2012-11-30
 16:43:51

Otippad rubrik: SNÖ!

Så var den här. Den som alla har sådan hatkärlek till. Snön. Det räcker alldeles utmärkt med det som är nu, ett par centimeter. Vill inte ha meterhögt, så man får gräva fram bilen.

På tal om bil. Eftersom det är snö, och Tobias inte får vinterdäck till sin bil förrän på måndag, så har jag och Thilda varit strandsatta hemma hela dagen. Han har nämligen jobbat från 8 och kommer hem vid 18 då de har jul-REA under helgen. Såväl vagnen som bärselen låg givetvis i bilen, annars hade vi i alla fall kunnat gå ut på en promenad i det fina vädret. Nåväl, jag får köra honom i morgon bitti för jag måste ha bilen till Systembolaget och Maxi i morgon.

Förstår att jag kanske strör salt i många småbarnsföräldrars sår när jag hela tiden tjatar om hur mycket Thilda sover. Kan ju dock inte göra nåt åt det, och det är jag naturligtvis jäkligt glad för. Tror fortfarande att det kommer vända någon fång, och att även vi får vår beskärda del av vakennätter och tidiga morgnar. Hur som helst har hon sovit sinnessjuka 14 timmar i natt. Fick väcka henne för blöjbyte och pyjamas när vi skulle lägga oss, då var hon vaken en liten stund och åt, men sen gick vi inte upp förrän vid 10 idag. Dessutom tyckte hon att hon behövde ta igen sig lite ytterligare, så hon tog en 2 timmars-tupplur mellan 12 och 14 också. Har aldrig hört nåt liknande. Får fråga på BVC nästa gång om det överhuvudtaget är normalt eller om det kan vara något fel. Hon är ju redan tonåring liksom.

2012-11-29
 20:34:54

Snart december

Blev en timmas promenad med Elin, Ella och Thilda idag. Fick dra fram vinterjackorna eftersom det helt plötsligt blivit minusgrader. Ingen konstigt egentligen, det är ju snart december, men förra veckan var det liksom 10 plusgrader. Det svänger onekligen.

Svängde förbi jobbet på vägen hem och blev kvar det ett tag. Tråkigt att jag inte kan följa med på julbordet i år. Givetvis krockar det med Thildas dop. Typiskt!

Väl hemma kockade jag ihop gratinerad falukorv och mos. Moset blev katastrof. Brukar lyckas men den här gången vart det som tapetklister med klumpar i. Jaha, inget som inte en jäkla massa ketchup kan råda bot på.

Nu inväntar vi Criminal Minds. Thilda sover bredvid i soffan. Tobias kommer hem sent från Borås. Fika och matchgenomgång efter träningen tydligen. Jaja, vi roar oss själva!

I morgon måste jag besöka Systembolaget och rota i garderoben. På lördag blir det, hör och häpna, nämligen lite partaj med Elin och Ida. Herregud, kommer inte i håg hur man gör?!

2012-11-27
 12:12:16

Nu är vi på benen igen

Sjukstugan är över. Vi är snuviga och har lite rethosta både jag och Thilda, men annars mår vi prima.

Synd att vi missade babygruppen igår, men det var inte läge att gå och hosta på alla småbarn. Vi får härda ut till nästa måndag.

Igår var vi hemma hela dagen förutom en sväng till affären för att handla. Livet är inte så värst fancy och actionfyllt när man är krasslig. Dagarna består mest av sängen, soffan och tv:n.

Om en stund åker vi upp och äter lunch med Tobias på golfklubben. En sväng in på Ikea och A6 får det bli under dagen också. Behöver komma ut lite och dessutom börja kolla på julklappar. Sen ska det ju även julpyntas i veckan. Hoppar nog över julgranen i år. Thilda är för liten för att förstå och den agerar mest klätterträd åt katterna. Bättre att slå på stort nästa år i stället!

2012-11-25
 11:43:03

Men vad är det för fel?!

All text jag skriver försvinner ju när jag publicerar inlägg med bilder i. Vad trött jag blir. Orkar inte skriva om nu, gör det sen.

2012-11-25
 11:40:49

Slödag

2012-11-24
 17:20:22

Typiskt!

All text i förra inlägget försvann. I sann Johan Falk-anda: men vad fa-an.

Skrev hur som helst att jag och Thilda snörvlar, hostar och nyser ikapp här hemma. Jag har även sinnessjukt ont i halsen. Kan ju hända att även hon har det, vem vet. Hon är i alla fall på lika bra humör som vanligt, allt rinnande snor till trots.

Har fräschat till oss med bad och dusch. Såväl Thilda som jag hade snor högt och lågt. Tobias kom precis hem med varsin kebabpizza. Orkade inte laga mat, och då var han inte sen att föreslå pizza den där Nordendorph.

Nu fortsätter kvällen i soffan framför handboll och Så mycket bättre.

2012-11-24
 17:11:07

Sjukstuga

2012-11-23
 17:42:59

Första febern

Förra gången blev Thilda bara trött av vaccinet, den här gången har hon feber. Hon är hur som helst glad och gosig, men orken finns inte riktigt där. Tog tempen igår kväll och då hade hon typ 39 grader. I natt var hon betydligt varmare så jag antar att hon var uppe och nosade på 40. Stackaren. Hon sov i alla fall hela natten, även om hon flög fram och tillbaka i sängen. Åt gjorde hon inte heller. Tror inte febern är det jobbiga, snoret i näsan är nog värre. Inte ens näsdroppar verkar bita. Har inte tagit tempen idag, hon har ju uppenbarligen feber så vi ger henne Alvedon. Nåväl, det går nog över under helgen.

Hur som helst gick Tobias upp med Thilda vid 9. Jag fick sova kvar och vaknade strax efter 11. Tack älskling.

Tobias är i Borås, Thilda sover bredvid mig i soffan, kvällens kycklingsallad står redo och på tv är det handboll. Snacka om slapp kväll. Välbehövligt.

I morgon hoppas jag att lillan mår bättre och att det är fint väder så vi kan ge oss ut på en riktigt lång promenad.

Trevlig kväll!

2012-11-22
 23:17:18

5 månader

Idag blir vår lilla solstråle hela 5 månader. Tänk så fort tiden gått. Fast ändå inte. Himla konstig det där. Kommer knappt ihåg hur livet var före bebisbajs och spyor, samtidigt känns det som det var igår hon fick för sig att göra dramatisk entré.

Dagen till ära firade vi till det med BVC-besök. Vaccinationen gick bra, lite tårar efter andra sprutan som snabbt försvann. Vikten ligger på stadiga 7,6 kg och längden på 65 cm. Med andra ord en rund rackare. Så ska det va, bättre att ha för mycket att ta av än för lite. Kurvorna såg ändå perfekta ut enligt sköterskan (frågan är om de någonsin säger något annat, ska nog mycket till). Längden ligger precis på medel och vikten ett snäpp över.

Sedan har dagen kantats av strumpbyxeköp på A6, lunch på golfklubben, Thilda-shopping på stan och fika hos Eriksson/Clarin. Allt detta samtidigt som Thilda sovit till och från. Vaccinationen tog ut sin rätt och första febern är avverkad.

I morgon blir det en extremt lugn hemmadag. Har varit ute och flängt med Thilda hela veckan så hon behöver nog varva ner och ta det lugnt. Om inte så behöver jag det..

2012-11-21
 20:18:39

Önskelista

I år håller jag den kort. Förmodligen blir det väl dock inget till mig, utan desto mer till Thilda (vilket är helt rätt, hoppet är dock det sista som överger). MEN om någon får för sig att att jag förtjänar en liten julklapp så tackar jag givetvis inte nej. Tror nämligen det är den perfekta kombo-julklappen till mig och Tobias. Är övertygad om att han skulle uppskatta och framför allt uträtta underverk med den (läs med gigantiska glimten i ögat).

(En budget variant, men om någon snubblar över en trisslott innehållandes miljoner så vill jag naturligtvis ha en Kitchen Aid. En vit. Tack.)

2012-11-21
 17:52:23

Rubriktorka

Har haft en supertrevlig eftermiddag med Elin, Ida och alla 4 ungar. Fruktsallad, kaffe och trevligt sällskap. Allt som behövs för att förgylla ens tillvaro!

Har lyckats söva en grinig Thilda och laga fetaostbiffar och potatisklyftor samtidigt. Hade velat se en karl klara av det. Kom på att jag inte ätit mer än frukost och fruktsallad än så länge idag. Man blir lite förvirrad och glömmer lätt saker med en bebis, that's for sure.

I morgon väntar vaccination och de gamla hederliga kontrollerna på BVC. Funderar på att hälsa på mina kollegor på jobbet också. Och besöka Solarieholmarna. Vi får se!

2012-11-20
 22:16:18

Häng

Började dagen med att vakna liiiite för sent. Klockan 11 skulle vi vara hos Elin och Ella, och vi vaknade först strax innan 10. En timme borde man hinna på, men det var pre-bebis. Då kunde man fixa till sig på 10 min. Nu ska man eventuellt väcka ungen, mata, byta blöja, klä på, mata igen, byta blöja igen, klä sig själv osv. Hann precis slänga på smink och borsta tänderna. Frukosten och duschen fick jag hoppa över.

Blev ungefär 1,5 timme promenad och salladslunch. Trevligt som vanligt!

Kvällen har spenderats hos Niclas och Linda. Gud så fint de fått i lägenheten. Superkul att träffa dem, har blivit alldeles för lite av det sista tiden.

I morgon blir det häng hos Elin och Ella efter lunch. Hoppas vädret tillåter en långpromenad också, känner att jag måste bli mycket bättre på det. Inte bara för mig själv, Thilda mår nog bättre av lite mer frisk luft. Potentiellt nyårslöfte.

2012-11-19
 19:48:25

Oväntat besök

Det händer inte ofta att man får oannonserat besök, men idag kom Elin, Ella och Erik och knackade på. Mycket kul och uppskattat! Lite jobbigt dock att jag inte hade någon fika hemma, kunde bara erbjuda en tråkig kopp kaffe..

Annars har vi varit iväg och handlat samt lagat potatis- och baconsoppa. Tobias och Niclas har äntligen ställt in utemöblerna. Grillen fick dock inte plats så den måste upp på vinden. Får bli morgondagens mission.

Tänkte ta en kort tupplur medan Thilda sov. Vaknade precis upp, 2 timmar senare. Hoppsan. Dags att ge Thilda lite gröt, om hon kan tänka sig att vakna till snart, och mig själv lite mer soppa.

I morgon ska vi umgås med Elin och Ella. Promenad och lunch är det tänkt. På kvällen ska vi till Linda och Niclas på fika. Har inte varit där sen de höll på att flytta in i nya lägenheten, ska bli kul att se hur de har det nu!

2012-11-18
 19:09:17

2012.11.18

Borås vann igår. Fortfarande obesegrade, kul!

Idag har vi inte tagit ut oss. Hela familjen sov till strax innan 10, sen frukost och häng i soffan. En tur till hallen för att se Hallbys damer få stryk av Guif. Sen hem och bada Thilda, kolla på Sävehof-Veszprem och äta middag i form av potatisgratäng och fläskfilé.

Skulle kunna somna nu, är så hiskeligt trött, men jag måste härda ut till Solsidan. Mycket Ove ikväll, det får man ju inte missa!

2012-11-17
 09:34:10

Disneydags

Gårdagen blev inte riktigt som planerat. Lunch ute, promenad runt Munksjön och därefter fika hos übertrevliga familjen Clarin/Ericsson. Återigen blev vi kvar hela kvällen, käkade tacos. Nu hoppas jag att de vill komma hit nån kväll och käka så vi får bjuda tillbaka. Vi var hemma runt 22.30 och somnade rätt snabbt därefter.

Vaknade nyss så nu ligger jag och Thilda i sängen och kollar Disneydags. När Tobias kommer hem blir det en brakfrukost och lite senare en tur till Borås för match. Ska bli så kul att träffa Jenny!

Just nu sitter mina föräldrar på ett plan till Gran Canaria. Är verkligen inte avundsjuk. Verkligen inte.

2012-11-16
 08:15:41

Bara vi

Idag är Tobias ledig så då ska vi passa på att ta igen farsdag. Bara vara med varandra, äta god mat osv. Vi börjar med att ligga kvar i sängen och dra oss framför Nyhetsmorgon.

2012-11-15
 10:34:29

Sjusovaren

Gårdagen blev inte riktigt som planerad. Avslutades hur som helst med pizza i soffan framför Zlatan-England. Hyfsad kille den där Zlatan.

Här vaknade vi verkligen utvilade i morse. Tror att både jag och Thilda sov mellan 22-9.30. Har inget minne av att jag har matat henne i natt, så jag antar att hon har sträcksovit alla dessa timmar. Eller så matade jag henne i sömnen.

Idag blir det storhandling. Kylskåpet ekar och behöver verkligen fyllas på. Ikväll åker vi kanske med till Borås för att komma ut lite. Får se om Thilda är med på noterna.

2012-11-13
 22:59:11

2012.11.13

Nu är det mesta klart inför dopet. Kvar att göra är att välja psalmer, prova dopklänning och ha dopsamtal, men maten efteråt är i alla fall fixad. Min fadder äger nämligen en restaurang i Lidköping, så det blir buffé och tårta där. Skönt att slippa tänka på det själv, det är värt det även om det blir lite dyrare.

Hämtade ut mina lagade glasögon idag. Hade tur så det gick på garantin. Fint när man själv trampat sönder dem. Hann dock inte berätta det när jag lämnade in dem. De frågade inte och sa snabbt att det går på garantin, då får de skylla sig själva. Hur som helst var jag och Thilda på A6 utan att spendera en endaste krona. Har förmodligen aldrig hänt tidigare.

Försökte mig även på att laga Flygande Jacob idag. Får nog säga att jag lyckades, och med tanke på att det är världens enklaste recept så var det väl tur.

Kvällen har spenderats på BVC för andra och sista tillfället i HLR-kursen. Den har helt klart varit mycket givande.

Nu stämplar vi ut för idag.

2012-11-12
 19:40:51

Ny vecka

Bytet till den nya babygruppen gick super. Vi är ett gäng som bytt samtidigt så egentligen är det ingen skillnad. Hur som helst gjorde Thilda en gipsavgjutning av foten idag. Hoppas kunna fästa den i en sån där djup ram sen, vet dock inte hur men det blir ett senare projekt. Kul att ha när hon blir äldre.

Ugnspannkaka ligger i magen och Thilda sover bredvid mig. Inväntar fotbollsgalan och CSI. Blir tidig sänggång, är supertrött. Förstår inte varför eftersom vi sover gott varje natt. Igår somnade Thilda innan 20, jag vid 22, och vi vaknade vid 9 i morse. Sover väl förmodligen för mycket. Eller så behöver jag börja träna..

2012-11-11
 19:48:31

Vi tar det en annan dag

Tobias dag idag. Vad gör han då? Åker bort drygt 12 timmar för match. Vi firar senare i veckan i stället. Man får kasta om lite i kalendern när man bor ihop med en tränare helt enkelt.

Fick besök av mamma, pappa och lillebror i stället. Brorsan har köpt lägenhet så vi spenderade ett par timmar på Ikea. Med sig hade de Thildas nya stol, en Bumbo med bricka. Invigde den vid kvällen middag, gröt och morotspuré. Superbra! Ett lyckat Blocket-fynd.

Nu är det dags att byta babygrupp, så från och med i morgon blir det på måndagar i stället för torsdagar. Lite synd att det är på en dag Tobias är ledig, men det är ju inget vi kan påverka. Bara att gilla läget!

Thilda har somnat i mitt knä. Helt slut efter en hel helg på språng. Själv försöker jag hålla ut någon timma till, sen blir det sängen.

2012-11-09
 22:16:21

Thai

Här har vi återigen inte gjort många knop. Ätit lunch (thaimat) ute med Tobias, tvättat, handlat, sett två sista Johan Falk-filmerna, lagat kycklingsallad osv.

I morgon blir det mycket handboll. Vi ska se Hallbys damer och Cyrus. Dessutom kommer min kusin Filip hit och spelar, blir kul att se! En halv dag i Idrottshuset med andra ord.

Fick en kommentar till förra inlägget, får nog förtydliga lite. Jag var kanske lite väl kort och koncist. Blev alltså snittad (ett s.k urakut kejsarsnitt, bebisen måste ut inom 10 min) eftersom risken fanns att Thilda kunde få syrebrist (navelsträngen klämdes åt). Då blir man sövd eftersom de inte hinner ge bedövning.

Nu tar vi natten här. Resten av familjen snarkar redan i kapp!

2012-11-08
 20:14:38

Förlossningsberättelse

Något jag helt missat, och som verkar vara nästintill obligatorisk om man är nybliven mamma och har en blogg, är att delge läsarna en förlossningsberättelse. Har läst ett par stycken, både intressanta och ointressanta. Oftast är de väääldigt långa, eftersom en förlossning tenderar att bli långdragen. Hur som helst, här kommer min (väldigt korta):

Kl 04.00: Vattnet går. Ringer förlossningen som ber oss åka in.

Kl 04.15: Går på toaletten igen och känner att navelsträngen är på väg ut (visar sig även vara en fot i ambulansen). Ringer förlossningen igen som skickar 2 (!!) ambulanser.

Kl 04.25: Första ambulansen kommer och efter några minuter även den andra med en barnmorska i.

Kl 04.40: Kommer in till en smockfull operationssal på förlossningen, sövs rätt snabbt.

Kl 04:50: Thilda är ute (och jag sover vidare till 8).

Snabbt och smidigt!


2012-11-08
 19:52:53

Debut

Efter BVC tog Thilda en power nap. Eller ja, det kanske man inte ska kalla det. Hon sov nämligen 4 timmar. Vet inte när det hände mitt på dagen sist. Nätterna är ju en annan femma, där är vi ju som sagt bortskämda.

Hur som helst, köpte gröt till henne och testade det precis för första gången. Vilken hit! Hon blev helt tokig och åt upp precis allt. Det hade jag inte räknat med. Skoj! Lite päronpuré slank även ner till efterrätt.

2012-11-08
 12:46:34

Babygruppen

Nu sticker jag och Thilda till BVC för info om puréer och annan mat till bebisar.

2012-11-07
 18:44:44

Jaha ja.

Allt ska pillas på och allt som går ska in i munnen. Of course.

2012-11-07
 14:30:00

Finns inget tråkigare

Jag och Thilda gick en långpromenad förut. Hon stensov och jag glömde hörlurar. Kunde därför inte lyssna på någonting. Då kan en promenad vara bland det tråkigaste som finns. Punkt.

Kursen igår var faktiskt väldigt givande. Skiljer en del på hur man går tillväga när det gäller bebisar, större barn och vuxna. Hoppas innerligt att jag slipper vara med om något som kräver en sådan insats.

Dags för blöj- och klädbyte. Thilda spydde precis ner oss båda. Tack.

2012-11-06
 16:37:43

HLR

En bra dag så här långt. Fika på stan med Eddy, kaffe hos Tobias på golfklubben och inköp av leksaker till Thilda på A6. Leksakerna är än så länge mycket populära.

Ikväll lämnar jag Tobias och Thilda själva hemma. Ska nämligen på HLR-kurs för barn på BVC ett par timmar. Är även nästa tisdag. Känns som en bra grej att lära sig. Tror inte man hinner googla om det blir skarpt läge..



2012-11-05
 15:48:01

Sovmorgon. På sätt och vis.

Igår somnade hela familjen lagom till Beck började. Thilda slog igen fabriken något tidigare, och sedan sov hon hela natten fram till 06.00. Då var det dags för käk och sedan somnade vi om till 9-snåret. Att säga att det var skönt är en underdrift.

Har inte gjort mycket mer än att tvätta och baka frallor idag. Får nog försöka ta en kort promenad när Tobias åker till Borås. Både jag och Thilda behöver förmodligen lite frisk luft. Hoppas regnet uteblir.

Nu är det dags för käk!

2012-11-04
 20:25:26

Söndagsmys

Började dagen med mys i sängen. Sen frukost med bland annat quesedillas. Ibland får man unna sig. Fortsatte dagen med 7 km promenad, superskönt! Sedan handlade vi mat, kollade handboll & fotboll, åt hamburgare, matade Thilda med majspuré och badade henne. Därefter såg vi nyaste Johan Falk.

Nu kollar vi Solsidan samtidigt som Thilda sprattlar och rullar runt i babygymmet. Har satt i oss varsin skål med fruktsallad också. Hade hellre sett en marängsviss där i.

Nå väl, i morgon är en ny vecka.



2012-11-03
 20:09:02

Att jag aldrig lär mig..

Fick tuppjuck på min utväxt idag så jag tog saken i egna händer. Köpte en toning och slängde i, inte kan det ju bli sämre tänkte jag. Och sämre blev det väl egentligen inte, det var näst intill omöjligt att det skulle kunna bli det, men det blev inte riktigt som jag tänkt mig om vi säger så. Köper man chokladbrun, ja då räknar man ju med att det blir någorlunda chokladbrunt. Men icke. Det blev väldigt mycket mörkare än innan och ganska rött.

Att jag inte bara väntade tills jag åker hem till Lidköping nästa gång. Där har jag ju både en och två vänner som får betalt för att färga hår. Har förvarnat Lina om att hon kan få jobba lite på att fixa en vettig färg så småningom. Lättare sagt än gjort förmodligen.

Sitter och kollar på handboll. Sverige briljerar väl inte direkt mot Holland, men vinner det gör de nog till slut.

Tidig sänggång ikväll. Klockan är bara barnet (20.00) men jag är sinnessjukt trött. Det glamorösa livet som småbarnsförälder.

2012-11-03
 11:38:55

Babblarna

Thilda påbörjade för en stund sedan sin förmiddagstupplur. Dock varade den bara 15 min, och i stället för att somna om så är hon grinig. Jättetrött givetvis men sova det ska hon absolut inte. Då heter räddningen Babblarna. Hon kan störtgrina men sätter man på dem så skiner hon upp direkt. Det värsta är att har man väl satt på dem så räcker det inte med att se en gång. O nej. Kör man inte igång klippet så fort det är slut blir hon argare än innan.

2012-11-02
 18:44:10

Garderobspåfyllning

Var på Kappahl idag och köpte lite nya kläder till Thilda. Hon börjar växa ur en del 62 och jag insåg att vi knappt hade nåt i 68. Allt är Newbie, det är ju så himla fint. Synd att största storleken är 74, hade gärna fortsatt att köpa det länge. Blev hur som helst 4 byxor, 1 overall och 2 bodys.