2010-10-30
 21:25:43

Världens bästa föräldrar

Återigen lördag och veckorna bara flyger fram. Det är skönt att veckodagarna går snabbt, men det värsta är ju att helgerna går ännu snabbare. Inte roligt alls, men bara att gilla läget helt enkelt.

Igår var det ju jobb i Jönköping eftersom vi tog Landsbro i torsdags i stället. Detta gjorde ju att jag för en gångs skull hann med en fredagsträning med goa lagkamrater. Skoj. Efter det inhandlade jag och Tobias lite mat och begav oss hem för en mysig hemmakväll framför Idol. Somnade tidigt, redan vid halv elva skulle jag tro.

Hade för övrigt en tjej här igår och kollade på bilen. Hon ville fundera tills idag och dessvärre träffade Tobias henne på A6 förut och då visade det sig att hon hade hittat en annan bil. Otur. Har två till som är intresserade  men än så länge är det inte mer än så. Hoppas det dyker upp någon snart, det är inte speciellt roligt att ha två bilar när man inte behöver mer än en. Försäkringskostnaden försvinner ju tyvärr inte när den bara står och vi vill ju gärna ha tillbaka kontanterna vi fick lägga på den nya bilen. Håll tummarna.

Idag har världens bästa föräldrar varit här och hälsat på. En tur på IKEA, A6 och en thairestaurang blev det. Fick en ny vinterjacka av mamma, vilket bara bevisar att hon är alldeles för snäll. Behövde egentligen ingen, eftersom jag redan har två, men jag hittade en jättefin och relativt billig. Toppen. Hittade dessutom en tröja, en ny vas och en bakform. Körde iväg Tobias till en av killarna i laget förut, de skulle tydligen partaja lite och det förtjänar de verkligen efter urladdningen mot Stavsten i veckan. Åkte till MAXI efter och köpte mig en Cola burk (har kommit på att det är smart, för då dricker man inte lika mycket som ur en flaska), en påse smågodis, färsk kycklingfilé och lite frukost till i morgon. Kycklingfilén ska bakfulla Tobias få laga till mig i morgon så jag kan käka det till lunch på måndag. Får se om jag får ångra det beslutet... Skämt åsido, han kan laga mat min älskling. När han vill.

I morgon väntar bortamatch mot Lågan, dvs nere i Skåne. Tråkigt att alla matcher är så långt bort, men det är bara att bita ihop. Ibland kan bussresorna bli gankska roliga. Ska i alla fall bli kul att spela, hoppas bara att min onda nacke/rygg har gett ed sig lite mer så det slipper vara så stelt.

Nu blir det en update av ipoden inför bussresan. Favoriterna ska givetvis med:
Daniel Adams-Ray - Gubben i lådan
Tinie Tempah - Written in the stars
Nelly - Just a dream
Linkin Park - Waiting for the end
Oskar Linnros - Genom eld
P!ink - Raise your glass
Hurts - Stay
James Blunt - Stay the night
The Script - For the first time

Har ett riktigt dilemma inför morgondagen. Man ska ju ställa om klockan inatt, dvs dra tillbaka klockan en timma. Det jobbiga är att jag inte vet om min iPhone ändrar sig själv. Om jag drar tillbaka den en timma innan jag somnar och den sen drar tillbaka sig själv en timma till kommer jag ju försova mig och bli en timma sen till samlingen. Jag får helt enkelt strunta i att ändra, gå upp när klockan ringer 07.15 och kolla på text-tv om den verkligen är 07.15 eller i stället 06.15. I så fall är det bara att lägga sig en timma till. Problem solved.

Avslutar kvällen med ett par avsnitt CSI.

Over and out.

2010-10-27
 21:52:05

In action (om än mindre smickrande bilder)





2010-10-27
 21:26:31

Så jävla bra!

Trots deppig dag igår pga den hysteriskt dyra bilreparationen mår jag toppen. Anledningen? Vi har en ny grym bil, Tobias och resten av Hallby spöade (bokstavligen) topplaget Stavsten borta med 11 bollar (sjukt bra gjort!) och jag har en ny favoritlåt. Daniel Adams-Ray med Gubben i lådan. Jag ska banne mig köpa hans skiva när den släpps. Det var inte igår jag köpte en skiva, har nog rentav inte gjort det det här milleniet.

I morgon väntar jobb i Landsbro i stället för på fredag. Med andra ord ringer klockan 05.35, mindre skoj. Dock är det gott med sovmorgon på fredag i stället. Är själv på jobbet så jag ska kolla med min älsklings-coach (syftar på Tobias, och ingen annan coach) om han vill luncha med mig. På kvällen blir det som vanligt träning med underbara lagkamrater. Förhoppningsvis går den bättre än igår då alla var under isen, milt sagt.

På lördag kommer förhoppningsvis mamma och pappa hit. Mamma var sugen på IKEA och dessutom har de inte varit här sedan de hjälpte oss och flytta.

Enjoy!

2010-10-27
 10:36:15

Ny bil

Den här blev det. Hade hellre velat ha en vit eller silvrig, men den här duger gott och väl.

2010-10-26
 11:16:34

Det är fan inte sant...

Vi lämnade ju in bilen igår för att de skulle fixa en blinkande lampa på kontrollpanelen och för att ta bort fukt i en av strålkastarna. Trodde vi. Nu ska i stort sett hela jävla bilen renoveras och kostnaden landar på... TADA! 10.000 kr. Bara så där. Förbannat jäkla roligt. Helt sanslöst. Luftpumpar, remmar och allt vad det nu var skulle bytas. Och det kommer de på idag, samma dag som vi egentligen ska byta in bilen mot en ny. Perfect timing, så att säga. Vi kommer i alla fall åka och köpa den andra bilen. Vi betalar mellanskillnaden, som bilen skulle blivit inbytt för, kontant. Sen får vi försöka sälja den lagade bilen själva på Blocket, lägger ut den direkt när vi får tillbaka den. Förhoppningsvis i morgon och förhoppningsvis kan vi få priset vi skulle ha fått av bilfirman plus kostnaden på 10.000. Det är vad de billigaste ligger på just nu på Blocket så har vi tur nappar någon. Dessutom lär ju bilen gå hur bra som helst efter totalmakeovern. Det tråkiga är ju om vi inte blir av med den, och dessutom får vi ligga och betala dubbla försäkringar så länge. Skoj i dubbel bemärkelse.

Helvete... 
2010-10-25
 16:42:10

Carwash

Ett tag sen sist, I bloody know. Men hej, det händer som ni vet. Kan ju börja med att uppdatera er om min första match i Hallbytröjan som ägde rum igår. Vi spelade inte alls på topp och lyckades "bara" plocka med oss en poäng. Synd eftersom vi borde ha vunnit. Framför allt för att vi hade ett helt lag på bänken samtidigt som de hade två spelare. Det fina "springa sönder dem" ville sig inte riktigt igår. Min egen fysiska status är inte på topp om man säger så. Jag behöver ett tag på mig för att komma in i andra andningen, som det så fint heter. Började matchen och bytte väl egentligen ut mig själv efter 12 minuter då jag varv helt slut. Däremot funkade det bättre efter det, då fanns det i alla fall lite mer ork. Nästa match blir i helgen då vi ska besöka Höör för match mot Lågan.

Annars har det rullat på med träningar och jobb. Börjar bli lite nervös inför min kollegas två månader långa semester. Då är det tänkt att jag ska ta över mycket av hans sysslor. Fråga mig inte hur det ska gå till, men skam den som ger sig.

Hade för övrigt bästaste Jenny Alm här på besök i helgen. Alltid lika trevligt att umgås med henne och jag saknar henne jäkligt mycket sedan jag flyttade. Bor alldeles för långt från Uddevalla helt enkelt.

I morse lämnade vi in bilen ihopp om att de skulle ha lagat den tills i eftermiddag (typ nu). Dessvärre ringde de till Tobias och sa att de behöver ha den över natten eftersom något inte står riktigt rätt till. Tobias och jag är lika dåliga på bilar så när han försökte återberätta vad mekanikern sagt så blev det nåt i stil med att de troligtvis behövde byta någon rem. I mina öron låter det som en jäkligt rolig utgift på flera tusen. Vi får väl se vid 12-snåret i morgon då vi ska hämta den. Annars är planen att besöka bankenb kl 12.30 i morgon för att fixa till ett billån. Sen åker vi raka vägen till Växjö i hopp om att byta in vår nuvarande bil mot en helt ny. Hoppas, hoppas, hoppas att det inte blir några problem för jag vill verkligen ha en ny bil likt ett barn vill ha julklappar på julafton. Hur som helst jobbar jag alltså kort dag i morgon och slutar vid lunch. Gott.

Nej, nu ska jag byta om och kila iväg till träningen. Har ett rejält ömmande knä, eftersom jag lyckades slå i det i golvet under matchen igår, så jag bävar lite för träningen. Men som alltid är det bara att bita ihop.

Sayonara.
2010-10-18
 20:29:41

Weekend

Sitter här i hallen, efter min egen träning, och väntar på att Tobias träning ska vara klar. Var liksom ingen idé att åka hem emellan, eftersom jag hade fått hämta honom. Och handla hade jag tänkt att göra men jag orkade bara inte. Tar det på onsdag när det inte är någon handboll. Träningen gick rätt okej idag, dock inte mer. Knät gör sig påminnt ideligen och konditionen är inte på topp. Som tur är hår det framåt i alla fall. Jobbigt om det hade varit tvärtom, liksom. Jobbet gick förbannat segt idag pga datahaveri. Inga telefoner och datorer fungerade, och vi kan liksom inte göra någonting utan. Så jag har jobbat småstunder, och utöver det spelat spel på datorn. Känns dumt på arbetstid, men vad ska jag fördriva tiden med liksom? För att kort summera helgen så har det varit en lugn fredag och lördag med promenad, god mat och shopping med Tobias. Igår följde jag med på Hallbyherrarnas bortamatch i Uddevalla mot Kropps. Pappa kom dit och gjorde mig sällskap. Tyvärr förlorade de, trots ledning flertalet gånger under matchen. I morgon väntar jobb, synundersökning för nya linser och träning. Nu blir det raka vägen till ICA för handling av något som går att äta direkt plus något att ha till lunch i morgon. Är sjuuuukt hungrig. Bye, bye.
2010-10-13
 21:40:15

Radiance

Har haft en go, träningsfri och lugn kväll alldeles själv här hemma med missarna. Tobias har dubbla träningar på onsdagar samtidigt som jag är träningsfri, och det gör mig absolut ingenting. Det är skönt att vara för sig själv ibland. Har egentligen inte gjort någonting sen jag kom innanför dörren förutom att kolla One Tree Hill och CSI:NY. Givetvis med en paus för obligatoriska (de dagarna jag är hemma) Halv åtta hos mig. Jäklar, det vore skoj att vara med där själv. Inte för att jag lagar tillräckligt god mat, utan snarare för att det är så kul att laga mat till andra. Hur som helst hade jag aldrig klarat av hela grejen med tv, men man kanske skulle samla ihop ett gäng kompisar och köra det med. Frågan är när man ska ha tid med det mellan handboll, jobb och andra bestyr. Dock tål det att tänkas på. Natürlich.

Genomförde min första träning igår på typ 1,5 vecka. Det gick bättre än vad jag trodde men det blev lite välbehövliga pauser här och där med hostattacker. Orkade inte speciellt mycket, men det gör jag ju i och för sig inte annars heller. Haha, tränad som en soffpotatis är ett faktum.

Jobbet har gått bra och i morgon blir jag alldeles ensam då min kollega Mattias drar till Stockholm. Har lovat att sköta hans telefon hela dagen och det är lite småpirrigt vill jag lova. Herregud, jag känner mig inte alls redo att prata med kunder. Nåväl, det är väl bara att ta tjuren vid hornen. På fredag blir det som vanligt en tur till Landsbro. troligtvis senare än normala kl 06.00 eftersom Mattias är hemma sent från Stockholm i morgon. Hoppas bara att vi inte blir kvar för länge, vill för en gångs skull hinna hem till träningen i fall jag ska spela på söndag. Hoppas på att jag blir uttagen, men jag förstår om jag inte blir det eftersom jag har varit sjuk och inte tränat.

I morgon väntar lunch med min älskling. Passar på när jag ändå är själv och byter ut den normala 15 minuters lunchen till 1 timma. Går ändå inte hem mellan jobbet och träningen i morgon så då kan jag vara kvar längre än vad jag brukar. Hoppas att jag lyckats övertala Tobias att äka thaibuffé, men tydligen åt han det igår så han är lite svårflörtad. Tror dock att jag lyckas övertala honom som alltid :)

Nu blir det faktiskt till att packa träningsväskan, tvätta bort sminket och lägga sig. Är helt slut och tänkte att jag ska få 9 timmars sömn i natt. Det är grejer det.

By the way. Det blir nog till att köpa Britneys nya parfume Radience till helgen. Hennes brukar vara bra, till skillnad från många andra kändisars. Hoppas på att den luktar gott, men jag är nöjd om den luktar hälften så gott som flaskan är snygg. Sinnessjukt cool.



So long.
2010-10-12
 13:37:49

Run bitch, run.

Idag har mina mina nya, riktig goa löparskor anlänt. Om jag kommer springa mer för det? Förmodligen inte...



2010-10-11
 14:28:07

Låten som går på repeat på jobbet, sjukt bra

2010-10-09
 20:39:50

30 seconds to mars


Sen jag var liten och slaviskt följde Mitt så kallade liv med Jared Leto, i en av huvudrollerna, har jag varit helt såld på honom. Han var (kanske även är bortsett från den inte alltför fagra, rosa tuppkammen) så förbannat snygg. Hur som helst har ju han varit med i bandet hur länge som helst, men jag har aldrig vågat lyssna på dem i tron om att jag kommer bli så fruktansvärt besviken. Fick för mig att jag läste i någon tidning för en herrans massa år sen att bandet var katastrofalt dåliga och en stor flopp. Ack så fel jag hade. Bandet är grymt, låtarna är grymma och framförallt så kan han ju, mot alla odds, sjunga riktigt jäkla bra live. Här kommer en av favoriterna.

 



2010-10-09
 20:13:45

Good and bad


Dagens topp: lagkamraterna vann komfortabelt mot Kalmar utan att glänsa.

Dagens dipp: febern är tillbaka. När fan ska det vara nog?

Tröstar mig med grym musik, en bra film, jordnötsringar och JULMUST. Äntligen finns den i affärerna. Som jag har längtat.

2010-10-09
 09:51:59

Getting better

Nu börjar feber och allt äntligen ge med sig. Hade 37,4 nu på morgonen, och enligt mig är det knappast feber. Halsen är en aning bättre, hostar som en dåre och är så hes att man inte hör vad jag säger. Har dessutom ett totalsvullet vänsteröra. Inte utanpå, det är liksom igentäppt inuti. Hur som helst är jag praktiskt taget döv på det örat, tur då att jag har ett till. Idag måste jag ut och göra någonting. Har knappt varit utanför dörren sen i måndags. Först blir det en tripp till A6. Tänkte beställa nya joggingskor nämligen. Efter det blir det mat på IKEA och inhandling av en ny matta och lite småsaker. Efter det följer handboll då mina nya lagkamrater möter Kalmar hemma. Måste dessutom storhandla efter det, har ingenting här hemma. Tobias ska på HV-AIK ikväll så jag käkar väl nåt gott och kollar nån ny film. Precis som igår då deg blev pizza, Stomp the yard: Homecoming och Day and Knight. I morgon har Tobias och resten av herrlaget äntligen hemmapremiär. Svårast möjliga motstånd i form av IFK Ystad. Men ey, jag är optimist! Allt kan hända.. Nu blir det frukost. Ett glas te, ett glas varm o'boy (är så sjukt sugen på det) och rostade mackor med ost. Götteligött. Sayonara.
2010-10-07
 16:28:53

Never been better


När det gäller rubriken så är det en stor fet lögn. Jag har varit sjuk många gånger i mitt liv, och jag har dessutom varit riktigt bakfull många gånger i mitt liv. Den här veckan har dock varit värre än alla de tidigare sjuktillfällena och bakfyllorna tillsammans. Sanna mina ord. De sista fyra dagarna har inneburit konstant hög feber, halsont utan dess like så jag knappt kan äta, flertalet spyor och helvetisk spränghuvudvärk. Nu är jag faktiskt riktigt bra jämfört med tidigare, har ju faktiskt "bara" ca 38 i feber, så ont i halsen att jag inte kan svälja och normal huvudvärk. Nåväl, det går åt rätt håll i alla fall.

Morgondagen är förhoppningsvis sista dagen hemmaliggandes. Vill ju kunna gå och kolla på mina nya lagkamrater när de spelar mot Kalmar på lördag. Dessutom har Tobias och hans killar hemmapremiär på söndag. Har så sjukt dåligt samvete för att ha legat hemma hela veckan. Missar alla träningar den här veckan (och match givetvis) och jobbet tisdag till fredag. Inte så värst skoj när man är nyanställd och dessutom har provanställning. Hoppas innerligt att jag inte blir sjuk mer på minst ett halvår nu, det är långt i mina sjukmått mätt. Kan i alla fall konstatera, med handen på hjärtat, att jag bra hellre hade jobbat 100000% i stället för att ligga hemma.

Som ni förstår finns det inte så mycket mer att berätta när allt man gör på dagarna är att sova, knapra alvedon och bafucin, gå på toaletten, äta lite om man kan, titta på tv och duscha (pga den helt underbara feberfrossan).

Nej, nu återgår jag till tv:n.
2010-10-04
 20:08:53

Någon som säljer immunförsvar?

Återigen ett komprimerat inlägg, orkar inte ta fram datorn. Mådde lite halvkasst när jag gick till jobbet i morse. Tänkte att det går väl över under dagen, men givetvis inte. Härdade dock ut och gjorde klart det som fanns att göra, gick dock hem en timma tidigare då jag var totalt svimfärdig och såg i kors. Får försöka ta igen den timmen senare i veckan. Raka vägen hem och sängläge resten av dagen. Har kurerat mig så gott det går med alvedon, nässpray och te med massa citron i. Tyvärr blir halsen bara sämre. Det känns dessutom som om jag har hög feber, men termometern visar "bara" 37,9. Någon träning blev det inte idag och som vanligt har jag världens ångest för det. Något jag kommer ha way more ångest över är om jag måste stanna hemma från jobbet i morgon. Hoppas innerligt att febern är borta, eller i alla fall lite lägre, så jag slipper sjukanmäla mig. Finns det något värre på ett nytt jobb? Nu blir det Ullared och fortsatt tedrickande. På återseende.
2010-10-03
 22:14:15

Any given sunday

Bara så ni vet, inlägget kommer se konstigt ut eftersom jag skriver från iPhonen. Återigen ligger jag här i sängen en söndagkväll och våndas över att morgondagen, och de 4 efterföljande dagarna, innebär jobb och alla andra tänkbara vardagssysslor. Kan jag inte bara få en veckas semester? Ska i och för sig inte klaga, jag får vara glad som har ett bra jobb att gå till. Lördagen spenderades som tidigare nämnts i Uddevalla med två handbollsmatcher och hämtning av vinterdäck. Damerna spelade lika, herrarna vann och jag var nöjd över att få se världens goaste tjejer en (dock alltför kort) stund. På vägen hem blev det, by the way, ett stopp på McDonalds i Falköping och jag kan återigen konstatera att jag älskar allt vad snabb och ohälsosam mat heter. Varför kan inte nyttig mat vara lika gott?! Den här ångestfyllda söndagen har inneburit typ 5 timmar effektivt tittande på två CSI:NY avsnitt, två Vampire Diaries och två Grey's Anatomy. Unnade mig det med tanke på att jag var själv hemma och inte hade något annat att göra. Därutöver har jag gjort 9 (!) matlådor och tagit en liten promenad. Syftet med den var att gå och handla bröd, men väl framme vid affären insåg jag att plånboken låg kvar hemma. Mindre lustfyllt må jag säga. Hem igen och inget bröd fick jag med mig. Tobias har varit i Stockholm med laget och mött Tumba. Tyvärr blev det förlust, vilket var synd eftersom jag hade satsat pengar och tänkte bli 4000 kr rikare. Nåväl, betting är inget för mig. På vägen hem från Uddevalla igår började en jäkla lampa blinka i bilen som menar att något är fel och bilen måste in till en verkstad. Det får bli till att lämna in den i veckan och därefter är det lika bra att lägga ut den på nätet och försöka sälja den. Känns lika bra att göra det nu då den precis varit inne på verkstaden. Först måste Tobias dock byta bank och se till att vi får ett gemensamt lån, sen säljer vi "Sittochträngen" (Citroën) och införskaffar oss en helt ny Kia Ceed SW. I morgon väntar jobb, handbollsträning och mathandling. Sätter punkt där och återkommer en annan dag. Sayonara.
2010-10-01
 21:12:09

iPhone 4

Nu har äntligen min nya leksak anlänt, och som jag gillar den. O la la. Är dock I valet och kvalet om jag ska fortsätta här på blogg.se eller om jag ska fixa en Wordpress i stället. Det är bra bökigt just nu alltså. I morgon blur det Uddevalla och strax kommer Tobias hem med en kycklingrulle till mig. Big time gött gånger två! So long.