2009-02-28
 12:54:49

It´s been a while

Ja nu var det på tok för längesedan jag bloggade igen. Har haft fullt upp helt enkelt. Om vi börjar från torsdag så var det tvätt- och match-dag. A-laget förlorade mot Heid och nu är nog slutspelsplatsen blott en dröm. Men skit samma, de krossar något annat lag i kvalet i stället. Vi i b-laget vann efter en rätt så usel match. Kul att vi ändå lyckas ta oss samman och vinna matchen. Pluspoäng där! Kan dock inte riktigt förstå coachningen alla gånger, men det är sådant man får leva med helt enkelt. 

Igår var det föreläsning och grupparbete i skolan. Vet inte hur vi lyckas, men det är oftast inte ämnet vi håller oss till utan igår till exempel, så satt vi och tittade på Mia & Klara på Youtube. Hur roliga som helst för övrigt. Väl hemma så blev det handling med Tobias, sen hem och städa i ordning. Efter det var jag ju bara tvungen att testa mitt nya jordgubbs-badskum så det blev ett välbehövligt bad. På kvällen kom Anna och Jenny förbi och kollade Let's dance och Så ska det låta.  Frågan är dock vad vi INTE åt igår kväll? Vi åt i alla fall tacos, chips, choklad (dock ej Anna pga hennes bara-på-lördagar-får-man-äta-choklad), godis, chips, dipp, morötter och så drack vi 4 (!) liter cola plus 1,5 liter fanta. Hur är det ens möjligt? Hoppas inte Magnus eller Annelie läser det här.. Efter tv-programmen tvingade Anna oss att kolla på en film med Vin Diesel som barnvakt. Sågade den vid fotknölarna vid första anblicken men det var faktiskt bra och rätt rolig. Gick och lade mig runt ett och satte då på The Wrestler, hann dock inte se mer än förtexten innan jag somnade. Halv 4 vaknade jag och fick stänga av.

Vet inte hur jag lyckades, men idag vaknade jag inte förrän halv 12. Hur gött är inte det då eller? Me like. Ska dra i mig lite frukost nu, förutom den halva 200 grams Marabou mjölkchoklad med digestive som jag redan ätit sen jag vaknade, när klockan är 13 och sen beger jag mig till Anna. Vi två och Daniel ska till Jossan i Lidköping och fixa våra kalufser, dock inte Daniel som bara agerar chaufför. Men det är inte fy skam, han kan nog göra resan riktigt intressant. Har inte bestämt hur håret ska fixas, men det lutar åt toning i samma färg som förra gången och i stort sett bara toppning av håret. Får se vad Jossan har för förslag.

En annan intressant förutom mitt hår (haha) är att mina gamla klubbar HK Linne och Kållandsö HK möts i ett division 2 derby idag. Hade varit himla kul at se men det hinns tyvärr inte med. Hoppas på vinst för Linne, trots att Kållandsö egentligen är min moderklubb så är det i Linne jag har spelat större och roligaste delen av mitt handbolls-liv.

Frukost; NU!

Kanske ska ringa mamma och säga att jag är på väg hem förresten...
2009-02-25
 09:24:17

Skolan

Vårat planerade grupparbete idag innan föreläsningen ser ut att dröja. Läraren har inte lagt ut uppgiften, som skulle lagts ut igår, så vi har inte så mycket att jobba med. Lite jobbigt med tanke på att vi inte kan jobba på det i morgon och på fredag ska det lämnas in. Eftersom jag redan är i skolan så får det bli till att läsa lite kurslitteratur för att fördriva tiden.

Igår blev det inget inlägg i bloggen, den strejkade och jag kunde inte logga in. Annars så var jag mest hängig igår, den där jäkla öroninflammationen ni vet. Jag och Tobias gick en sväng på stan och kollade bokrean. Ett litet engelsklexikon var det enda jag hittade. Tobias däremot, som är helt såld på Da Vinci koden och tror att ALLT är sant, hittade en norsk motsvarighet som han köpte. Ser med förväntan fram emot att han ska läsa en bok för typ första gången i sitt liv. Efter det intog vi en thaibuffé till lunch. Träningen igår var rätt kort, och ännu kortare för mig som gick av efter en dryg halvtimma. Tydligen är det inte bra att träna första dagarna med pennicillin. Trots fettisdagen så åt jag, som är en stor fantast, ingen semla. Skandal. Får ta igen den idag i stället.

Ikväll blir det träning, får se om jag är med eller hur jag gör. Med tanke på att det är match i morgon så borde jag nog det.

Nu väntar Services Marketing på mig, engelsk bok på typ 1000 sidor eller nåt. Nu kanske ni förstår varför lexikonet inhandlades..

På återseende.

2009-02-23
 23:53:42

Klockan

Herre min skapare! Klockan till höger går rätt. Hur tusan kan den göra det på den senare delen av dygnet men inte den tidiga? Sätter en peng på att den som vanligt går helt fel i morgon. Svar. Någon?
2009-02-23
 23:48:10

Mina sötnosar

 Efter att ha haft Mimmi och Nicky sött (?) snarkandes bredvid sig en stund nu så tycker de förtjänar ett inlägg.



Kan inte sova så nu blir det ett avsnitt av Semestersvenskar. Är dessutom hungrig så en nattmacka låter inte helt fel..
2009-02-23
 22:36:39

Öroninflammation

Ja, Tobias hade rätt. Det onda örat var inte bara en följd av förkylningen som jag trodde, utan jag har gått och fått öroninflammation likt en 5-åring. Ska jag var ärlig så föredrar jag nog det framför en vaxpropp, det låter lite mer hmm.. Vad ska man kalla det? Sofistikerat. Nackdelen är ju den att jag ska äta antibiotika (pennicillin) i typ en vecka och ta en massa nässpray för att få bort locket i örat, som för övrigt är så tilltäppt att jag i stort sett är döv. Va, är ett mycket förekommande ord hos mig just nu. Det här med nässprayen är dessutom ett klurig historia. Tydligen är de flesta dopingklassade och att med hjälp av apotekspersonalen hitta en som inte är det är som att be en älg att flyga. Chansade helt enkelt och kollade RF:s dopinglista när jag kom hem. Hittade som tur var inga förbjudna ämnen.

Dagen har annars spenderats i skolan med grupparbete. Efter vårdcentralen blev det matlagning med Tobias, sedan en power nap på en timma. Innan obligatoriska CSI New York tog vi en rask promenad på en dryg timma, himla skön att göra det så på kvällen. Vi hade nämligen "tränings-fritt" idag men röra på sig det behövdes. Willys besöktes på hemvägen då vi blev så sugna på fruktsallad med vaniljglass.

Nu bli det sängen och säkerligen en film innan vi somnar.

I morgon blir det till att sova länge, sen lite plugg och en tur på stan med Tobias. Tidig träning kl 17 i stället för 19.30 som det annars brukar vara. Skönt att vara klar tidigt.

Bokrean startar dessutom i morgon, kanske kan göra några intressanta fynd där.

Auf Wiedersehen.
2009-02-22
 14:49:17

Another-fucking-sunday

Så var helgen snart slut. Har haft besök av en kompis hemifrån, Anna-Karin, vilket var mycket trevligt! Igår tog vi en shopping-sväng till Torp. Jag inhandlade nya täcken och kuddar samt 2 uppsättningar med bh och trosor. Har fått någon fix idé att varje gång jag köper en ny bh så ska jag även köpa de trosor som hör till. Onödigt, men kul med matchande underkläder. Tobias hittade kläder han men det gjorde inte jag, var ite på humör för att kolla sånt. Kvällen spenderades mer räkor och vitt vin framför Melodifestivalen. Inget vidare den här gången heller. Tyckte den där grekiska låten var riktigt skön men så vad det ju det där med spräket. Vet någon vad hon sjöng om? På engelska hade den varit grym.

Idag har jag städat hela lägenheten. Ärligt talat så tror jag att jag hat gått och blivit lite utav en pedant. Drar fram dammsugaren så fort jag ser minsta lilla dammtuss. Kläder får inte ligga framme för då får jag psyk-bryt. Det är inte hälsosamt det här beteendet jag har utvecklat. När jag bodde hemma tjatade mamma hål i huvudet på mig om att jag skulle plocka i ordning och städa mitt rum. Givetvis gjorde jag det oftast inte så det slutade med att hon hade gjort det någon dag när jag kom hem. Bortskämd? Svar ja. Har även oljat vårat köksbord idag, vilket verkligen var på tiden. Bara ett halvår försent. Har även kommit på en massa nya idéer till lägenheten. Ska måla hallen nästa helg har jag tänkt, en grå fondvägg och resten vitt. Men sen har jag ju hittat en massa nya IKEA grejer jag vill ha. Får se hur det blir med detta.

Om någon timma ska jag i väg till hallen för att kolla herrarna mot Örebro. Har en dejt med halv-invalida-Anna där. :) Hoppas på vinst där. Tobias är borta och spelar match så jag får väl gå hem och lägga mig framför One Tree Hill sen, och för att inte glömma Gossip Girl. Ska göra hemmagjort potatismos och korv också. Blev så sjukt sugen på det igår.

XoXo
2009-02-19
 22:25:24

Giovedi

Vad har jag gjort sen sist? Jo, igår spelade vi match i Göteborg. Vi förlorade. Igen. Fans jävla skit piss match. En liten tröst var dock att det för första gången gick hyffsat för mig framåt. Men mindre lyckat bakåt.. Får jobba BIG TIME på det där med försvaret. Har ju aldrig varit min starka sida men jag ska bli grym på det. Det har jag bestämt mig för.

Idag har vi gjort grupparbete i skolan. Det drog ut rätt rejält på tiden så min inplanerade power nap blev "bara" 45 min innan träningen. Träningen gick för övrigt inte speciellt bra. Hade man fått mål varje gång men sköt bollen UTANFÖR målet så hade jag varit världsmästare. Tyvärr är det ju inte riktigt så det funkar. Synd.

I morgon ska jag till våran naprapat Erik och få behandling på mina ömmande ben. Frågade Erik häromdagen om han kunde göra något åt mina onda ben och fick till svar att jag för en gångs skull har tränat mycket och troligtvis har träningsvärk. Tack för den. Jäkla kropp, alltid ska det vara något. För det kan väl inte ha att göra med att jag är otränad? Nej då, jag tänkte väl det.

En annan (o)värd grej att nämna är att jag har sådant lock för vänster öra att jag i stort sett håller på att bli döv. Hör snart ingenting och örat värker dessutom. Har varit så i tre dagar nu och har försökt med allt. Vaxpropp sa någon på träningen. Jo, jag tackar jag. Lina förklarade så snällt att det gör SJUKT ont att åtgärda i så fall. Tydligen är det värre än att föda barn. Får väl ringa vårdcentralen i morgon om det inte har blivit bättre.

Har även fyllt i papprena från försäkringsbolaget idag. Jobbigt sådant där, för hur ska man definera ofta och värk? Jag kanske i själva verket har jäkligt ont jäkligt ofta, men jag har ju vänjt mig vid det så det är ju ingen big deal längre. Jobbigt.

Nu blir det tv innan jag ska sova.

Revoir.

2009-02-18
 14:17:19

Tvättdag

Japp, idag är det den obligatoriska tvättdagen hos oss. Eftersom Tobias jobbar så blir det jag som får sköta den. Och det gör jag bra vill jag lova.

Hade en gubbe här från vårat hyresbolag i morse. Han skulle fixa våran golvbrunn på toaletten så det slipper bli översvämmning varje gång man släpper ut vattnet efter att man har badat. Han grejade på i en si så där 40 min innan han gav upp. Han var tvungen att ha nån maskin för att rensa ur hela avloppet. Enligt vad ha sa så skulle han vara tillbaka runt tolv, halv ett och göra ett nytt försök med den här maskinen han pratade om. Och vad är klockan nu? 14. Har han kommit än? Nej. Tur för han att han är så snäll och söt, annars hade jag blivit förbannad.

Har även tagit tag i folksam-skiten idag och ringt och bett dem att skicka blanketter för en invaliditetsbedömning av mitt knä. Nu tänker ni att inte kan väl jag få några pengar för sånt när jag ändå kan spela handboll, då borde jag ju inte ha något probem med knät. Men det är nämligen så att jag känner av att nåt är lite tokigt med knät hela tiden, och har alltid lite ont i det, även om det inte besvärar mig till den grad att jag gråter över smärtan. Handboll är ju så jäkla skoj, så det spelar jag fast att jag inte borde och fast att det gör en aning ont. Enligt min väldigt optimistiske (inte) läkare Dr Kartus, så sliter jag ut brosket i knät om jag fortsätter att spela och detta kommer att resultera i ett byte av knäled när jag är en si så där 40 år. Tack för den hurru, himla kul att höra! Men, vad bryr jag mig om det. Jag kör på så länge det går. Kan. andra söka pengar för samma åkomma så kan jag också det

Nu kom Sewema-gubben. Det hade blivit akut stopp i ett kök så han ursäktade att han blev så himla sen. Han är för söt.

Ikväll är det match borta mot Swingeln, KvIK Sports farmalag. Hoppas att vi kan spela bra mycket bättre än senast för det var riktigt, riktigt dåligt.

Nu blir det ut i köket och laga kyckling.

På återseende.


2009-02-16
 23:22:20

Mörbultad

Idag har jag gjort så lite man bara kan göra. Gick upp vid 10, satte på en film som höll på till 12. Sen städade jag hela lägenheten, diskade världens största hög med disk och lagade mat. Efter det tog jag mig ett bad, var så frusen och kände att jag behövde få upp temperaturen i kroppen lite.

Handbollsträningen idag var rolig och jätte jobbig, i alla fall det sista. Phu. Styrketräning efter handbollen och jag har ont i varenda liten cell i min kropp. Tackar. Är dock inte efter styrketräningen, för den var rätt lugn, utan från mitt lilla löppass igår. Efter träningen följde Jenny med mig hem, vi kollade Sävehof-RIK och käkade äggmackor. DET mina läsare, är något som är hejdlöst underskattat. Helt sanslöst gott verkligen.

Nu blir det CSI Miami innan jag stensomnar i soffan. Är själv hemma i natt och har en förmåga att somna i soffan, sedan vakna runt 3-4 för en förflyttning till sovrummet.

Skola och kursintroduktion i morgon klockan 13.15. Sovmorgon med andra ord. Gott gott.

Sayonara.

2009-02-15
 23:57:30

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Mickis:

· Gå till dina "Mina bilder"

· Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
· Visa bilden på bloggen och skriv något om den.





Bilden behöver nog knappast nån förklaring. Två snygga tjejer, jag med falskaste leendet ever, och Jossan, som försöker med nån form av  visa-fingrarna-coolt.


Jag utmanar:
Johanna
Helen
Och eftersom alla andra jag känner redan har blivit utmanade så utmanar jag...
Blondinbella

Den ni, hoppas hon läser min blogg och ser detta nu. Men givetvis läser hon den, det är väl självklart!
2009-02-15
 23:42:29

Ny vecka, nya måsten

Vecka 7 är över och 8 är på ingång. Ny kurs börjar på tisdag, Marknadsföring B, och inlämningarna drar i gång med en gång. Har dessutom lovat mig själv att sluta med godis, dricka, kakor, glass, you name it, på vardagar. Numera får det bara intas på helgerna. Anledningen till detta är att jag under denna helgen troligtvis har proppat i mig 10 000 kalorier i form av just de nu förbjudna godsakerna. Bra gjort Malin. Ska även försöka laga RIKTIG mat varje dag. Inget färdigt att bara göra i ordning snabbt.

Dagen har varit lugn. Började med en promenad tillsammans med Tobias. Skönt. Sedan gick vi hem och åt frukost, slapp i soffan ett par timmar följde och sen begav jag mig till Anna för att slappa åter en gång. Där blev det massa onyttigt, 2 skitfilmer men trevligt sällskap. Lina ska aldrig mer få välja film när jag är med, det är ett som är säkert.

I morgon är ingenting bokat. Endast ett måste under dagen, och det är träningen på kvällen. Annars ska jag göra så lite som möjligt. Får passa på innan kursen drar igång.

Nu blir det Criminal Minds.

Buenos noches.

2009-02-15
 14:35:54

O'clock

Varför kan min jävla klocka här till höger aldrig gå rätt?! Att det ska vara så jävla svårt.
2009-02-15
 14:33:41

Me like listor

Hittade en sån här partner-lista i någons blogg, så jag tänkte att den vill jag också göra.

Vad heter ni? Malin Hellgren & Tobias Nordendorph.
Har ni några smeknamn på varandra? Nja, inga direkt. Det är mest när vi bråkar :) 
Hur träffades ni?  På rikslägren när vi var typ 16. 
Hur länge har ni varit tillsammans? Snart 5 år (1 juli).
Är ni förlovade? Ja, sen 31/12-08.
Bor ni ihop? Ja.
Har ni barn? Nej.
Kommer du ihåg er första kyss?  På Tobias säng nån gång i juni 2004.
Vem sa "Jag älskar dig" först? Tobias
Vem är äldst? Tobias, han fyller 3 dagar före mig. 
Vilka stjärntecken är ni? Bådä är vädurar.
Vem fyller först på året? Tobias
Vem är längst? Han, typ 1,90.
Vem sjunger bäst? Utan tvekan jag. 
Håller ni i handen på stan? Nja, det är sällan.
Kände ni varann innan ni blev ihop? Knappt, bara ytligt. Pang på bara :) 
Vad har ni gemensamt? Handboll, shopping och mat.  
Blev du kär i första ögonkastet? Nej, faktiskt inte. Inte han heller tror jag.
Har ni någon speciell låt? Nickelback - Far away
Har ni några "fri kort"? Ja, men kommer inte ihåg vilka :)
Har ni stora framtidsplaner? Nej, det som händer det händer.
Har ni gråtit i varandras armar? O ja.
Har ni varit utomlands tillammans? Ja.
Vilket är ert bästa minne? Mitt bästa, vet ju inte om det är hans, var när vi flyttade ihop.
Vem lagar bäst mat? Utan några som helst tvivel jag.
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Tränar på var sitt håll, sen äter vi och kollar tv.
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Givetvis.
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Långt och långt, 8 mil ungefär.
Blir du lätt svartsjuk? Inte längre, men ibland händer det. Annars vore jag väl konstig?
Ringer eller SMS:ar ni mest? Ringer.
Brukar nån av er prata i sömnen? Tobias kan prata sjukt mycket och roligt i sömnen. Jag? Nej.
2009-02-14
 20:56:46

Alla ♥-dag

Vaknade i morse och gick direkt upp dammsög, det var oerhört välbehövligt kan jag säga. Allt jävla katthår som finns precis överallt går mig på nerverna. Kan man med gott samvete raka av allt hår på en katt? Tror inte det va, men man kunde gjort det jäkligt häftigt. Nåväl, när jag var mitt uppe i städandet ringde det på dörren och jag trodde givetvis att det var Tobias som kom tillbaka efter sin löprunda. Så jag öppnade dörren i mitt nyinskaffade nattlinne, som i och för sig ser ut precis som en festklänning, men det var inte Tobias. Det var någon helt annan. Pinsamt. Det var helt enkelt ett blombud. Min söta älskling hade fixat en stoooor bukett med tulpaner i massa olika färger och en liten nallebjörn fastsnörad på. Givetvis fanns ett kort med i buketten men vad det stod på det håller jag för mig själv. Nu till något ännu mer pinsamt. Jag hade inte fixat någonting till honom. Oops. Får helt enkelt ta tag i det i efterhand.

Kropps förlorade mot Skuru idag. Ganska så stort dessutom. Hela  matchen var jätte avslagen, likaså publiken. Så tyst som det var i hallen idag har det aldrig varit, trots 500 personer i publiken. Hoppas på bättre utgång i nästa match.

Kvällen har tillbringats framför filmen Eagle Eye, riktigt bra film. Har nån slags förkärlek till actionfilmer. Lite godis har slunkit ner idag med, likaså kyckling kebab. Mums.

Melodifestivalen. Måns låt Hope and Glory var helt okej, troligtvis blir den riktigt bra ju mer man hör den. Han kommer säkerligen vinna alltihop. Lilli&Sussie var bland det sämsta jag hört. H.E.A.T var hur bra som helst. Är lite utav en glamrock älskare innerst inne. Markoolio, vad hände där?

Nu blir det nog en film till. SAW 5 står på tur, säkerligen lika dålig som de andra men man måste ju ändå bara sen den. Dessutom ska det vara den allra sista, vilket det säkert inte blir. Se bara på Fredag den 13:e, hur många delar finns det? 36? Vill i och för sig se nyinspelningen som hade premiär igår.

I morgon blir det säkerligen inte mycket gjort. Har lovat Tobias en långpromenad på morgonen, sen ska jag försöka få med mig Anna till gymmet på eftermiddagen. Hon lät sådär sugen :) Däremellan ska jag fixa med min studentlitteratur, tänkte få sålt en hel del böcker som jag längre inte behöver. Kan nog tjäna nån/några tusenlappar där.

På återseende.




 
2009-02-13
 21:53:50

Slappar helg

Så, nu var den här kursen också förbi. Såvida jag klarade tentan idag vill säga. För första gången tror jag faktiskt att jag klarade den, har aldrig hänt tidigare. Den kändes förvänansvärt lätt, så jag är säkert helt ute och cyklar. Eftersom jag brukar tro att jag har kuggat men sen ända klarar så kommer jag säkert kugga den här gången. Nåväl, det återstår att se.

Dagen e.t (efter tentan) har spenderats med Bias. Vi har handlat, hyrt film, sett film, ätit tacos, druckit cola (för ovanlighetens skull) och ätit godis. Troligtvis har vi alltså även lagt på oss ett kilo eller två..

Har fixat present till en mycket speciell soon-to-be-fifty, allas vår Grini. För er som inte vet så är Ulf (Grini) assisterande tränare i Kropps. Vad han får avslöjar jag givetvis inte här och nu.

Nu blir det en film till, Eagle eye med snyggingen Shia LeBoeuf. Ska nog kunna trycka ner en och annan godis under tiden.




I morgon väntar handboll, Kropps mot Skuru. Sen är det ju valentines day också, så troligtvis blir det väl mys med Tobias. Haha, vilken romantiker jag är va. Troligtvis...

En parantes. Jag älskade Transformers filmen, jag vet jag är nog rätt rubbad, och nu kommer snart uppföljaren!



Sayonara.
2009-02-11
 23:09:55

Ricardo Muños

Apologize - bättre än orginalet.


2009-02-11
 23:07:19

Mobilt bredband

Helvete, nu har Tobias tjatat hål i huvudet på mig om att vi verkligen MÅSTE ha ett mobilt bredband. Men nej du Tobias, det blir inget med det. Varför skulle vi ha det? Vi har ett fullt fungerande fast bredband och vi är inte på resande fot någon gång (i stort sett). Så varför?! Han förstår inte riktigt, som vanligt. "Det är ju bara 200 kr extra i månaden". Jo jo, det är sant. Men som sagt, VI BEHÖVER DET INTE. De 200 kan han lägga på något roligare, typ mig.

Träningen idag var skoj. Första gången sen jag började träna som jag inte slog hundrafemtioelva pass på fötterna. Wow. Annars har dagen bestått av plugg, plugg och plugg. Är bra nervös över tentan. Kan vissa grejer i sömnen medans vissa grejer inte går in alls. Så om det jag kan kommer så kan det nog faktiskt bli ett VG. Om inte, kan det mycket väl bli ett IG. Återstår att se. Har ju en tendens till att klara tenorna även om jag inte kan någonting.

I morgon ska jag nog försöka mig på att göra hemmgjorda köttbullar, eller köttfärslimpa. Det kan gå precis hur som helst. På kvällen är det match med b-laget mot Kungälv. Hoppas på vinst igen. Ska försöka få upp Tobias tidigt för att gå och handla. Gick inte i morse så jag hoppas på bättre lycka imorn.

God natt.
2009-02-10
 22:20:03

Seminarium

Nu var den första delen av kursen klar, bara tentan kvar. Oj, det rimmade ju. Jag och Daniel redovisade om vårat (skit)företag och fick beröm för utförandet. Gott. Efter skolan bar det av hemåt för att plugga och äta innan föreläsningen om mental träning med Malin. Hon är verkligen skit duktig, även om jag har svårt att ta till mig det hon pratar om. Men vissa delar kan jag relatera till och förhoppningsvis lära mig att tillämpa dem i praktiken. Väl hemma tog jag mig ett glas varm choklad med vispgrädde och kollade House. Haha, nog så nyttigt men ack så gott.

Nu blir det lite tv-tittande, sen ljudbok och sängen. Tänkte gå upp tidigt i morgon för att plugga, i alla fall försöka. Var ju faktiskt uppe klockan sju i morse för att tvätta. Inte illa pinkat för att vara mig. Sen blir det nog pyttipanna på Cheers. Måste handla dessutom. Blä...

Sov så gott och dröm så sött.

Sayonara.
2009-02-09
 22:48:39

La musica

Borde gå lägga mig men är inte trött. Fast ska ju upp tidigt så det blir på med ljudboken, sen somnar jag nog inom 2 röda.

Bästa musiken just nu:

Beyoncé - Halo
The Red Jumpsuit Apparatus - My guardian angel
Linkin Park - Leave out all the rest
Pink - Sober
Janet - Let go
Lady Gaga - Poker face
T.I feat Justin Timberlake - Dead and gone
NeYo - Mad

Våfflorna var superba. Är det ett ord ens? Tror inte det men ni fattar.

Nu går jag och lägger mig med mina bästa vänner, Herr och Fru Alvedon.

God natt.

2009-02-09
 20:08:40

Waffles

Efter att ha pluggat i stort sett konstant sedan klockan 12 tar jag mig nu en välförtjänt, enligt mig, paus. Är så godissugen så det finns inte men har vi något sådant hemma? Nej, självklart inte. Chips och glass finns men det är inte det jag är sugen på. Våfflor får det helt enkelt bli, med vispgrädde och hallon. Mums!

Blir  ytterliggare någon timma med plugg efter obligatoriska CSI New York, sedan sängen eftersom jag ska upp och tvätta klockan 7 i morgon. Kul när man egentligen har sovmorgon eftersom seminariet i skolan börjar först 13.15. Kul.

Förhoppningsvis mår jag bättre i morgon, om inte så ska jag till skolan ändå, men jag vill kunna träna på kvällen.

En annan tanke som slog mig precis; alla hjärtans dag på lördag. So what? Helt sjukt överskattad dag. Nu låter jag som någon bitter singel men som ni vet så är jag ju inte det. Anser bara att dagen är till för komersiellt ändamål. Vi konsumenter ska bara lägga onödiga pengar på onödiga prylar. Vad fan, kan man inte göra alla-hjärtans-dags-grejer vilken dag som helst på året så bör man ju tänka över hur romantisk man egentligen är.

Waffles here I come!

Älskar min Tobias ♥
2009-02-09
 11:55:08

Fever

Vaknade upp i morse med ont i kroppen, huvudvärk och förmodligen lite feber. Eftersom Tobias varit dålig i helgen så har han väl antagligen smittat mig med någonting onödigt. Tack för den du. Är ingen större fara med mig men eftersom vi har ett obligatoriskt seminarium i skolan i morgon så tog jag det säkra före det osäkra och stannade hemma idag. Blir heller ingen träning ikväll utan jag tar en heldag med plugg här hemma helt enkelt och kurerar mig.  

Tenta på fredag så hela veckan kommer att bli ett enda stort plugg-mania. Nyckeltal ska beräknas, kassaflödesanalyser det samma, lagar och rekommendationer ska präntas in och koncernredovisningar ska sammanställas. Låter inte speciellt kul men tro det eller ej så är det faktiskt det. Så länge man förstår och inte frustrerat hakar upp sig på små grejer så kan externredovisning vara himla intressant. Nu tycker niokommanio av tio som läser min blogg att jag är helt dum i huvudet.

Sayonara.



2009-02-08
 19:38:00

Kungsbacka

Jajemen, idag blev det vinst med b-laget. Vi började lika värdelöst som i de tidigare matcherna men den här gången ryckte vi oss i kragen och vann mot Aranäs. Som vanligt krånglade mitt kära knä så jag spelade bara första halvlek, lika bra det så man inte förvärrar någonting. Lyckades till skillnad från förra matchen dessutom göra tre mål. Brynja gjorde comeback efter ett halvår utan handboll. Hon slet som ett djur och fick blåsor på händerna, rivmärken efter en synnerligen störd tjej i motstånderlaget, blåmärken och säkert en hel del träningsvärk i morgon. Men så himla kul att hon var med och jag hoppas verkligen hon fick mersmak och fortsätter att vara med när hon hinner och kan. Mickis gjorde ju även hon lite halvcomeback. Hon var så grym och knäckte Wenche, som var inlånad till a-laget i 4 matcher nyss, totalt vilket resulterade i att hon bytte ut sig själv. Gott med vinst och tydligen är platsen i div 2 nästa säsong säkrad.

Kvällen hos Helena igår var mycket trevlig. Maddes ofantligt goda smörgåstårta förgyllde tillvaron enormt, synd dock att Melodifestivalen inte var lika lyckad.

Nu blir det sängen tidigt med en halvsjuk Tobias. Ska för en gång skull se Beck och försöka somna tidigt. Kan bli ljudoken jag har börjat på också, Gåtornas palats av Dan Brown.

Härlig match av laget mot Lugi igår. Hoppas den gav mersmak och att vinsten som hänger i luften kommer mot Skuru nästa vecka.

På återseende.
2009-02-07
 00:05:21

Tandvärk

Har så förbannat ont i en av mina tänder. Det är nämligen så att jag har kvar en mjölktand nere till höger. Anledningen till detta är att min jäkla kropp har glömt av att "producera" den riktiga tanden som skulle ha ploppat upp efter det att mjölktanden lossnade. Tack för den hörru! Den här jäkla tanden gick sönder för typ ett år sedan då nästan halva tanden försvann. Min tandläkare lagade (läs: byggde ihop) den men gav den inte mycket till hopp. Trodde jag skulle klara mig ett tag till, men tro på fan att jag har gått och fått världens största hål i den nu. Eller ja, det är vad jag tror i alla fall. Man ser ett litet hål ner i tanden som bara blir större och större och dessutom gör det ont som bara den då och då. Kan till exempel inte luta mig framåt med huvudet ner mot marken utan att det går en ilning genom hela mitt huvud. Varför jag inte har ringt tandläkaren är främst den att jag inte vill gå dit, har aldrig varit något större fan av det. Men sen är det dessutom så att om jag går dit så kommer de dra ut tanden, vilket kostar typ 1000 spänn och är en helt okej summa, och sedan, såvida jag inte vill gå med ett hål i munnen, så kommer de sätta in en fejktand till ett pris av en si sådär 13 000 kronor. Yippie. Det värsta är ändå att det här har mina tandläkare vetat om sen jag var liten men givetvis har de dragit ut på det och sagt att jag inte kommer att behöva åtgärda den på en herrans massa år. Jo jag tackar jag. Hann ju för bövelen knappt fylla 20 innan tandjäveln gick sönder och min fria tandvård gått ut. Blir det värre får jag ju helt enkelt bita i det sura äpplet och punga upp alla dessa ofantligt tråkiga kronor. Herregud vilken lång redogörelse det blev om min onda lilla tand.

Nu blir det till att kolla tv med Tobias innan vi somnar. Upp i morgon för att plugga innan det bär av till matchen mot Lugi och sedan en förhoppningsvis mycket trevlig kväll hos Helena. Mamma och pappa kanske kommer hit och kollar matchen i morgon. Men troligtvis inte eftersom pappa är på någon jobbfest ikväll. De kan nämligen sluta precis hur som helst.. För att dra ett exempel så kan jag ju berätta om när jag, Lina och Yvonne skulle möta upp honom i Göteborg, där han varit med jobbet kvällen innan, för att se på handbolls-EM. Han kommer dit med halvtrasiga glasögon och förklarar att dessa gick sönder under kvällen. De hade nämligen gått av på mitten, alltså där glasögonen vilar på näsan, och han valde att värma ändarna med en tändare för att sedan trycka ihop dem. Hela blev de ju men det ungefär 2 cm långa mellanrum som normalt finns mellan de två glasen fanns numera inte kvar. Hejdlöst snyggt var det kan jag säga.

God natt och sov så gott.
2009-02-06
 12:02:20

Morsning korsning!

Vem tusan är det som säger så? Visst är det något barnprogram eller liknande? Finns det nåt jobbigare än när man ska komma på en sak men inte kommer på det hur mycket man än tänker? Tur att man kan googla det mesta nu för tiden.

Mat på Cheers snart, har gått och längtat efter det sedan jag vaknade. Vilket bara är ungefär två timmar sedan i och för sig.. Men hungrig, det kan ni slå er i backen på att jag är!

Efter Cheers blir det hem och plugga. Finslipa lite på arbetet som ska in på söndag och kanske göra en powerpoint-presentation till seminariet. Men viktigast av allt är att jag måste sätta mig och räkna en sju helsikes massa övningar, annars kan jag vinka ett godkänt på tentan adjö.

Meodifestivalen i morgon, kul! Dessutom blir det med hela laget hos Helena efter matchen. Tydligen vankas det utgång men jag ska väl troligtvis spela match på söndag så för mig blir det inga större festligheter. Men man kan ha mycket trevligt ändå.

Hörs senare.

2009-02-06
 00:18:30

Sovtime

Nu slår klockan alldeles strax midnatt och jag ska alldeles strax sova. Tobias ligger här redvid mig och har satt på en gammal handbollsmatch. Eller ja, gammal och gammal, det är Kropps mot Heid i kvalet till elitserien. Tror det är två år sedan. Vette sjutton hur den filmen har hamnat här hemma hos oss förresten.

Träningen idag var lite små jobbig, har på något konstigt vänster fått lite ont i mina ben. Framför allt när jag springer mycket. Känns typ som om det är någon jobbig benhinneinflammation på gång men det konstiga är att det går upp en bit över knäna. En jobbig växtvärk är vad det känns som, men inte växer jag väl heller. Det är väl helt enkelt den bittra sanningen att min kropp inte är van vid den träningsdosen som har varit det sista. Så jag biter ihop och gnäller inte mer över det, för jag tänker verkligen inte vara den som gnäller nu när knät äntligen är bra.

På söndag gör Mickis mirakel comeback på handbollsplanen i borta matchen med b-laget. Hur kul, och sjukt egentligen, är inte det efter ett befarat benbrott? Du är grym Mickis! Måste vara din egen komponerade sjukgymnastik som gjort susen :)

I morgon blir det upp och tvätta tidigt, sen plugg samtidigt som det. När det väl är klart blir det återigen Cheers för lunch, inte kan man väl missa fläskfilé med stekt potatis och bea. På kvällen blir det mys med Tobias, var ett bra tag sen vi hade det. Frågan är bara vad vi ska laga för gott i matväg. Det har kommit önskemål om pastasallad med kycklingfilé, så jag får väl överväga detta. Hade bra gärna dragit en pizza, men tydligen "får" man bara äta det 6 gånger per år om man ska elitidrotta. Jäkla osis.

God natt och sov så gott.
2009-02-05
 14:22:56

Pancakes

Vaknade i morse utvilad för första gången på länge. Hur tusan kan jag alltid vara så trött? Det första jag tänker på när jag vaknar på morgonen är när jag får sova igen. Jag planerar in power nappar innan träningarna och sedan ligger jag vaken om nätterna i stället. Måste bli ändring på detta! Går ju bra så länge jag går i skolan och inte behöver vara där mer än ca 3 dagar i veckan, men tänk sen när jag ska börja jobba och förmodligen har ett 7 till 4 jobb. Herregud. Jag är ingen morgonmänniska.

Dagen har annars flytit på bra. Har pluggat en del på förmiddagen, sedan blev det lunch på Cheers. Kycklingfilé, ris och currysås betsälldes och sen lyckades jag och Jenny även trycka i oss ett par pannkakor till efterrätt. Hur gott är inte det liksom? Pannkakor är alldeles för underskattat och borde tillagas i vårat hem minst en gång i veckan.

Ikväll är det träning igen, hoppas att jag kan göra lite bättre i från mig än vad jag har gjort det senaste. Är lite tugnt att veta att man har så mycket handboll inom sig men att det inte kommer ut pga för dålig fysik. Riktigt frustrerande. Men det är väl bara att jobba på så löser det väl sig. En annan rolig sak är att Mickis redan är igång och tränar. Verkligen jätte kul! Tror på fullaste allvar att hon fejkade skada för att få åka ambulans och ha morfonpåfyllning i armen. Nej, naturligtvis är det inte så men man kan ju alltid spekulera Mickis :)

Nu blir det några timmars plugg innan det bär av till träningen.

PS. Vilket blogg stimm jag var inne i igår kväll! Men vad spelar det för roll, jag får tydligen inte fler läsare för det. Vad fan ska man behöva göra? Börja skriva om intressanta grejer i stället?

På återseende.
2009-02-05
 00:18:19

Jag ska bli med hund

Inte än alltså, utan när jag är pensionär och inte har något att fördriva dagarna med. Det har jag bestämt nu. Och det blir inte vilken hund som helst, utan en sån här bedårande liten sak. Är den inte världens sötaste eller vad?

Nu måste jag verkligen sova, är på tok för sent för att blogga. Men jag är inne i ett stimm just nu. Wow!

Återigen, god natt och sov så gott.

2009-02-04
 23:37:50

Snakelicious

Tacka fan för att jag inte levde för 60 miljoner år sedan. Då kunde man ha sådan tur att man stötte på en sån här goding i skogsbrynet. 14 meter minst. Jajemen, minst. Och ett ton vägde de. Hell yeah! Tur att de är long gone dead. Nej, fy fan för ormar. Utrota allihop!



2009-02-04
 23:30:08

Rik

När jag blir gammal ska jag bli rik. Så är det bara. Varför tror ni att jag pluggar till ekonom liksom? Men då är frågan, vad ska jag göra med pengarna? Jo ni förstår, jag ska bygga mig ett grymt hus. Det enda jag vet än så länge är att jag ska ha världens coolaste badrum och en bastu, typ som på bilderna nedan. Resten har jag nog tid att fundera på. För tänk om jag aldrig blir rik? Man kan alltid hoppas. För drömma, det får man. 

     


      
2009-02-04
 22:26:48

Made in Sweden-Janet

Herregud så bra hon är den där Janet. Hon sjunger överjävligt bra! Och dessutom är hon en riktig artist, det vill säga hon kan sjunga lika bra live. Det är få förunnat. Eller vad säger du Brittan?

För er som inte har hört henne, lyssna på hennes första singel här under.




Nu är äntligen skolarbetet inför nästa veckas seminarium klart. Bara tentan kvar sen nästa fredag, och blir som vanligt till att råplugga med start i morgon. Men jag tänker unna mig en lunch på Cheers imorn, det blir gott det!

God natt och sov så gott.
2009-02-03
 14:23:09

Yeeeees!

Måste bara få det sagt. Jag klarade juridiktentan! Oj, så här glad har jag aldrig blivit över att klara en tenta. Trodde verkligen inte att det fanns en chans i världen att jag skulle göra det men ja, det verkar som om jag har tur just nu. Ska nog köpa mig en trisslott eller något.

Nu blir det mat, soppa och våfflor. Mumma! Sen är det träning som gäller.

Jag är bäst!



2009-02-02
 23:41:15

Trött, trött och åter trött

Efter en hel del plugg avslutades dagen med en tripp till Willys för att handla lite med Jenny. Väl hemma fick vi sällskap av Anna och Madde för att se VM-finalen. Vi fick ledigt från träningen idag eftersom det var så sen match i Västerås igår. Och vad gör väl inte vi handbolls-tokar när vi inte spelar handboll? Jo, vi kollar naturligtvis på handboll. Bästa kommentaren lägger Jenny när Madde "pratar" franska:

-"Äta gelé mé träslév i veboa´", säger Madde.
-"Ja, fast vad betyder det egentligen?", undrar Jenny.

Haha, hon är för go' Jenny, vi fick oss i alla fall ett gott skratt.

En annan sak som definitivt kommer få er att skratta ser ni om ni går in på den här länken. Hur kul som helst, men hur dum får man egentligen bli?

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.828719


I morgon är det återigen träning, både gym under dagen och sen handboll på kvällen. Det rycktas om ett jobbigt handbollspass imorn med mycket löpning. Phu! Innan dess ska jag ha gjort en kassaflödesanalys till vårat arbete. Låter skoj va? Dessutom ska jag försöka mig på att göra våfflor i morgon. Herregud vad gott!

Hämtade för övrigt första paketet från HM förut, och precis som vanligt var sakerna inte alls lika fina i verkligheten som i katalogen. Men duger, det gör de allt. Nästa omgång kommer i mitten på april, hur kul är det att vänta på? Vill ha den NU!
Nu ska jag kolla klart Twilight och äta vaniljglass med chokladsås. Jag vet, klockan är halv tolv, men jag är så sugen på något sött! En liten skål får det bli... Är jag fortfarande inte trött efter det, vilket jag säkert inte är efter sockerkicken, så sätter jag på Transformers. Måste ju plöja igenom mina 10 filmer jag har köpt. 

God natt och sov så gott.




2009-02-01
 19:40:44

God natt

Ja, ni läste rätt. Klockan är drygt halv åtta och jag har gått och lagt mig. What's up with that liksom? Har aldrig hänt tidigare så vitt jag vet. Men det ska i alla fall bli hur skönt som helst. Sätter på A mighty heart med Angelina Jolie och sen är det bara att somna när jag så känner för det.

Frankrike vann VM-guld. Ingen större sensation men det hade varit bra mycket roligare om Kroatien fått vinna på hemmaplan.

Pizzan var god tills man blev så där äckligt mätt som man alltid envisas med att bli. Usch.

Sov så gott och hoppas ni får en trevlig start på den nya veckan.

Buenos noche.

2009-02-01
 15:07:05

Domingo

Så var den här igen den där ångestfyllda söndagen. Helgen har gått snabbare än vanligt eftersom vi har varit i Laxå. Mycket trevlig visit må jag säga.

Tjejerna i laget är på väg till Västerås nu för match. Hoppas de kan skrälla och ta med i alla fall en poäng hem till Uddevalla. Vore skoj!

Hinner/orkar inte skriva mer, ska plugga och kolla matchen om 3:e pris i VM nu. Senare ikväll är det final mellan Kroatien och Frankrike. Hoppas på att Balic är grym för det känns som att det här kan vara det sista han gör på en handbollsplan. I alla fall i landslaget. Tobias är i Lysekil och spelar match och när han kommer hem blir det pizza. Herregud  så gott det ska bli! Var riktigt länge sedan sist..

På återseende.