2009-06-30
 22:30:52

5 år baby!

I morgon har jag och min älskling varit tillsammans i 5 år, och förlovade i ett halvår. Det är inte illa pinkat! Är så glad att jag har honom, han stöttar mig i vått och torrt. Utan hans uppmuntran hade jag nog gett upp handbollen för länge sedan och missat många tentor pga att jag varit för skoltrött för att plugga. Men han ger sig inte, han är som en ilsken iller som är på mig så fort jag inte gör det jag måste/borde. Givetvis kan det vara riktigt jäkla irriterande för stunden, men han gör det ändå för min skull. Det älskar jag honom för. Så morgondagen kommer vi att "fira" med bio, Transformers II, och något gott käk efteråt. Det är svårt att hitta på något större mitt i veckan, så vi får skjuta det på framtiden helt enkelt,

Nu blir det Spotify och sängen.





Sayonara.
2009-06-28
 22:18:34

Småkär

Har ännu inte somnat. Ligger och kollar fram och tillbaka på youtube. Och så hittade jag en lite längre snutt med New Moon. Efter att ha läst klart boken för andra gången så kan jag konstatera att jag är smått kär i Edward. Jag och femtioelva miljoner andra fjortisar runt om i världen..

2009-06-28
 22:15:20

Mer musik

Spotify går het just nu. Det som spelas förutom Simple Plan är:

Linkin Park - New Divide
The All-American Rejects - Breakin'
The All-American Rejects - I Wanna
The All-American Rejects - Damn Girl
The All-American Rejects- Believe
The All-American Rejects - SunShine
The All-American Rejects - Gives You Hell
Fall Out Boy Ft. Lil Wayne - Tiffany Blews
Daughtry - No Surprises
David Cook - Light On

Nu vet ni.

2009-06-28
 21:30:32

Simple Plan...

...spelas flitigt just nu. Me like.





 


2009-06-28
 21:16:00

Michael Jackson Tribute

Är alldeles för trött för att orka skriva något vettigt här idag. En hel helg i solen är riktigt utmattande. Lägger mig och kollar film eller lyssnar på musik tills jag somnar. Vilket jag kommer att göra inom 10 minuter. For sure.

Michael Jackson hann knappt dö innan kända artister började göra en massa tributes till honom. Här är en av dem som faktikst är värda att lyssna på.



Sayonara.
2009-06-27
 18:51:39

Helvetiskt varmt

After worken med jobbet igår var mycket trevlig. Alltid kul att umgås med nya människor!

Den här lördagen har spenderats med Jenny på Skeppsviken. Varmt var det. Helvetiskt varmt. Tur att det blåser så pass mycket som det gör, annars hade det varit olidligt att vara ute. Var himla sugen på att bada, men som ni som känner mig vet, är jag en förbannad jäkla badkruka. Tacka vet jag det varma vattnet "hemma" i Vänern. Där är det alltid någorlunda varmt och inte minusgrader som det nästan är här i havet. Usch!. Men Jenny går inte av för hackor, hon badar minsann hur kallt det än är. Efter Skeppsviken gick vi hem och satte i en tvättmaskin, sedan begav vi oss iväg för lite inhandling av mat. Dagen till ära blir det inbakad kycklingfilé med ungsrostad färskpotatis. Det låter fancy va? Dessutom har vi laddat upp med 3 liter Cola, chips och dipp, samt 2 liter jordgubbar med glass. Tur att vi tränar så mycket nu, annars skulle vi rulla fram. Hemmakväll fick sig även ett besök. Vi hyrde nya Wallander-filmen. Hoppas på att den är bra.

I morgon kommer förhoppningsvis mamma och pappa hit. Dessutom så följer kanske min moster och hennes familj med också. Tror det är tänkt att vi ska åka någonstans och bada i så fall.

Nä, nu ska jag lägga mig precis som Jenny i soffan och somna. Dock ska jag inte snarka som hon gör :)

På återseende.

2009-06-25
 23:05:09

Ice Age 3

En film jag bara kommer att älska.
 
2009-06-25
 23:02:59

Transformers 2

Är inne i ett trailer-stimm nu :)

2009-06-25
 23:01:04

Harry Potter

Ny Harry Potter går nog inte heller av för hackor.

2009-06-25
 22:54:33

2012

Hur grym verkar inte den här filmen, eller? Jesus Christ!



2009-06-24
 22:17:40

Lasagne

Givetvis hade jag rätt igår när jag ställde diagnos på mig själv innan jag begav mig till vårdcentralen. Urinvägsinfektion med en penicillinkur på fem dagar som följd sa doktorn. Väldigt fancy måste jag säga. Eller nä, verkligen inte snarare. Ingen träning igår, och dessutom ingen träning idag. Tydligen får man inte träna om tempen ligger över det normala och likaså vilopulsen, även om man annars känner sig precis som vanligt. Hoppas att det har stabiliserats till i morgon, då är det nämligen sista handbollspasset på en månad.

Gårdagskvällen spenderades hemma hos Anna med henne, Joakim, Tobias och Jossan. Sysselsättningen var grillning och fotbollstittande. Kul att det går så bra för Sverige. Det är väl på tiden att svensk fotboll får i alla fall en framgång sedan VM-bronset -94. Någon jag gillar skarpt är Pontus Wernbloom. Inte för att han är en bra fotbollsspelare, vilket han givetvis är eftersom han ska bli proffs, utan för att han är så jäkla gött avslappnad och skön i alla intervjuer han gör. Störtskön kille med andra ord.

Denna tisdag har spenderats på jobbet, och därefter begav jag mig hemåt för att laga mitt livs första lasagne. Det var ju hur lätt som helst och definitivt något jag kommer att göra oftare. Mums. Annars har jag varit mest rastlös, är ju van att träna varje dag i stort sett och när man inte kan göra det så klättrar man på väggarna pga dålig fantasi. Tänk den dagen då man lägger skorna på hyllan. Har en stark känsla av att jag kommer slita mig i håret av tristess då.

Planerna för helgen är inte speciellt många. Mamma vill att jag ska komma hem och följa med ut på sjön med båten. Det hade ju varit himla trevligt men då måste jag hitta någon som kan passa katterna eftersom Tobias åker iväg torsdag till söndag. Han ska vara instruktör på en handbollsskola. Dessutom har jag tvättid fredag kväll så om jag ska åka så blir det det först på lördag och det känns lite halvt onödigt eftersom jag då inte är där så länge. Nåväl, jag får fundera på det under morgondagen helt enkelt.

Nu blir det nog film, He's just not that into you (på svenska Dumpa honom!) eller lite läsning i New Moon, som jag som sagt nu läser för andra gången innan det är dags att släcka ner för dagen.

En tråkig nyhet. Våran lilla Lina har bestämt sig för att gå vidare i sin handbollskarriär och spela för IVH Västerås nästa säsong. Skit tråkigt men jag önskar henne all lycka till och hoppas på att hon kan behålla sin landslagsplats, som hon så välförtjänt har spelat till sig under föregående säsong.

Nu sängen.

Sayonara.

2009-06-23
 09:18:19

Urinvägsinfektion

Åh jäkla skit! Tror att jag har gått och dragit på mig en gammal hederlig och helvetisk urinvägsinfektion. Det började i söndags kväll och gårdagen tvingade jag mig igenom på jobbet och träningen. Men i morse kändes det som om det var borta. Trodde jag. Hade väl varit vaken i 10 min innan helvetet satte igång igen. Toalettbesöks var 5:e minut är inget jag ens önskar min värsta fiende. Så nu ska jag till vårdcentarlen alldeles strax, hoppas verkligen att jag får pennicillin så att skiten går över. Fast ändå inte, eftersom det säkert kommer att resultera i att man inte får träna. Får i så fall kolla upp detta med våra "mini-doktorer", de flesta säger olika om huruvida man får träna när man äter antibiotika.

Annars har det ju varit midsommar det sista. Det blev en mycket trevlig, underhållande och lugn kväll i gott sällskap. Vi åt nog typ hundrafemtioelva gånger, spelade en massa olika spel och lekte lekar. Tyvärr glömde vi att dansa runt midsommarstången. Troligtvis för att vi inte hade någon stång...

Nä, nu blir det lite frukost. Behöver nog dricka lite vatten också, om jag ska kunna lämna urinprov om 30 min. Wish me luck!

Förresten, jag klarade sista tentan! Måste skryta lite och säga att jag BARA har missat en tenta på 2 år. Det hade jag aldrig kunnat hoppas på innan jag började.



2009-06-17
 22:44:05

No balonmano

Det blev ingen handbolls träning idag. Eller jo lite skott och så men annars var det fys pga våran tränare gått och blivit sjuk. Jaja, det är sånt som händer.

Överlevde natten som barnvakt åt Tobias lillebror. Han var hur lugn och go som helst. Gjorde inte mycket väsen av sig. Dock är jag sjukt förvånad över hur han lyckades sova hela natten på mage med benen i luften. Det ni, det är en bedrift som heter duga.

I morgon är det sista arbetsdagen för veckan, sedan blir det en lång helg som dessutom är träningsfri. Vi har kört dubbelpass i veckan i stället. Dock får man väl ändå bege sig ut på någon löprunda under helgen. På kvällen är det givetvis träning och på programmet står styrka och spinning. Jag gillar egentligen inte spinning, får så jäkla ont i rumpan, men det är ändå skönt med lite omväxling. Har ju blivit en del löpning det sista.

Nu blir det Friday Night Lights innan jag stänger ögonen för idag.

God natt gott folk!
2009-06-16
 21:31:57

Världsträningsvärk

Idag körde vi ett riktigt jobbigt pass med rygg, axlar och bål. Mina armar skakar som ett asplöv och det krävs en jätte ansträngning bara för att sätta upp håret. Men för första gången i mitt 22 åriga liv så älskar jag att träna riktigt hårt. Jag gillar't boíg time!

Annars har det bara varit jobb under dagen. Efter träningen blev det lite matinhandling på Willy´s och därefter hem för att diska och laga mat. Vi är nämligen barnvakter över natten åt Tobias 8-åriga lillebror Andreas. Han har bestämt att Tobias får sova på soffan i natt, så det blir jag och Andreas i sängen. Har sysselsatt han med filmen Madagaskar inne i sovrummet och jag ska göra han sällskap snart. Dock blir det nya avsnitt av Friday Night Lights för mig.

Inskaffade för övrigt en ny topp idag på Åhlens. En röd/vit-randig längre t-shirt med en liten båturringning. Himla mysig och bekväm.

Nu har vi för övrigt styrt upp midsommar. Som planerna är nu så ska vi hålla till hemma hos Jenny och om vädret tillåter, vilket det dock enligt rapporterna inte kommer att göra, blir det lite lekar utomhus och långbord med traditionell midsommarmat. Blir nog himla gemytligt!

Nu blir det sängen, kommer säkerligen somna som en stock. I morgon väntar ny dag på jobbet och därefter handbollsträning. Ska bli skoj, har inte hållt i en boll på drygt 2 veckor. Ska vi tippa på några goa blåsor i händerna lagom till midsommar?


Avslutar med en himla go sommarlåt. Bruce är liksom sommar personifierad.

 

Sayonara.
2009-06-12
 23:09:27

Friday Night Lights

Har inte gjort många knop idag. Två filmer, My Bloody Valentine och The Last House to the Left, och tre avsnitt av Friday Night Lights har setts. FNL är en sjukt bra serie. Första och andra säsongen har gått på 5:an för ett tag sen så nu håller jag på och plöjer igenom tredje. Det är nog nya favoserien. Elleer nä, inget slår One Tree Hill, så den ligger tvåa. Onödig fakta va?

I morgon ska jag ut till Bodele för Junicupen. Vi är några i damlaget som ska coacha flickor 95 (tror det är dem), och dessutom ska jag stå i någon kiosk mellan tolv och fyra. Hoppas kroppen mår bättre då, ingen höjdare att stå där så länge annars. Men jag har ingen annan att sätta in på kioskpasset så jag har väl egentligen inget val.

Nu blir det ett till avsnitt av FNL innan sängen väntar. Ska upp 8.30 imorn så det blir ingen direkt sovmorgon.

Sov så gott!




2009-06-12
 11:30:06

Sjuk

Vaknade upp i morse med känslan av att något stort hade kört över mig, precis som när man har rejält med feber . Halsen var dessutom inte bättre sen igår, och snuvan är något värre än tidigare. Fan vad skoj.

Så det blir varken jobb eller träning idag. Träningen vill jag verkligen inte missa, men det är väl bara att svälja det och ta den en annan dag. Ska i stället fördriva dagen med att ligga i soffan med den stora laptopen bredvid mig och kolla på film. Dessutom har jag sällskap av Nicky och Mimmi som ligger på varsin sida om mig. Mina vapendragare. Tobias jobbar och har lovat att fixa tacos till ikväll.

Återkommer väl om jag är uttråkad och har kommit på nåt intressant att skriva om.


Kan för övrigt inte få nog av Twilight Saga. Börjar snart bete mig som någon liten patetisk Jonas Brothers-fan.

2009-06-11
 17:58:09

Ny dator tydligen

Tobias har lånat någon ny laptop. Himla käckt med tanke på att min har valt att inte fungera mer. Ett jäkla schabrak är det i alla fall, stor som ett hus. Blir fint att kolla filmer på den! Måste dock ändå inse den bittra sanningen att jag måste köpa mig en egen snart. Troligtvis väntar jag ett litet tag till, behöver egentligen ingen innan skolan börjar igen.

Gårdagen hemma i Lidköping var jättre trevlig. Kul att träffa släkten, främst då mamma, pappa och Marcus.

13.15 idag var det tillbaka till jobbet efter min lilla ledighet. Den korta arbetsdagen började bra med rabarberpaj som min jätte goa chef Karin bjöd på. Är redan trött på att jobba, efter 2 veckor, men det är bara att bita ihop. Snart är sommaren över och skolan tillbaka, och då vet jag att jag kommer önska att jag var tillbaka på jobbet.

Handbollsträningen står jag över idag, har på tok för ont i halsen för att det ska vara värt det. Så i stället blir det till att se EM-kvalmatchen för Sveriges herrar i handboll. Får förhoppningsvis besök av lilla Anna. Tobias är i Lysekil och det är alltid roligare att kolla med någon annan.

Nä, nu ska jag käka. Mamma skickade med en massa pastasallad och kassler hem. Mums!

På återseende.
2009-06-09
 21:59:48

Skatteåterbäring



Såg precis på mitt konto att det fanns drygt 7000 kr mer än vad jag räknat med. Kom på att det givetvis var skatten som kommit. Tack för den skatteverket!

2009-06-09
 21:45:21

Studenten

I morgon tar min alldeles underbara lillebror studenten. Tiden går hejdlöst fort, han har blivit alldelse för stor! Jag jobbar alltså endast halvdag i morgon, sen åker jag  till Lidköping för firande av honom och min kusin Hanna. Ska bli kul att träffa hela släkten, dock är den ju inte speciellt stor, och äta en massa god mat. På torsdag bär det av hemåt igen, ska nämligen jobba andra halvan av dagen då.

Igår var vi på världens roligaste föreläsning. Det var om mental träning med en gammal lanslagscoach/spelare i basket som heter Jim Thuresson. Alltså, den mannen borde utse till Sveriges, om inte världens, roligaste och mest positiva man! Får ni möjlighet att gå på någon föreläsning med honom så gör för bövelen det. Jag rekommenderar han verkligen.

Denna tisdag har bestått av jobb och träning som vanligt. Idag stod ett rejält tungt benpass på programmet och det känns vill jag lova, trots att jag körde lite lättare pga lite känningar i knät. Men jag är positiv och hoppas på att det har försvunnit när jag vaknar i morgon!

En trist grej är att min dator nu strejkar helt. Har ju tidigare berättat om att det är glapp i kontakten, dvs där strömadapter sitter i datorn. Så det blir helt enkelt till att köpa en ny. Verkligen en jätte rolig utgift. Får ta det med min mosters sambo i morgon, han är en fena på datorer så han ska nog få äran att fixa en ny till mig. Har dock ett smärre litet krav; jag vill inte ha någon vanlig vit, svart eller grå dator, utan den här gången får det nog bli någon färglad variant. Får se om han kan fixa det!

Nu blir det sängen och lite forsatt läsning i Sjöjungfrun av Camilla Läckberg. Himla bra och spännande bok!

Dessutom; Tobias, jag älskar dig :)

Sayonara.
2009-06-07
 12:39:31

Första försäsongsveckan avklarad

Nu är alltså första veckan på försäsongen avklarad. Så himla gött känns det. Idag sprang vi lugnt långlöp i ca 1 timma och 15 minuter. Och vet ni vad? Det kändes inte speciellt mycket i knät. Yippie! Dock lyckades jag med att stuka foten lite grann mitt på en plan sträcka. Höll på att dyka med huvudet före ner i asfalten. Hur lyckas jag? På styrketräningen har vi fått bekänna färg kan man säga. Ett sjukt benpass, och två pass för överkroppen har det blivit i veckan. Om jag har haft träningsvärk? Svar ja.

Förutom träning så har veckan bestått av jobb på Telias fakturaavdelning. Tror att alla, precis som jag själv i början, tänker att hur jäkla roligt kan det vara att sitta framför en dator och svara i telefon hela dagarna. Det är faktiskt sjukt mycket bättre än det låter. Att man dessutom har så bra chefer och arbetskamrater gör inte heller saken sämre. Dock är det nog inget arbete jag skulle vilja hålla på med i 25 år, men det passar alldeles utmärkt på sommar- och jullovet.

Igår spelades ju Sverige - Danmark i kvalet och vårt kära landslag var väl egentligen piskat till att vinna. Och det gjorde de ju inte. De spelade som 15 åringar. Miifältsspel är inte att tänka på? Nej för tusan, det är mycket bättre att slå bollen direkt från backarna till forwardsen. Givetvis. Och Kim Källström hade väl ingen lyckad afton. Likaså Mikael Nilsson som försöker klacka bort en rensning men missar så att bollen tar på stödjebenet i stället. Som vi vet resulterade det ju i en alldeles fenomenal framspelning. Till en DANSK. Jätte begåvat verkligen. I ärlighetens namn så kanske det är hårt att såga vissa spelare och tränare vid fotknölarna, men med tanke på vilka pengar dessa får för att utöva detta spel så är det enligt mig inte mer än rätt. Och Zlatan då. Jag älskar Zlatan när han spelar i Inter. Men vad fan, har han gjort något bra i landslagströjan förutom att klacka bollen i krysset mot Italien? Rätta mig om jag har fel men det kan inte vara mer än en handfull saker till i alla fall. Varför ska han envisas med att hämta bollen på mittplan och sedan försöka göra allt själv? Ställd dig i straffområdet för guds skull och låt de andra göra jobbet. Nåväl, precis som Mikael Nilsson sa igår efter missen när det dessutom kommit ut att Henke Larssons bror dött är att hans misstag egentligen var en piss i havet, och att det satte perspektiv på tillvaron. När något sådant händer så är ju faktiskt fotbollen på den nivå där det en gång började; en lek.

Gårdagen spenderades i alla fall med Tobias, Anna, Jossan, Elin och Jenny hemma hos mig. Ungsbakad färskpotatis och kött tillagades och åts, precis som morötter och gurka med dipp. Dessutom gjorde vi ett blindtest med Pepsi och Coca-Cola. Vill ju inte låta alltför skrytsam, men jag och Anna hade alla rätt. Vi är nog två riktiga finsmakare när det gäller Cola. Kvällen avslutades i alla fall med att vi såg Twilight ännnu en gång. Längtar helt kopiöst mycket tills New Moon kommer 20 november. Dessutom är det preliminärt satt att 3:an, Eclipse, får premiär 30:e juni nästa sommar. Hurrey!

Nu ska jag städa lite här hemma innan det bär av till Skövde för att kolla vm-kvalmatchen mellan Sveriges damer och Montenegro. Våran lilla Liiiina är ju uttagen och med i truppen. Dessvärre kommer vi inte att få se henne spela idag då hon inte blev uttagen till matchen. Nåväl, hon är i alla fall grym.

Sayonara.
2009-06-03
 22:59:09

New Moon

Är helt slut efter en hel dag på jobbet, sen direkt till träningen och därefter middag hos Tobias mormor och morfar. Hann precis hem till Grey´s Anatomy, och hujeda mig vad bra det är nuförtiden! Gråter som ett litet barn eftersom varenda avsnitt är jätte ledsamt.

I morgon är det återigen jobb. Dock har jag tagit ledigt från träningen, eller snarare skjutit upp träningen, eftersom Tobias lillebror Rickard tar studenten i morgon. Skulle bra gärna göra om det igen, det var så förbaskat roligt.

Nu blir det en välbehövlig natts sömn, förhoppningsvis utan några katter som håller en vaken. Är inte riktigt van vid att sova så här lite, btukar ju snitta en 10 timmar normalt sett, nu får jag hålla mig till 8.

Ni har väl inte missat Twilight uppföljaren New Moon's trailer som släpptes i dagarna! Watch and enjoy...


 

Natt Natti
2009-06-01
 20:57:11

Träningsvärk och jobb

Jag har världs-träningsvärken. Och då är bara en av veckans 6 träningar avklarad. Gött man kommer må på söndag. Inte. Men vad tusan, det är värt det.

Hinner inte skriva så mycket mer, får sällskap i form av Anna och Joakim lagom till CSI nu. Kommer en update om senaste dagarna i morgon. Bland annat om brännbollen i lördags, och jobbet som började idag.

Arrividerci.