2012-12-31
 00:03:48

Vad som var bäst 2012?

Givetvis den här lilla sötnosen. Henne har vi lyckats förbannat jäkla bra med.

2012-12-29
 21:40:35

Samkväm

Är utslagen efter en, som vanligt, mycket trevlig kväll med ännu trevligare sällskap. Dröjer inte länge förrän vi ses igen, för snart är det nyårsafton.

På tal om nyårsafton har jag för en gångs skull ett löfte inför nästa år. Som så många andra gäller det kroppen. Uttjatat, I know. Har ju gått ner graviditetskilona och ett par därtill, det tog inte mer än några veckor efter förlossningen innan de var borta. Kan tacka amningen för det antar jag. Dock har jag inte så mycket som en tillstymmelse till muskel på kroppen, så det mesta är rätt ofast om vi säger så. Löftet blir därför att införa mer promenader/joggning, styrketräning och bättre kost. Bort med onyttigheter på veckodagarna så mycket det går. Inget kortsiktigt utan måste försöka bryta vanor. Lättare sagt än gjort.

Nu blir det nåt avsnitt Sons of Anarchy i soffan innan sängen kallar.

2012-12-28
 22:32:23

På tiden

Hör och häpna, den här morsan har varit ute på sin första löprunda på 14 månader. Är väl i och för sig synd att kalla det löprunda, men jag tog mig runt i alla fall. Note to self; gå inte all-in i första backen nästa gång. Resterande 4 km blir rätt tunga då. Tack Tobias för att du drog med mig ut i alla fall.

Annars har vi spenderat dagen med svärmor. Lite shopping på stan, dock inga reafynd. Thilda fick hur som helst nya pyjamaser, strumpor och tröja.

I morgon åker svärmor hem och Tobias har träningar i Borås. Jag och Thilda får fördriva tiden med att handla och gå en promenad. På kvällen kommer familjen Clarin/Eriksson på besök. Skoj!

2012-12-27
 21:08:31

Mellandagsrea

Skönt att vara hemma igen. Framförallt att sova i sin egen säng.

Idag har vi kikat in rean på A6. Hoppades på lite klädfynd till Thilda, men hittade inte ett enda. Nog för att hon har så det räcker och blir över. Behöver dock kapa lite fler pyjamaser. Jag hittade dock en klänning/tunika och Tobias fyndade såväl skor som jeans och skjorta.

Nu blir det umgänge med Tobias och svärmor i soffan. Thilda har lämnat in för idag.

2012-12-25
 21:42:24

Dan efter dan

Gårdagen var så bra som den bara kunde bli. God mat, världens bästa sällskap och fina julklappar.

Jag och Tobias fick hotellövernattning (med barnvakt åt Thilda) av mina föräldrar. Välbehövligt. Lär dock få vänta tills Tobias handboll är klar, blir svårt att hitta någon helg innan. Frågan är dock vart vi ska åka, får sondera terrängen helt enkelt. Hur som helst, i julklappsleken kammade vi hem en eltandborste och ett fotbad.

Thilda fick massa kläder, en gåstol, en resesäng med madrass, en stol att fästa på bordet, leksaker, nappar, bitringar osv. Mycket uppskattat allting!

I morgon styr vi bilen hem mot Jönköping igen. Hade gärna stannat lite längre, men katterna behöver såväl sällskap som mat och ren låda.

2012-12-23
 23:56:59

Uppesittarkväll

Var en siffra från 500.000:- på Bingolotto förut. Givetvis inser jag att förmodligen halva Sverige också var det, men att vi inte vann någonting på 2 enkel- och 2 dubbellotter känns ju något surt. Nåväl, bättre lycka nästa år.

2012-12-22
 22:48:00

6 månader

2012-12-22
 10:16:11

Dan före dan före doppardan

2012-12-21
 20:56:50

2012.12.21

Oj då, har visst glömt av bloggen. Har haft fullt upp sista dagarna, därav bloggtorkan.

Har bland annat käkat minijulbord med familjen Clarin/Eriksson, köpt sista julklapparna, hjälpt Tobias att städa i shopen osv.

I morgon blir det 30-årskalas hos Ida. Hoppas hon uppskattar presenten vi köpt. Jag hade gärna velat ha den!

Thilda har för övrigt börjat "krypa" bakåt. Igår hittade jag henne med hela kroppen under tv-bänken. Bara huvudet stack fram. Snart är det verkligen slut på husfriden.

2012-12-18
 21:06:19

Besiktning

Läkarundersökning på BVC-besöket idag. Inga plumpar i protokollet, allt såg prima ut. Skönt!

Annars har vi besökt A6 och Ikea jag och Thilda. Ovanligt va? Började dessutom med frukost på Ikea tillsammans med Tobias. Den är ju helt okej för att vara så billig. Varken mer eller mindre.

Resten av dagen har vi spenderat i soffan framför bland annat säsongsavslutningen av Homeland och The Dark Knight Rises. Tobias kom hem med en MacBook och AppleTV igår. Riktigt bra grejer!

Över till nåt helt annat. Thilda har ju sovit mellan mig och Tobias fram tills nu. Vi har inte ens testat hennes säng, jag har varit för bekväm med att ha henne bredvid mig helt enkelt. Igår slog vi dock till och lade henne i sin säng efter att hon somnat hos mig i soffan. Och dra mig baklänges vad bra det gick! Hon sov från 21 till 8, då jag fick väcka henne eftersom vi skulle till BVC, utan att vakna en enda gång. Ropar dock inte hej än, det var kanske bara en lyckoträff. Återstår att se i natt. Hur som helst kändes det väldigt konstigt att helt plötsligt kunna utnyttja hela sängen igen. Ingen var nog gladare än Nicky som kunde breda ut sig mellan oss.

2012-12-17
 09:32:00

Handboll

Efter att ha ätit en god brunch hos mamma och pappa igår åkte vi vidare mot Borås. Blev vinst i en mycket sömnig tillställning. Höll mest koll på siffrorna, kollade på EM-finalen mellan Norge och Montenegro på mobilen i stället. Sinnessjuk final som till slut vanns av Montenegro. Häftigt!

Idag vankas det julavslutning med babygruppen. Mysigt. Utöver det behöver nån maskin tvätt köras och mat inhandlas.

Snart jul!

2012-12-15
 21:07:27

Dop

Så var dopet avklarat. Tack alla ni som kom och tusen tack för alla fina presenter! Så kul att ni ville vara med.

2012-12-13
 15:59:52

Nytt åk och Lucia

Hämtade ut nya bilen idag. Skönt att återigen kunna ta sig vart man vill när man vill. Man vänjer sig onekligen snabbt vid att ha varsin.

Annars har vi inte gjort så mycket. Lunchat på Ikea, shoppat på A6, tvättat och städat. Är väl kanske inte så lite, men ack så ointressant.

I morgon åker vi till Lidköping. På lördag är det nämligen dags för dop.

Nu blir det handboll och mys med Thilda resten av kvällen.

2012-12-12
 12:32:05

121212

Återigen ett sånt där magiskt nummer. Man borde ju antingen gifta sig eller klämma ut en unge, men föga förvånande lär inte det hända.

Igår inhandlades alla julklappar, skönt att redan ha de klart. Resten av dagen spenderades i soffan med handboll på tv.

Så fort Tobias är klar bär det av till Elin för fika med ett par mammor och barn. Kul!

2012-12-10
 16:43:32

Måndag

Appen är uppenbarligen igång igen. Tjoho!

Hänger med Thilda i soffan. Handboll från 16-22 idag. Jo jag tackar jag.

Idag har vi varit på BVC för häng med andra mammor och bebisar. Var ett tag sen vi var där, men alla var precis lika trevliga som vanligt. Prickade verkligen in rätt grupp.

En promenad hem i snön och efter det ett konstaterande. Med nästa unge blir det då ingen Crescent Diva, utan nåt rejälare som ex Emmaljunga. Fullkomligt värdelöst att ta sig fram där det är mycket snö.

2012-12-09
 22:40:02

Trubbel

Bloggappen fungerar inte så jag höjer ett varningens finger för att inläggen kan bli få tills problemet är fixat. 
 
Har haft en riktigt bra helg. Julgodisbak med Elin, Ella, Ida och Charlie. Sedan besök av Jenny och Andreas hela helgen. Vi har kollat handboll, ätit gott och bytt däck på Tobias bil. Tur de hjälpte oss två som har tummen mitt i handen. Idag har vi även hunnit med fika hos Ida och Niklas samt Hallbymatch.
 
Thilda har helt plötsligt börjat med napp. Idag blev det även premiär för välling innan  läggdags, och jag hann knappt lägga ner henne innan hon däckade. Så skönt med tanke på att hon alltid har ammats till söms tidigare. Nu kan Tobias dra sitt strå till stacken. Dessutom skämmer hon verkligen bort oss. Hela nätter utan käk och uppstigning runt 9-10. Jo jag tackar jag.
 
Veckan som kommer innehåller många trevliga saker. Babygruppen, hämta nya bilen, julklappsinköp, mammahäng hos Elin, dop och Boråsmatch. Skoj!
 
Natti natti.
2012-12-07
 11:57:48

Ny bil

Nu har vi bestämt oss för en ny bil. En likadan som innan, fast med mer utrustning och vit. Blir nog bra. Vi får hämta den nästa vecka.

Strax kommer Elin och Ella hit. Då blir det julgodisbak. Mysigt!

Ikväll kommer Jenny och Andreas och stannar hela helgen. Kul med sällskap. Ska även bli spännande att se om killarna lyckas byta däck på Tobias bil. Det behövs så vi kan lämna tillbaka hyrbilen på måndag.

2012-12-06
 00:23:59

Insnöade

Blev ingen färd hemåt idag. Det snöade alldeles för mycket så vi försöker i morgon i stället. Måste hem till de stackars ensamma katterna och Tobias har lite jobb att fixa med.

Gårdagens dopsamtal gick galant. Kommer nog bli supertrevligt! Gick dock med på att läsa en dikt i kyrkan. Börjar redan ångra det.

Fick även veta igår att vår bil kommer skrotas. Den blev för dyr att laga så vi får ersättning på försäkringen för den. Mission hitta-ny-bil har startat, men vi kan ju inte bestämma oss förrän vi vet hur mycket vi får för den gamla. En riktig djungel är det i alla fall. Minst sagt.

Nu blir det till att räkna får. Är inte ett dugg trött efter att ha tagit en tupplur med Thilda tidigare idag.


2012-12-03
 20:14:33

Summering av helgen

Supertrevlig kväll hos Ida/Niclas i fredags. Var inte hemma förrän kl 1. Vet inte när jag var uppe så sent senast.

Utgång med ett gäng tjejer i lördags. Blev väldigt städat för min del. Vi morsor behöver nog ett par gånger på oss, i alla fall jag var en aning ringrostig.

I söndags följde vi med Tobias till Borås för match. Hela den dagen går nog till historien som den sämsta någonsin. Enda ljusglimten var att Borås tog poäng och att vi fick träffa Jenny. Helveteskvällen började med att Tobias viftade till med armarna i slutskedet av matchen = axeln ur led för 4:e gången = 4 timmar på akuten i Borås innan vi kunde åka hem vid 22 på kvällen. På vägen hem lyckades jag få sladd och köra av vägen så det blev ett jäkla pådrag. Poliser, ambulanser och räddningstjänsten. Som tur var klarade vi oss utan en skråma alla tre. Kunde gått betydligt värre. Bilen är paj så vi får se om den går att laga eller om det blir att plocka ut en ny på försäkringen.

Idag har vi mest grejat med allt runt bilen. Ringt försäkringsbolag, hämtat grejer i bilen, hämtat hyrbil osv.

I morgon väntar dopsamtal med prästen. Blir spännande!