag vad jag har att se fram emot när han drar utomlands två månader i vinter. All by myself, kort och gott.

Gårdagskvällen spenderades hos Linda och Niclas och det bjöds på mycket gott fika. Dessutom styrde vi upp adventsfika. Vi är fyra par som ska ha hand om varsin advent och min+Tobias lott föll på den sista, det vill säga den fjärde. Då blir det ingen fika utan snarare ett rejält jäkla julbord. Dock ska jag allt komma på någon smarrig efterrätt att servera och glöggen är given. Annars fick vi (läs jag) äran att göra julskinkan och omelett med champinjonsstuvning. Dessutom ska alla köpa två julklappar var, och sen har Bea någon julklappslek som tydligen går ut på att man ska sno åt sig så många klappar som möjligt. Kommer säkerligen bli jätte mysigt.

Strax bär det av till träningen för ännu ett pass. Ber till högre makter att kroppen (ja, typ knät) känns på topp igen. Efter träningen bär det av hemåt (såvida det inte blir fika, det ryktas om det) för att fixa ihop lite hamburgare och slänga i en toning i håret. Utväxten är påtaglig och behöver åtgärdas snarast. Dock är det första gången någonsin jag ska försöka tona håret på mig själv, hur fasen ska det gå till?!

Sayonara.
2010-11-03
 14:21:46

Tok-trött

Har varit jäkligt morgonpigg det sista, men däremot skulle jag kunna gå och lägga mig kl 20 varenda kväll. Så sjukt trött är jag hela tiden. Dessvärre (egentligen inte dessvärre eftersom jag valt det själv) har vi ju träning 4 kvällar i veckan, så det här med tidig sängång fungerar ju inte riktigt. Nåväl, sova kan jag göra när jag blir äldre.

Det spelades ju match i Skåne mot Lågan i söndags. Tyvärr förlust och tyvärr en skitmatch från såväl mig som resten av laget. Tycker bara det är våran målvakt Rebecca som får godkänt, utan henne hade vi åkt på storstryk. För egen del slog jag i knät i en annan tjejs knä (givetvis en motståndare, är inte så dum att jag krockar med en medspelare, även om jag lyckades skjuta våran mittsexa Madde i huvudet) och det vill inte riktigt släppa, har fått stå över vissa saker på träningarna måndag+tisdag och det gillar vi inte. Inte alls. Hoppas det släpper tills nya matchen på lördag. Då möter vi serieledarna hemma och spelar vi inte bättre så kan det bli pinsamt. Därför tycker jag att vi spelar grymt, okej?

Efter jobbet idag väntar besök hos optikern. Ska prova ut nya linser. Hoppas de är bättre än de jag haft sista året. Hur som helst är jag i akut behov av ett par, lyckades nämligen paja sista paret i lördags INNAN matchen. Tror ni jag såg nåt på matchen, eller att jag har sett nåt de två senaste träningarna? Inte det lättaset med två vänsterlinser inne. Måste helt enkelt börja vårda linserna bättre, de är alldeles för dyra för att göra sönder titt som tätt. Försökte tjata till mig endagslinser, men tyvärr görs inte de i min styrka. Typiskt.

Efter optikern bär det av till Niclas och Linda. Onsdagsfika står på tapeten och det ska bli himla mysigt. Dels för att jag aldrig har varit hemma hos dem, och dels för att jag inte har fikat på år och da'r.

Bilförsäljningen rullar vidare. Fick precis ett mail på helt sjukt dålig svenska från en Charlie. Det visade sig att han ville skeppa bilen till England, han ville betala mer än den ligger ute för, han ville betala via internationell betalningslänk och han ville inte ens se bilen innan. Hans agent skulle hämta den. Det luktade ju bedrägeriförsök lång väg så jag googlade hans mail. Dra på trissor om jag blev förvånad (eller inte) när jag på en blogg (Scammers List) hittade hans "namn" och e-mail. Går folk verkligen på sådant?

På återseende.