2012-06-30
 14:25:56

Grus i maskineriet

 
Appen fungerar fortfarande inte, och med tanke på mitt obefintliga datoranvändande blir det inte mycket till uppdatering här på bloggen på grund av det. Funderar på att byta till wordpress eller blogspot, inget grus i maskineriet där inte. Får väl kolla lite på det under kvällen.
 
Sitter här mätt och belåten. Tobias tog med lunch hem från golfrestaurangen. Potatisgratäng, fläskfilé och bearnaise. Frågan är om jag får i mig mer i dag. Är sjukt mätt och min aptit är inte alls bra, får nästan tvinga i mig mat. Äta måste jag dock, annars finns inget att utfodra lillan med.
 
Nu har i alla fall lilla Thilda träffat våra familjer. Lite tråkigt att hon knappt varit vaken när de varit här, men hellre en lugn bebis än en "livlig". I alla fall så här i början medan man fortfarande anpassar sig. Hon sover fortfarande nästintill hela nätterna (peppar, peppar), så inga slutkörda föräldrar här inte. Än så länge.. 
 
Hennes garderob är snart större än min. Vi har köpt en massa kläder, mormor har köpt och igår kom farmor med ännu mer. Dessutom är nästan allt rosa. Köpstopp? Knappast. Det är ju roligare att köpa till henne än till sig själv. På tal om kläder så är det inte mycket kvar av min mage. Mycket har försvunnit på en vecka. Bara rumpan och låren som behöver slimma till sig, sen ska jag nog komma i mina gamla byxor/jeans/shorts.
 
I morgon kommer förhoppningsvis min familj hit igen. Kanske även moster och kusiner. Tobias måste jobba hela dagen så sällskap är välkommet.
 
I morgon har jag och Tobias varit tillsammans i 8 år. Kan ni fatta? ÅTTA år. Dra på trissor vad tiden går. Sinnes. Sjukt.
 
Nej, nu ska jag väcka mina två sovande bebisar. Den ena behöver byta blöja och äta, och den andra måste sluta dreggla på min axel. Ska dra med dem en sväng till Maxi. Behöver fylla på kylskåpet, och dessutom ska jag köpa en mögelost att trycks i mig ikväll ihop med ett glas vin. Äntligen! Har en flaska alkoholfritt hemma, duger fint nu när jag ammar.
2012-06-28
 13:55:16

Thilda

 
Blogg-appen har inte fungerat sedan i torsdags, därav de uteblivna inläggen. Hur som haver valde en liten prinsessa att komma ut på självaste midsommarafton. Allt frukt och mat som förbereddes i torsdags blev med andrà ord ståendes hemma. Givetvis.
 
Det blev lite dramatik med bland annat ambulansfärd och urakut kejsarsnitt, men det hela låter värre än vad det var. Eller ja, det blir ju vad man gör det till och för oss var det inga problem. Vi tog det lugnt och tänkte väl att det här löser sig. Och det gjorde det ju sannerligen. Lilla Thilda var i alla fall ute 50 min efter att vattnet gått, och allt har hittills flutit på hur bra som helst. 
 
Damen är en riktig sjusovare som låter oss sova hela nätterna, med två korta blöjbyte- och amningspauser. Sista dagarna har jag till och med fått väcka henne framåt 10.30. Sen sover hon dessutom i stort sett hela dagarna. Hoppas det håller i sig men man ska väl inte bli för bortskämd.
 
Får snart besök från BVC så det är väl bäst att fixa i ordning både sig själv och Thilda en aning. Sitt yttre är inget man har prioriterat sista veckan om man säger så. 
 
 
2012-06-21
 21:28:35

Om allt och ingenting

Det blev inget gymkort. Under tiden som jag loggade in hann dealen bli slutsåld. Kul. Fanns kort för 1 månad eller 6 månader som alternativ. Känns inte som någon idé med 6 månder med tanke på att jag inte vet när jag kommer kunna börja träna. Får väl bli ett kort på Friskis eller nåt så småningom. Tobias vill att vi köper hem en crosstrainer i stället. Jag hatar dock att träna på en crosstrainer, det är värre än löpning. Och dessutom tar den massa plats.
 
Över till något helt annat. Besöket hos barnmorskan gick betydligt bättre idag. Lägre blodtryck än i tisdags, och det är ju bra. Ska tillbaka nästa torsdag igen. Får väl se om det blir något med det. Förhoppningvis inte, men det är lika bra att räkna med det.
 
Låg för övrigt vaken mellan typ 4 och 7 i morse/natt. Snacka om att jag var trött när klockan ringde vid 9. Så trött att jag somnade om. Hann därför inte äta frukost, fick ta en vattenmelonbit och en islatte på stående fot. Inte optimalt men jag tog igen det med en lunch på favoritstället Salotto efter BM-besöket. Så sinnessjukt gott. Varenda gång.
 
 
Haffade även lite bebiskläder på Kappahl. Hade ingenting hemma i storlek 50, och det kändes lite dumt med tanke på att den lille förmodligen inte är så stor (vikten låg under medel på ulttraljudet förra veckan, ca 2700 g). H*n kan ju inte drunkna i sina första kläder liksom. Kommer förmodligen bli helt köpgalen sen. Finns så mycket fint, det tråkiga är ju att de växer ur det så jäkla snabbt. Ska bli skönt att veta könet i alla fall. Är förbaskat trött på att köpa neutrala färger nu.
 
 
Passade även på att handla det sista till morgondagen. Vi ska som sagt hem till Tobias chef med en massa annat folk. Först står golftävling på agendan, sen blir det knytkalas/tävlingar mm. Blir nog himla trevligt. Har ägnat kvällen åt att tärna ner en massa jordgubbar, vattenmelon och ananas till mina och Elins alkoholfria drinkar. Har även köpt en flaska alkoholfritt vin. Nu fattas bara pastasalladen som ska fixas till under morgondagen. Och med tanke på förberedelserna är jag inte sugen på någon förlossning under det närmaste 1,5 dygnet. Därefter är det fritt fram. Hoppas det kommit fram till vederbörande.
 
 
Hemma själv ikväll då T är ute och äter med kompisar. Har gottat mig med en massa fruktsallad och ska fortsätta kvällen med en långdusch.
 
Trevlig kväll.
 
2012-06-21
 05:02:51

Klarvaken

Legat vaken i en dryg timma. Och klockan är strax 5. Härligt. Nej, inte det minsta. Det värsta är att när jag väl somnar om så kommer jag vakna alldeles för sent. Ställer klockan för säkerhets skull så jag inte missar tiden hos BM.

Har under tiden som jag varit vaken gjort ett riktigt fynd. Fick ett sådant där Groupon-mail om dagens deal. Oftast är det inget att ha, men dagen till ära ska jag investera ett 12 månaders guldkort på Sportlife för ynka 1495:-. Normalpris är 4695:-. Jag som inte tänkt ha något gymkort, men den dealen kan man knappast tacka nej till. Då kan kortet ligga näst intill oanvänt utan att man behöver få dåligt samvete. Men äsch, köper jag det så får jag ju se till att använda det! Givetvis.

Har även läst Aftonbladet. En riktig håll käften-natt för svensk hockey verkar det som. Årets rookie (Landeskog), back (Karlsson), målvakt (Lundqvist) och något mer (Alfredsson) vanns nämligen av svenskar på andra sidan Atlanten. Häftigt.

Nu, ett nytt försök till sömn.

2012-06-20
 20:00:26

Demontränaren

Följde med T när han tränar Hallbys F-96. Tur att man inte blir sugen på handboll...

Blir storhandling inför midsommar efteråt. Pastasallad ska fixas till typ 30 pers, och drinktillbehör åt mig och fröken Westerlund. Skönt att ha en till preggo man kan köra alkoholfritt ihop med. Lika bra att handla det som kan behövas resten av helgen när man ändå är där.

Avslutar förmodligen kvällen med thaimat. Jag är inte på matlagningshumör och min kära sambo är som bekant ingen mästerkock. Tur att han är bra på annat.

2012-06-20
 11:57:46

Äntligen

Det är ju för bövelen sommar idag! I alla fall på vår inhängda uteplats (nästan vindstilla). Gäller att passa på, i morgon är det högre temperatur men ett stort moln över Jönköping.

Funderar på vart mina shorts tog vägen bara. Trodde jag hade tagit på mig dem?

2012-06-20
 00:19:46

Det tog sig

Blev nog 3 timmar på uteplatsen förut. Så skönt, onekligen som balsam för själen med lite värme. Borde dock ha grundat med solskyddsfaktor. Det tog jäklarimej. Jag som aldrig bränner mig är rätt röd. Hoppas det lägger sig till i morgon.

På tal om något helt annat. Snart midsommar. Vart tar tiden vägen? Var ju julafton nyss? Håller i alla fall tummarna för bra väder. Fast, det kanske är att begära för mycket. Nåväl, bara det inte regnar.

Nu sömn så det blir ny dag snabbare. Har nämligen blivit helt besatt av frukost (åt aldrig det innan jag blev gravid), och längtar konstant efter ny morgon. Det har till och med gått så långt att jag har planer på att börja baka eget bröd samt göra egen müsli. Kanske blir en husmor av mig i slutändan.

Natti.

2012-06-19
 09:55:09

2012.06.19

Hemkommen från barnmorskan. Högt blodtryck helt plötsligt (undertrycket) så jag ska dit på torsdag igen för en ny check innan hon går på semester. Jaja, bara att gilla läget. Inget nytt med lillen annars. Ligger fortfarande lika envist med huvudet uppåt.

Hade i alla fall inte gått upp ett endaste gram sedan förra besöket (drygt 2 v sen). Ligger alltså kvar på +15 kg. Inget kul men givetvis inser jag att det är nödvändigt. Ska bannemig bli av med dem och några till sen. Dags för den här heffaklumpen att tighta till sig lite.

Frukosten är intagen. Tänkte kolla igenom posten och slösurfa lite innan jag intar ryggläge på uteplatsen (förutsatt att solen tittar fram).



2012-06-18
 22:34:54

2012.06.18

Den här dagen går inte till historien som någon produktiv direkt. Egentligen är väl middagen det enda jag åstadkommit. Dagens kraftansträngning, sannerligen.

Har utöver det legat i solen ett par timmar med Mari Jungstedts nya i öronen. Målat naglarna. Slösurfat på nätet. Ätit något som skulle kunna beskrivas som en kombinerad frukost/lunch. (Brunch, I know. Kändes dock inte tillräckligt fancy för att kalla det så). Tagit en dusch. Tillbringat kvällen med min sambo.

Min första lediga dag och jag är redan sjukt uttråkad med andra ord. En vecka till räcker, sen får herrn/damen där inne gärna titta ut. Då blir det säkerligen lite mer liv i luckan.

Upp tidigt i morgon för besök hos barnmorskan. Dumt att ta en tid kl 8 när jag redan lyckats vända på dygnet. Får väl gå hem och somna om efter. T har varit med varenda gång än så länge, men morgondagens undersökning hade han förträngt. Blir till att gå dit själv då han måste börja jobba vid 7. Helt okej, är glad att han varit med på allt annat.

Hur som helst leder ju innehållsfattiga dagar till tätt menlösa blogginlägg. I alla fall från min sida. Önskar jag hade skriftens gåva, tänk att producera den ena genialiska texten efter den andra utan att behöva förankra det i ens vardag. Är sannerligen avundsjuk på ex Spiderchick. Har ni inte läst hennes blogg så gör det. Störtskön. Påminner dock om att det här mest är ett forum för tidsfördriv och för att uppdatera mina föräldrar (läs: mamma) om min/vår status.

Sayonara.

2012-06-17
 22:37:13

Blir inte alltid som planerat

Min golftokiga sambo har laddat för slutrundan av US Open i flera dagar. Efter jobbet hette det "22.00 börjar kaffemaskinen gå varm". Det började nämligen vid 22 och håller på hela natten, och han skulle bara klara det utan att somna när det väl börjat. Ett problem bara, det hann inte ens börja innan han låg i soffan och snarkade. Så kan det gå. Försökte väcka honom och tipsade om en dusch och lite kaffe för att kvickna till. Ingen respons dock (förutom något svårtydat grymtande). Nåväl, skyll dig själv T. Jag klagar definitivt inte!

2012-06-17
 16:43:09

Vad hände?

Med mina tår? Svullnade upp helt plötsligt.

2012-06-17
 16:41:06

Söndag

Har tagit åt mig allas råd och inte gjort någonting över huvudtaget idag. Ett par timmar i soffan framför tv:n, ett par Rumble-rundor, en stund framför datorn. Ja, det var väl det.

Ska fräscha till mig om en stund för en promenad ner mot stan. Tobias möter upp mig efter jobbet för en pizza-dejt. Vi får passa på medan det fortfarande är enkelt, och pizza var längesedan vi åt. Dessutom är det ju så himla mycket godare att äta där än att ta med hem.

Vet, för övrigt, inte vad jag ska göra i morgon på min första lediga dag. Svårt när alla andra jobbar, får helt enkelt reda mig själv.

2012-06-16
 15:37:33

Vad är vila?

Har än en gång rensat, sorterat och omorganiserat garderoberna. Jag har på tok för lite att göra helt enkelt. Funderar på vad jag ska fördriva mina lediga dagar med framöver när alla andra jobbar. Vila förmodligen, men jag är sjukt dålig på det.

Tvättade även på förmiddagspasset. Kul att torktumlaren fungerade för en gångs skull, så man slapp hänga all tvätt uppe i lägenheten.

Tobias är iväg och spelar golfturnering, håller givetvis tummarna för att det går bra och att de går vidare till nästa omgång.

Intar soffan en stund. Jordgubbar och några mackor får agera sen lunch till sista avsnittet av The Missing.

Missa inte handbollen ikväll, by the way. Vore ju trevligt om Sverige lyckas ta sig till VM (eller om det är EM, noll koll).

2012-06-16
 10:09:25

Förbereder mig

För ett liv utan gravidmage och extrakilon.

2012-06-15
 22:33:22

Ibland går det bra

Fantastisk dag. På alla sätt och vis. Utan att ta i allt för mycket så är jag MYCKET tillfreds med livet just nu. Anledningarna är många:

Sista arbetsdagen på ett bra tag är gjord. Otroligt skönt även om jag kommer sakna mina underbara kollegor.

Gick in i vecka 39 idag, det är med andra ord väldigt nära nu. Och fortfarande inga som helst krämpor (undantaget att h*n ligger åt fel håll).

Precis allt är inhandlat, så h*n är välkommen när som (men vänta gärna till efter midsommar). Till och med skötväskan är laddad med diverse förnödenheter. I morgon får jag nog se till att packa BB-väskan.

Jag har världens mest underbara sambo (och föräldrar + lillebror).

Vädret har varit toppen, för en gångs skull.

Har ätit jordgubbar och glass. Bara en sådan sak.

Sverige ledde nyss med 2-1 mot England, nu står det dock 2-2.

Inte mycket att klaga på med andra ord.

2012-06-15
 09:11:07

Finito

Sista dagen på jobbet. Förmodligen är jag tillbaka först efter nästa sommar. Känns onekligen väldigt konstigt. Vemodigt och skönt på samma gång. Förhoppningsvis får man lite tid att vila och bara ta igen sig, men det slår väl inte fel. Chansen finns ju att jag ligger på förlossningen i morgon. Inte för att något tyder på det just nu, men man får väl inte alltid någon förvarning.

Tänker fira dagen med en shoppingrunda efter jobbet, innan jag hämtar upp T för en kväll med god mat och jordgubbar. Det känner jag att jag är värd. Inget kul att köpa kläder just nu dock. För kort tid att köpa något som passar pre-bebis, och kroppsformen post-bebis är onekligen osäker. Äsch, nåt ska jag väl hitta.

2012-06-14
 20:50:04

Mumma

2012-06-14
 20:40:27

Dagens sambo

Humör: bra nu efter en mindre dipp under eftermiddagen

Hjälpa-till-hemma-grad: lite högre än vanligt, fick faktiskt hjälp med att skära potatis & morötter till middagen

Klädsel: mycket snygg tidigare idag, kvällens kan diskuteras

Snygg-faktor: mycket hög, som vanligt (höhö)

Umgås-med-sambo-grad: låg, iPhonen är tydligen roligare än mig

Förmodad sovtid: om 15 min? ögonlocken ser väldigt tunga ut

Min stora kärlek <3

2012-06-12
 20:33:08

Allena

Själv hemma ikväll, T har träning i Borås. Nu har han bara en träning kvar innan sommaruppehållet, vore ju typiskt om storken får för sig att komma just den dagen. Har dock förberett Fredrik (T's lillebror) om att han kan få rycka in och agera taxi i så fall.

Hade ingen matlagningslust alls idag. Blev en stor smoothie, färsk ananas och två frallor i stället. Inte optimalt men vad fan, ibland blir det så.

Fortsätter kvällen med att slötitta på fotbollen och läsa Veckans Nu. Borde se säsongsavslutningen av The Killing, skjuter förmodligen det på morgondagen. Just so you know.

För övrigt: 3 (!!!) dagar kvar på jobbet innan föräldraledighet. Galet!

2012-06-12
 18:24:26

2012-06-12

2012-06-11
 23:24:01

2-1

Tänker inte säga nåt om kvällens match. Det får alla andra experter göra. Sjukt irriterad på alla tweets och facebookuppdateringar. Hur orkar folk? Nåväl, är väl bra att man är engagerad. Men var det på en lämplig nivå, tack.

Laddar för en promenad såväl till som från jobbet i morgon. 6 km, bara att bita ihop trots graviditet i 9:e månaden och Dunkehallabacken. Vad gör man inte för att ens älskade ska få lira en runda golf innan jobbet. Han får passa på nu, sen kommer jag knappast gå med på det lika frekvent.

Natti, natti.

2012-06-11
 17:59:57

Det kunde ju gått vägen

Var inne på andra vändningsförsöket idag. Min inneboende har nämligen bestämt sig för att kampera åt fel håll i magen. Och givetvis är den så envis att den vägrar rulla runt åt andra. Trots en hel del hjälp på traven. Förmodligen brås den på T, som är så osmidig att han inte ens kan göra en kullerbytta. Skyller givetvis allt på honom.

Hur som helst har det, efter röntgen, konstaterats att mitt bäcken är tillräckligt stort för s.k sätesbjudning, dvs en förlossning där rumpan/benen kommer först i stället för huvudet. I värsta fall blir det kejsarsnitt, om allt mot förmodan inte flyter på som det ska. Mig kvittar det, bara den kommer ut och är frisk så är jag öppen för förslag. Tror det är värre för T som börjar bli riktigt nervig. Han peppar och försöker lugna mig, trots att jag är hur lugn som helst, men i själva verket är det nog sig själv han försöker lugna. Ska bli spännande att se honom i skarpt läge, minst sagt. Tror dock han fixar det galant.

Vad som är helt galet är att det idag är max 30 dagar kvar tills vi är föräldrar. Hoppas i och för sig att det slipper ta så lång tid, men den får gärna stanna kvar till efter midsommar i alla fall.

Nu till vad mitt liv för närvarande kretsar kring: mat!

2012-06-10
 22:43:49

Where have the times gone

Efter en hel söndag på soffan lämnar jag in för den här veckan. Upp tidigt i morgon, och dessutom stundar sista jobbveckan på mycket länge. Hoppas T lånar ut din arm som kudde. Den bästa av de bästa. Ska bara spela klart mina Rumble-rundor först..

2012-06-10
 14:23:19

Himla nöjd...

...med mina isglassar gjorda på mosad kiwi.

2012-06-10
 13:24:09

Vår lägenhet

   

    

    

  
2012-06-09
 22:19:38

Lördagkväll

Ligger i Tobias knä i soffan med Tyskland-Portugal på tv:n. Tråkig match så här långt, hade väntat mig mer. Slösurfar runt bland lite bloggar under tiden. T sover sedan maten intogs, och jag får roa mig bäst jag vill. Får docl mest parera mellan hans livliga ryckningar, undra vad han drömmer om egentligen.

Borde egentligen kolla på en av filmerna vi hyrde igår. Hade redan sett det mesta av Hemmakvälls utbud, så jag tog 3 st svenska filmer som bygger på Arne Dahls kriminalromaner. Första var riktigt bra. Tur man får ha filmerna en vecka, var och en är nämligen 3 timmar.

Kockade ihop lite grillat under kvällen. Sjukt nöjd med nya grillen, och framför allt mycket nöjd över att jag fick till en himla fin glöd. Det hör inte till vanligheterna om man säger så. Flintastek, bulgursallad, majskolvar, spett med champinjoner och lök samt kall bearnaise. Gott, men bäst var efterrätten i form av grillad banan med choklad, marshmallows och glass.

Har för tillfället en mycket trött sambo som i stort sett jobbar 6 dagar i veckan, 10 timmar om dagen. Det är dock bara att köpa när man huserar i golfbranschen och det är säsong, även om det är mindre kul att ha en sovandes sambo i soffan kl 20 varje kväll. Får trösta mig med att jag kommer ha honom hemma betydligt mer under vinterhalvåret.

Utöver vanliga jobbet ska han ju dessutom träna Borås herrar, i division 1, de kommande två åren. Räknar med att få spendera mycket tid själv med vår nya familjemedlem, men det är bara att gilla läget. Vet ju hur mycket han älskar handbollen, och utan den hade han klättrat på väggarna här hemma. Det slipper jag gärna, och lär man sig att planera så löser sig det mesta.

2012-06-09
 18:24:30

It's alive!

Gör ett försök att dra igång bloggen igen. Mest för min kära mammas skull, så hon kan hänga med i vår kommande familjemedlems framfart. Kanske finns det någon mer som finner det underhållande att läsa om min och mina närmastes vardag. Välkommen att bli beroende..!

Det är nämligen tänkt att jag och Tobias ska bli föräldrar 28 juni, men egentligen kan ju den lilla krabaten få för sig att komma när som helst. Feel free to surprise us, kan man väl säga.

Vänta er inga stordåd, men något litet inlägg ska jag väl kunna få till då och då. Finns även på twitter, hellgren1987, för den som är intresserad.

Nu väntar Tobias nya grill på att få sig en omgång. Antar att jag får gå ut och tända den så det är klart när han kommer hem från jobbet.