2008-11-30
 13:16:34

Lagom roliga söndag

Har inte bloggat sen fredag morgon så nu kommer en sammanfattning av vad som hänt.

I fredags kväll kom Anna och Jenny hit och kollade på Idol med mig och Tobias. För jäkla skönt att Johan åkte ut, var väl ändå på tiden?! Att det skulle dröja ända till gospel innan svenska folket insåg vilken katastrofal röst han har. Anledningen är väl i och för sig att grabben är i målbråttet, så han kommer säkert bli en stjärna om några år. Vi får väl se.. Lördagsmorgonen började med frukost och film för mig och T. Over her dead body, heter den. Handlar om Eva Longoria som ska gifta sig, men på bröllopsdagen dör hon efter att ha fått en jätte is-ängel över sig. Sen går filmen ut på att hon hemsöker killens nya tjej, som är ett medium, och tillslut inser Longoria att hon "inte kan gå vidare" om hon inte gör killen lycklig. Så precis som i alla sådana filmer så gifter sig killen i slutet med den nya tjejen. Helt okej film men väldigt förutsägande. På eftermiddagen bar det iväg till Skövde med Anna och mamma & pappa Baldesjö för att titta på Kropps herrar mot Country. Vi stannade till på Rusta vid Överby, där Pia och Peter skulle köpa en hylla. Jag och Anna smet in och köpte lite färdkost, dvs godis och cola. Tyvärr så förlorade killarna, men samtidigt var nog "bra" för dem... På kvällen lagade jag och Anna tacos och kollade på Stärnor på is. Jenny kom förbi en liten stund och sen kom även Tobias hem. Återstående del av kvällen gick åt att designa Annas blogg, och får jag säga det själv så blev den riktigt snygg :)

Dagen började med att Tobias väckte mig när han åkte, skulle egentligen gått upp då och gått och kollat på junior-SM. Orkade verkligen inte, har inte sovit speciellt mycket och bra i natt, så jag somnade om. Då var klockan typ halv 9. Nästa gång jag vaknade var klockan halv 12. Ooops. Läste lite juridik i en halvtimma tills Anna ringde och berättade att jag hade missat en grym match. Kropps vann tydligen mot Karlshamn, som för övrigt är väldigt duktiga. Vi kom i alla fall överrens om att vi ska kolla nästa match kl 14.20 och spela in Sverige-Rumänien, för att sedan gå hit och kolla på den efter. Så det blir till att programmera DVD'n och hoppas på att det blir rätt. Hade verkligen tänkt att jag inte skulle se resultatet innan vi ser matchen, eftersom den spelades i morse, men självklart har jag lyckats med det ändå. Typiskt.

Läste förresten ett intressant rykte precis, att Kim Andersson lämnar Kiel för Ciudad Real. För er som inte vet så är Ciudad Real handbollens svar på Real Madrid. Eftersom Kiel och just Ciudad är världens bästa lag, typ lika bra, så tror jag personligen att den ekonomiska situationen påverkar klubbytet. Han kan nog tjäna en och annan miljon i Spanien den där Kim.

Ikväll blir det till att se Mamma Mia innan den ska lämnas tillbaka. Har även Hancock att se på, får ta den i morgon.

Nu ska jag göra mig lite fräsch innan promenaden till Agnebergshallen.

Må väl.

MH

2008-11-28
 13:16:50

Ny design.

Yes, som ni ser har design-Malin varit framme och ändrat om lite i bloggens utseende. Ska man ha en blogg så är det väl kul om man har en som inte ser likadan ut som alla andras. Lila blev den dessutom. Lila har nog för övrigt blivit lite utav min nya favvo-färg. Mycket snyggt enligt min mening. Har ju dessutom köpt mig ett par nya lila glasögon, så det vore väl fan om jag går och tröttnar på just den färgen snart. Återstår att se. Som tur är så har jag ju 3 par glasögon till i fall att senariot skulle inträffa.

Idag har jag varit flitig. Gick upp relativt tidigt och åt en macka för att sedan gå och gymma. Det blev inte Sportlife där jag har kort, så för att jag inte orkade gå ändå dit så bestämde jag mig för Motionshuset mittemot där vi bor. Tog ju emot att betala 125 kr för att träna en gång, rena rånet, men det löste sig ändå. Jag var nämligen helt säker på att jag tog med mig en 100-lapp och en 50-lapp, men det var visst en 20:a i stället för hundringen. Sa i receptionen att jag fick springa hem och hämta mer, men de var snälla och lät mig träna gratis idag. Tack för den Motionshuset! När jag kom hem åt jag lite mer, städade, gav katterna mat, bäddade och kollade ett avsnitt av One Tree Hill.

Nu sitter jag här framför datorn och ska kolla på tråkiga föreläsningar igen. Har lovat mig själv att från och med måndag så ska jag plugga minst 5 timmar varje dag. We'll see about that..

Ikväll blir det nog tacos med Tobias. Sen kan det hända att det blir Idol-kväll, Anna föreslog detta och det låter ju trevligt. Hoppas verkligen att den där Johan Palm åker hem för han håller inte måttet. Sen går jag nog och hyr mig tre filmer, bla Mamma Mia som jag ännu inte har sett, så jag har att göra i helgen när jag är själv hemma. Ska även kolla på J-SM hade jag tänkt, i alla fall i morgon.

Nä, nu ska jag plugga.

På återseende.

MH
2008-11-27
 18:18:45

Usch.

Att man aldrig kan bli frisk, fick bekanta mig med herr toalettstol idag igen. Jätte konstigt eftersom jag inte mår speciellt dåligt, men jag blir illamående direkt efter att jag ätit ett lite större mål. Mindre kul. Och för er som direkt får för sig att jag är gravid, framför allt min svärmor, kan glömma den tanken lika fort som den kom. Har helt enkelt nån Egypten-sjuka. Jaja, såg fram emot att träna idag och att gymma med Jossan innan men det blev inget av det. Bäst att hålla sig borta i fal att man har något som smittar de andra tjejerna. Får försöka pallra mig iväg och gymma imorn istället. Enda positiva med att vara hemma är att jag kan se Sverige - Polen direkt i stället för att spela in och kolla ikväll.

Hann i alla fall med Torp i förmiddags innan illamåendet kom. Hittade en JÄTTE urringad klänning på Lindex som bara kostade 99 kr just idag (bild finns längre ner). Vet inte när jag skulle få användning av en sådan, men det återstår väl att se. Sen blev det bla julstjärnor till fönstren och nya gardiner, kuddar och pläd till vardagsrummet. Även 24 par vita sockar till mig och Tobias. Vi var i stort behov av detta.

Ne, nu ska jag fortsätta med att inte göra någonting. Som sagt, imorn blir det nog gym och plugg innan Tobias kommer hem. Sen ska vi ha film- och Taco-kväll. Mmmm.

Arrivederci.

MH

2008-11-26
 22:27:28

Ännu en dag till enda..

Så var den här dagen snart också slut. Tobias klagar över att jag skriver så mycket i mina inlägg så i dag blir det ett kort och konsist (hur det nu stavas). Dessutom har han blivit beroende av att blogga och sitter här bredvid och har abstinens, han bara MÅSTE skriva innan han går och lägger sig.

Idag har jag tränat. Eller ja, tränat och tränat. Jag var med på uppvärmningen och hann sedan med ungerfär 5 min passningar med Madde innan jag höl på att lägga upp en pizza på planen. Fick var nog för den gången, magen hade sagt sitt. Hoppas det går bättre imorn för jag om någon behöver köra lite tuff och jobbig träning. Satt resten av träningen med Anna och förklarade vilket helvete hon har framför sig med operation och rehab, hoppas hon inte blev alltför nedstämd. Men hey, bättre att förbereda sig på det värsta! Hon kommer klara det galant.

Efter träningen blev det snabbdusch med bland annat en rosa Jenny. Ja ni såg rätt, rosa. Efter att ha somnat i solariet, trots att Lina stod utanför och försökte väcka henne samt ringa hennes mobil, var Jenny där man brukar vara vit efter bikinin helt grisrosa. Haha, roligt men om någon dag är det säkerligen brunt i stället. Efter detta gick vi ut och kollade Kropps U-lag mot Brukspôjkera. kunde ha kvittat för det var en sju helvetes dålig match. Kropps är säkert det lag i serien med bäst spelare individuellt, men kollektivt brukar det gå käpp rätt åt skogen. Trist, hoppas det vänder.

Nä, nu blir det till att göra sig i ordning för sängen. Ska bli himla skönt att sova länge imorn, har nämligen lovat Tobias att vi ska göra det. Sen blir det Torp.

Jäklar, det blev inget kort inlägg den här gången heller. Beundrar de som klarar av det. Får jobba på den saken.

Sov så gott.

MH

2008-11-26
 11:53:37

Panik.

Börjar få lite smått panik inför min nästa tenta. Nog för att det är typ 6-7 veckor kvar, men eftersom jag knappt har öppnat böckerna än så innebär det att jag ligger typ 3 veckor efter i planeringen över vad man behöver göra varje vecka. Jaja, det har ju gått ra så här långt att panik plugga inför tentorna så jag får väl försöka med det den här gången också. Att man aldrig lär sig. Skulle ju faktiskt gått upp tidigt i morse för att plugga men som vanligt fanns det andra saker som gick före. Typ byta gardiner, bädda, småstäda lite och kolla på Oprah. Haha, ja städa ÄR faktiskt roligare än att plugga. Är så fruktansvärt omotiverad till det. Men men, de närmaste 4 timmarna blir det till att kolla på fruktansvärt tråkiga föreläsningar, tur att de i alla fall är bra.

När Tobias slutar jobbet blir det till att gå och handla. Frågan är vad man ska äta idag, får bli ett senare bekymmer.

Nåväl, ikväll blir det träning och därefter blir det till att kolla på Tobias match. Eller ja, han spelar ju inte men han coachar. Hoppas att de kan vinna för en gångs skull. De har en tendens till att leda hela matcherna men på något underligt sätt så förlorar de alltid med en boll. Kul för övrigt att Kropps herrar leder div 1. Vore skoj om de gick upp i allsvenskan då handbollsintresset i Uddevalla säkerligen skulle höjas en del till.

Julen är ju snart på ingång och jag har funderat de sista dagarna på om man ska ha en gran eller inte. Vore ju himla fint och mysigt men katterna skulle ju ha julafton varje dag eftersom de skulle ha massa roliga kulor att leka med samt att de nog skulle göra ett och annat försök till att klättra i granen. Sen är det ju det här med att välja färg. Det finns ju för sjutton granar i alla möjliga och omöjliga färger. Rosa, blåa, silvriga, guldiga, vita, svarta osv. Tänker inte ha en riktig gran som barrar utan i så fall blir det en i plast. Såg en svart på Åhléns med silvriga och lila kulor i, himla snyggt må jag säga! Svårt val det där, först ska man välja färg på granen och sen ska man välja färg på pyntet. Dagens i-lands problem. Ja ja, får sova på saken och se vad som finns på Torp imorn. Julstjärnor till fönsterna och gardiner, kuddar och en ny pläd till vardagsrummet ska i alla fall införskaffas. Kanske borde passa på att köpa lite julklappar också så man slipper vara ute i sista stund som vanligt. Jag och 23:e december är nämligen väldigt nära vänner. Tobias och jag kommer nog inte köpa nån julklapp till varandra i år, utan i stället lägga pengarna på en rolig grej. Återstår at se vad det blir...

På återseende.

MH



2008-11-25
 23:04:33

Snart läggdags.

Oj då, det blev ett inlägg till idag. Det rinner iväg, dra på trissor! Har en känsla att jag inom en snar framtid kommer vara en av dem som bloggar femtioelva gånger per dag.

Blev ingen träning idag, är fortfarande hängig efter min spy-attack igår, så det får bli imorn istället. Var ialla fall nere en stund i hallen. Måste tillägga att Mickis som M6 känns alltmer självklart. Eller ja, själklart och själklart, inte helt bakom flötet i alla fall. Hon lyckas i alla fall med ett säldyk efter varje avslut, det är få förunnat! Jag och Tobias tog en liten promenad till stan innan vilken rsulterade i en ny mascara till moi och 3 nya tröjor till Tobias. Hann även med en skogsbärspaj på McDonalds. Aldrig fel.

Imorn blir det plugg HELA dagen. Ligger efter så mycket efter semestern att jag håller på att få krupp! Oj vilken ångest.. Men det är bara att ta nya tag. På torsdag är en liten tripp till Torp planerad med Tobias. Man har verkligen nåt omedvetet begär av att shoppa bort halva studiebidraget första veckan. Att man aldrig lär sig.. Dessutom ska det räcka till en massa julklappar den här månaden, tur att man har sparkonton.

Har ju missat de två senaste One Tree Hill avsnitten så nu har jag febrilt sökt på google om vart man kan se avsnitten i efterhand. Och tro det eller ej, men jag hittade en sida där man kan se precis ALLA avsnitten gratis. Nu vet jag vad jag ska göra varje kväll när jag går och lägger mig..

Osar bränt från köket nu, min kära sambo fick för sig att laga makaroner och köttbullar kl 23 på kvällen eftersom han måste ha med sig lunch imorn. Tänk att den mannen aldrig kan vara ute i tid när det gäller nåt.

Sov så gott.

MH

2008-11-25
 15:11:58

Godingar

2008-11-25
 14:59:03

Dra på trissor!

Jaha ja, så nu har man skaffat sig en blogg trots att man ABSOLUT inte skulle göra det. Men men, man är väl inte mer än människa. Har man väl börjat läsa någons blogg så får man nåt slags begär av att fortsätta läsa, hur tråkig, sorglig, patetisk, värdelös den än må vara. Dock menar jag inte att allas bloggar är något av nämnda adjektiv, det finns ju även de som skriver om saker som är roliga och framförallt intressanta att läsa. Plus till er! Nåja, jag har fortfarande inte kommit på vad jag ska ha den här bloggen till, så det får väl bli ett ihop-plock av llt som händer i mitt liv och runt om kring. Handbollsnörd som man är så har jag en svag känsla av att det är just det som många inlägg kommer att handla om. Ska väl inte säga för mycket, detta inlägg kan ju mycket väl bli det enda, eller i alla fall så kan det ju dröja tills nästa kommer. Tänker inte skriva om jag inte har nåt lite mer intressant att dela med mig. Räkna inte med några inlägg där jag berättar att "jag har ätit makaroner och köttbullar idag" med nån bild på tallriken. Nej nej.

Så vad har hänt det sista? Jo, jag har ju varit i Egypten med Jenny, Lina och Elin. Mycket trevlig och välbehövd resa till lite värme. För varmt var det. Sista dagarna var det nog en bra bit över 30 grader och vattnet låg nog på 25. Vi gjorde väl egentligen inte så mycket, vilåg vi på stranden från 9 på morgonen till 4 på eftermiddagen och en dag var vi ute på en snorklingsutflykt. Riktigt häftiga fiskar må jag säga. Tydligen fanns det hajar men som tur var traffade vi inte på någon sådan.. Även om man saknar värmen så var det jäkligt skönt att komma hem till mina 3 älsklingar. För er som inte fattar vilka det är så är det alltså min kära pojkvän Tobias och mina 2 katter Nicky Det enda tråkiga med resan var att Anna drog av korsbandet 3 dagar innan vi skulle åka så hon fick stanna hemma och röntga sig i stället. Skit trist verkligen. Nu är ju inte detta tråkigt endast ur resans synvinkel utan även för handbollen. Anna har ju inlett säsongen helt sjukt bra och så som hon har kämpat, hon om någon förtjänade verkligen inte detta. Men tyvärr så är det ju sånt som händer, hoppas och tror att hon är tillbaka på rekordtid. Önskar att jag hade haft lite av hennes motivation och envishet när jag drog av korsbandet. Då hade det nog troligtvis INTE resulterat i jättelång rehab och 2 meniskoperationer. Men nu ser det för första gången på 4 år riktigt ljust ut och jag ska förhoppningsvis kunna spela match efter nyår. Yippie!

Skolan är som vanligt jobbig och nu pluggar vi juridik. 5 böcker att läsa plus en massa föreläsningar. Med tanke på att jag ska jobba ett par veckor under dec/jan så vet jag inte hur jag ska få i hop allt. Återstår att se hur det går.

Ikväll blir det förhoppningsvis träning, såvida jag inte får en släng av magsjuka som igår. Mår bättre och har både städat och tvättat idag, så det ska nog inte vara någon fara. Innan dess måste det handlas mat eftersom Tobias inte varkar ha gjort det en enda gång när jag var borta. Avslutar med 2 klockrena citat från resan.

"Tror ni man måste betala för att ligga här?"
Elin funderar över om amn måste betala för solstolarna på stranden.

"Har ni kli där nere?"
Lina undrar om anti-kli salvan till myggbetten ligger nere i mitt och Jennys dubbelrum rakt under Elin och Linas.

Nej nu får det vara nog. Tvätten ska hämtas.

MH