2012-08-31
 13:37:35

Från våfflor till Borås till Lidköping

Våffellunch hos Elin och Ella igår. Supersmarrigt! Sen fika på det också. Och McDonalds på kvällen. Oops..

Match för Tobias i Borås på kvällen. Jag och Thilda gjorde honom sällskap. Kunde kvittat, vidunderligt dålig match. Hoppas på bättring nästa gång.

Idag har vi hunnit med en hel del. Dammsugit, tvättat, handlat, tankat bilen, plockat in tvätt, diskat. Nu sitter vi bara hemma och väntar på Tobias. Direkt när han slutar jobbet bär det nämligen av hemåt Lidköping. Killarna ska spela golf både lördag och söndag. Själv ska jag passa på att städa bilen utöver att umgås med familjen, Lina och Emelie.

Ska försöka få till en powernap innan Thilda vaknar. Dock brukar vi aldrig vara speciellt synkade. Hon lär vakna så fort jag sluter ögonen..

2012-08-29
 19:34:32

Önsketänkande

En sådan här skulle man ha. En elektrisk babysitter med olika program och ljud.

Skulle onekligen vara smidigare än att sitta och gunga Thilda på benen. För still går det inte att vara, allt ska guppas och gungas så till den högsta grad. Ju mer ju bättre, tydligen.

Å andra sidan känns det lite väl overkill. Och billig är den inte heller..

2012-08-29
 15:32:32

Testförare Crescent

Crescent har en tävling där man kan bli testförare av en Crescent barnvagn. Hade mer än gärna testat den nya divan (samma som vi har fast nyare modell). Vi får väl se om jag har någon tur, håll tummarna vetja! Se modellen på länken nedan:

http://crescentbarnvagnar.se/ligg-och-kombivagnar/ligg-och-kombivagnar/diva/

2012-08-28
 19:32:47

För husfridens skull

Golfset inköpt, har stretat emot länge men nu blev det bara så. Nåväl, behöver ju ett grönt kort innan jag kan börja spela. Och framför allt behöver jag ett par timmar på rangen. Har väl i snitt träffat var 5:e boll tidigare..

2012-08-28
 19:29:03

Efterkontroll

Var på efterkontroll hos min barnmorska på MVC idag. Allt var tipp topp och jag slapp gynundersökningen. Var ju ändå inget som kom ut den vägen vid förlossningen (undantaget den där foten och navelsträngen då). Kändes lite vemodigt att det var sista besöket hos henne, hon har varit helt underbar hela resan.

Nåväl, jag är med andra ord utskriven. Nu är det bara Thilda som får fortsätta med kontroller. Nästa gång väntar vaccinationssprutan men innan dess är det lite andra tester som ska göras. På måndag väntar bland annat EKG. Hoppas det ser ut som det bör.


2012-08-27
 20:36:31

Lindex goes Missoni

Lindex kör under september ett samarbete med Missoni. Kommer försöka få tag på dressen nedan till Thilda. Så söt. Lär dock ta slut fortare än kvickt så jag har inte så värst höga förhoppningar på att lyckas haffa en.

2012-08-27
 18:34:50

2012.08.27

Slappardag deluxe. Och kvällen lär fortsätta på samma sätt. Vi stannar här i soffan jag och Thilda. Hon verkar dessutom ta en tupplur snart.

Hann se American Pie - The reunion innan Tobias åkte till träningen. Mycket rolig. Då vet ni det. Punkt.

2012-08-26
 12:02:43

2012.08.26

Strax bär det av till Ulricehamn. Match mellan Borås och Anderstorp. Thilda är redan gammal i gamet, blir 6 matchen.

2012-08-26
 11:58:12

Det här med bordsskick

Vore det inte bra att någon gång äta färdigt, och på så sätt stå sig mer än en timma, än att somna var eviga mattillfälle? Inget vidare bordsskick att somna med munnen full av bröst.

2012-08-25
 11:20:57

Fånga dagen

Är inte riktigt vad dottern i hemmet strävar efter. Helst ska den i stället sovas bort i största möjliga mån. Nåväl, sussa på du. Mer tid för mig att fixa och dona (läs: ligga på soffan).

2012-08-24
 22:49:52

2012.08.24

Jag och Thilda har haft en urtrevlig eftermiddag med Elin och Ella. Först lunch och kaka på Kaffe Paus, sedan en sväng på stan. Fyndade en pikéklänning till Thilda på rea. Det var allt.

Efter det en sväng upp till Tobias jobb för att sedan avsluta kvällen med mat och lång dusch.

I morgon ska vi kika på handboll, Hallby-Önnered. Men innan det hoppas vi på en sovmorgon. Visserligen inget högt odds på att det inträffar.

Bjuder på en bild hur det kan se ut i vår säng. Ibland är det ytterligare en katt att dela de 180 cm med.

2012-08-23
 19:40:15

Är hon på riktigt?

Innan vi fick Thilda föreställde jag mig livet som småbarnsförälder. Givetvis värsta tänkbara scenario, lika bra att vara förberedd. Vakna nätter, kolik, tidiga morgnar osv. Dra mig baklänges om jag har blivit tagen på sängen så här långt. Antalet gånger hon skrikigt går nog räkna på en hand. Hon sover större delen av dagen och, det bästa av allt, hela nätterna.

Igår somnade hon vid 22, vaknade och åt vid 03, somnade om efter 10 min, vaknade igen vid 07, somnade om efter 10 min, vaknade igen vid 10, somnade om igen. Sedan fick jag väcka henne vid 13 för att vi skulle hinna bli klara för lunch med Tobias vid 14. Tog dock ett tag att få upp ögonen på henne, hon ville givetvis sova mer. Efter att ha dammsugit 10 cm från henne utan någon som helst reaktion var det bara att ta upp henne och stå framför fönstren i solljuset.

Givetvis somnade hon även om nån timma under lunchen.

Förstår naturligtvis att det inte lär fortsätta så här i all evighet, men hur som helst tackar vi och tar emot så länge det varar.

Behöver jag säga att hon sover igen sedan 3 timmar?

2012-08-22
 12:41:44

Två månader

Idag är vår lilla älskling 2 månader. Säger det igen, tiden går ruskigt snabbt.

Strax kommer Elin och Ella på besök. Skoj!

2012-08-21
 16:01:23

2012.08.21

Tvåmånaderskontroll idag. Gick varken bra eller dåligt. Läkaren tyckte sig höra ett litet blåsljud på hjärtat och en höft knäppte, så det blir besök på barnmottagningen för EKG och ortopeden. Hon trodde inte det skulle vara någon fara alls, men ville ändå att det kollas upp. Givetvis blir man lite orolig, men det ska nog gå bra.

Tog en sväng upp till Tobias för lunch efter undersökningen. Blev flygande Jacob, vet inte när jag åt det senast. Hur som helst mycket gott.

Nu ligger vi på golvet och tränar Thildas nacke. Söta unge. Själv bläddrar jag i nya IKEA-katalogen under tiden.

2012-08-20
 18:46:28

2012.08.20

Helgen i Uddevalla var mycket trevlig. Har umgåtts med vänner, ätit B&J's och godis, shoppat och tittat på handboll. Innan hemfärd igår avslutade vi med kalas. Vi var hemma först vid 21 så det blev till att packa upp och inta sängen direkt. Somnade innan 23, vet inte när det hände senast.

Idag har jag varit produktiv. Tvättat, städat, rensat/organiserat om i garderoberna och bytt sängkläder. Har till och med hunnit duscha under Thildas långa power nap. Väntar på att Tobias ska komma hem så jag kan åka och storhandla. Vi har verkligen ingenting hemma efter en helg borta. Har ätit två bananer och två ägg på hela dagen. Mindre bra.

I morgon väntar läkarundersökning för Thilda. Ska nog väcka henne för ett bad nu så hon är ren och fin tills dess. Eller så tar vi det i morgon bitti. Hur som helst behöver hon äta innan jag åker och handlar, annars får Tobias förmodligen inte en speciellt trevlig stund med henne. Mammig är bara förnamnet.

2012-08-17
 12:41:00

Uddevalla

Sitter i bilen på väg till Uddevalla. Tobias ska spela Gallionen Cup med Borås så jag och Thilda följde med. Vet inte när jag var där sist, är nog ett år sen ungefär. Hur som helst sover vi hos Tobias pappa med familj. Får sällskap av Jenny, hennes Andreas spelar nämligen i Borås numera. Tänkte ta ett stopp på Överby på vägen. Lite shopping och mat är tanken.

Var för övrigt och hälsade på mina kollegor på jobbet häromdagen. Kul! Följde även med Tobias till Borås en kväll för att komma ut lite. Sitter hemma alldeles för mycket. Gårdagen spenderades knappt alls hemma. Promenad och fika med Elin och Ella, och på kvällen handbollsmatch i Bankeryd.

Nu är det strax min tur att ta över ratten. Tobias är tydligen trött. Känns aningen självförvållat när man går upp vid 6-tiden, för att spela en golftunda, i stället för att sova ut på sin lediga dag.

2012-08-15
 09:31:49

Lycka

2012-08-13
 12:40:08

Room makeover

Tänkte ge mig på att göra om extrarummet som är tänkt att bli Thildas. Egentligen är det ett förråd inne i lägenheten, men de som bott här tidigare gjorde om det till ett rum med en liten walk-in längst bak. Just nu är det bara glasfiberväv och en tråkig plastmatta, och dessutom inga fönster. Vill egentligen lägga in laminatgolv, men eftersom det är en hyresrätt och vi inte har tänkt bo kvar hur länge som helst så känns det lite overkill. Det får helt enkelt bli till att måla om väggarna och hitta några mattor att täcka det mesta av golvet med. Är dock i valet och kvalet vilken färg som ska få pryda väggarna. Ska man måla vitt och ha färg på allt annat, eller ska man ha någon ljus pastellfärg? Eller rentav vita väggar med en fondvägg? Beslutsångest big time. Hur som helst ska rummet bli mycket tjejigare. Har införskaffat en liten barnfåtölj med fotpall, och ska köpa en garderob till alla Thildas kläder. Det behövs verkligen. Har redan en expedithylla där inne, så den får vara kvar. Dock är den svart, hade hellre haft en vit. Sälja den och köpa en ny? Till och med en mindre kanske. Vi får se.

2012-08-13
 11:59:12

2012.08.13

Oj oj, en hel vecka sedan sista uppdateringen. Har hur som helst varit hemma i Lidköping ett par dagar, umgåtts med familjen och ätit ute med underbara vänner. Thilda har fått sina första par Converse, Emelie inhandlade dem när hon var i USA. Helgen har varit lugn. Igår fick vi besök av Jenny och Andreas. Såg handbollsfinalen och käkade pizza.

I eftermiddag stundar återträff med föräldragruppen. Ska bli skoj att se vad alla paren fått för något. Hoppas alla kommer!

2012-08-06
 16:17:08

Godkänd

Thilda hade växt till sig rejält. I alla fall på bredden. Hon är för tillfället 54 ståtliga cm och väger ca 4500g. Kossan har tydligen riktigt bra mjölk i juvren. Nästa vecka ska vi på återbesök med föräldragruppen. Ska bli spännande att se alla bebisar. Veckan därefter är det dags för läkarbesök. Snart börjar även babymassage och babygruppen. Massagen ska vi gå på men babygruppen har jag inte bestämt än. Får väl testa en gång och se om det är något för oss. Har även börjat fundera på babysim. Får kolla upp det lite närmare. Lade mig bredvid Thilda i soffan för en kort tupplur när hon ändå sov. Vaknade upp tre timmar senare. Var väl inte riktigt tanken, samtidigt hade jag inget annat som behövdes göras. Skönt var det i alla fall! I morgon åker jag och Thilda till Lidköping några dagar. Mamma har sin sista semestervecka och Tobias jobbar dubbelt såväl onsdag som torsdag. Ingen idé att sitta hemma då utan bättre att passa på och träffa familjen lite extra. Längtar så sinnessjukt mycket tills det är lågsäsong för golfen och vi får ha Tobias hemma med oss. Kommer bli så skönt!

2012-08-06
 10:01:48

Besiktning

Dags för besiktning på BVC.

2012-08-05
 23:11:00

Egentid

Tvätt, städ, promenad, film, mathandling. Där har ni min dag. Smet iväg till Maxi när Tobias kom hem från jobbet. Skönt med lite egentid även om jag älskar att vara med Thilda. Väl hemma gav jag mig på kattlådorna. Skrubbade som en tok och bytte sand. Det luktar nämligen nåt så fruktansvärt äckligt i vår lägenhet titt som tätt. Och jag ville bara kolla så att det inte var kattlådorna. Och det var det inte. Måste ringa hyresvärden i morgon. Verkar som om stanken kommer från handfatet och/eller toalettstolen. Lukten är vedervärdig och vädra kan vi inte göra eftersom det inte finns några fönster på toaletten. Verkligen värdelöst. Något måste i alla fall göras, vill snart inte ta hem gäster. I morgon väntar mammasamtal på BVC, vad det nu innebär. Får hur som helst ställa klockan eftersom vi ska vara där 10. Då brukar vi knappt ha vaknat normalt sett. 😊 Ska även bli kul att se hur lång Thilda är nu, och hur mycket hon väger. Känns som om hon växt till sig ordentligt det sista.

2012-08-04
 23:55:07

2012.08.04

Tobias släpade med oss på golftävling på sin lediga dag. En timma fick dock räcka, sedan tröttnade både jag och Thilda. Innan trippen till golfbanan hann vi med såväl långpromenad som mysfrukost. Ingen sovmorgon idag med andra ord. Det satte sannerligen sina spår hos Thilda, hon har varit helt utslagen hela dagen. Även gårdagens skrikkavalkad tog nog på krafterna. Innan hemfärd blev det för andra dagen i rad en sväng inne på A6. Tobias tyckte Thilda behövde ännu fler mössor och inhandlade inte mindre än tre stycken. Behövligt, eller inte. Drog även i oss en grillbuffé, mycket gott. Resten av kvällen har vi kollat handboll och hus på Hemnet. Skulle så gärna bygga ett eget, tänk att få bestämma hur allt ska se ut. Nåväl, nu ska jag göra T & T sällskap. Slocknar när som helst.

2012-08-03
 17:22:24

Shopping

Tog med Thilda till A6 för lite shopping. Bad henne säga till om hon såg nåt snyggt hon ville ha, givetvis gick hon med på det. Ingick inte i planen att hon skulle stensova som en klubbad säl i BabyBjörnen hela besöket. Då får hon skylla sig själv och helt enkelt klä sig i det jag köpte. Punkt. Insåg efter att ha gått igenom lilla fashionistans garderob att vi inte kan köpa mer i strl 62 heller (56 är ju sedan tidigare ett big no-no). Fan. Hur kul är det att köpa 68 eller 74. Har ju ingen aning om när hon kommer ha den storleken liksom. Det mesta i 56 är fortfarande något för stort. I-landsproblem, I know.

2012-08-02
 21:31:42

Balonmano

Kollar i skrivande stund på matchen mellan Serbien och Danmark, och om en timma väntar Sverige-Island. Kan konstatera att jag ännu inte är speciellt sugen på att spela själv. Trots all handboll på tv:n just nu, trots att Tobias dragit igång säsongen med Borås, och trots att jag var nere och hälsade på mina gamla lagkamrater på träningen häromdagen. Än så länge inget som helst handbollssug. Tur det eftersom jag ändå hade fått vänta ett tag pga kejsarsnittet. Får se sen lite längre fram, kanske går jag ner och är med på någon b-lagsträning per vecka. Måste ju passa med Tobias tider i Borås först och främst.

2012-08-02
 00:16:21

Älskade unge

Ännu en dag utan action. Lär bli så tills OS är slut. Har förmågan att fasta framför tv:n, ser sporter jag aldrig tidigare varit det minsta intresserad av. Thilda har som vanligt sovit bort det mesta av dagen. Dock lyckades hon med bedriften att hålla sig vaken en stund under kvällspromenaden med Linda, och även när vår granne med son kom in för att träffa för första gången. Hon fick dessutom ett presentkort (tusen tack!), så nu blir det till att shoppa igen (note to self: köp större storlekar). Kvällen avslutades med Thilda i bärselen (tog en minut, sen stensov hon) samtidigt som jag kockade ihop dagens middag lagom tills Tobias kom hem. Idag drog nämligen säsongen med Borås igång, vilket innebär att han åker hemifrån tidigt på morgonen och kommer hem sent på kvällen. Inte speciellt tillfredsställande, men det är bara att bita ihop de månader som är kvar tills golfsäsongen är över. Då blir det betydligt mer tid tillsammans.

2012-08-01
 11:16:43

Augusti

Så vart augusti här. Sinnessjukt, vart i hela friden tog tiden vägen?! Thilda är 6 veckor på fredag. Fatta! 6 jäkla veckor. Snacka om att tiden går fort. Hur som helst multitaskar jag i skrivande stund. Kollar Norge-Sydkorea på SVT-play samtidigt som jag rullar vagnen fram och tillbaka med foten. Det mina vänner, är bara en kvinna förunnat. Två saker samtidigt. Får väl gå och koka mig ett par ägg till frukost nu och äta ihop med lite kalkon och avokado. Lite skillnad mot min vanliga frukost. Dubbel portion havregrynsgröt med banan och kanel eller 4 rostade mackor och ett stort glas O'boy (vill tillägga att mina frukostar oftast smälls ihop med lunchen, kan inte äta direkt efter jag gått upp). Kan lova att det blir det sistnämnda på min svullardag.