2013-02-27
 21:34:25

Bullmamma

Fick ett ryck och knådade ihop 2 plåtar med grahamsfrallor ikväll. Så sinnessjukt gott. Dra mig baklänges. Så mycket godare än köpt bröd.

Åt lunch på Ikea med Tobias, Ida och barnen idag. Fanns givetvis inga köttbullar, fick ta kycklingfilé i stället. Och chokladmousse. Så klart.

I morgon har vi inget planerat. Hoppas på lika fint väder som idag (VÅR!) så vi kan bränna lite fläsk på en rejäl långpromenad.

2013-02-24
 19:48:00

8 månader

Sista inlägget handlade bl.a. om att vi skulle till BVC. Thilda är numera 8 månader, väger 8,8 kg och är 70 cm lång. Stor tjej!

I fredags spenderade jag dagen i Ullared med Ida. Många bra inköp, och faktiskt inte ett enda dåligt. Blev mest grejer till Thilda, men även något till mig och desto mer till hemmet.

Igår kom min mamma och pappa till oss och sov över tills idag. För att få så mycket tid som möjligt med Thilda. Tyvärr är det nog inte min skull de kommer för längre :)

I skrivande stund sitter jag på läktaren i Borås och kollar på handboll. Sen match i dag så vi kommer vara hemma i Jönköping rätt sent. Thilda har dock sovit sig genom hela matchen, så vi får väl se hur färden hem blir. Glatt eller grinigt.

I veckan som kommer ska vi spendera så mycket tid som möjligt med Tobias. På fredag börjar han nämligen nytt jobb igen som Skoda-säljare på Atteviks. Vi är superglada över att ha haft honom hemma i två veckor. Blir desto jobbigare sen med jobb och handboll, men det är bara att gilla läget. Inte så långt kvar av handbollssäsongen.

2013-02-19
 20:57:07

Where my demons hide

Idag har vi knappt gått ur soffan här hemma. Började med sovmorgon och långfrukost. Sen följde ett par timmar framför tv:n, bland annat två filmer. Middag och en långdusch senare ligger vi här i soffan och kollar bandy, Villa-Västerås. Känns okej att stanna inne hela dagen när vädret är sämre än sämst. Just nu blåser det så mycket att det ser ut som lyktstolpen utanför ska trilla omkull. Hoppas på mindre blåst och lite plusgrader i morgon då en del av snön smälter bort. Bara det inte fortsätter så här eller blir värre, har ju en Ullaredsresa på intågande.

I morgon är det dags för kontroll på BVC. Är väldigt nyfiken på vad Thilda väger nu för tiden. Hon är banne mig inte lätt, det ska gudarna veta. Efter kontrollen får det bli en tur till Maxi. Känns som jag inte gör nåt annat än att handla mat, men kylskåpet tenderar ändå att eka tomt.

2013-02-18
 21:42:33

Se upp i backen

Idag ställde vi in öppna förskolan. Istället gav vi oss ut i pulkabacken med familjen Clarin/Eriksson. Superkul, även om vädret kunde varit bättre. Fika i snön, snöänglar, snögubbar. Mysigt.

På fredag blir det för övrigt en tur till Ullared. Kul!

2013-02-17
 22:23:39

Pappa

Thilda drog till med ett "papa" idag. Förmodligen hakade hon bara upp sig, eller slant med tungan, men nog fan blir man helt lyrisk ändå. Söta lilla unge.

Just nu är det absolut roligaste att krypa i köket under bordet, eller att greja med iPaden (Fischer Price-appen). Hon kommer dessutom ålandes så fort man ropar på henne, überglad för att kunna ta sig fram själv.

2013-02-17
 22:20:48

Pappa

Thilda drog till med ett "papa" idag. Förmodligen hakade hon bara upp sig, eller slant med tungan, men nog fan blir man helt lyrisk ändå. Söta lilla unge.

Just nu är det absolut roligaste att krypa i köket under bordet, eller att greja med iPaden (Fischer Price-appen). Hon kommer dessutom ålandes så fort man ropar på henne, überglad för att kunna ta sig fram själv.

2013-02-15
 20:19:58

Frukostbuffé 2

Slog till på frukostbuffé 2 dagar i rad. Inte illa. Igår var vi på Scandic (alla hjärtans dag till ära), herregud vad det var gott. Smoothie, färskpressad juice, frukt, yoghurt, bröd, äggröra. You name it.

Har även köpt en ny vagn till Thilda. Väldigt spontant. Fråga mig inte varför, men den är himla fin. Nu ska jag bara få sålt den andra. Lade upp en annons på Blocket igår, men ännu har ingen nappat.

I morgon blir det en tur till Skövde. Tobias har match och innan den ska jag och Thilda umgås med min mamma och pappa. Kul!

2013-02-12
 20:58:08

Frukostbuffé

Mamma/barn-gympa, lunch på Kaffe Paus, semla, film (Argo) och myskväll med familjen. Det var den här Tisdagen det.

I morgon blir det till att ställa klockan. Frukostbuffédejt med Elin och Ella på Bageriet. Som jag längtar efter en rejäl frukost. Har blivit mycket knäckebröd och smoothies det sista. Och hujedamig vad kul det ska bli att träffa dem! På tok för längesedan.

2013-02-10
 21:29:53

Söndag. Igen.

Gårdagen var super trevlig. Mat på Hard Rock och Champions League-handboll med Jenny och Andreas i Göteborg. Sen Melodifestivalen, tacos och cheesecake hos Ida. Lyckat! Och cheesecaken blev smaskig. Väldigt maffig men god.

Idag har vi varit i Borås. Vinst mot Cyrus i en rätt tråkig match. Thilda höll låda på läktaren, skrattade åt och med alla runtom. Sedan avslutade hon det hela med the bajsblöja from hell. Jisses.

Ska kolla klart matchen mellan RIK och Kristianstad, sen blir det sängen. Tobias och Thilda sover redan, otippat. Är för övrigt helt fast i nyaste Kepler boken, Sandmannen. Lyssnar när jag ska sova, i bilen, när jag lagar mat. Ja, överallt. Hysteriskt bra bok.

By the way, idag satte sig Thilda upp helt själv. Från liggande på golvet. Inte snyggaste tillvägagångssättet, men hon kämpar på.

2013-02-08
 22:32:54

Vabruari

Vi har varit lite hängiga i veckan, både jag och Thilda. Befarade att influensan var på ingång, men idag när jag vaknade mådde jag prima så när som på lite huvudvärk. Tur!

Annars är det full rulle. Thilda är inte still mer än när hon sover i stort sett. Hon är numera, utöver fjärrkontroller, datorer och mobiler, helt tokig i katterna. Hon jagar dem så gott det går, dvs hasar/kryper efter. Tur att de fattar galoppen och hinner undan för det mesta, för får hon tag i dem så rycker en hel del päls. Skönt att de är så jäkla snälla och inte rivs. Än så länge.

I morgon blir det en dagstur till Göteborg för att bland annat se Sävehof-Kiel med Jenny och Andreas. Efter det blir det Mello-kväll hos Ida med tacos och chokladcheesecake. Slängde ihop en i dag eftersom jag hade Philadelphia Marabou hemma. Återstår att se om receptet blev lyckat.

2013-02-02
 21:57:25

Forgot

Glömmer att blogga. Instagram används mer flitigt för de som är intresserade (hellgren1987).

I veckan har det blivit mycket häng hos/med Ida, Niklas och barnen. Kalas för Leah i onsdags och i torsdags blev det en tripp till A6 följt av trerätters på Ikea. Igår skulle vi bara ätit lunch där, men som vanligt blev vi kvar även på middag och sen till långt efter Skavlan. Snart börjar jag bidra till hyran. På riktigt.

Idag har vi bara tagit det lugnt. Har sänkt spjälsängen, städat lite och även badat Thilda. Därefter en dryg timmas promenad, mathandling, melodifestivalen och nu Pluras kök. Tobias och Thilda ligger och snarkar ikapp. Ovanligt.

I morgon väntar match i Borås. Äntligen får vi träffa Jenny igen! Och förhoppningsvis även Lina och Pablo. Hoppas på jämn match och mycket publik.