2013-01-30
 11:41:53

Kalajs

Igår fick vi mycket gjort jag och Thilda. Långlunch med skönaste mammorna (+ kidsen, såklart), tvätt, städ osv. Kul!

Nu ska vi strax bege oss iväg på presentjakt. Är bjuden på lite födelsedagsfirande hos Leah kl 13, och en treåring uppskattar förmodligen inte om man kommer utan present. Är rätt säker på vad hon ska få, hoppas bara det finns när vi väl kommer till affären.

2013-01-28
 20:42:18

Torka

Bloggar sporadiskt. I know.

I helgen har vi bland annat käkat räkor och annat gott, haft Lina och Pablo på besök, städat bilen och varit i Borås på handbollsmatch. Kul när det händer lite i vår annars så stillsamma tillvaro.

Tobias har även fått nytt jobb som säljare, han började dessutom redan idag. Ny tjänstebil (en precis likadan som vi har fast nyare) och därför fick leasingbilen flytta tillbaka till Borås igår. Kändes lite overkill att ha 3 bilar. Hoppas han kommer trivas. Jobbet verkar passa honom kanon.

Jag och Thilda har hängt på öppna förskolan och idag stod målning på schemat. Av med alla kläder, en klick färg på ett stort papper och sedan var det bara att använda hela kroppen som pensel. Kul grej!

I morgon väntar mamma/barn-träning på Sportlife. Med andra ord får vi ställa klockan. Zzz. Har dock kommit på att jag är mycket piggare på dagen om jag inte sover 10-12 timmar. Räcker tydligen med 8-9 :)

2013-01-24
 19:24:22

Häng i soffan

Här har vi nyss tagit oss en timmas power nap, jag och Thilda. Hon verkar i alla fall fått energi för hon klättrar över hela mig och drar som bara den i mina bh-band. Helt tokig.

Tänkte att vi skulle försöka oss på lite sitträning när hon käkat. Kryper gör hon ju snart, men att sitta är definitivt inte intressant eller populärt. Förmodligen för att hon alltid ligger på golvet och grejar. Och gör hon inte det så står hon i gåstolen. Hon kan sitta men det är jäkligt vingligt och ibland sitter hon nästintill dubbelvikt. Nåväl, det kommer.

Annars har vi varit ute på långpromenad för andra dagen i rad. Trots kylan. Men fint väder, det var det!

I morgon är det återigen middag med Ida och Niklas. Räkor och andra godsaker står på menyn. Jisses som jag längtar!

2013-01-22
 21:21:05

Världens skönaste unge

Idag blir våran lilla sötnos 7 månader. Som vi älskar henne!

2013-01-22
 10:14:29

Min frukt - Nestlé

Har återigen blivit utvald av Buzzador att testa en produkt. Förra gången var det Dove, den här gången är det fruktsmoothies från Nestlé.

Thilda har ätit dem tidigare, och jisses vad hon tyckte om dem. Kommer få hem ett paket och tanken är att även tjejerna i babygruppen ska få testa på sina små.

2013-01-21
 23:18:38

Måndag

Tvättat, målat väggar, handlat, lagat mat, fikat på Tokarp, kollat handboll, gosat och lekt med Thilda. Kort och koncist.

2013-01-20
 13:23:04

2013.01.20

Har haft en superhelg hemma i Lidköping. Gårdagskvällen var grädden på moset. Så trevligt, och framför allt sinnessjukt god mat. Först bubbel och goda aptitretare. Sedan balsamicomarinerad kycklingfilé, krämig risoni, syrad rödvinsås och ragu på sparris, sockerärtor och plommontomater. Till efterrätt blev det cheesecake med passionsfruktsmarinerad havtorn och granatäppelkärnor. Ja, det var gott. Sjuhelvetes gott.

Nu ska vi packa in oss i bilen och åka hem till Tobias. Som vi längtar efter honom!

2013-01-17
 22:49:18

Weekend

Skulle egentligen åkt till Lidköping först i morgon, men eftersom vädret för en gångs skull var bra så passade vi på idag. Tobias lämnade vi hemma med katterna. Han åker ju dessutom till Stockholm för match på lördag.

Vi har hunnit med ett snabbesök på pappas jobb och ett hos farmor. Sen försvann all karaktär och jag tryckte i mig en semla när mammas kompis kom med fika. Äh, hur ofta är jag här liksom? Ett bad med Thilda, handboll på TV och nu ligger hon och sussar i sin nya resesäng. Ska själv ta natten nu. I morgon väntar bland annat ett besök i frisörstolen hos Lina. På tiden!

2013-01-15
 21:33:19

Herregud

Ja vad ska man säga? Träningen idag var betydligt jobbigare än jag trodde den skulle vara. Eller ja, det blir vad man gör det till och för en gångs skull fuskade jag inte. Hur som helst var det mycket trevligt. Kan nog mycket väl bli en repris eller två. Lär dock få ångra i morgon bitti, och framför allt på torsdag, att jag inte stretchade låren..



2013-01-14
 21:21:58

Högt och lågt

Babygruppsträffen resulterade i att vi i morgon ska köra ett mamma/barn-pass på Sportlife ihop. Herregud, hur ska detta gå. Hur som helst kul med sällskap. Får dock ställa klockan eftersom passet börjar 9.30, och idag sov vi till 9.50.

Körde förbi A6 och köpte mig ett par jeans på vägen hem. De flesta andra har blivit för stora så det var välbehövligt. Därefter veckohandling på Maxi. Sedan hem och laga kvällens middag, kyckling, halloumi och stekta champinjoner. En dusch och nu sitter vi i soffan och väntar på Tobias.

Längtar för övrigt till helgen. På fredag åker jag och Thilda nämligen till Lidköping. Tobias har match i Stockholm så han får stanna hemma. Planerat sedan länge. Har en klipptid inbokad hos Lina på fredag kväll, och på lördag ska vi kolla tjejerna i HKL och på kvällen blir det en liten reunion med gamla handbollsvänner. Så skoj!

Trevlig kväll!

2013-01-13
 22:17:14

Helg

Har haft en alldeles förträfflig helg. Den inleddes med god mat och gott sällskap hos Ida och Niclas i fredags. Herregud då gott det var med cola, hamburgare och marängsviss.

Igår kom Anna och Lina på besök. Vi hann med en sväng på stan, deg i soffan, mongolisk buffé på Chili Thai, godis på Hemmakväll och film (What to expect) i soffan.

Idag blev det en sväng på A6 och Ikea innan de vände hemåt mot Göteborg och Lidköping. Vore ju drömmen om vi alla bodde i samma stad igen. Tänk att kunna umgås när som helst utan att det måste planeras i förväg.

Kvällen har vi spenderat i soffan. Mycket handboll på tv nu i och med handbolls VM. Inte mig emot. Thilda lyckades med bedriften att somna med ansiktet i bordet mitt under middagen. Snacka om att vara trött.

I morgon kör äntligen babygruppen igång igen. Skoj!

2013-01-10
 22:00:40

Snöstorm

Här har snön yrt utanför fönstret hela dagen. Har säkert kommit 10 cm, om inte mer. Usch, hoppas på bättre väder i morgon så vi kommer ut på en promenad. Våran vagn är dock inte speciellt snövänlig, så frågan är hur vi löser det. Äsch, morgondagens problem.

Jag och Thilda har alltså inte varit utanför dörren idag. Vi har fördrivit tiden med att krypträna (går bra så länge hon får sikta på en fjärrkontroll), sitträna (går mindre bra, huvudet tenderar att befinna sig nere vid fötterna mestadels), laga mat, kolla tv osv.

I morgon är det äntligen fredag. Och vad innebär det? Jo, ätarkväll hos Ida och Niclas. Som jag ser fram mot det!

2013-01-08
 23:04:14

Bra start

Två dagar utan socker och jag har börjat bita på naglarna igen. Förklarar ju en del. Kött och sallad lär i alla fall prägla matsedeln framöver, men inte på veckans ätardag. Då jäklar. Frosseri följt av obligatoriskt illamående.

Både måndag och tisdag har det blivit ca 60 min promenad. Dagens var tuff, Ida drog med mig på en runda som innehöll världens mördarbacke.

I morgon kör vi igen. Tänker inte balla ur, dock längtar jag sinnessjukt till fredag och svullarkväll med Tobias, Ida och Niclas. Hemmagjorda hamburgare, tillbehör och Ben & Jerry's är tanken. Och en jäkla massa cola.

2013-01-06
 22:31:31

2013.01.06

Inga långa blogginlägg just nu. Inte mer med det.

Idag har vi kollat Hallbybollen hela dagen. Därefter fikabesök av familjen Clarin/Eriksson som övergick i pizzakväll. Har ätit lika mycket skräpmat den här helgen som man borde göra på ett halvår. Slut på det i morgon.

2013-01-05
 22:35:20

Dagens

Frukost, A6, lunch och shopping på Ikea, handboll på TV, Hallbybollen, tacos, soffan, Mamma Mia.

Dagens beslut: från och med måndag nolltolerans mot socker alla vardagar, friare tyglar på helgerna och havregrynsgröt till frukost. Slut på O'boy och rostade mackor med andra ord.

2013-01-04
 23:35:14

Friday I'm in love

Började morgonen med Sons of Anarchy. Vad annars? Besökte därefter banken, åt thailunch, kollade Hallbybollen, promenerade 5 km, handlade, kollade mer Sons of Anarchy, städade, duschade och åt pizza. Det var dagen det.

I morgon åker Tobias till Borås för träning. Jag och Thilda ska umgås med min moster och kusin som är här och hälsar på. Andra kusinen spelar nämligen Hallbybollen så de sover hos oss i helgen. Får se vad som händer mellan matcherna. Är väl inte helt otippat att vi besöker A6/Ikea.

2013-01-03
 16:21:01

Hockey

Ligger i soffan och kollar på hockeyn. Thilda sprattlar på golvet och Tobias har precis åkt till Borås för match. Ska snart ställa mig vid spisen och kocka ihop köttfärssås och spagetti.

Annars har vi hängt här hemma hela dagen. Sovit länge, lekt, kollat SoA osv. Inte speciellt produktivt, men mysigt har vi haft det.

2013-01-02
 10:06:30

God fortsättning

Har haft en mycket trevlig nyårshelg. Vi firade in det nya året med trevligt sällskap och mycket god mat. Väldigt städat, är man småbarnsförälder så är man. Tack ni som var med för en trevlig kväll!

Igår låg vi i soffan hela dagen och plöjde Sons of Anarchy. Två säsonger är avklarade. På eftermiddagen tog vi en promenad till Tokarp för att hämta bilen. Som så många gånger innan var vi inte hemma förrän klockan närmade sig 1. Tiden springer iväg när man har roligt.

Idag blir det lugnt. Inget måste förutom att fylla på kylskåpet. Skönt.