2009-10-31
 20:06:29

Helg

Sorry för de uteblivna inläggen. Ibland vill man men man orkar bara inte sätta på datorn och logga in på bloggen för att skriva ett inlägg. De gångerna man väl sitter framför datorn så glömmer man givetvis av att göra det. Dagens i-lands problem är ett faktum.

Sedan sist har det i alla fall hänt en del. Torsdagen innehöll ju en tripp till Ullared med Anna, Annas syster Sara och Jenny. Det var en himla tur att vi åkte klockan 5 på morgonen för då hann vi vara där ett par timmar innan folkanstormningen kom. När vi gick ut var det nämligen världens längsta kö för att få komma in, folk fick säkert stå i 1,5 till 2 timmar. Jag hittade hur som helst en hel del och kom hem 3000 kr fattigare. Köpte bland annat gardiner, krukor, lampor, julstjärnor och pyramider, spislock, julklappar, hörlurar, kläder till Tobias och en massa annat smått och gott. Vissa hatar Ullared, andra älskar det. Jag tillhör nog den senare kategorin. På kvällen vankades det som vanligt träning och efter den kollade jag, Tobias, Anna och Joakim på Sveriges match mot Danmark.

Fredagen spenderades hemma med Tobias hela dagen. Fick lite pluggat och på kvällen såg vi Idol samtidigt som vi åt kyckling och egna potatisklyftor samt chokladpudding till efterrätt. Hur gott är inte det eller?

Idag fick jag besök av mamma och pappa. De hade med sig sjukt mycket kattmat som pappa fått på jobbet och det är ju inte helt fel, är ju annars en förbannat tråkig utgift. Tack för det! Gick med mamma fram på stan en sväng och hon fick inhandlat lite adventljusstakar och på vägen tillbaka köpte vi med thaimat till oss och pappa. Lika gott som vanligt och som tur är finns det rester till i morgon. Pappa hjälpte även till att borra nya hål i väggen i sovrummet så att jag kunde få upp gardinstången som katterna drog ner för ett tag sen. Nu ser det lite bättre ut igen, och inte så kalt som innan. På eftermiddagen var det dags för tjejernas match mot Heid och tyvärr slutade den med en förlust. Himla synd eftersom matchen började så jäkla bra.

Nu blir det myskväll med Tobias och räkorna är framdukade. Jag är ju dock en sådan som inte riktigt orkar skala så jag brukar äta mig mätt på baguetter och aioli. Tänkte ta mig ett glas vin till det också. Gött.

På återseende.

2009-10-28
 17:40:48

Lill-lördag...

... är det idag ja. Men vad spelar det för roll? En helt vanlig onsdag kallar vi det i stället.

Idag har det varit föreläsning i skolan för hela slanten. Min hjärna går på högvarv och jag är helt matt efter all kunskap jag insupit. Eller ja, i alla fall försökt att insupa. Återstår att se på tentan om jag faktiskt har lärt mig något.

Hoppade över träningen igår på grund av dunderförkylning och halsont. Samma sak blir det idag, det har inte gett med sig och jag har, efter många år av tjat från mamma, insett att man inte ska träna med halsont. Så  jag håller mig bredvid och hejar på idag. Vi ska dessutom vara där en halvtimma innan träningen för att lyssna på någon från IF skadeförsäkring om vad det innebär att ha en sådan.

Väl hemma så kommer jag slänga mig i sängen och sova med en gång. Har nog sovit en si så där 4 timmar i natt och i morgon blir det till att ställa klockan på halv 5. Ja, ni läste rätt. Jag, Anna och Jenny ska nämligen bege oss iväg till Ullared. Får väl se hur det blir när vi väl är där, huruvida man blir påkörd med kundvagnen av ilskna kärringar eller inte. Tror att det är jag som den här gången ska stå för påkörningarna.

Nu: Gossip Girl och havregrynsgröt.

Sayonara.

2009-10-27
 11:36:28

Helt bakom flötet?

Nu har jag äntligen haft den där rådgivningen med Swedbank. Margareta hade väldigt många förslag om bra placeringar som gav stor avkastning med relativt lite risk. Dock var kravet att man band upp pengarna på si och så många år och jag fick snällt förklara att det är jag inte intresserad av. Är man student och inte vet om man har jobb när man är nyutexaminerad så vill man gärna ha något att leva på. Vad hjälper det mig då om jag har pengar på banken som jag inte kan röra? Vad vi kom fram till är följande:

1. Ca hälften av sparpengarna är satta i ett framtidskonto med bättre ränta än det jag har nu. De är "bundna" ett år men jag har ett fritt uttag, vilket innebär att jag kan ta ut allt om jag vill.

2. Andra hälften av sparpengarna ligger kvar som tidigare, dvs jag kan föra över fram och tillbaka hur mycket jag vill mellan det sparkontot och mitt kortkonto.

3. Jag har tidigare haft en stående överföring på 200 kr till ett sparkonto som jag fick för mig att skaffa bara för att ha ett regelbundet sparande utöver det jag ändå lyckas spara på studiebidraget+lånet. Nu ska den här summan i stället sättas in på ett individuellt pensionssparande i någon typ av fond. Blir säkert bra, vad vet jag.

4. Swedbank har nu tagit över en del av mitt premiepensionsplacerande åt mig. De har en tjänst som är kostnadsfri fram tills dess att man fyller 30 och som innebär att de sköter en liten del av PPM åt en genom att placera i olika fonder. Det jag behövde göra var att välja hur stor risk jag vill ta just nu. Eftersom det är över 40 år tills jag går i pension så började jag med en rätt så hög risk, och ju närmare man kommer pensionen ju mer mattas risken av.

5. Har dessutom bytt ut de fonder som mamma och pappa har sparat åt mig sen jag var liten. Har tydligen haft en väldigt hög risk där tidigare då de bara bestått av aktier i Sverige och Europa. Numera ska jag ha någon fond som är spridd över hela världen och innehåller såväl aktier- som ränteplaceringar, dvs att risken minskar. Dock kommer denna att vara bunden på 5 år. Tog dessutom någon kapitalförsökring som underlättar ur beskattningssynpunkt vid eventuell försäljning av fonderna och vid en eventuell stor vinst.

Ja, det var väl vad vi kom fram till. Det är helt sjukt hur jag kan vara inne på mitt tredje år som ekonomistuderande och inte förstå allt hon pratade om. Är det inte precis sådant jag ska kunna vid det här laget?

Nu blir det plugg hela dagen, iaf i två timmar tills Tobias kommer hem från jobbet. Känner mig jätte konstig i kroppen idag. Huvudvärk, halsont och värk i hela kroppen gör att jag oroar mig för att bli sjuk. Det orkar jag inte med just nu. Hoppas det släpper under dagen så att jag kan träna i kväll. På programmet står löpning och styrka, och det kan man väl verkligen säga att jag behöver utan att överdriva för mycket.

Bye bye.


2009-10-26
 23:02:22

Trötter

Efter en dag med plugg och träning är jag helt slut. Detta trots att jag gick upp rätt sent i morse och dessutom tog en power nap innan träningen. Antar att det beror på att det är så jäkla mörkt hela tiden nu efter att man ställt om klockan. Äter ju trots allt både vitaminer och tar järntabletter, så det kan inte bero på någon brist av dessa.

Träningen var för övrigt rätt rolig idag. Vi började med att lyssna på en ny låt som Linda fixat som eventuell inspringningslåt på matcherna. Den var faktiskt himla bra. Därefter blev det både anfallsträning och kontringsträning. Sen avslutade vi med styrka och sist men inte minst ägg- och kalkonmackor.

Väl hemma blev det som traditionsenligt CSI. Har dessutom gjort ytterligare 2 skoluppgifter, vilket innebär att jag har 2 färre att göra i morgon. Gött.


Fortsättningen av veckan ser ut som följande:
 
Tisdag: plugg, träning och bankrådgivning kl 10 med Margareta från Swedbank.
Onsdag: skola hela dagen och handbollsträning på kvällen.
Torsdag: Ullared med Jenny och Anna. Träning på kvällen.
Fredag: plugg och fredagsmys med Tobias. Dessutom tvättning på kvällen.
Lördag: a-lags match, mamma & pappa kommer hit och hälsar på.
Söndag: plugg, annars en väldigt lugn och händelselös dag.

Nu blir det sängen tillsammans med datorn, tänkte kolla dagens damhandbollsmatch mellan Eslöv och Sävehof som sändes via webben. Eftersom det är måndag så innebär det att Tobias jobbar natt och jag får således sova ensam med mina små älsklingar på varsinn sida. Kan lova er att de tycker att det är bra skönt att kunna sträcka ut sig på halva sängen. Annars är de ju förpassade till att dela med mig, alltså jag och två katter på en 90 cm madrass.

Uppgång 09.30 i morgon och inte en minut senare. Klockan 10 ringer Swedbank-Margareta och då bör jag vara inloggad på internetbanken, ha framme alla papper om min pension och något så där klar i huvudet.

Bye bye.
2009-10-26
 14:18:20

Rubrik?

Ny vecka och ca 11 dagar kvar till tentan. Hoppas att jag klarar den här också, dock blir det svårt. Det krävs verkligen att man förstår allt, den här gången räcker det förmodligen inte med att kolla upp svaren i böckerna man får ha med sig. Så med tanke på detta så har jag ägnat första delen av dagen till att plugga. Det och matlagning är allt som har hänt än så länge. Nu är jag mätt och belåten och ska lägga mig och läsa lite. Sen blir det till att göra några fler uppgifter innan träningen. Återkommer ikväll.
2009-10-25
 23:29:17

Soon to be night

Herrarna vann matchen mot IFK Ystad idag. Otippat och väldigt bra gjort. De låg under med 16-21 i halvlek och när matchen var slut stod det 30-26 på tavlan. Helt okej att släppa in 5 mål i en halvlek mot ett lag som låg i elitserien förra säsongen. Helt okej. :)

På vägen hem blev det ett stopp för mig, Anna och Elin på McDonald's. Ärligt talat så är det nog det godaste som finns. Jag är nog ensam på jorden, eller i alla fall i min bekantsakpskrets, om att tycka det. Hade lätt kunnat äta det varje dag om det inte var för att det är så förbaskat onyttigt. Efter McD skulle Anna in på MAXI för att köpa färska räkor. Tyvärr var dessa slut, vilket gjorde att såväl jag som Anna och dessutom Elin åkte hem med en massa kex och diverse oilka ostar. För min del blev det, för den som är intresserad, salta kex och Marie-kex samt mögelost, vitlöksost och brieost. Mumma. Givetvis slank en låda vindruvor samt två julmust ner i påsen också. Behöver jag säga att jag knappt kom innanför dörren innan jag och Tobias högg in? Dock åt vi väl bara en fjärdedel, så det blir till att fortsätta i morgon.

Kvällen har sedan tillbringats framför Ensam mamma söker och Vem kan slå Filip och Fredrik (som för övrigt förlorade för första gången) och dessutom har jag betalt den här månadens räkningar. Lika roligt varenda gång. Verkligen. Har dessutom hjälpt Tobias med sin beställning av lite kläder från H&M. Han lyckades hitta en del på rean så han fick många plagg för väldigt lite pengar. Dock är han inte speciellt tekniskt lagd så jag fick givetvis sköta beställnigen/betalningen. Vad skulle han ta sig till utan mig?

Nej gott folk, nu blir det antingen TV i soffan tills jag somnar eller lite läsning i nya boken. Tror faktiskt på det tidigare alternativet. Vill änna ha en sådan där natt när jag vaknar upp i soffan runt 4 snåret helt omedveten om vart jag befinner mig. Och att sen får gå upp och stänga av tv:n samt leta mig fram till sovrummet i mörkret. Det var på tok för längesedan jag hade en sådan natt, så nu går jag in för att få en.

I morgon väntar plugg hela dagen samt träning på kvällen. Vad annars, liksom?

Natti natti.

2009-10-25
 16:12:33

Sunday

Gårdagen i korthet:

• Ställde klockan tidigt för att komma upp i tid för en gångs skull. Stängde dock av och somnade om som vanligt, vaknade igen vid 10.30.

• Match borta mot Backa. Vinst med 7, tror jag, men vi var minst 15 bollar bättre egentligen. Första matchen som jag gjorde tvåsiffrigt framåt sen skadeuppehållen. Kul, men jag är fortfarande för dålig bakåt.

• Filmkväll med Anna, Jenny och Bände. Filmerna råder det väl delade meningar om, jag och Bände hade nog ungefär samma uppfattning. Rysaren The Uninvited var kass och komedin Fired Up var rätt underhållande.


Nu bär det snart av till Trollhättan för att se herrarnas match mot IFK Ystad. Anledningen till att de spelar i Trollhättan är att det är fotbollscup i Agneberg.


Återkommer säkert under kvällen.

2009-10-24
 00:54:15

Där rök blogg-oskulden med Iphonen

Nu är den här min lilla ögonsten. Fast, så som jag har tjatat och velat om den fram och tillbaka så är jag faktiskt lite små trött på den. Redan. Dock tror jag att det är som bortblåst i morgon när jag vaknar. Speciellt på väg till matchen när jag kan surfa och lyssna på musik hela vägen. Samtidigt dessutom. Nej, nu får det vara nog. Inget mer Iphone prat. Inte idag i alla fall ; ) Natti, natti!
2009-10-23
 19:10:02

WOW!


Shit, tjejerna leder med 27-22 borta mot Lugi! Det är riktigt jäkla hysteriskt bra! Matchen borde vara slut vilken minut som helst dessutom. Åh, att jag inte åkte med..!


Update:
Nu står det 33-28. Många insläppta mål, men vad tusan spelar det för roll när man gjort fler!


Update 2:
Yes, matchen är slut och de vann med 30-36! För er som inte vet så mycket om damhandboll så är det riktigt jäkla bra att slå Lugi på bortaplan. Riktigt jäkla bra.

2009-10-23
 15:17:19

Friday I'm in love

Undrar hur många som har den rubriken varje fredag? Kan tänka mig att den är mer än 1 i alla fall. Hur som helst, sedan jag skrev i morse så har jag hunnit med att somna om, fått skäll av Tobias för att jag somnade så att han fick gå hela långa vägen ner till tvättstugan och hämta upp allt, lagt in tvätten, diskat, städat, pluggat och lekt med katterna. Har dessutom lärt mig hur man lägger in egna ringsignaler på Iphone, och vet ni vad? Min alldeles egna kommer i eftermiddag! Tjoho!

Hur jag ska spendera fortsättningen av denna dag är oklart. Tobias åker till Skövde för match direkt efter jobbet och är hemma sent ikväll. Jag ska i alla fall plugga lite till samt gå och handla. Kan ju inte vara själv hemma med skolböckerna utan en massa gott att äta. Det förstår ni väl? Tänker laga min favoriträtt idag eftersom Tobias inte gillar den, osttortellini med gorgonzolasås och stekta färska champinjoner. Kött kan man ju givetvis ha till, men det är inget måste för mig. Helt sjukt jäkla underbart gott ändå. Till efterrätt kör jag antingen hallonsorbet eller en liten, med betoning på liten, godispåse. Har ätit på tok för mycket godis det sista. Antar att jag kommer sitta bänkad framför Idol ikväll, finns väl inte så mycket annat att titta på.

Nej, nu tar jag en paus från allt vad plugg och städ heter och kollar ett Gossip Girl-avsnitt.

Hej svejs!
2009-10-23
 08:20:39

Bloggen goes musikblogg


Är inget jätte fan av delen med The Game, men Jay-Z är ju alltid Jay-Z.

2009-10-23
 08:16:05

Rihannas nya


Första gången jag hör den. Är väl inte direkt toppen bra så här första gången, men den kanske tar sig.

2009-10-23
 08:00:15

Uppe med tuppen

God morgon, god morgon!

Det här är inte likt mig. Klockan är kvart i 8 och jag har redan varit vaken i en timma. Det står lite i kontrast till när jag brukar vakna kan man säga. Måndag till torsdag har jag knappt gått upp före 11, men eftersom det vankades tvätttid nu på morgonen så hade jag inte mycket till val. Jag har till och med hunnit äta frukost, och jag som hatar att äta frukost tidigt. Dock kände jag en stigande hunger på väg upp från tvättstugan, så det var bara till att fixa i ordning två lingongrova med makrill samt ett glas O´boy på det. Smarrigt.

Gårdagen blev mycket trevlig. Efter en väldigt lugn träning begav vi oss till Cheers för räkfrossa. Som vanligt när jag äter räkorna, och inte väljer tex ostburgare som Jossan alltid gör, så ångrar jag mig big-time efteråt. Fast att man är himla sugen på just räkor så är det inte så värst gott att äta sig mätt på. För det första så får man ju skala tills man typ dör, och för det andra så tröttnar man på baguetter och aioli rätt så snabbt. Med andra ord; nästa gång blir det inte räkor.

Väl hemma efter frossan satte jag och Tobias på nya Wallander filmen Prästen. Hur den var kan jag inte riktigt kommentera än eftersom vi aldrig såg klart den. Cirka 30 minuter återstår men jag tycker att den här serien av filmer börjar spåra ur lite. Numera känns det som om filmerna görs bara för att det ska göras ett visst antal, det finns inte riktigt samma tanke bakom längre. Just det ja! Kom på att jag inte skrivit något om Johan Falk-filmerna vi har sett det sista. Dem kan jag verkligen rekommendera. För er som inte vet vilka jag menar så är det fortsättning på Noll tolerans, Livvakterna och Tredje vågen. Just nu finns det 4 st ute att hyra, och om någon vecka kommer 2 till, vilka jag tror är de sista. Hur som helst så är de i alla fall riktigt bra för att vara svenska filmer. Se dem.

Nej, nu börjar jag faktiskt bli rätt så trött igen. Tror jag går och lägger mig i sängen igen och läser nya boken (Den förlorade symbolen) eller rentav somnar igen. Ska väcka Tobias som ska ut och springa med sin lillebror, och dessutom får han gå ner i tvättstugan på vägen ut för att ta hand om tvätten som är klar samt lassa in en ny omgång. Själv ställer jag klockan på halv 10 i fall att jag lyckas somna om. Annars ser dagen fruktansvärt lugn ut. Hade ju funderingar på att åka med till Lund för att kolla på tjejerna. Dock lockar inte ca 10 timmar i buss samt på det en väldigt sen hemkomst. Har en känsla av att om jag åker med som kommer jag vara trött hela helgen och jag vill ju inte att pluggandet ska bli lidande, samt att jag har b-lags match i morgon. Tar och åker med nästa match i stället, och passar på att plugga och fixa här hemma under dagen.

Lycka till tjejer! Krossa, krossa, krossa!

Sayonara.
2009-10-22
 12:00:51

Allvarligt?

När jag startade upp min MSN tidigare idag så stod det att jag hade 4 nya mail. Gick in för att kolla vad det var för några och antog att det som alltid var från Facebook. Men, så var det inte. Två stycken var från Facebook och ett var från Internetgirot där det stod att säljaren har skickat Iphone nummer 2 jag köpte. Dock fanns det ett mail kvar, och vem tror ni det var i från? Jo men visst var det från den första säljaren, tillika den säljare som jag numera har polisanmält. Han skriver så här:

Hej!
 
Har inte kollat min mail på hela veckan, detta var ju mycket underligt! Vet inte alls vad som hänt med paketet. Jag skall genast ringa till inlämningsstället där jag skickade paketet ifrån. Fattar ingenting? För kollinummret jag skickat till dig är det som jag skrivit innan... Jag hör av mig under dagen...
 
MVH

XXXXXX

Då undrar jag så här: bryr han sig inte om att jag har polisanmält honom? Det finns ju inte en minsta antydan om det i mailet i alla fall. Hade jag varit honom, och förutsatt att det han skriver är sant, så hade jag varit helt till mig över att bli anmäld till polisen. Speciellt om det nu handlar om ett ärligt misstag! Jag tror dock fortfarande att han aldrig har skickat någon telefon till mig. Om jag går tillbaka och kollar mailet där han skickade kollinumret till mig så har inte det samma typsnitt som resten av texten. Dessutom är det fetstilt jämfört med resten, vilket ju får en att tro att han har letat rätt på något på nätet som han kopierat och klistrat in. Återstår att se hur det hela urartar sig. Antingen så får jag en Iphone till (vad ska jag med två till?) eller så får han sätta tillbaka mina pengar. Sen kan det ju givetvis bli så att han inte hör av sig mer, men då tycker man väl att han inte borde ha skickat det bifogade mailet heller. Jaja, skit samma. Jag börjar bli trött på det och jag antar att ni är lika trötta på mig som skriver om det hela tiden. Nog om detta.

Nämnde ju tidigare i veckan att jag skulle bli uppringd av handläggaren på Swedbank för lite personlig rådgivning. Detta skulle ske idag klockan 11. Fortfarande har ingen ringt och jag antar att ingen kommer att göra det heller. Hoppas verkligen att hon har blivit sjuk eller något, för har man bokat en tid så har man.

Angående vår Ullareds-resa så var Anna tvungen att jobba måndag och tisdag nästa vecka. I och med att jag har skola på onsdag så får det bli på torsdag vi åker i stället. Har dock inte fått något bekräftat än, Anna är inte den snabbaste att svara på sms nu för tiden. Eller så heter anledningen till att hon inte vsrar lika blixtsnabbt som vanligt jobb.

Nu ska jag blanda pannkakssmet, äta lite fil med müsli och diska. Därefter blir det plugg fram tills det att Tobias kommer hem från jobbet klockan 4. Då har jag lovat att ärtsoppan och pannkakorna står på bordet. Vadå bortskämd?

På återseende.

2009-10-21
 22:53:55

Top 10 drop-dead-gorgeous

10. Robert Pattinsson





9. Chace Crawford





8. Brad Pitt





7. Ed Westwick





6. Channing Tatum





5. Robert Hoffman





4. David Beckham





3. Robert Buckley





2.Cam Gigandet





1. Taylor Kitsch



2009-10-21
 20:41:21

Träning

Phu, träningen idag var trög. Men precis som alltid så är det förbannat skönt när den är avklarad. Eftersom det endast var typ 3 grader "varmt" när vi var ute och sprang så kan ni ju tänka er hur stelfrusen jag var när jag väl kom hem. Ett riktigt, riktigt varmt bad rådde dock bot på bland annat tår utan känsel.

Eftersom Anna är ledig nästa vecka så kom hon på den brillianta idén om att åka till Ullared och shoppa. Så på måndag beger vi oss troligtvis iväg och det verkar som att vi får med oss Jenny också. Fler kan man knappast inte vara i en bil, för man måste ju få plats med allt man inhandlar. Passar bra nu när det ändå börjar närma sig december, det innebär ju att man kan försöka handla alla julklappar (till dem som förtjänar det) på en och samma gång. Toppen.

Nu blir det faktiskt fotbollstittande för min del. Det enda som går att se på tv:n i kväll är Grey's Anatomy, och de avsnitten har jag ju redan sett. Underhåller mig i stället med Real Madrid - Milan. Ibland är det bra att ha TV1000 kanalerna.

Avslutar inlägget med en riktigt bra låt. Ni som hänger med på bloggen har nog förstått vid det här laget att min musiksmak inte går att kategorisera. Jag gillar verkligen allt, undantaget skrik-hårdrock och dansband.



2009-10-21
 14:35:27

Skönaste låten just nu (börjar efter 30 sek)


2009-10-21
 14:32:07

Finally

Nu har jag äntligen hittat en Iphone. Givetvis använde jag Internetgirot den här gången, jag kan alltså inte bli lurad igen. Bra det. Hoppas jag får den i morgon eller på fredag, vore trevligt innan helgen.

Är nyss hemkommen från en mycket god lunch på Cheers med Jenny. Hon åt pytt-i-panna, men eftersom jag och Tobias åt det igår så blev det pasta med sweet chili-kyckling för min del. Mycket gott.

Har dessutom varit och köpt Dan Browns nya bok Den förlorade symbolen. Det är fortsättnigen på Da Vinci koden samt Änglar och Demoner. Antar att han har skrivit den för att en till film ska göras. Känns som om han kan få rätt bra betalt för en sådan. Hur som helst har jag stora förväntningar på den eftersom de två första är så överjävligt bra. Var även och hämtade nya linser hos optikern. 1800 kr gick det kalaset på, himla rolig utgift det där. Dock är det ju ett måste om jag ska kunna se något när jag spelar handboll. Annars har jag ingen susning om vart bollen kommer eller vart/till vem jag föser iväg den.



Nu blir det effektivt plugg i ungefär 2 timmar, därefter väntar löpträning med Anneli. Är inte jätte sugen, har en jäkla rinnsnuva och börjar få tillbaka den där osköna rethostan, men det är bara att bita ihop. Vi har dessutom lagt passet lite tidigare, vilket innebär en tidigare hemkomst än vanligt. Me like.

Sayonara.

2009-10-20
 21:26:49

Distansutbildning?

Återigen är min enda lektion i veckan inställd pga sjuk lärare. Ärligt talat, det är ju inte hans fel att han är sjuk, men skolan kanske borde fundera på att sätta in någon annan i stället när vi varenda vecka bara har en föreläsning. Jag kunde ju egentligen lika gärna ha läst på distans. Givetvis får man ju fortsätta plugga själv, men när man fastnar så är det inte så lätt att förklara/få förklarat problemet via mail. Skulle detta hända flera gånger i rad på tex Handels? Tror inte det. Där har man nog till att börja med inte endast en föreläsning i veckan.

Eftersom tjejerna är iväg och spelar match i Skövde så blev det en träningsfri kväll för mig. Hade tankar på att gå ut och springa men jag tänkte att det är lika bra att passa på att vila knät efter den där lilla knäppen i söndags och i stället köra på resten av veckan. Sagt och gjort. Har i stället ägnat kvällen åt plugg varvat med handbollstittande. Matchen mellan Lugi och Guif sändes på webben. Värdelös match men kul för Lugi att äntligen vinna, det har ju varit dåligt med poäng för dem så här långt i serien. Lite deppad är jag dock, håller ju nämligen på Guif i herrarnas elitserie.

Tillbaka till Skövde matchen. Tyvärr förlorade tjejerna med (tror det var) 9 bollar. Följde matchen via text-TV och i halvlek stod det 17-16. Shit!, tänkte jag. Men som vanligt så är Skövde rutinerade och drog iväg under andra halvlek. Tror ändå att tjejerna kämpade och slet som bara den, samt att de gjorde en bra match. Skövde är bra. Riktigt jäkla bra i sina bästa stunder. Nu är det ny match borta mot Lugi på lördag. 2 poäng där skulle sitta fin fint. Har lite funderingar på att åka med och kika faktiskt, får se hur det blir.

Pratade med banken förut angående om det på något sätt gick att dra tillbaka överföringen till bedragaren som lurade mig på Iphonen. Det gick föga förvånande inte men kvinnan jag pratade med var urgullig och ska faktiskt ringa tillbaka till mig på torsdag klockan 11. Då ska vi tydligen diskutera hur jag ska placera pensionspengar, sparpengar osv. Känns helt sjuk att jag som är inne på mitt tredje år som ekonomistuderande inte riktigt förstår allt det där. Sånt borde jag ju klara av själv, eller? Jaja, det är väl skönt att prata med någon som kan sitt. Dock har jag fått råd av mamma och, för den delen, insett själv att jag inte ska binda upp mina pengar i några fonder/aktier. Där den bästa räntan finns så är ju ofta kravet att man binder pengarna i typ 10, 20 år osv. Jag ska kunna använda dem när jag vill eller när det behövs. Det jag hoppas på är att det finns något alternativ till det sparkonto med 0% ränta jag har just nu. Känns inte så optimalt.

Nej gott folk, nu blir det till att göra några goda mackor bestående av lingongrova, makrill i tomatsås och smör. Till detta serverar jag nog mig själv ett glas lättmjölk. Gourmet var det ja. Ska fortsätta kolla Desperate Housewives också. Sen fortsätter jag nog med Gossip Girl. Ligger helt synkad med USA nu när det gäller CSI, Criminal Minds, One Tree Hill, Grey's Anatomy och Gossip Girl. Vadå för mycket tid över? Snart kommer även nya säsongen av Friday Night Lights (bästa serien ever för den som undrar) så jag får nog börja anteckna på vilket avsnitt jag är i respektive serie. Annars blir det nog lätt total förvirring.

Återkommer väl under morgondagen. Har ju inget annat att göra än att plugga (själv givetvis, för inte är det i skolan inte) och träna på kvällen.  

Bye bye.
2009-10-20
 12:48:48

Polisanmälan

Det var som jag trodde. Jag har blivit lurad som bara den. Det kom ingen Iphone igår, och inte heller idag. Så jag tog mitt förnuft tillfånga och ringde polisen och gjorde en amälan om bedrägeri. Kul att 1800 kr försvunnit bara så där. Jaja, jag har i alla fall lärt mig en läxa och kommer aldrig någonsin förskottsbetala någonting jag köper på nätet (undantaget stora, pålitliga företag). Har i alla fall mailat säljaren och informerat honom om att jag har gjort en anmälan och gett polisen alla uppgifter jag har. Förhoppningsvis kan de spåra med hjälp av kontonumret, men frågan är väl om polisen gör det över huvudtaget eller om det rinner ut i sanden. Jag har i alla fall förberett mig på att inte få några pengar tillbaka, skulle jag mot förmodan få det så är den en bonus. Skäms lite eftersom jag betalade in pengarna innan han skickade varan, det är ju rätt så uppenbart att sånt här händer dagligen på en sida som Blocket. Som sagt, jag har lärt mig en läxa om än en dyr sådan. Dock har jag inte gett upp hoppet om en Iphone. Letar redan efter en ny och om jag hittar en så kommer jag att använda mig av internetgirot vid betalningen. Det innbär att de håller pengarna och skickar dem till säljaren först när köparen fått och godkänt varan. Varför använde jag inte det förra gången? Jo, för att jag är blåögd och litar på folk. Så mycket för det.

Nä, nu får jag skynda mig. Ska möta Tobias om 10 minuter för att gå och handla.

Sayonara.
2009-10-18
 22:53:55

Weekend

Helgen har varit väldigt lugn. Hela fredagen spenderades hemma med Tobias. Bland annat i sängen (nu trodde ni att jag skulle skriva om något helt annat) med laptopen på magen och åtskilliga CSI program. Kvällen spenderades framför tv:n och Idol med tacos samt morötter och dipp. Slog även på stort och tog mig ett glas vitt. Det är himla gott och framför allt förvånansvärt avslappnande. Och nej, ni som tror att jag har blivit något pimplande bag-in-box-fyllo måste jag tyvärr göra besvikna. Det handlar om ett halvt glas ytterst sällan. För övrigt måste jag säga att det var extremt skönt att Camilla åkte ur Idol. Hon har gjort bort sig tillräckligt och dessutom redan hunnit prata ut i pressen om sina "förhållanden" med bland annat Kicken och "Scotts-Henrik". Allvarligt talat? Åk hem, sätt på en schlager du kan sjunga sönder och dra något gammalt över dig.




Lördagsmorgonen började med träning på Sportlife kl 09.00. På tok för tidigt men vad har man för val? Vi började i alla fall med 45 minuters löpning i skogen (ibland var det till och med träsk) och avslutade med lite lättare styrka. Efter det tillbringades en bra stund  bastun och duschen. Hur gött som helst, och om jag någon gång bygger hus så ska jag ta mig tusan lägga extra pengar på en bastu och liten jacuzzi. Det är ett som är säkert.

Efter träningen bar det av hemåt och det blev en lika slapp dag som fredagen. Dock blev det lite kalabalik här hemma hos Nordendorph/Hellgren när smarta jag lyckades låsa hela Tobias nyinköpta Iphone. Det är nämligen så att den är från USA och för att kunna använda den i Sverige med Tele2 så måste den låsas upp, aktiveras och, något som kallas, jailbreakas. När den nu är i detta tillstånd ska man tydligen inte uppdatera till nyaste programvaran från Apple när man ansluter den till iTunes. Och hur i h-vete ska jag kunna veta det?! Fick hur som helst världens sämsta samvete och var ju bara tvungen att fixa telefonen, annars hade ju Tobias fått ha den i två dagar och sen säga adjö till den. Jag började googla, hittade ganska så snart hur man gjorde men det tog ändå en hel del tid innan jag hittat alla program och filer som behövdes. Hur som helst, ungefär 5,5 timma senare var telefonen upplåst, aktiverad och jailbreakad igen. Och jag kan lova er, efter att ha googlat i 5 timmar så är jag rent utsagt överjävlig på att fixa upp Iphones. Behöver ni hjälp, ring mig. Där har ni min eftermiddag/kväll en lördag.

Den här dagen började med promenad tillsammans med Tobias. Färskt bröd inhandlades på vägen hem och sedan ånjöt vi världsgoa frukosten. Nygräddade baguetter, varm choklad, havregrynsgröt och apelsinjuice. Därefter bar det av till samlingen och match borta mot Lysekil. Vi visste att det här var den matchen Lysekil helst av allt ville vinna den här säsongen så det skulle inte bli lätt. Att Rebecka dessutom var med mot sitt gamla lag tände dem väl lite extra för de spelade mycket bättre än vad jag trodde de skulle göra. Tror vi låg under hela matchen ändå tills vi kvitterade och gjorde segermålet ungefär 10 sekunder före slutsignalen. Sådana vinster är rätt sköna faktiskt. För egen del gick det väl hyffsat, kunde varit bättre bakåt som vanligt. Framåt satte jag en av en straff och gjorde 3 till. Dock är det ju så att när jag spelar med b-laget så har jag en tendens att skada mig lite här och där. Den här matchen var givetvis inget undantag då jag vred till knät typ 10 min in i andra halvlek. Det är inte nåt farligt, jag brukar ju göra så lite titt som tätt (en konsekvens av tidigare operationer/skador) och oftast är det borta redan dagen efter. Det gör riktigt jäkla svinont när det händer, men det släpper oftast efter några minuter. Synd bara att jag inte kunde fortsätta matchen den här gången. När jag tänker efter så är det helt sjuk. Hör på det här: första matchen = lätt hjärnskakning 10 min in i andra halvlek, tredje matchen = rejält stukat finger 10 min in i andra halvlek, fjärde matchen = tillvridet knä 10 min in i andra halvlek. Från och med nu sitter jag nog på bänken under minut 8 till 12 i andra halvlek. Känns som en bra grej va? Hur som helst vann vi och det känns riktigt skönt! Väl hemma käkade vi kött och potatisgratäng, för den som är intresserad.

Nu blir det sängen och ett par CSI avsnitt samt en skål med glass och chokladsås. I morgon väntar promenad med älsklingen och plugg. På kvällen är det som vanligt träning, dock troligtvis en lugn sådan eftersom det är match på tisdag i Skövde. Gym ska vi i alla fall inte ha, så förmodligen är det någon form av matchgenomgång.

Dessutom hoppas jag att min Iphone kommer imorgon. Kommer, fram tills det att den anländer hos posten, ha en svag aning om att jag har gjort ett dumt köp och blivit lurad. Vet inte varför, säljaren verkar pålitlig men han gav mig ett kollinummer (en typ av identifikation av paketet så att man kan följa postgången) som enligt postens hemsida inte finns registerat någonstans. Det är helt enkelt felaktigt. Förhoppningsvis har han gett mig fel, återstår att se när/om det kommer en avi från posten i morgon med brevbäraren. Paketet skulle varit här i fredags. Säljaren har dessutom varit i Danmark över helgen så jag har inte kunnat få tag på honom och frågat. Åh, det är en följetång det här och jag är spänd på utgången. I vilket fall som helst så kommer våra skal i morgon som vi har beställt och ska ha på telefonerna. Kul om jag får ett skal men ingen telefon...

På återseende.
2009-10-15
 10:55:45

Min dag så här långt

Kom precis upp ur...




Och har precis köpt en sån här..




Nu är det det här som gäller...




Och om en stund är det detta för hela slanten...

2009-10-14
 18:40:14

Yack!

Efter en heldag i skolan är jag helt slut. Bara för att jag inte gör någonting alla andra dagar så blir det så här. Nåväl, jag lärde mig en hel del  på lektionen i alla fall. Alltid något.

Fixade för övrigt en Iphone till Tobias häromdagen på Tradera eftersom hans bara gick sönder huxflux. Den kom idag och jäklar vad den är go. Nu ska jag också ha den. Att han dessutom fick den för (i sammanhanget) ynka 1800 kr gjorde inte saken sämre. Den är i perfekt skick och fungerar hur bra som helst. Nu letar jag också efter en till ett förmånligt pris. Hade i stort sett klart med en idag för 1700 kr, men han hann precis sälja den när jag bestämde mig för att tacka ja. Typiskt. Jag letar vidare och tänker inte ge mig i första taget.

Nu är det dags att byta om inför träningen och stoppa in linserna. Hoppas fingret går med på att kasta iväg och ta emot bollar idag. Det måste det, annars får jag psykbryt. Ska försöka få Nicky att sluta bita på sina klor innan jag går också, det är ett helvetiskt obehagligt ljud som hon genast måste sluta med.

På återseende.


2009-10-13
 11:06:34

När man inte har något att göra.

001. Vem är du: Malin
002. Ålder: 22.
003. Personlighet: Japp.
004. E-post: Givetvis..
005. Stjärntecken: Vädur.
006. Jag kommer från: Lidköping.
007. Jag bor: Uddevalla.
008. Mentalitet: Hyffsat stark.
009. Civilstatus: Sambo (förlovad).
010. Spel: Handboll, stövelkastning.

011. Mac eller PC: PC.
012. 1024*768 eller 800*600: Hu?.
013. Internet Explorer eller Netscape: Explorer antar jag. Vad är det andra?
014. Din bästa egenskap: Omtänksam, ibland för mkt för mitt eget bästa.
015. Din sämsta egenskap: Tempramentet.
016. Husdjur: 2 katter, Mimmi & Nicky.
017. Familj: Mamma, pappa, lillebror Marcus (och så Tobias då).
018. Kroppsdel du har mest nytta av: Höger hand antar jag.
019. Kroppsdel du tycker bäst om: Hmm, vaderna kanske.
020. Jag sover: Alltid 8 timmar, minst..

021. Djur jag är lik: Pass.
022. Tror du på något: Viljan.
023. Frisyr: Långt hår, oftast i en tofs.
024. Hårfärg: Mörkt brun/rött.
025. Ögonfärg: Gröna med en aning blått.
026. Längd: 176 cm.
027. Vikt: Runt 70 kg, more or less.
028. Skostorlek: 39.
029. Gillar: Tobias, familj, vänner, resor, shoppa, handboll.
030. Ogillar: Falskhet.

031. Favoritmat: Smördegsinbakad fläskfilé och sushi.
032. Favoritglass: Hallonsorbét och Ben & Jerrys´s.
033. Favoritdessert: Creme Brülee.
034. Favoritpizza: Calzone eller Hawaii med bearnaisesås.
035. Favoritdryck: Coca-Cola, mjölk, te.
036. Gillar du godis: Ja jag ogillar det ju inte direkt.
037. Isåfall vilken sort: De brun/vita sura napparna, och dumlesnacks.
038. Min favoritdrink: Likör 43 med mjölk. Enkelt och smakar mjukglass.
039. Min favoritfilm: Många.
040. Min favoritdag: Fredag.

041. Mitt favoritklädesplagg: Leggins och långa linnen/tröjor.
042. Min favoritbok: Twilight-serien.
043. Min favoritmusik: Det mesta.
044. Min favoritlukt: Nybakade bullar.
045. Min favoritblomma/planta: Plastväxter.
046. Öl eller vin: Vin.
047. Liknar du en kändis: Tror jag väl ändå inte..
048. Senast köpta skiva: Köpta? Oj, det var längesedan. Ingen aning.
049. Senast film på bio: Flickan som lekte med elden.
050. Bästa låten i världen: Linkin Park - Leave out all the rest.

051. Senast lästa bok: Twlilight böckerna för andra gången. Jag vet, det är stört.
052. Favoritförfattare: JK Rowling.
053. Skriver du dagbok: Nej, men bloggen är väl typ en dagbok.
054. Bästa årstiden: Sommaren.
055. Älsklingsfärg: Lila.
056. Skulle aldrig ta på dig: Mycket.
057. Vad ville du bli när du var liten: Jobba i korvkiosk och handbollsproffs så klart.
058. Blev du det: Nej, inget av dem..
059. Brinner för: Att hela tiden utvecklas.
060. Sportbil eller familjebil: Hmm, familjebil tror jag. Volvo XC60.

061. Katt eller hund: Katt.
062. Har du nån nojja: Nej.
063. Fobier: Ormar, små spindlar.
064. Deppig eller glad: För det mesta glad.
065. Politiskt insatt: Vet knappt skillnaden på rött och blått.
066. Värdesätter du ärlighet: Givetvis. Ärlighet varar längst.
067. Brukar du dra “vita lögner”: Tyvärr händer det.
068. Är det ok med vita lögner: Egentligen inte, men det är svårt att motstå.
069. Känner du en mytoman: Inte vad jag kommer på, en är eventuellt i riskzonen för att vara en..
070. Har du pojkvän/flickvän: Pojkvän.

071. Är du kär: Upp över öronen.
072. Hur tidigt stiger du upp: Runt 09.30. 07.30 om jag ska till skolan.
073. Är det bra eller dåligt: Ser inget negativt i det?
074. Vem/vilka vet mest om dig: Tobias. Och så mamma och pappa antar jag.
075. Gillar du att slåss eller: Nej.
076. Vad har du på dig just nu: Morgonrock.
077. Vad ska du göra i kväll: Träna.
078. När var du senast riktigt full: I somras.
079. Är du seriös: Ja, i alla fall när jag bör vara det.
080. Hur många väskor äger du: 5 vanliga och 2 tränings.

081. Hur många bilar har du/ din familj: Jag och Tobias har ingen, mamma och pappa har 2.
082. Hur många biologiska syskon har du: 1 lillebror.
083. I så fall, vad heter de: Marcus.
084. Hur många timmar sover du per natt: 8 minst som sagt.
085. Vem är snyggast i världen: Channing Tatum.
086. Vad är du allergisk mot: Inget.
087. Ska du duscha idag: Ja, jag ska ju träna.
088. Vad är det för veckodag: Tisdag.
089. Vad är det för datum idag: 13 oktober.
090. Vad gör du nästa år: Typ samma som nu, pluggar eller jobbar.

091. Är du likgiltig: Nej.
092. Hårdrock eller synth: Usch.
093. Är du uppväxt i stan eller på landet: På landet precis utanför stan.
094. Har du utländska föräldrar: Nej.
095. Gillar du att laga mat: Ja, jag är grym.
096. Märkeskläder eller secondhand: Har aldrig handlat second hand faktiskt.
097. Hur många par skor har du: Rätt så många.
098. Är du sexuellt frustrerad: Vad är det för fråga?
099. Vem är snällast just nu: Nicky, hon slickar mig på stortån. Antar att det är av en snäll orsak.
100. Var har du ont: I knät och i pekfingret.
2009-10-13
 10:18:45

Sjukaste grejen

Igår landade det ett inbjudningskort i min brevlåda till en höstfest på Sunningen (i Uddevalla) som ska hållas av Karin och Joakim. Det står det gamla vanliga om att medtaga egen dricka och ett glatt humör så står de för en lättare förtäring. Nu är saken bara den att det finns inget nummer eller liknande att OSA till, bara att man ska göra det så fort som möjligt, men det värsta av allt är att JAG KAN INTE KOMMA PÅ VILKA DESSA MÄNNISKOR ÄR! Jag har tänkt och tänkt men jag vet verkligen inte vilka det är. Eftersom det inte finns mer info på inbjudningskortet (som är fint och låg i ett väldigt fint kuvert med mitt namn på samt adress) så måste jag ju låta det rinna ut i sanden. Så vida inte Karin eller Joakim, eller någon annan som vet vilka dessa är för den delen, hör av sig till mig. Ber så hemskt mycket om ursäkt redan nu för eventuella pinsamheter när det kommer fram vilka Ni är.

Herregud.
2009-10-13
 10:12:19

Måste. Ha.




2009-10-13
 10:10:22

Resumé

Nu är det ett par dagar sedan sist. Kör, som jag brukar, en kort sammanfattning.

Lördag
Efter tidig träning på Sportlife kollade jag herrarnas match mot Västerås, en match som de för övrigt vann tämligen enkelt. Efter matchen bar det av till Anna för att invänta fotbollen mellan Sverige och Danmark. Till slut hamnade vi på Morten's där vi åt god mat och efterrätt, dock var vi alldeles för trötta för att sitta kvar där så andra halvlek sågs hemma hos oss och kvällen avslutades med CSI:Miami.



Söndag
Eftersom mina föräldrar och lilla kusin Sarah skulle komma på besök så blev det en rätt så tidig uppgång för mig och Tobias. Jag gick upp för att städa i ordning lite och Tobias begav sig iväg på sin dagliga löprunda. Interesting facts, I know (behöver dock lite utfyllnadstext). När de väl kommit hit begav vi oss ut till Torp, bland annat i jakt på en cykel till mig. Hittade en på Biltema men givetvis jobbade inte deras cykelmontör den dagen, så jag fick välja på att vänta och återkomma eller köpa cykeln i smådelar och pussla ihop den själv. Valet var inte speciellt svårt, lägger hellre ett par hundralappar extra så att jag inte riskerar att cykeln ramlar ihop. Mamma och pappa skulle dessutom kolla på någon cykel åt mig hemma i Lidköping, så jag får glatt fortsätta gå till träningarna så länge. Hittade dock lite andra saker på Torp, bland annat en ny klösmöbel åt katterna och en halsduk, ett par vantar och en tröja på Gina. Vad annars? Vi åt dessutom jätte god mat på Restaurang Briggen, jag valde en toast med fläskfilé. Ingen jätte bra uppladdning för matchen på eftermiddagen, men vad tusan gör det? Sjukt gott var det i alla fall. Jo, matchen då. Vi vann igen, dock bara med ett mål den här gången pga uruselt spel stundtals, och är alltjämt obesegrade efter 3 matcher. Nästa match går för övrigt borta mot Lysekil på söndag. Behöver jag säga att det är lite rivalitet inblandat då? Me like. Lyckades dock återigen dra på mig en smärre skada då jag efter ett underarmsskott slog i höger pekfinger i motspelarens höftben. Detta var efter 10 minuter i andra halvlek, resten av matchen satt jag med bandagerad hand på bänken. Kvällen avslutades med god mat tillsammans med Tobias framför TV:n.

        


Måndag
Började dagen med ett besök hos optikern. Linserna börjar ta slut så det var dags för den årliga undersökningen och beställning av nya. Allt gick bra och inget hade förändrats. Skönt. Fortsatte sedan med en promenad på stan med Tobias och därefter inhandlade vi lite fika som vi gottade oss med när vi kom hem. Blåbärsmuffins till mig och en budapest-bakelse till Tobias. Därefter följde plugg samt matlagning och sedan innan träningen hann jag med en power nap och ett avsnitt av Grey's Anatomy. Träningen bestod för min del av styrketester och löpning. Ingen handboll pga mit korv-tjocka pekfinger. Testerna gick väl helt okej, ökade i 2 av 5 tester, bålstabilitet och benböj. I hoppa-långt-testet låg jag på samma som innan och samma med hoppa-högt-testet. Chins kunde jag inte göra pga fingret, men jag tror inte att jag hade klarat någon ändå. Men man ska aldrig säga aldrig, återstår att se nästa gång. Efteråt var det löpning med varvande av olika korta intervaller, och som vanligt avslutades träningen med stretch och lite kvällsmat som våran goa materialare Bosse fixat. Väl hemkommen blev det som vanligt CSI:NY och kika runt på internet. Kvällen avslutades med ett nytt CSI avsnitt på datorn. Har ju sett alla nya avsnitt av One Tree Hill och Grey's Anatomy så jag måste hitta något annat att se under tiden. Som tur är kommer 4:e säsongen av Friday Night Lights i början av november. Oooo, jag kan knappt bärga míg!

Idag skulle jag egentligen begett mig till akuten för att röntga mitt sargade finger, dock känns det mycket bättre  så jag tror inte att det ska vara nödvändigt. Kan både böja och sträcka mer samt att värken börjar avta. Därför kommer dagen i stället ägnas åt förberedande plugg inför morgondagens heldag med föreläsning i beskattningsrätt. Tänkte att jag för en gångs skull skulle komma förberedd. Förutom plugg är det som vanligt träning ikväll och på schemat står gym och löpning.

Sayonara.
2009-10-10
 12:42:44

Cut it like it's hot

Kort resumé sedan sist:

♦ Varit hos Jossan och fixat håret. Samma längd men klippte hellugg. Även ny färg (mörkbrunt med mycket rött i).
♦ Träffat Emelie och Gabby. Skit kul.
♦ Göteborg med Jenny. Shoppade dock inte så mkt, men Tobias fick ett par röda Converse av mig.
♦ Kollade även handboll i Göteborg. Lina var grym!
♦ Fått mer pengar för knät, den här gången för alla ärr.
♦ Tränat och haft föeläsning med Malin om mentalträning.
♦ Tränat igen, och igen.

Idag blev det tidig träning på Sportlife med Jossan och Jenny. Tog dock inte ut mig extremt mycket, ska ju spela match i morgon och då är det ju en fördel om jag orkar ta mig framåt och lyfta armarna. Troligtvis kommer mamma och pappa hit och tittar, ska även lura med mig dem ut till Torp för att inhandla en cykel. Måste dessutom besöka Stadium och köpa ett par nya tights att springa i ute under våra löppass (de jag vill ha var slut i hela Göteborg igår) samt en ny sport-BH.

Den här lördagen fortsätter med ett varmt bad och sedan blir det till att bege sig mot hallen för att, forhoppningsvis, se herrarna ta sina första poäng i årets allsvenska. Håller tummarna. Ikväll blir det väl fotbollsmatchen mellan Sverige och Danmark, troligtvis ensam. Ibland är det bra skönt att bara bädda ner sig i soffan helt själv och äta glass direkt ur paketet. Colan drick givetvis också direkt ur. Tobias är i väg hela dagen för bortamatch mot Guldkroken så därav ensamheten. Hoppas givetvis att även de vinner.

Idol drog igång på allvar igår dessutom. Hann inte hem för att se det, men efter att ha sett klippen så kan man (föga överraskande) konstatera att Erik, Mariette och Tova var bäst. Surprise. 







2009-10-07
 11:07:08

Har hon fått hybris?

Våran minsta katt Mimmi måste ha fått hybris. Hon springer med full fart, fram och tillbaka i lägenheten 40 000 gånger och ur hennes lilla kropp kommer de märkligaste av läten. Som en 15 årig hankatt ungefär. Nu är det ju bara det att Mimmi är en hona (givetvis) och bara ett drygt år gammal. Tror att det får bli ett besök till Farbror Veterinär snart för en smärre sterilisering. Nicky, som redan är steriliserad sedan ett drygt år tillbaka, är kolugn och vill bara kela eller sova hela dagarna.

Sishi-lunchen med Lollo blev flyttad från 12 till 14, så nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det plugg i cirkus 2 timmar. Ikväll väntar gym och löpning, dvs alltså ingen handbollsträning. Crap.



2009-10-06
 21:18:40

Crap

Kladdkakan gick åt helsike igen. Vad gör jag för fel? Skyller på ugnen. Hade bara inne den i 15 minuter och ändå blev den bara kladdig precis mitt i. Nu slutar jag försöka. Får hitta nåt annat att baka nästa gång.

Nu blir den nya säsongen av Desperate Housewives. Gillar den serien för man behöver inte följa den speciellt bra, man kan hoppa in lite som man vill.

Hittade, för den som är intresserad, lite saker jag ska spana efter i Göteborg på fredag.
















         


I morgon blir det plugg och träning som vanligt. Ska dock möta upp Lollo som jag jobbat med på Telia de två senaste somrarna. Guess what? Vi ska äta en rejäl sushi-lunch. Yummie!



Nu; TV.
2009-10-06
 15:45:38

Ny kladdkaka


Den jag gjorde sist blev inte alls bra, så nu försöker jag på nytt. Den här gången ska jag minska tiden i ugnen
mycket, allt för att den ska bli så kladdig som möjligt. Mumma :) Har hittat två nya recept, varav ett är med mjöl och det andra utan. Får se vilket det blir.

Recept 1
3dl socker
2 1/2dl mjöl
3msk kakao
1msk vaniljsocker
125g smält smör
3 ägg

150 grader i ca 30 minuter i mitten av ugnen.


Recept 2
100 gram margarin
2 ägg
3 dl socker
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Ta dock i lite mjöl tills smeten har fått rätt konsistens.
200 grader i ca 15-20 minuter långt ner i ugnen.


2009-10-05
 22:27:27

Som att vinna på lotto. Fast ändå inte.

Nyss hemkommen från träningen. Eller nyss och nyss, det är i och för sig en och en halv sedan. Har i alla fall hunnit kolla CSI N.Y och käkat. Träningen idag gick sådär. Var himla tung i benen efter gårdagens match. En match som vi för övrigt vann med 22-12. Behöver jag säga att Martin i mål var grym? Det låter som om vi hade världens bästa försvar, men det hade vi faktiskt inte. Det behövdes dessutom inte när hon tog allt. För egen del gick det bättre än innan. Gjorde en 5-6 mål framåt och bakåt gjorde jag väl inte bort mig direkt. En helt okej insats. Tillbaka till dagens träning. Först 90 minuter handboll med inriktning på försvarsspel och avslutande styrka. Först "ormen", vilket betyder att alla ställer sig i armhävningsposition och den längst bak börjar hoppa jämfota över alla som ligger på golvet. Sen fyller man på och klarar man att göra lite armhävningar under tiden som man står där så är det bra. Och jag kan lova er, det är precis att man på sin höjd orkar en det sista. Suger gött i armarna. När vi trodde att vi var färdiga som kom Magnus med en grej till, nämligen skottkärran. För er som inte vet så innebär det att en går bakom och håller upp den enes ben medans denne går framåt med hjälp av armarna. Detta var dock inte heller det sista för sen kom en ny omgång av ormen. Härligt. Efter detta så var det dags för snabba-fötter-intervaller i typ 15 minuter och därefter löpning i 20 minuter. Det kändes rätt gött i kroppen när vi var färdiga med allt. För er som är intresserade så fick jag en go armbåge precis över ögonbrynet av en viss Sofia (Nypan) i slutet av handbollsträningen. Hoppas inte på en go och härlig bula där i morgon. O nej. Tror dessutom att jag sträckte vänstra ljumsken. Gör bra ont men skit i det. Ont kan jag ha när jag bli gammal och gnäll gör mig inte till en bättre handbollsspelare. Så det så!

Annars har dagen innehållit mathandling med Tobias och städning av hela lägenheten. Tror att det finns en liten pedant inom mig, jag blir nämligen så himla glad av att ha det städat och skinande rent hemma. Nu tar det i och för sig inte mer än någon dag innan det är fullt med katthår och kattsand i hela lägenheten.

Fick ett himla glatt besked från Folksam idag. Har ju tidigare nämnt att jag ansökt om ersättning för mina knäskador jag haft de senaste åren, och idag kom beslutet. Nog för att jag hellre hade haft en friskt och fullt fungerande knä i stället för att behöva gå runt med värk och svullnad för det mesta. Men nu när det ändå är som det är så kan man få bli glad för en extra slant i kassan. Hjärtat slog ett extra slag när jag kom till raden "Total summa att utbetala....". Kan ju säga som så att det var bra mycket mer än jag kunnat hoppas på. Allt är välkommet när man är student. En sak som är säker är att jag ska gå och köpa mig en cykel. Det är jag i ett stort behov av. Dessutom ska jag med Elin och Jenny till Göteborg på fredag för att shoppa och kolla på handboll.


Nä, nu blir det tomma sängen med mina små älsklingar. Har skola från 9 till 15 i morgon och på kvällen väntar brottningsträning.

Sayonara.

2009-10-04
 11:32:06

Gameday

Så, nu är tentan genomförd och jag har som vanligt ingen som helst aning om hur det gick. Lika ovisst som alltid. Stressade dock lite i slutet eftersom jag behövde hinna med en buss för att inte missa matchen mot Rimbo. Återstår att se om det var ett dumt val av mig.

Tjejerna vann för övrigt otroligt enkelt mot Rimbo. 13 bollar blev segermarginalen till slut, och det kan ju för många låta mycket i en match mellan två elitserielag. Men, målskillnaden kunde, och borde, ha blivit betydligt större.

Resterande del av eftermiddagen och kvällen tillbringades hemma hos oss. Fick sällskap av Anna, Jossan, Jenny, Mickis och Elin. Vi kikade mest på tv, bland annat Alingsås Champions League match mot Hamburg samt diverse olika repriser av Superstars.

Den här dagen har knappt börjat än. Vaknade runt 9-tiden men har sedan dess legat i sängen med datorn på magen och en katt på vardera sida om mig. Har läst bloggar, kollat lite handboll och kläder samt sett sista avsnittet på nya säsongen av One Tree Hill. Hittade förresten lite smått och gott på Asos hemsida som jag mer än gärna skulle klicka hem.

                    

Nu får jag nog gå och och röra lite på mig. Får väl plocka i ordning här hemma lite. Skjuter på städningen till i morgon, är nämligen ledig eftersom nästa kurs börjar på tisdag. Dock ska man väl egentligen börja läsa på lite så att man kommer någorlunda förberedd. Så jobbar inte riktigt jag. Jag läser hellre efteråt, har en tendes att inte förstå ett smack annars. Tobias är för övrigt ute och springer sin dagliga runda så när han kommer hem blir det mat. Därefter är det bara att invänta samlingen 14.45. Matchen börjar runt 5 och vi möter som sagt Partilles b-lag. Wish me luck!

Sayonara.
2009-10-02
 15:01:11

Ingen tentaångest, vad hände där liksom?

Nej, jag har faktiskt inte det. Har lagt ner pluggandet nu, det jag inte kan nu kommer jag inte kunna i morgon heller. Ska bara bläddra igenom min egna sammanfattnig ikväll. Om det kommer något jag missat på tentan så kan jag förhoppningsvis slå upp det i materialet man får ha med sig. Förhoppnigsvis. Annars går det som det går. Jag brukar vara av den uppfattningen, dock brukar en smula panik infinna sig dagen innan tentan, för att sedan vara som bortblåst precis innan jag går in i salen och sätter mig på min plats. Alla andra hyperventilerar och irrar runt som små höns för att hitta sina platser. Jag själv är väldigt avslappnad och tänker; det går som det går. Alltid. Det värsta som kan hända är att man får göra om tentan, och det har jag faktsikt bara behövt göra en gång på mina 2 år som studerande. Med andra ord så fungerar nog mitt nonchalanta upplägg rätt hyffsat. Jag är dessutom av den uppfattningen att ett godkänt räcker gott och väl. Ett väl godkänt ser väl bra ut på pappret, men hur många arbetsgivare kommer kolla på det vid en eventuell anställning? Huvudsaken är väl att man har sin examen. Sen finns det väl kanske undantag om det står mellan 2 personer, då kan det ju hända att betyget väger över till någons fördel. Nåväl, nog pratat om skolan.

I morgon efter tentan spelar laget mot Rimbo hemma. Hoppas givetvis på vinst! Själv får jag vänta en dag, ska nämligen spela med b-laget borta mot Partilles b-lag på söndag kväll.

Nu ska jag gå in och ruska om Tobias så han vaknar till liv efter sin power nap. Duschen väntar och sen ska vi gå och handla käk och lite annat gott till ikväll. Troligtvis hyrar vi någon film också, dessutom är det ju Idol klockan 8.

På återseende.
2009-10-01
 12:36:47

Skräll!

Jaha ja, nu har tydligen Johanna Ahlm hamnat i Viborg resten av säsongen i stället för i Ålborg. Här går det snabbt, minst sagt! Viborg är ju ett av världens bästa klubblag och anledningen till att hon nu har hamnat där är att de har många skador i truppen samt en och annan spelare borta på grund av graviditet. Jäklar vad häftigt alltså. Första året i danska ligan och så blir det direkt in i den varmaste hetluften.

Senaste dagarna har framför allt gått åt till att plugga. Tisdagen spenderades i skolan och på kvällen genomförde vi ännu ett brottningspass. Det är riktigt kul och verkligen annorlunda än vad vi är vana vid. Tycker väl dock att vissa saker kan skippas, speciellt nackövningarna eftersom så många får ont efteråt.

Gårdagen startade mycket tidigt för att vara mig. Jag och Tobias ställde klockan på 07.00 och gick upp och lade i första omgången med tvätt. Under tiden gick vi ut och tog en längre promenad samt handlade. Hur skönt är inte det att ha handlat och nästan tvättat klart innan klockan 9? Det enda negativa var väl att det var riktigt jäkla svinkallt, kan inte ha varit mer än någon plusgrad. Rådde dock bot på det genom att lägga mig i ett väldigt varmt badkar när vi kom hem. Resten av dagen ägnades åt lunch på Cheers med Jenny, Anna, Elin, Jossan och Kajsa, sedan hem för att plugga och på kvällen hade vi kostföreläsning med Peter Adolfsson. Han är väldigt duktig (han har bla haft hand om damlandslaget i fotboll samt bestämt all mat åt hela Sveriges trupp till OS i Sidney) och man inser verkligen att allt man stoppar i sig inte är speciellt bra. Har även insett att jag måste börja äta mycket mer grönsaker.

Idag ställde jag klockan på 9 för att gå upp och äta frukost. En timma senare skulle jag infinna mig på Kroppsforum för en halvtimmas massage med Ann-Charlotte. Massage låter skönt, och det är det väl för det mesta, men om man har haft brottning någon dag innan samt alltid har en massa knutar och dylikt i ryggen så kan det vara ganska så smärtsamt. Efteråt är det i alla fall alltid skönt och man känner sig himla avslappnad. Efter massagen drog jag till Hawaii och grillade mig i solariet. Det är bland det värsta som finns att sola när det är alldeles för varmt, men när man är frusen så är det nog banne mig bland det bästa som finns.

Nu blir det plugg ett par timmar, därefter ska jag ta hand om resten av tvätten som Tobias så snällt har lämnat till mig. Måste egentligen dammsuga också, men det skjuter jag nog på till morgondagen. Ska mitt i allt pluggande även få till lite mat. Idag blir det egengjorda potatisklyftor, kött och bearnaisesås. Ska dessutom ha broccoli till tänkte jag, lika bra att börja med grönsakerna med en gång.

Ikväll är det givetvis träning som vanligt; först handboll i 90 min och efter det gym i ca 60 min.

Skolböckerna ringde precis, måste dra.