2010-01-31
 23:03:49

Cinema fever!

Kikade in på youtube och kollade trailers för kommande filmer. Hittade hur många som helst som verkar bra.

Edge of Darkness 5/2
Wolfman 10/2
Farsan 12/2
Valentines Day 12/2
Shutter Island 19/2
Percy Jackson - Kampen om åskviggen 19/2
Nine 26/2
I love you Phillip Morris 26/2
Brothers 5/3
Remember me 12/3
The Green Zone 12/3
Clash of the Titans 26/3
Robin Hood 14/5
Prince of Persia 19/5
Sex and the City 2 28/5
Beck - Levande begravd 22/6
Eclipse 30/6
Shrek 4 9/7
Toy Story 3 28/7
Inception sommaren 2010
Salt sommaren 2010
The Last Airbender sommaren 2010
Invictus ?

Fick även syn på att det är en ny Jurassic Park (4 - The Extinction) på gång. Dock verkar den inte ha premiär förrän någon gång under 2012. Det är ju ett tag kvar. Jag gillar det i alla fall eftersom jag bara ääälskar 1,2 & 3.

Annars har jag haft en väldigt lugn och mysig dag. Har pluggat, handlat, kollat handboll och ätit bakad potatis samt blåbärspaj med Tobias. Han tvingade mig dessutom att snagga av hans hår. Det gillar jag inte. Speciellt inte när han har en massa skägg också. Har jag inte nämnt det förut så har han och killarna i laget något slags vad om att inte raka sig på ett par månader. Den som gör det får böta 500 spänn. Funderar på att göra det på honom i sömnen snart. Han kan ju inte straffas för att jag rakar honom :)

Nu avslutar jag dagen med ett avsnitt Law and Order: Special Victims Unit.

I morgon väntar skola (på eftermiddagen) och därefter träning som vanligt.

Natti Natti.


2010-01-31
 00:57:03

Old school

Jag bara älskar den här gamla dängan. Kalla mig crazy, men den har något alltså.

2010-01-31
 00:53:13

Edge of Darkness

Den här filmen tror jag närmare bestämt kommer falla mig i smaken. Verkar riktigt bra.



2010-01-30
 22:48:06

Weekend

Gårdagen i Trollhättan var mycket trevlig. Först fick jag och Johanna pluggat lite i skolan och även träffat våran goa Daniel. Därefter vankades det middag hemma hos nyblivna samborna Sonnerup/Edlund. Maten var hur god som helst och dessutom slank ett glas rött vin samt en öl ner. Det är inte varje dag må jag säga. Tog bussen hem vid 22.30 så det blev en rätt tidig kväll. Avslutade dagen med att kolla på Criminal Minds och diskutera Tobias match med honom. Han fick nämligen rött kort i toppmatchen mot Brukspôjkerna efter 8 min. Värt att åka 3 timmar till Värmland för att sedan få se resterande 52 min från läktaren. Haha, min stackars lilla älskling.

Den här dagen har gått i slapphetens tecken. Först blev det ett avsnitt Friday Night Lights när jag vaknade, därefter började jag kolla på nya Sherlock Holmes (som för övrig är riktigt bra, dock har jag halva filmen kvar) och sedan följde första EM-semifinalen. Efter den var det bara till att programera dvd:n och spela in den andra matchen eftersom vi var tvugna att bege oss till hallen för drabbningen mellan tjejerna och Västerås. Tyvärr blev det förlust och det är lite surt eftersom matchen betydde mycket. Men, det är bara att komma igen nästa match!

Nu ligger jag och Jenny här i soffan och kollar på Paradise Hotel XL. Vi har tidigare sett den inspelade matchen och käkat kebab samt druckit en massa dricka och proppat i oss godis. Sjukt gott var det men nu mår jag riktigt illa.

I morgon väntar två handbollsmatcher på tv:n. Dessutom behöver jag ta med mig Tobias och handla. Sen kommer resten av dagen gå till studier plus att jag behöver träna lite. Ska kolla klart Sherlock Holmes också.

Nej, nu avslutar jag det här oerhört ointressanta och onödiga inlägget. Men ni vet, mamma vill veta vad jag gör.

Sayonara.


2010-01-28
 13:59:02

Sweeeeeeet!

Den här dagen började freaking jäkla svinbra! Först kläckte Tobias nyheten om att en Voddler invite hade trillat in på mailen, och sen gick jag in för att kolla om tentaresultatet hade kommit. Vad får jag se då? Ett stort fett VG, dessutom på en tenta jag ägnade max 10 timmar till att plugga på. Antingen var en väldigt lätt tenta eller så är det jag som är överjävlig. Tror på det förstnämnda men hoppas på det sistnämnda.

Dagen har sedan gått åt till att städa, har dock den förbannade damsugningen kvar, samt till att ladda ner och installera Voddler. Givetvis är det ju mest äldre och sämre filmer man kan se gratis, de bättre och nyare kostar runt 30 kr, men jag har allt hittat några guldkorn man kan fördriva tiden med en tråkig dag.

Resten av dagen kommer gå åt till att fortsätta städningen samt plugga och kolla på alla 3 (!) handbollsmatcher som sänds. Rena himmelriket för två handbollsnördar som oss. Kom överens med våran tränare om att jag skulle köra nån lättare träning idag eftersom det inte är så smart om jag går ner och beblandar mig med tjejerna på handbollsträningen om jag fortfarande smittar. När det enda jag är med på är att passa och värma upp målvakterna så kan jag lika gärna hålla mig borta. Det jag brukar göra vid sidan av kan jag göra hemma.

Nu blir det till att läsa om materiella anläggningstillgångar. Hur sjukt det än låter så tycker jag att det är intressant. Dock är boken vi ska läsa ingen höjdare. Läste typ 15 sidor förut men kommer nu i efterhand inte ihåg ett skvatt. Kul.

XoXo

2010-01-27
 20:06:27

2010.01.27

Äsch, det börjar bli en vana att jag inleder inläggen med att be om ursäkt för att det gått ett tag sedan sist. Men helt ärligt så är det ju skit samma, det är ju ändå jag som bestämmer över bloggen. Hur som helst kan vi konstatera att jag vill skriva oftare, men så blir det inte alltid.

Måndagen spenderades med att först ta en tripp till Lysekil. Tobias tog fel jacka efter matchen i söndags och i hans låg givetvis plånboken och Iphonen. På vägen tillbaka stannade vi till på Torp för att handla lite. Ingen shopping över huvud taget. På kvällen var det som vanligt träning, handboll (som jag var med lite på) samt styrka. Fick därefter med mig Jenny hem för att kolla inspelad handboll.

Tisdagen innehöll illamående och en tur till Göteborg. Magnetrötgade foten på kvällen och där innan stannade vi till på IKEA för lite shopping och mat. Hade tänkt köpa lite nya inredningsgrejer, som tex krukor, kuddar till soffan osv. Hittade inget av detta som jag gillade så i stället köpte vi nya sängkläder samt 4 stora (65x65cm) samt 2 normalstora kuddar till sängen. Nu ska alla de andra 9 (!!??) som vi tidigare haft i sängen kastas. Inhandlade även nya gardiner till sovrummet samt lite småkrams som bl.a matlådor, batteri och galgar. Avslutade kvällen med att röja upp bland sängkläder, handdukar och gardiner samt kolla på matchen mellan Danmark och Norge.

Idag skulle jag egentligen haft heldag i skolan men jag fick planera om. Trodde illamåendet hade gått över men givetvis hade jag fel. Spydde ett par gånger i morse samt lite till under dagen. Fy bövelen vad jag hatar det. Vilken tur att jag har goa Johanna som antecknar åt mig i skolan. Förutom att ligga och glo på handboll hela dagen har jag även fått gjort en CV och skrivit ett personligt brev om mig själv. Dessa ska jag snart börja skicka ut till företag i hopp om att kapa i alla fall ett sommarjobb. Helt sjukt att jag snart är utbildad ekonom. Planen är att om jag inte får något jobb så ska jag plugga 4 juridikkurser till i höst. Efter det kan jag nämligen arbeta som revisor. Har dessutom betalt räkningar, och precis som vanligt är det lika trist att se pengarna försvinna på kontot.

Haha, jag kan ju nämna att jag för ca en vecka sedan drömde om att vi flyttade till ett hus. Efter detta har jag fått sånt sug efter att köpa en 3:a så billigt det bara går för att sedan totalrenovera den. Givetvis fick jag massa ideer igår när vi gick på IKEA. Naturligtvis är detta inget vi kan göra förrän även jag har ett fast jobb, men drömma kan man alltid göra.

I morgon blir det städning och plugg, måste försöka ta ikapp det jag missade idag. Dessutom ska jag fortsätta leta efter något som jag och Johanna kan skriva om i våran stundande c-uppsats. Jag har inte hittat något av intresse än men förhoppningsvis har Johanna någon briljant idé. Det brukar hon i alla fall ha. Vi måste även hitta ett börsnoterat företag att skriva en rapport om i den nuvarande kursen. På kvällen blir det eventuellt träning. Kan hända att jag hoppar över den eftersom jag inte vill smitta tjejerna inför den viktiga matchen mot Västerås på lördag.

På fredag blir det en pluggdag med Johanna. Dessutom nämnde hon något om middag och vin på kvällen och naturligtvis tackar jag inte nej till detta.

Nu tänkte jag sätta på en film eftersom det inte erbjuds något bra på tv:n. Räknar inte Robinson Karibien till något bra. Dessutom är det ingen handboll. Filmen jag funderar på är The Road. Det måste vara den nya grejen just nu, att göra post-apocalyptiska (heter det så?) filmer. Först 2012 och sedan denna samt The Book of Eli. Här har ni i alla fall trailern för filmen. Kan vara bra men kan lika gärna vara totalt värdelös. I så fall blir det Aldrig fucka upp på ljudboken i stället. Efter filmen blir det till att se Paradise Hotell avsnitten som jag misaade igår.

2010-01-24
 20:50:01

2010.01.24

Filmen igår, Snabba cash, var intget vidare. Har man läst boken blir man jätte besviken eftersom det mesta, eller rättare sagt typ allt, är ändrat på något sätt. Det enda som stämmer är typ vad karaktärerna heter. Kul.

Idag har jag inte gjort speciellt mycket. Föga förvånande va? Började dagen med att se ett avsnitt av CSI:NY och ett av One Tree Hill. Sen blev det lite iordningplockande (är det överhuvudtaget ett ord?) här hemma och därefter åkte jag med Tobias till Lysekil för att kolla deras match. Tobias är ju egentligen tränare men idag snörade han på sig skorna och gjorde comeback som spelare. Jag trodde att det hela skulle sluta i katastrof (haha, supporting me) men han var faktiskt duktig min älskling. Gjorde två mål och typ en handfull riktigt snygga assist. Såg allt vem han hade snott dem av.

Väl hemma slängde jag in lite egengjord klyftpotatis och kyckling i ugnen. Varken jag eller Tobias hade ätit sen frokust. Illa, jag vet. Såg dessutom klart matchen mellan Spanien och Polen. De sistnämnda imponerar stort och jag tror de vinner hela EM.

Nu blir det till att kolla klart I en annan del av Köping. Tobbe har, så här långt, som vanligt varit briljant. Efter det blir det ett varmt bubbelbad med datorn placerad på toalettstolen för att se ett avsnitt av Friday Night Lights.

XoXo
2010-01-23
 18:55:24

Nu är det nära.

Yes, ikväll smäller det. Jag, Tobias, Anna, Joakim och Jossan ska gå på Snabba cash. Hann klart med boken kl 1 i natt så jag är väl förberedd på vad som komma skall. Dock både på gott och ont. Hade ju varit kul att se den utan att läsa (lyssna) på boken men samtidigt brukar ju böckerna vara bättre så varför missa chansen till bra läsning (lyssning). Nåväl, enligt Dagge skulle Jossan ha med en extra mugg. Detta med motiveringen att hon behöver något att dreggla i.

Annars har det varit en lugn dag. Först var det träning i Färgelanda mellan 9 och halv 11, därefter begav jag mig till stan tillsammans med Elin. Vi köpte sushi och en semla var för att sedan åka vidare mot Torp. Där inhandlades varsin hårfärg (eller toning, vi vet inte riktigt) på Bellbox eftersom vi behövde fixa våra utväxter. Så det är vad vi har gjort idag, ätit och färgat håret. Sedan blev det en välbehövlig power nap i hennes soffa fram tills Tobias kom och hämtade mig.

Gårdagen spenderades med min älskade sambo. En tripp till Torp, där jag kapade en ny ljus jeansskjorta på Gina för ynka 200 kr, samt en lugn dag hemma var vad som hände. Ett par handbollsmatcher sågs och vi käkade en sjukt god sallad med varma mackor.

Nej, nu blir det till att få något i magen samt göra något åt mitt burr till hår. Har jag det så här på bion så får jag väl skäll av bakomvarande person för att den inte ser något för fågelboet. Big mistake i så fall.

Den stora, och framför allt oerhört svåra, frågan just nu är dock: godis eller popcorn på bion? Shit.

Sayonara.
2010-01-21
 14:13:33

2010.01.21

Nu har jag varit sådär piss dålig på att blogga igen. Ber så hemskt mycket om ursäkt. Mitt mantra är ju, när detta inträffar, att inte skriva någon jätte text utan i stället spalta upp lite punkter om vad som hänt sedan senast.

♦ Måndagen bestod typ bara av träning. Först styrka och cykel med Jenny på Sportlife och på kvällen handboll.
♦ Tisdagen innebar att EM handbollen började samt första föreläsningen i nya kursen. Dessutom en fika med Johanna.
♦ Onsdagen innehöll även den skola och EM handboll samt tjejernas match mot Sävehof. Tyvärr förlust i båda.

Vad som hänt så här långt denna torsdag:
♦ tvättat
♦ diskat
♦ städat
♦ skurit mig på toalettpappershållaren
♦ skrivit rent föreläsningsanteckningar
♦ pratat med en förtvivlad Dagge om hennes mobil
♦ lyssnat på Snabba cash

Vad som händer resten av denna torsdag:
♦ hämta tvätten och vika ihop samt lägga in
♦ sätta tillbaka nytvättade sängkläder (bland det värsta jag vet för övrigt)
♦ laga kycklingwok med äggnudlar
♦ beställa kurslitteraturen
♦ träna (dock ingen handboll än pga den nu mycket irriterande jäkla foten, ska äntligen magnetröntga den på tisdag)
♦ kolla handboll på tv:n

I morgon är jag och Tobias lediga samtidigt och då har jag bestämt att vi ska passa på och göra någonting tillsammans. Jag har föreslagit en tripp till Vänersborgs badpalats (eller att han förljer med mig och tränar). Haha, jag älskade badpalatset när jag var liten, och antar att det inte har samma effekt på mig längre, men jag vill ändå åka dit. Får se vad T säger om detta. Annars blir det en sväng till Torp för att handla. På kvällen antar jag att det blir god mat och handboll på tv:n.

Lördagen är än så länge relativt oplanerad. Först är det träning i Färgelanda mellan 9 och 11 men sen finns inget mer. Har pratat om att gå och se Snabba cash på bio, men jag tror inte att jag kommer hinna klart med ljudboken tills dess. Vill ju inte se filmen innan jag har lyssnat klart. Får väl sträcklyssna fram till lördagkväll helt enkelt.

Söndag är även den oplanerad förutom att jag ska kolla Lysekils match hemma mot Hammarö.

Har hört att serien Glee ska vara så himla bra så jag tänkte att jag ska börja kolla på den från början. Givetvis glömmer jag inte av mina andra serier. One Tree Hill, Grey's Anatomy, CSI, CSI:New York, Criminal Minds, Friday Night Lights, Gossip Girl. Dessutom har nya avsnitt av Desperate Housewives släppts, och även de måste jag ju givetvis se. Ni förstår ju att jag har alldeles för mycket fritid.

Nu: hämta tvätten och kolla Criminal Minds samtidigt som jag viker ihop den och sätter på nytvättade sängkläder.
2010-01-18
 22:43:46

Yummie

Tobias är verkligen världens bästa och jag älskar honom upp över öronen, men han får ursäkta. Joel Kinnaman kan vara det snyggaste som har gått på denna jord. Nu måste jag bara bli klar med ljudboken så att jag kan ta med Tobias på bio i helgen. Enligt Dagge är Joel dreggel-snygg i filmen. Det är ju givetvis inte därför jag vill se filmen, utan naturligtvis på grund av handlingen. Eller, nä.



                            

2010-01-18
 00:07:27

Ny design

Nu är den nya outfitten till bloggen klar. Blev ett rätt snabbt ihopsläng. Inte så mycket som har ändrats egentligen, bara headern och färgen i stort sett. Ni som varit med ett tag börjar väl fatta grejen. Varannan gång svart, varannan gång vitt. Nu blir det sängen och lyssning på Snabba cash. Måste höra klart den innan jag går på bion.

I morgon väntar träning med Jenny på Sportlife och förhoppningsvis hinner jag med ett inlägg om helgen innan handbollsträningen på kvällen.

Natti natti.
2010-01-14
 23:17:28

2010.01.14

Tentan är gjord. Hur den gick? Hmm, har som vanligt inte en aning. Fo' sure. Tror dock på ett godkänt.

Nu är jag ledig fram tills tisdag då nästa kurs startar. Externredovisning C står på tur och jag har faktiskt längtat efter debet & kredit efter all jäkla juridik. Sen när längtar jag efter något skolmässigt? Typ.. aldrig.

Annars har den här dagen bestått av träning och efter det föreläsning med Malin. Hon håller i våran mentala träning skulle man kunna säga. Intressant är det i alla fall. Efter det följde jag med Jenny hem till Carro för att kolla på de übersöta kattungarna igen. Det är helt sjukt hur fina de är. Hur som helst behövde hon ett, vad hon själv kallade det, expertutlåtande om vilket kön de små sötnosarna egentligen har. De ska vara tjejer, men chansen finns onekligen att båda två är killar. Vi är inte så säkra, varken jag eller Carro. Så mycket var det med den expertisen.

I morgon blir det en lugn dag. Ska träna och på kvällen kommer Tobias mamma. Tacokväll tror jag är utlovad. Jag tackar absolut inte nej. Just det ja, jag ska ju greja med en ny design till bloggen också. Vi får väl se på det. Det kan nog rinna ut i sanden.. I alla fall för ett tag.

På lördag väntar arbete i cafét i hallen hela dagen. Närmare bestämt från 09.00 till 19.00. Så. Himla. Kul. Direkt när jag är klar där beger jag mig hem mot Lidköping för att träffa världens goaste tjejer. En riktig reunion är på gång förstår ni. Fick ett samtal från alldeles underbara Lina igår om att jag bara måste ta mig hem i helgen. Och visst åker jag hem, har ju inte träffat henne på över ett år! Ska bli så himla kul.

På söndagkväll blir det till att kolla när Lysekil (Tobias lag) möter Höfers. Förlust förra gången men jag hoppas verkligen att de vinner den här gången. Höfers är ett lag som jag aldrig skulle kunna unna att vinna. Då får man allt förtjäna det.

Nu blir det sängen och Snabba cash i ipoden. Har inte kommit så långt, eftersom jag bara somnar hela förbannade tiden, men den verkar i alla fall riktigt, riktigt bra.

God natt!
2010-01-13
 12:03:49

"Bromsa, bromsa. Blinka, blinka"

Man kan ju inte annat än älska Tobbe från En annan del av Köping.



Det sjuka är att jag för ett väldigt bra tag sen gjorde en grupp på Facebook om Tobbe. Detta hade jag givetvis glömt av men kom på det när den nya säsongen började. Igår när jag gick in för att kolla om den ens fanns kvar så fick jag se att det är typ 2500 medlemmar i gruppen. Inte illa pinkat.

Nu plugg i X antal timmar. Tenta i morgon och jag är för ovanlighetens skull lite smått nervös.

På fredag tror jag nog att jag ska ge mig på en ny bloggdesign. Börjar tröttna lite på min. Liten eller stor förändring, det återstår att se.

XoXo
2010-01-12
 20:51:02

Orkar. Inte. Mer.

Nu har jag haft den där förbannade jäkla huvudvärken i snart två dygn. Så irriterande. det spelar ingen roll om jag knaprar alvedon, det hjälper inte ett dugg. Så efter att ha tvingats plugga oändliga timmar under dagen, trots att det har känts som om huvudet ska sprängas, så lägger jag ner för idag. Orkar inte ens kolla på tv, det bara snurrar. Får helt enkelt börja lyssna på en ny ljudbok. Vet dock inte vilken jag ska börja med. Snabba cash eller Infiltratören. Har ju även Aldrig fucka upp men jag antar att man bör ta Snabba cash först, även om det inte är någon uppföljare. Bara principen liksom.

Har för övrigt äntligen sett The Time Traveler's Wife idag. För er som har sett The Notebook så rekommenderar jag den verkligen. Det är samma skådespelerska med och samma typ av film. Romantiskt, tragiskt och man gråter precis lika mycket.

Nä, nu blir det till att släcka lamporna och stänga av tv:n samt sätta på ipoden. Kan ju i alla fall försöka ha det så tills Paradise Hotel börjar vid 22.

Sayonara.
2010-01-11
 23:30:31

Grym helg

Anledningen till att inläggen uteblivit är ju att jag har varit iväg med min älskling. Två nätter på hotell och framför allt två hotellfrukostar var det bästa på länge. Det spelade ingen roll att det var typ 15 grader varmt på vårt hotellrum, och att man därför fick sova med massa kläder på sig, samt att sängen var alltför hård. Vi hade det bra ändå. Vi fördrev dagarna med lite shopping, restaurangbesök och med att kolla handboll. Über mysigt.

Nu börjar tentan närma sig och som vanligt är jag inte direkt förberedd. De som känner mig är väl trötta på att jag alltid säger att jag knappt har öppnat böckerna och inte kan någonting för att sedan ändå alltid klara tentorna. Gott folk, jag är ärlig när jag säger att jag inte kan någonting dagarna innan. Däremot lär jag mig allt jag behöver sista dagen innan tentan. Så det så. Var avundsjuka på mitt sjukt braiga minne om ni vill eller tyck att jag är skrytsam, men så är faktiskt fallet. Som ni säkert förstår så är ju inte detta ett optimalt inlärningssätt eftersom jag så fort jag går ut ur tentasalen blir totalt befriad från denna kunskap. Den bara blåser ur hjärnan på mig. Inte så bra gjort av mig, men ärligt talat kan man ändå inte kunna allt man har läst om under tre år. På vägen tappar man de mindre viktiga sakerna medans de allra viktigaste stannar kvar. Som om man inte kan använda böcker på den framtida arbetsplatsen sen när man är osäker något, eller varför inte fråga om hjälp? Arbetsgivarna går ju inte direkt runt och tror att nyutexaminerade kan allt och inte behöver någon som helst hjälp till en början. Så ni som pluggar hjärnan av er och aldrig lägger tid på nåt annat; grattis, ni kastar bara bort tid för att verka duktiga.

Hur som helst ska jag som vanligt panikplugga sista dagarna. Dock är det ju så att den här kursen, precis som alla de andra jag har läst under höstterminen, är en juridikkurs och det finns inte en chans att kunna allt. Däremot får man ha med sig lagboken och således ta hjälp av den, precis som man kommer göra i arbetslivet.

Den här måndagen har varit sådär. Vaknade i ottan, (äntligen fick jag använda det uttrycket! brukar ju inte kunna det eftersom jag normalt sett vaknar runt 11) dvs runt 4 snåret, av att jag hade en sån förjävlig huvudvärk. Nemas problemas tänkte jag och slängde i mig ett par alvedon. När klockan sedan ringde vid 07.30, för att gå upp till skolan, hade skiten givetvis inte släppt. Åh! Det vara bara till att ta ett par alvedon till (jag vet, lite tätt inpå förra kanske) och gå och lägga sig igen. Ingen skola idag inte. Tror ändå att jag lyckades läsa allt om ekonomiska föreningar och stiftelser själv hemma senare under dagen. Det som sägs på föreläsningarna är nämligen identiskt med det som står i kurslitteraturen, vilket i sin följd är identiskt med det som står i lagboken. Det gör med andra ord inget om man missar föreläsningen, så länge man läser det på egen hand.

Förutom att ha pluggat hela dagen med en sjukt irriterande huvudvärk så har jag i stort sett bara tränat. Fick rehab-sällskap av Jenny under handbollsträningen och därefter följde gym. Känner redan nu att jag kommer ha sjuk träningsvärk i bröstmusklerna i morgon. Efter träningen följde mat i hallen (eller mat och mat, Bosses sjukt goda mackor med makrill i tomatsås, ägg samt ost och kalkon) och långdusch.

Sedan jag kom hem har jag kollat igenom skolgrejerna samt fixat lite nya ljudböcker. Mari Jungstedts Den dubbla tystnaden är snart slut och den var lika bra som Camilla Läckbergs Fyrvaktaren. Längtar tills uppföljarna kommer. De nya fynden är by the way Snabba cash, Aldrig fucka upp och Infiltratören.

I morgon väntar en rejäl pluggdag och på kvällen är det återigen spinning på Sportlife som gäller.

Nu blir det några skedar ur burken med hallonsorbet. Måste gå och kolla om Mimmi har fastnat under badkaret också. Det låter lite skumt därifrån nämligen. Ska sen försöka hitta nåt bra att se på tv tills jag somnar. Har sett Syriana på kanal 9 precis men den är strax slut. En riktigt bra film och jag erkänner att jag blir lite smått rasistisk när jag ser den. Nåväl, ska inte uttrycka mig mer än så. Missade för övrig Paradise Hotel idag så det blir till att se fyra avsnitt i morgon. I-lands problem?

Förresten, en grej till innan ni blir av med mitt svammel. Jag har ett nytt favoritord. Dassig. Eller ännu hellre: halvdassig. Ordet har ett sånt omfång och kan användas i nästan alla situationer. "Hon/han har blivit rätt dassig", "dra mig baklänges vilken dassig frisyr du har" eller varför inte "den där bananen är allt lite halvdassig". Genialiskt bra.

God natt.
2010-01-08
 14:04:15

En annan del av Köping

Innan jag börjar skriva om något annat... Ni har väl inte missat att en ny säsong av världens absolut bästa program alla kategorier börjar på söndag? Herregud som jag har längtat. Äntligen får man träffa Linda, Mats och wunderbara Tobbe igen. Dessutom ryktas det om att boendet har fått in en ny karaktär. Mins jag inte fel så heter han Frasse (eller nåt liknande). Känner på mig att även han blir en legend att räkna med. Dock finns det ingen som slår Tobbe. Han vinner med hästlängder vad det gäller.. allt! Missa inte klockan 20.30 söndagkväll.

Så, vad har jag haft för mig sedan sist? Hmm. Jag kollade ju tjejerna när de spelade i onsdags. A-laget spelade lika efter en rafflande avslutning. Lite synd att släppa in sista skottet med 5 sekunder kvar, men trots allt var det rättvist. B-laget åkte på första förlusten för säsongen. Himla trist men sånt som händer. Tror tyvärr att vi tappade serieledningen till Önnered nu.

Gårdagen spenderades i skolan precis hela långa dagen. Från 9 till 4 tryckte vår lärare in allt man ska kunna om aktiebolagsrätt till tentan. En tenta vilken jga inte riktigt är förberedd på. Man blir så slapp på att plugga när man vet att 90 % av det man ska kunna står svart på vitt i lagboken som man får ha med. Däremot är det ju bra att ha ett hum om saker och ting, annars hinner man aldrig klart på tantan. Speciellt inte om man ska bläddra fram och tillbaka i lagboken och dessutom inte skriva av lagtexten utan formulera ett eget svar. Nåväl, jag har än så länge inte missat mer än en tenta på 2,5 år. Och jag tänker ju inte börja göra det nu. Det får bli den vanliga panikpluggningen från måndag till torsdag nästa vecka.

Var ju och kollade foten hos läkaren i Göteborg igår kväll igen. Han tycker att det ser så där ut så därför ska jag magnetröntga foten nästa vecka. Dels för att utesluta att inga ledband eller senor är av och dels för att kunna säga hur lång tid det tar innan den blir bra. Hur som helst har jag, enligt läkaren, lyckas få den värsta av stukningar med maximalt uttänjda ledband och vill det sig illa tar det 3 månader innan det blir bra. I bästa fall tar det 3 veckor. Jag hoppas på det senare för jag vill kunna träna och spela handboll så fort det bara går!

Nej, nu blir det till att fixa och dona lite här hemma innan vi beger oss iväg till Göteborg. Halleluja vad gott det ska bli med hotell och frukostbuffé 3 dagar. Jag gillar't! Måste fixa klart med nya skivorna, måla naglarna, packa, duscha och byta kattsand. Har lite dåligt samvete för att jag bara har pluggat 1,5 timma idag och för att jag inte tänker ta med böckerna i helgen. Det är ingen idé för jag är stensäker på att jag inte kommer så mycket som titta åt dem. Kör ett hårt race nästa vecka i stället.

Trevlig helg!

XoXo

2010-01-06
 12:23:53

Matchdag

Gårdagen började med en tripp till solariet och fortsatte sedan med gym på Sportlife med Anna och Jenny. Därefter begav vi oss till Cheers för att äta lunch, men väl framme möttes vi av en stor skylt om att stället är stängt pga ombyggning till den 15:e. Jaha ja, det vara bara att gå ett par extra steg till Kaktuz och äta en varm tacosallad i stället. Efter lunchen begav jag mig hemåt för att plugga lite och sedan bestod resten av kvällen av volleyboll i en varmvattensbassäng och handboll på TV:n. Avslutade dock givetvis kvällen med ett dubbelavsnitt av Paradise Hotel. Hur fan tänkte Annelie förresten?! Varför ställde hos sig inte med Catja hos Kristoffer? Då hade han ju valt Annelie. Det måste ju vara så att hon inte ville att Catja skulle åka ut. Synd, för den tjejen är ju riktigt vidrig.

Idag spelar både b-laget och a-laget hemmamatch. För a-laget vänder serien och de ska återigen möta Eslöv. Eftersom de lyckades vinna matchen borta mot dem så är jag helt övertygad om att det blir seger idag med. Vill det sig väl kan det även bli med stor marginal. Serien vänder även för b-laget och Kärra står för motståndet. Jag var dock tvungen att tacka nej till matchen. Foten är inte bra än och även om jag skulle kunna vara med typ 10 min i varje halvlek genom att jogga och vara bollplank åt de andra tjejerna så ger det absolut ingenting. Varesig för mig eller laget. Då är det bättre att en junior får vara med och visa vad hon går för. Dessutom är Kärra för bra för att man ska kunna gå på halvfart.

I morgon blir det skola och långföreläsninng om aktiebolagsrätt. Väl hemma bär det av till Göteborg direkt för att träffa läkaren angående foten igen. Det var han som ville ha ett återbesök och det är tur eftersom den inte känns speciellt bra än. Har ingen aning om hur det ska kännas eller hur lång tid det tar att bli bra efter en rejäl stukning, men eftersom jag inte ens kan springa riktigt än så är det värt att han tar sig en titt.

På fredag blir det tvättning samt plugg och på kvällen åker jag och Tobias återigen till Göteborg. Vi ska ju sova på hotell där till på söndag och bara ha det mysigt. Det enda som är inplanerat att vi ska göra är att se tjejerna spela borta mot Kärra på lördag.

Nu blir det plugg och dessutom ska jag se till att Tobias parkeringsböter han fick häromdagen blir inbetald. Kul grej att lägga pengar på liksom. Blev vansinning på han när han kom hem med den och det visade sig att han ställt sig på en handikappplats när han bara skulle in snabbt på apoteket. Här i Uddevalla spelar det ingen roll om man ska göra något snabbt, det finns parkeringsvakter överallt som bara sitter och väntar på att nån ska göra ett misstag. Jaja, han har helt enkelt 700 (!!) kr mindre att shoppa för i Göteborg.

Sayonara.


2010-01-03
 22:42:20

Söndagsmys

Har haft en riktigt, riktigt slapp söndag. Började dagen med att städa här hemma och sedan äta frukost med Tobias. Därefter följde handboll på TV. Först visades matchen mellan Norge och Slovakien, och därefter följde Sverige mot Egypten.

När vi var hemma över jul så gjorde min mamma en riktig "söndagsstek", som Tobias kallar det, och den har satt sina spår. Tydligen var vi bara tvugna att äta det igen så jag hade inget annat val än att inhandla alla ingredienser samt kött termometer och ställa mig och göra min första stek. Till steken åt vi potatis, kokta morötter, ärtor och min alldeles egna brunsås. Har tidigare envisats med att göra sådan där pulversås men det är ju inte alls svårt att göra egen så det kommer jag fortsätta med, dessutom är det ljusår godare. Hur som helst blev det riktigt jäkla svingott, för att inte låta alltför skrytsam. Ett matinslag som helt klart kommer att återkomma titt som tätt framöver. Äkta husmanskost. Jag gillar't!



Vad har jag mer gjort idag? Hmm, jag och Tobias har kollat på Ice Age 3. Trots att jag redan har sett den så kunde jag inte låta bli att asgarva. Det finns inget bättre än roliga barnfilmer. Därefter följde en promenad och vi stannade till på Willys för att köpa lite saker till middagen i morgon (som kommer att bli potatis och folieinbakad fisk). Dessutom slank det ner lite sprutgrädde och marsmallows i korgen. Ni kan ju tänka er hur god min varma choklad med grädde och marsmallows var när jag kom hem. Halleluja. Resten av kvällen har gått åt till att leta efter lite ny musik och tänkbara skivor att införskaffa.




Så här ser planeringen ut inför veckan som kommer (exklusive allt jag måste plugga inför tentan den 14:e):
Måndag: träning
Tisdag: egen träning eftersom vi inte har någon handboll
Onsdag: matcher för både a- och b-laget (oklart om jag kan spela dock)
Torsdag: skola hela dagen och därefter återbesök hos läkaren i Göteborg med foten
Fredag: tvättning och sen åker vi till Göteborg och bor på Scandic Europa hela helgen
Lördag: kolla stan och bara ha det mysigt samt se a-lagets match mot Kärra
Söndag: antingen se Lysekils match eller herrarnas match

       

Nu blir det antingen film eller ljudbok i sängen. Tydligen ska vi ställa klockan på 3 i natt för att gå upp och se Småkronornas semifinal mot USA. Har en känsla av att vi kommer gå upp och lägga oss i soffan för att sedan somna om.

XoXo

2010-01-03
 11:37:52

Foo Fighters - Wheels. Så förbannat bra.

2010-01-02
 21:23:07

2010

Nu är det sådär tok-längesedan jag bloggade igen. Kör, lika tråkigt som vanligt, en kort sammanfattning. Sedan sist har följande hänt i min tillvaro:

♦ Har tränat (så mycket som foten har tillåtit, vi har bland annat kört spinning)
♦ Har firat nyårsafton med de bästa. Trerätters middag och spel långt in på småtimmarna, dvs väldigt lugnt.
♦ Har varit på Överby med Anna för att shoppa, hittade dock inget
♦ Har haft ettårig förlovningsdag med Tobias
♦ Har kollat handboll i Göteborg

Gårdagen spenderades hemma med plugg och kvällen spenderades i soffan med Tobias. Vi tittade bland annat på specielavsnittet av Bonde söker fru och då visade det sig att jag har en blödig sambo. Fick nämligen syn på både en och två tårar i ögonvrån. Haha, han är för söt. Avslutade natten med nya ljudboken Den dubbla tystnaden av Mari Jungstedt. Den förra, Fyrvaktaren av Camilla Läckberg, var för övrigt riktigt jäkla bra.

Den här dagen inleddes med morgonträning i Färgelande klockan 9. Kunde faktiskt vara med en stund och skjuta innan foten gjorde sig påmind, det där med att skjuta ifrån och springa funkar fortfarnde inte som det bör. Dock är det ju ett steg i rätt riktning. Efter träningen bar det av till ett matställe för lunch och julklappsutdelning. På vägen hem stannade vi till hos Maddes kille Erik. Han har nämligen kossor och dem ville vi ju givetvis hälsa på. Madde höjde ett varningens finger för att vi skulle stinka ladugård om vi stannade där inne för länge. Dock viftade vi bort denna varning och tänkte att så farligt kan det väl ändå inte vara. Oj, vad fel vi hade. Efter att ha blivit slickad och nyst på samt efter att ha klappat de små, och stora, sötingarna fullkomligt stank vi av koskit. Så min Canada Goose jacka luktar numera riktigt jäkla lantligt. Yes.

Väl hemma i Uddevalla igen tog jag, Jenny och Elin en kort sväng på stan. Dessutom inhandlade vi en stor choklad med grädde och marsmallows på Espresso House innan vi begav oss till hallen för att kolla lite på herrarna. Därefter blev det mathandling och filmhyrning med Tobias. Vi avnjöt lite bakad potatis framför filmen State of Play. Jag hade sett den innan men det spelar ingen som helst soll, den är så jäkla bra. Se den!

I morgon blir det en extremt lugn dag med plugg och städning.

Sayonara.

2010-01-02
 20:57:30

Riktigt gamla bilder

Blev sugen på att kolla gamla bilder efter föregående inlägg. Hittade givetvis lite kort från studenten och balen. Tiden går ju verkligen inte fort. Nej nej, verkligen inte. Herregud, det är 3,5 år sedan jag tog studenten och det känns som max ett halvår.















2010-01-02
 20:41:32

Gamla bilder från kameran (som typ aldrig används)