2012-09-30
 22:58:34

Mysdag deluxe

Inledde dagen med frukost och morgonpromenad med Tobias och Thilda. Sen for han till Stockholm för match mot Djurgården (vinst).

Jag och Thilda sov ett par timmar i soffan och sedan såg vi Skövde mot Alingsås. Efter den blev det en sväng till hallen för att se Hallbys b-lag.

Tog med mig mat från McDonalds hem och såg klart X-factor. Thilda somnade för någon timma sen och jag kollar Allt för min syster för hundrafemtioelfte gången. Störtlipar i vanlig ordning.

Natti!


2012-09-29
 10:38:56

Handboll x2

Bloggpaus igår. Höll mig sysselsatt med annat. Började med att åka upp till Tobias för lunch. Supergod lax blev det.

Var även på IKEA och köpte skohyllor, trådbackar och galgar. Köpte dessutom lite mer kläder till mig själv på H&M, en skjorta, en t-shirt och ett linne. Hämtade ut mitt H&M-paket, innehållandes 4 tröjor och ett par svarta jeans, samt en traderavinst (overall/åkpåse i fleece till Thilda, vann den för 1 kr).

Väl hemma sov Thilda ett par rimmar så jag hann sätta ihop alla grejer jag köpt, och organisera om i garderoberna. Fram med höstskor och jackor, och bort med sommargrejerna.

Efter middagen spenderades kvällen framför tv:n i sovrummet. Det är tydligen Ryder Cup i helgen så jag är förpassad till sovrummet. Tänker liksom inte sitta och titta på golf.

Thilda har sovit uselt i natt och vaknat för mat en gång i timman. Tänk om hon kunde äta rejält första gången, så hon blir mätt, i stället för att somna om direkt. Dessutom verkade hon vilja ta morgon vid 7 när Tobias gick upp till jobbet, men som tur var fick jag henne att somna om. Ca 3 timmas extra sömn till mig.

Idag ska vi hänga i hallen hela dagen. Först är det hemmapremiär för Hallbys damer, och sedan har Cyrus herrar match (samma serie som Borås).

Trevlig lördag!

2012-09-27
 20:18:37

Babysång

Idag stod babysång på programmet i babygruppen. Jisses, vilken skönsång det blev. Bä bä vita lamm, Sov du lilla videung, När trollmor lagt osv.. Thilda stensov under tiden vi sjöng, tur det så stackarn slapp höra min gräsliga stämma. Skämt åsido, hon slipper inte undan. Sjunger (om man kan kalla det för sång) för henne flera gånger varje dag. Tydligen tycker bebisarna alltid att mammans röst är helt gudomligt vacker. Undra när de inser att så inte är fallet.. Den dagen den sorgen.

Tobias är iväg på sponsorträff med handbollen och kommer komma hem sent ikväll. Vi har därför fördrivit kvällen med bad och babymassage. Båda två var väldigt uppskattat. Så uppskattat att Thilda tackade med att leverera sin egen vikt i bajs och spy ner halva sig. Precis när vi tagit på ny blöja och pjamas. Alltid perfekt tajming.

Nu blir det till att kolla klart handbollen på tv för att sedan förflytta oss till sängen. CSI för mig och sömn för Thilda. Förhoppningsvis.

Imorgon håller vi tummarna för bra väder så jag kan tvätta fönstren. Har inte gjort det en endaste gång sedan vi flyttade hit för över ett år sedan. Känns som om det är på tiden. Får nog ta en före- och efterbild.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/858933/images/2012/pic_50649847e087c310411400be.jpg" class="image">

2012-09-26
 14:33:48

Fel rubrik

VillaBK? Skulle ju givetvis stått bullbak. Tokigt!

2012-09-26
 14:25:03

VillaBk

Skulle egentligen gjort en ny sats med frallor, men istället blev den en plåt bullar med vanilj och kanelfyllning. Ska strax provsmaka en (läs: flera) tillsammans med resten av smoothien jag gjorde till frukost. Den är för övrigt den godaste jag någonsin gjort. Innehållet är lättvaniljyoghurt, apelsinjuice, lättmjölk, banan, frysta hallon och färska blåbär.

2012-09-25
 22:22:59

Middag

Thilda sov sig igenom hela middagen. Verkligen social. Blev trerätters; grillad halloumi, oxfiléplanka och pannacotta. Middagen började dock mindre trevligt då servitrisen lyckades hälla ut Mattias öl över hela mig. Sånt som händer, I guess.

Thilda fick även presenter från mina underbara kollegor. Tusen tack!

2012-09-25
 15:11:00

Babymassage & shopping

Nu har vi varit på första av tre tillfällen med babymassage. Mysigt, men jag hade gärna blivit masserad jag med. Har ont i varenda led, och här hemma kan man ju inte räkna med någon hjälp. Får nog ta och boka mig en tid någon dag. Å andra sidan är det inte mer än rätt att min kära sambo överraskar mig med det.

Hann med en tur till A6 i förmiddags. Rena hysterin på Lindex. En tjej längre fram i kön handlade för över 6000:-, hon hade nog banne tagit av alla plagg/accessoarer som fanns. För min del räckte det med en body och ett par byxor till Thilda. Dock var det redan utplockat så det fick bli strl 74. Ett tag kvar tills hon kan använda det med andra ord.

Till mig själv blev det en tröja och ett par skor. Fick även mail om att min HM-beställning skickats så den bör väl dimpa ner i morgon. Kul med lite nytt! Ska nog ta helgen till att rensa ur garderoberna på sånt som inte används.

Nu blir det en power nap och kl 17 middag med Niclas och Mattias.

2012-09-24
 20:12:12

Tipptopp

Höfterna okej - check! Inga fel på Thilda alls med andra ord. En röntgen ska dock göras vid 6 månader eftersom hon förmodligen låg länge i säte. Mindre kul var att få sitta och vänta 1 timma på läkaren. Sen tog själva besöket typ 2 minuter. Nåväl. Är det något man har gott om när man är föräldraledig då är det tid.

Storhandling efter sjukhuset och matlagning därefter. Nu kollar jag X-factor innan Tobias kommer hem från träningen. Thilda ligger bredvid mig och tjattrar som bara den. Sparkar och flaxar med armarna också. Sötnos.

I morgon blir det nog en sväng till A6. Ska köpa ett par skor jag hittade i helgen, och även kolla in Missoni-kollektionen på Lindex. Finns ett set till bebisar som är så sött. Får dock se om det finns i så liten storlek. Efter lunch är första babymassagen och på eftermiddagen ska jag och Thilda käka middag med min kollega Mattias och Niclas, vår chef. Skoj!

För övrigt gjorde jag ett riktigt kap idag. Klickade hem ett par jeans och 4 tröjor från H&M. Ordervärdet blev drygt 900:-, men med massa rabatter pröjsade jag bara 480:-. Kul när man får till det!

2012-09-24
 13:57:25

Impopulär

Thildahar legat på golvet och tränat nacken. Jag är med andra ord inte så värst populär just nu. Hon fullkomligt avskyr det. Men hey, den måste göras. Annars går hon väl runt med hakan mot bröstet när hon blir stor.

Om två timmar har vi tid hos ortopeden för koll av höfterna. Får försöka få Thilda på bättre humör tills dess..

2012-09-23
 16:19:36

Seriepremiär

Sitter i Borås och väntar på att matchen ska börja. En stund kvar så jag fördriver tiden med att käka godis samtidigt som Thilda sover. Glömde givetvis hennes hörselskydd så jag får väl stoppa in fingrarna i öronen på henne om det blir för högt.

Gårdagens besök av mamma och pappa var lika trevligt som vanligt. Åt smörgåstårta, åkte en sväng till IKEA, käkade thaimat osv. På kvällen kom Fredrik och Jonna. Tobias lagade middag, dra på trissor!

Fick för övrigt sovmorgon i morse. Tobias gick upp med Thilda och jag sov till 10. Hur skönt som helst!

2012-09-21
 15:19:44

Regn, regn, regn

Man blir ju verkligen pepp av vädret just nu. Verkligen. Ett par gummistövlar hade inte varit fel, utan snarare väldigt välbehövligt.

Thilda är lika trött idag som vanligt. Ligger och sover i babysittern sedan 2,5 timma. Hon bör ju vakna snart, då blir det i alla fall lite mer action. Här händer det nämligen inte mycket. Slökollar på tv samtidigt som jag surfar och spela Ruzzle.

Finns ingenting att greja med hemma, inte ett ynka litet projekt att dra igång. Funderar på att köpa mig en symaskin och börja sy en herrans massa saker. Så avancerat som kuddfodral och filtar. Typ. Vore något.

Nu får timmarna gärna rulla på så klockan blir 19 och vi får hem Tobias. Har tagit upp kött från frysen till kvällens middag, men just nu är jag väldigt sugen på thaimat i stället.

I morgon kommer förhoppningsvis mamma och pappa hit. Tjoho!

2012-09-20
 18:36:39

BVC

Idag har vi hängt på BVC hela dagen. En aning överdrivet kanske, men ett par timmar i alla fall. Först kl 9 då vi hade tid för kontroll och vaccination. Thilda är numera 60 cm lång och väger 5,7 kg. Och vaccinationen gick galant. En spruta i vardera ben resulterade i en liten snyftning och sen var det bra. Goa unge. Dock verkar vaccinet varit uttröttande, Thilda har sovit nästintill hela dagen.

Efter BVC tog vi en tur till A6. IKEA-frukost till mig och lite shopping på Åhléns. Ett pannband och en sparkdräkt inhandlades. Sedan hem för att slänga i en tvättmaskin och efter det tillbaka till BVC för babygruppen. Var mycket trevligt, dit kommer vi garanterat gå igen! Och på tisdag börjar babymassagen. Får se hur spännande det blir.

2012-09-19
 17:12:30

2012.09.19

Har precis bakat klart ett gäng frallor. Improviserade ihop ett recept, och jisses så goda de blev! Mer sådana framöver.

Har haft en lugn dag här hemma. Hunnit med en promenad, dammsugning ,att leka med Thilda och att förbereda middagen. Man får passa på när hon sover, inte lika lätt att skala potatis med en unge på armen.

I morgon väntar 3-månaderskontroll och vaccination. Spännande!

2012-09-18
 11:24:23

Morning glory

Vaknade redan vid 5 i morse. Fick sova i sträck från 21.30 då Thilda ville äta första gången först då. Somnade inte om eftersom jag var pigg och klockan ändå skulle ringa snart. Iväg med bilen och väl hemma igen åt jag och Tobias frukost ihop. Mysigt, det händer alldeles för sällan. När han for till jobbet liteinnan 9 intog jag och Thilda sängen igen och somnade om. Vaknade nu, drygt två tummar senare. Thilda sover än.

Blir en dag hemma innan bilen ska hämtas igen. Har varken bil eller barnvagn då den ligger i Tobias bil. Får nog bli en promenad ikväll när han kommer hem från jobbet. Om vädret tillåter. Tänker fördriva dagen åt att börja planera Thildas dop. Har inte ägnat det en tanke än så länge och det känns som om det är på tiden. Stackaren ska ju inte behöva vara lastgammal innan vi får till det. Blir inte det lättaste med datum då man har en sambo som har handbollsmatcher var och varannan helg fram till april. Ska nog lösa sig.




2012-09-17
 21:42:53

Upp i ottan

I morgon ringer klockan 06.00. En av bilarna ska in på service. Lär bli att åka hem och somna om efter det. Omänskligt tidigt för såväl mig som Thilda.

Annars har vi haft en riktig mysdag med Elin och Ella. Vädret gjorde en kovändning till stålande sol, dock blåste det halvt storm. Blev en dryg timmas promenad, lite shopping på H&M, fika och några timmar i soffan framför tv:n. Så mycket trevligare att fördriva tid tillsammans med någon i stället för att sitta på varsitt håll och göra detsamma!

2012-09-17
 10:08:09

Höst

Nu är det onekligen höst. Regnet öser ner så dagens promenad med Elin och Ella byts ut mot fika. Himla synd 😉

Fick tummen ur nu på morgonen och beställde tandläkartid till mig och Tobias. Har inte varit där på två år, sen vi flyttade till Jönköping, och det är naturligtvis alldeles för dåligt. Tänker testa kedjan Smile, har hört mycket gott om dem.

Jag och Thilda myser här hemma framför tv:n innan det är dags att göra sig i ordning. Hennes morgonhumör är det verkligen inget fel på. Nu verkar det dock vara dags för dagens första tupplur.

2012-09-16
 14:53:27

Söndag

Söndagsmys för hela slanten. Vet inte när vi hade det hemma senast. Har varit iväg i Lidköping ett par helger, eller så har det varit något annat.

Tvätten och en riktigt god frukost är avklarad. Thilda sover efter att ha badat (resultat av en mindre trevlig händelse, tur vi hade tvättid) och sängen är bäddad med rena sängkläder. Har dessutom varit duktig och förberett dagens middag. Det blir köttfärslimpa med sås och potatis.

För tillfället är det AIK-Djurgården på TV och om en timma är det handboll. En dag i soffan med andra ord. Behöver få lite frisk luft så det får bli ännu en långpromenad efter handbollen.

2012-09-15
 12:32:15

Thildas rum

Nu är det äntligen klart. Borde köpt en större matta för att täcka mer av den gräsliga plastmattan. Får väl köpa en till helt enkelt.

2012-09-13
 23:14:12

2012.09.13

Idag har vi varit ute på både det ena och det andra, jag och Thilda. Började dock morgonen med att tvätta. Därefter fick jag målat halva Thildas rum, i helgen ska det bli klart. Givetvis kommer det upp en bild när allt är i ordning.

Åkte sedan en sväng till A6. Tänkte inhandla tossor och mössa till Thilda, dock fanns inte rätt storlek. Blev en tröja och rouge till mig själv i stället.

Vidare till Tobias jobb för lunch. Sedan hem igen och en strykning färg samt förberedande av kvällens middag.

Därefter tog vi en tur till hallen för att se mina gamla lagkamrater spela. Thilda charmar som vanligt byxorna sv de flesta.

I morgon blir det ännu mer målning. Vore skönt att få det klart, dock är det ju helt upp till Thilda. Är hon på humör och kan roa sig själv i babysittern ska det nog gå. Dessvärre var det väldigt mycket gnäll idag vilket innebar en hel del bärande för min del. Hoppas på bättre lycka i morgon.

2012-09-13
 22:53:11

Tävling

Jag är med och tävlar om en åkpåse (White Circle med grön dragkedja) från märket The Buppa Brand (http://www.buppabrand.se) på Spiderchicks blogg. Vinner aldrig någonsin nåt (kan i och för sig bero på att jag aldrig tävlar..), men håller tummarna den här gången.


2012-09-12
 09:20:55

Ullared

Gårdagens tripp till Ullared blev lyckad. Det mesta som köptes var till Thilda men lite heminredning dök även ner i vagnen. Thilda förtjänar för övrigt en guldstjärna, inget gnäll alls på hela dagen.

Har dragit på mig en rejäl förkylning. Idag kommer vi förmodligen inte flytta oss från soffan jag och Thilda. Ett par filmer får det bli. Hostar, nyser, näsan rinner, huvudet värker, har förmodligen lite feber och dessutom ett par blåsor i munnen. Bara att bita ihop, har ju en unge som dessvärre inte reder sig själv.

2012-09-10
 13:38:54

Måndag all over again

Första dagen hemma på nästan en vecka. Även om jag mer än gärna är hemma i Lidköping är det skönt att vara för sig själv bland sona egna saker. Att bo i en väska är sådär kul.

Hur som helst har sista veckan varit super. Hunnit med en dag hos farmor, fika hos Lina med Emelie, brunch med Lina, toppat och färgat håret, firat mamma som fyllt år, trampat sönder ett par av mina nya glasögon osv.

När vi kom hem igår kom en tjej och köpte Attract-bandet. Skönt att bli av med det. Det tar onödig plats och jag fick ändå en bra peng för det. På kvällen kollade vi Hallbys seriepremiär i nya hallen. Det blev förlust. Hade nog hoppats på ett lite större evenemang kring matchen med tanke på att det var en inofficiell invigningsmatch, tyvärr var det rätt lamt.

Idag har jag och Thilda en rejäl slappardag. Hon behöver nog varva ner lite efter en knapp vecka borta. I morgon åker vi nämligen till Ullared med Elin. Thilda får följa med eftersom Tobias måste jobba. Det blir med andra ord ingen heldag där. Vi ska nog lyckas klara av det på några timmar. Pengarna från promenadbandet kommer med andra ord väl till pass.

Förresten, Thilda har lärt sig att härmas. Hon visar tungan både till höger och vänster nu. Kanske borde dra ner på det lite, annars är det väl det enda hon gör till slut 😜

2012-09-07
 09:06:48

Inte van

Här tog vi morgon prick 07.00 idag. Inte konstigt med tanke på att Thilda praktiskt taget sovit sen kl 16 igår. Jag är inte riktigt van vid tidiga morgnar. Är ju bortskämd med att kunna sova till efter 10. Är trött som ett as och har dagen till ära världens huvudvärk. Bara att bita ihop.

Får se vad dagen har att erbjuda. Blir nog en tripp till farmor sen när huvudvärken släppt. En långpromenad hade även varit skönt. Glömde dock mina löparskor. Får välja mellan Converse eller mammas skor som är 1 storlek för små. Pest eller kolera.

2012-09-06
 17:44:18

Happy birthday!

Grattis till min underbara mamma! Då hon i vanlig ordning inte önskade sig någonting så fick hon huset städat och middag med efterföljande tårta. Det blir fylld fläskfilé, hasselbackspotatis, mozarellasallad, vitlöksbröd och bea. Lillbrorsan som kockar, han har mer skills än mig.

Saknar Tobias som är kvar hemma. Match för Borås idag, håller tummarna för att det går bättre än förra matchen.

2012-09-05
 20:36:48

Fika

Har spenderat en mysig eftermiddag hos Lina och Pablo. Emelie kom med världens godaste morotskaka.

I morgon fyller världens bästa mamma år. Tänkte slå på stora trumman och laga en god middag med någon god efterrätt. Det är hon värd. Marcus är nog bättre på att laga mat, så han får vara med på ett hörn.

2012-09-05
 07:30:39

Beslutsångest

Har precis matat Thilda och hon har som vanligt somnat om. Själv börjar jag piggna till. Tobias har åkt till golfbanan för en runda innan jobbet. Nu är frågan; ska jag gå upp och göra mig klar för att åka till Lidköping? Eller ska jag också somna om (och då riskera att vakna först runt 11-snåret)?

Åh, dessa världsliga problem.,

2012-09-04
 15:50:50

När vädret ändå tillåter...

...stannar jag och Thilda i soffan hela dagen. Har avverkat två filmer (Man on a ledge & We bought a zoo), och ska strax sätta på en tredje (New years eve). Mycket produktiv dag med andra ord..

Kom på Thilda med att be till högre makter i morse. Förmodligen handlade bönen om att få sova vidare efter att jag väckt henne vid 11.30. Herregud, hon är redan påverkad av att bo i Sveriges Jerusalem.

2012-09-03
 18:07:07

2012.09.03

Har hunnit med massvis idag. Besöka sjukhuset med Thilda, fika på jobbet, tvätta, rensa lägenheten, städa, laga mat, åka en sväng till tippen och lägga ut mitt Attract promenadband på Blocket. Ingen idé att det står och samlar damm. Skönt, nu är det i ordning här hemma. Bara Thildas rum som ska målas och lite saker som ska med hem från Lidköping, en tripp-trapp stol och en barnfåtölj med fotpall. Måste få till en tripp till Ullared också. Verkar få sällskap av Elin dit. Skoj!

Hur som helst gick sjukhusbesöket bra. Testerna visade inget hjärtfel, men för att vara på säkra sidan ska även ett ultraljud göras. Läkaren tyckte dessutom inte att det var något fel på höften, men en ortoped ska ändå kolla på den. To be continued..

Åker tillbaka till Lidköping onsdag till lördag. Tobias jobbar ändå sent och har matcher med Borås. Innan dess ska vi se till att mysa massor med honom!

2012-09-02
 07:28:40

Plötsligt händer det

Ligger i sängen i Lidköping. Thilda har precis matats för första gången sen hon somnade igår. Det innebär att jag, för första gången på drygt två månader, har sovit 8 timmar i sträck (23-07). Hallelujah!

Har som vanligt en bra helg hemma. Spenderade gårdagen med Emelie och Lina under tiden Tobias spelade golf. Hjälpte Lina att fixa i ordning lite i sin nyinflyttade lägenhet. Himla fin är den! Thilda var som vanligt med på noterna. Sov hon inte så låg hon på soffan och inspekterade. Älskade unge.

Idag blir det fika hos Lina och Pablo innan killarna spelar helgens andra golfrunda vid lunch. Hade egentligen behövt städa bilen, blir dock lite svårt när den befinner sig på golfbanan hela dagen.

Ikväll bär det av mot Jönköping igen. Ska ju spendera hela förmiddagen på barnmottagningen i morgon för tester på Thilda. Funderar dock på att åka tillbaka hit några dagar i veckan när Tobias ändå jobbar.