2010-09-28
 19:49:26

Tisdag


Bloggandet går sådär nu va. Har inte riktigt tid på veckorna och när tiden väl finns har jag ingen ork att komponera ihop nån käck text. Synd, men så är det. Har dock en toppen idé, och den är så att när min iPhone äntligen dyker upp i brevlådan så fixar jag en wordpress-blogg så att jag kan blogga från mobilen. Blir mycket enklare och smidigare, och framförallt blir det mindre bökigt då jag slipper plocka fram datorn vareviga gång. Det är största anledningen till att inläggen kommer så sällan i dagsläget. Så nu vet ni, bloggandet blir mer frekvent om den vecka eller två.

Planerna för pågående vecka är få. Som vanligt är det jobb som gäller och lite handbollsträningar. På lördag tar jag och Tobias bilen till Uddevalla för att hämta vinterdäcken till bilen (eftersom vi troligtvis ska försöka sälja den och köpa en ny) samt kolla på handboll. Damerna spelar mot Heid och herrarna mot Önnered. Riktigt bra matcher förhoppningsvis. Blir kul att hejja på tjejrna desutom. Och Tobias måste ju analysera sina konkurrenter, givetvis.

Nu blir det forsatt tittande på Halvåtta hos mig med Tobias (som har gått och blivit sjuk) och därefter väntsr Idol innan jag stupar i sängen.

Sayonara.


2010-09-22
 20:59:28

Hem ljuva hem


Längtar tills helgen då jag återigen får åka hem till mamma, pappa och världens bästa lillebror. Tobias ska till Lidköping och kolla på sina juniorer, som spelar första SM steget där, och då passar jag på att åka med. Det värsta med att ha flyttat till Jönköping är dock att vi inte har någon som kan kolla till katterna när vi är borta. Vill inte lämna dem själva utan att någon matar dem två nätter så vi åker dit lördag till söndag. Synd men det är så det är. Hoppas jag hinner träffa Emelie också, det var ett tag sen nu och jag saknar henne.

Annars har veckan sprungit iväg som vanligt. Nu återstår bara en jobbdag här i Jönköping och på fredag blir det Landsbro igen. Tråkigt att åka dit varje fredag, det tar typ en timma att åka, men det positiva är att jag får träffa fler arbetskamrater. Dessutom ska jag dit på måndag igen med chefen för att träffa en av de andra "innesäljartjejerna", Marie. Hon är nämligen ledig varje fredag när jag är där.  Ska bli skoj. Annars funkar det bra på jobbet. Jag kommer in i det mer och mer och har faktiskt blivit lite hajj på att boka ordrar och kalkylera på priser. Det trodde jag inte för två veckor sedan.

Handboll har jag hunnit med att träna två gånger så här långt den här veckan. Och det känns vill jag lova. Fötter, armar, axlar och knän värker (men det visste jag ju redan innan att de skulle göra och likaså kommer de fortsätta att göra det). Bara att bita ihop, givetvis. Handbollsmässigt går det upp och ner. Här om dagen gick det hyfsat, igår gick det käpp rätt åt helvete. Missade pass, katastrofskott och allmän seghet var ett faktum. Tur att jag har chans att revanschera mig redan i morgon. Behövde nog den här kvällen till vila, jag är ju liksom inte 20 längre. I morgon ska jag dessutom ta ett sådant där käckt individuellt kort, jag som bara älskar det.

Väntar på att Tobias ska ringa och tala om hur det gick i premiärmatchen borta mot OV Helsingborg. Har letat frenetiskt på nätet efter någon form av liverapportering, men tyvärr gick jag bet. Håller tummarna för att de vann, men det är en grymt svår match. Hoppas, hoppas, hoppas!

Nu blir det sängen och nya avsnittet av One Tree Hill. Det är så sjukt spännande just nu så jag bara måste se det, trots att jag är så trött att jag hade kunnat somna på stört. tar nog med min min nya favoritglass, bananasplit (banangräddglass med chokladsås). Ni hör ju. Karaktär, verkligen.

See ya!


2010-09-19
 21:39:25

Vecka 37


En snabb lista för att summera sista dagarna:

Onsdag-torsdag: fortsatt jobb i Enköping och hemfärd under torsdagseftermiddagen. Har aldrig varit så skönt att komma hem och framför allt att få sova i sin egen säng.

Fredag: jobb i Landsbro utanför Vetlanda. Träffade resten av mina arbetskamrater och alla är verkligen toppen. Är riktigt nöjd med mitt nya jobb, även om det fortfarande är sjukt svårt. Fick dock ett par "aha"-upplevelser under dagen då Mattias tog med mig runt i fabriken och visade hur alla lådor görs och hur de kan se ut. Väl hemma var det bara att hoppa in i duschen, byta om och fixa till sig. Middag med Tobias lag och deras flickvänner (eller tjejkompisar, alla skulle ha med sig någon) stod på programmet. Killarna fick laga mat till 60 personer och det som serverades var föga överraskande toast skagen, fläskfilé med potatisgratäng och marängswiss. Ett glas rött slank dessutom ner, jag som egentligen inte dricker det. Hur som helst var det gott och kvällen var toppen. Åkte dock hem tidigare än Tobias, som fick vara kvar och städa, eftersom jag var så sinnessjukt trött. Numera blir det nämligen uppgång senast 05.30 varje fredag då jag ska jobba i Landsbro. Phu.

Lördag: rejäl sovmorgon och därefter hände inte speciellt mycket. Allt vi orkade med var att handla mat och massa annat gott till kvällen, vi åt nämligen smördegsinbakad fläskfilé och efter det kex, ostar, färsk ananas och vindruvor. Såg dessutom nya Adam Sandler filmen Grown ups. Hur rolig som helst. En så där lättsam film som inte kräver någon högre IQ-nivå, man behöver bara skratta. Givetvis blev det nya avsnittet av Vampire Diaries också.

Söndag: återigen en smärre sovmorgon, gick egentligen inte upp förrän 13-snåret. Tycker det är sjukt gött att kunna dra ut på saker och ting på söndagar. Hann med en sväng till A6 för att kolla nya handbollsskor och knäskydd med Tobias. Hittade ett par jätte bekväma Asics som det möjligvis kan bli. Ska dock testa ett par gamla, men helt oanvända, Nike skor på träningen i morgon. Funkar de så kör jag nog på dem, de är riktigt jäkla sköna. Anledningen till att jag inte har använt dem är den att jag köpte dem när jag var korsbandsskadad, sen köpte jag ju givetvis nya när jag väl började spela igen. Jag vet, jag är störd när det gäller handbolssskor. Köper nya varje säsong men det slutar alltid med att jag använder ett par gamla i stället. Hur som helst hittade jag i vart fall ett knäskydd som jag slog till på. Ni som spelar handboll och använder knäskydd vet att Rhebands nya knäskydd är crap jämfört med den äldre modellen. Men, nu lyckades jag hitta ett av den gamla modellen på Intersport här i Jönköping. Enorm lycka vill jag lova eftersom jag var i stort behov av ett skydd. Slår jag i knät i golvet så gör det helvetiskt ont, och så kan vi ju inte ha det eftersom man slår i det ett par gånger varje match/träning.

Nu blir det sängen efter att ha käkat kex och ost med Tobias och druckit ett par klunkar Cola. Man kanske borde kolla klart på valvakan, men helt ärligt orkar jag inte. Är så jäkla ointresserad av politik egentligen, var dock helt säker på vilka jag skulle rösta på (rött givetvis, människor känns viktigare än pengar) och det verkar ju inte gå min väg idag. Dessutom är Sverigedemokraterna påväg in i riksdagen och bara det gör att jag vill gå och lägga mig. Pinsamt.

Veckan som kommer innehåller jobb, handbollsträningar, middag ute med Anders och Madde på fredag och en tripp till Lidköping lördag till söndag. Skoj.

På återseende. As usual.
2010-09-14
 20:59:32

Enköping/Västerås


La mig precis i sängen här på hotellet i Västerås. Kommer inte ihåg om jag skrivit det tidigare, men jag är alltså i Enköping och jobbar måndag till torsdag den här veckan. Och det enda hotellet som finns i Enköping är fullt så jag bor i Västerås. That's it, inga konstigheter.

På jobbet har det gått bra, har det inte speciellt stressigt utan allt går sakta framåt. Skulle väl i och för sig kunna säga att det går i snigelfart jämfört med de två tidigare veckorna, men jag klagar inte. Det är nog bra att få lite tid att smälta allt på helt enkelt. 

Har hunnit med en middag ute med mina två kollegor, Anders och Patrik, i Enköping. Baconlindad fläskfilé med massa goda grönsaker, rödvinssås, bearnaisesås och potatisgratäng. Grymt gott. Blir även lunch ute varje dag, och jag är ju inte den som väljer det nyttigaste alternativet. Snarare tvärtom. Igår blev det hamburgertallrik och idag gräddstuvad pyttipanna. Ja, ni hör ju. Lägg till två luncher, två hotellfrukostar (som återstår) och en påse lösgodis samt ett par burkar Coca-Cola till det. Kan evetuellt boka av tågbiljetten på torsdag och rulla hem i stället.

Är fortfarande totalt slut efter den tidiga uppgången igår (04.30) så det blir till att sova direkt efter Idol. Hade tänkt se bundesligamatchen på TV4Sport men tyvärr tillhandahåller inte hotellet den kanalen. Osis. Det får bli jag, iPoden och upplösningen av Paganinikontraktet i stället.

Först måste jag bara lyssna på nya f.a.v.o.r.i.t.l.å.t.e.n, Erase med Kid Cudi & Kanye West. Refrängen är utom denna värld. Sinnes. Sjukt (använder det uttrycket rätt frekvent nu för tiden, jag vet).

På återseende.

2010-09-11
 22:04:34

4 bästa just nu













2010-09-11
 00:07:09

Jönköping-Uddevalla tur och retur


Dålig uppdatering det sista. Jag är väl medveten om detta, sorry.

För att snabbt summera sista dagarna, varför inte ta hjälp av en lista. Liksom.

♦ Träning med Hallbys damer måndag och tisdag. Väldigt skoj trots en förbannat otränad kropp. Tjejerna var dessutom himla trevliga.

♦ Dryga veckan på det nya jobbet är gjord. Kommer in i det mer och mer, men som sagt, det är sjukt svårt och matematik dagarna till ända är ett faktum.

♦ Åkte till Uddevalla igår och hann fram till tjejernas match. Mindre bra insats men det är sånt som händer. Bättre att spara på krutet till elitseriepremiären på onsdag. Sov hos Jenny och avslutade kvällen med att laga smördegsinbakad fläskfilé till oss, Bände och Elin. Alltid lika gott.

♦ Spenderade den här fredagen på "gamla" jobbet i Ljungskile. Hjälpte Elin, som tog över efter mig, att göra månadsbokslut för augusti samt fixa lönerna. Åkte därefter till Lidköping för övernattning hos mamma och pappa. Har som vanligt fått grym mat, dagen till ära en gammal hederlig potatisgratäng med fläskfilé, vitlöksbröd, chilibearnaise, cola och ananascoleslaw. Mumma. Har spenderat hela kvällen i soffan framför bland annat Idol. Har även fixat två nya skivor med riktigt grymma, nya låtar till hemfärden i morgon eftermiddag. Såg dessutom precis klart första avsnittet på nya säsongen av Vampire Diaries. Så. Jävla. Bra. Sinnessjukt.

♦ I morgon blir det som sagt hemfärd och innan det ska jag ta med pappa till stan för att hälsa på farmor, pumpa däcken och fylla på spolarvätska. Vågar inte ge mig på däcken själv, är livrädd för att de ska explodera. Och att fylla på spolarvätska klarar jag själv, det är bara det att jag har lite svårt för att få upp motorhuven. Det är nämligen en liten, men ack så svårflirtad, hake som sätter käppar i hjulet. Men, jag är tjej och kan gladeligen konstatera att jag inte behöver kunna sådant utan får ta pappa till hjälp. Eller det kanske är lika dumt att säga att bilar är en killsak precis som hård träning? Finns ju en landslagsspelare (som inte ens borde nämna ordet groda med tanke på egna uttalanden för ett tag sen) som uppenbarligen tar mycket illa vid sig när man skiljer på typiska tjej- och killsaker. Extremt fjantigt, om ni frågar mig.

♦ Nu blir det ljudbok, som vanligt, innan jag somnar. Hoppas på att vakna efter kl 10 i morgon, känner att en rejäl sovmorgon vore på sin plats. Dessutom har jag goaste kattungen Leo sovandes bredvid mig. han snarkar som en hel karl.

Over and out.
 

2010-09-05
 17:35:01

Chokladdröm


Har precis bakat för allra första gången här i Jönköping. Var ju tvungen att se vad ugnen går för. Den (typ 30 år) gamla i Uddevalla klarade inte riktigt av det där med bakverk. Kladdkakorna blev aldrig kladdiga hur jag än gjorde, så därav idén att testa just kladdkaka idag. Om den blev god? OM DEN BELV GOD? Hell yeah. Godaste kladdkakan jag någonsin ätit, skulle jag tro. Här är receptet:


Ingredienser
2 ägg
2,5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt


- Sätt ugnen på 175 grader

- Smält smöret

- Vispa ägg och socker tills det blir poröst

- Blanda samman, typ vänd ner, resten av ingredienserna. Vispa inte, då blir den torr!

- Häll smeten i en brödad form

- Grädda i 15-20 minuter. Ju mindre, ju kladdigare.

- Låt svalna och servera med grädde eller glass. Eller ingenting alls.

Nu beger jag mig strax ut på en timlång promenad. Kladdkakan gav sådan ångest så jag måste röra på mig. Kanske rentav testar att jogga lite om halsen klarar av det. Plus till oerhört lata mig. Hoppas jag inte går vilse, gör nog bäst i att hålla mig till den enda vägen jag kan här än så länge. Förbi jobbet, mot Idrottshallen och tillbaka. Går det för fort får jag väl ta två varv helt enkelt.

2010-09-05
 11:31:02

Föll för grupptrycket, givetvis.


Gårdagen spenderades med Tobias på A6 köpcentrum och dessutom hann vi kika en sväng här inne i stan. Shoppingutbudet är helt klart toppen här i Jönköping. Det finns verkligen allt. Hittade en riktigt go kavaj storlek större inne på H&M som jag nog bara måste springa fram på lunchen i veckan och köpa. Och på A6 fanns givetvis en 3-butik som Tobias lurade in mig på. Han visste mycket väl att om jag väl gick in så skulle jag beställa den där förbannade telefonen som jag egentligen inte behöver. Nåväl, beställd är den och beräknas dyka upp om 4-6 veckor. Känns lite onödigt att behöva punga ut med 500 kr i månaden på ett abonnemang när jag normalt sett inte gör av med mer än max 250 kr på mobilen. Men som sagt, nu har vi ingen hemtelefon längre och Tobias ska ju byta till en iPhone 4 med 3-abonnemang (genom jobbet) så då hade det ändå blivit dyrare när jag ringer honom.

Annars mår jag lite bättre än i fredags. Är fortfarande dunderförkyld och har jäkligt ont i halsen, men febern är i alla fall borta. Ska ju egentligen träna med Hallby i morgon men tyvärr så lär jag nog få skjuta på det en dag eller två, tills halsen mår bättre. Åker nog dit i vilket fall som helst och kikar på träningen. Tobias lag tränar ändå efter så då kan jag lika gärna slå två flugor i en smäll.

Veckan som kommer innefattar jobb måndag till torsdag i Jönköping och jobb fredag i Uddevalla. Ska dit och hjälpa tjejen som tog över min tjänst att göra månadsbokslut för augusti. Åker torsdagkväll och hoppas på att jag får sova på Jenny och Bändes soffa. Måste även lämna in nycklarna till hyresvärden samt försöka få med vinterdäcken till bilen tillbaka till Jönköping. Tar nog vägen förbi Lidköping på vägen tillbaka och sover hos päronen fredag till lördag.

Veckan därefter kommer till största del spenderas i Enköping. Ska dit och hälsa på Anders och Patrik (nya kollegor) i en av fabrikerna. Hotellet är bokat men tyvärr var allt i Enköping fullbokat, så jag ska sova i Västerås som tydligen bara ligger 15-20 minuter därifrån. Måste bestämma om jag ska köra eller åka tåg. Vilket jag än väljer så kommer det ta minst 4 timmar dit. Har ingen större lust att köra så jag ska se om det är praktiskt möjligt att åka tåg till och från Enköping och sen åka buss mellan Enköping och Västerås. Jag är ju van vid buss så det är inget problem för mig. Förhoppningsvis kanske min chef ska dit samtidigt och då kan jag eventuellt åka med honom en väg. Vi får se, hur som helst ska det bli grymt med hotellfrukost ett par dagar.

Den här söndagen kommer vara som söndagar bör, det vill säga totalt förslappad. Det jag ska hinna med är att lägga in tvätten, ta en promenad, börja på en av mina nya böcker (hittade äntligen två till av Jeffery Deaver) samt laga mat. Känns lagom. Tänkte även ta en fika på balkongen i det fina vädret. Köpte nämligen riktig svartvinbärssaft på en marknad här i staden igår (det finns nog inget godare) och till det sitter ett chokladkex eller två som ett smäck.

På återseende.

2010-09-03
 11:19:58

Morning sickness


Och med rubriken menar jag inte att jag är gravid, utan att jag vaknade upp snorförkyld med hosta, feber och dunderont i kroppen i morse runt femsnåret. Mådde dåligt redan igår morse när jag gick till jobbet, men det avtog under dagen så jag hoppades på att det skulle vara borta till idag. Som sagt, det snarare eskalerade. Har dessutom världens jobbigaste snor i näsan. Jag är liksom inte tät, som man brukar vara, utan jag har sjukaste rinnsnuvan. Det är verkligen som vatten som forsar ur näsan lite titt som tätt. Känslan är den samma som när man blöder näsblod. Inte det minsta roligt.

Att vara hemma sjuk från nya jobbet redan på tredje dagen är rätt ångestframkallande, minst sagt. Dock är ju saken den att jag skulle ha varit i Vetlanda och jobbat idag, och om jag skulle må ännu sämre under dagen så är det ju inte det roligaste att ta sig hem därifrån, med tanke på att det tar ca en timma dit. Hade det varit här i Jönköping som alla andra dagar så hade jag kunnat testa och i så fall gå hem om det inte fungerade, men nu vågade jag inte chansa. Är helt enkelt hemma och kurerar mig i helgen. Förhoppningsvis är i alla fall febern borta redan i morgon, förkylningen och halsontet lär jag väl få dras med ett tag till i alla fall. Oskönt.

Får bli till att titta på filmer hela dagen lång. Tänkte att jag skulle se Shutter Island en gång till. Därtill funderar jag på om man skulle se Snabba Cash igen. Eller så blir det nåt helt annat. Kanske ser jag klart på avsnitten jag har kvar av The Hills, för att sedan sätta tänderna i The City. Fjantigt, I know. Såg i alla fall Salt med Angelina Jolie härom veckan, och den var helt klart sevärd.

Vi lär höras under dagen, att ligga i soffan och underhålla mig med hjälp av datorn är nog vad jag maximalt klarar av idag.
2010-09-01
 20:26:54

iPhone 4, inte iPhone 4?


Är i valet och kvalet om jag ska beställa mig en iPhone 4 eller inte. Behöver troligtvis byta mobilabonnemang eftersom mitt studentabonnemang snart går ut, och jag antar att det inte kommer rulla på lika billigt som tidigare trots att bindningstiden går ut. Jag är ju liksom inte student längre. Dessutom har vi bestämt att vi inte ska ha någon hemtelefon längre, eftersom vi betalade 10 gånger mer i abonnemangsavgift än vad vi gjorde i samtalsavgift. Som ni märker hittar jag alla möjliga saker som talar för att jag bör skaffa ett bättre abonnemnag, typ ett fastpris (till vilket man allt som oftast får man en mobil på köpet, typ en iPhone 4). Nackdelarna är ju dock att man måste binda sig så förbaskat länge. Dessutom kan det ju hända att jag mobil på jobbet framöver, men det är inte alls säkert att jag behöver det. Så, what to do? Tobias tjatar ju givetvis att vi bara måste skaffa oss varsinn ny iPhone, men han är ju dum i huvudet när det gäller sådana saker. Vad han inte tänker på är att han för några ynka månader sen köpte en ny mobil för ett par tusen kronor. Man kan liksom vänta, men inte i herr Nordendorphs värld. Tur att han är så go', för tänka det gör han gärna först efter något är gjort. Får helt enkelt suga på den här karamellen ett litet tag till tror jag..

Första dagen på nya jobbet är i alla fall gjord. Korvstoppning på hög nivå kan man kalla det. Modellnummer hit, kvalitetsnummer dit. Jag fattar verkligen noll. Fick dock ett uppiggande och mycket uppskattat sms från nya chefen nu på kvällen. Han är verkligen supertrevlig och bra. I dag var vi bland annat och köpte kontorsmaterial till mig, och jag fick i stort sett slänga ner vad jag ville i korgen. Kändes rätt konstigt vill jag lova. Ska bli kul att forsätta inlärningen i morgon, då får jag förhoppningsvis lite bättre koll på saker och ting. På fredag blir det till att följa med till Landsbro (typ Vetlanda) där resten av arbetskollegorna sitter. Kommer att jobba där varje fredag nämligen.

Nu blir det till att kolla CSI Miami och sen ska jag faktiskt gå och lägga mig. Är sjukt trött, har ju för fasiken haft sovmorgon senaste veckan så att gå upp "tidigt" (kl 07.00) i morse var inte populärt. Andra dagen brukar ju dessutom vara ännu värre, därav anledning nummer två att lägga sig tidigt. Lyssnar ju även på en grym ljudbok, så sängen lockar desto mer.

Nu ska jag tillbringa lite mystid med min älskling som precis kom innanför dörren.