2010-07-31
 23:00:02

Tillbaka.

Ber så mycket om ursäkt för de uteblivna inläggen. Kom hem från Grekland i torsdags och har helt enkelt inte fått tummen ur att återkomma till er kära läsare. Dessvärre gör jag inte det nu heller, är alldeles för trött och ska lägga mig och kolla film tills jag somnar. Case 39 blir det kvällen till ära. Flipp eller flopp, det återstår att se. Valde den mest med anledning av Bradley Coopers medverkan, såg nämligen A-team häromdagen och insåg att han är en väldigt bra skådespelare. Och det säger jag inte som maskering för att han är sjukt snygg. O nej. Eller..? =)

Återkommer i morgon med ett inlägg om resan och allt annat som kan tänkas vara av intresse. Då har jag definitivt tid att skriva eftersom Tobias tar en resväska, eller två, och flyttar till Jönköping.

By the way. Som ni kanske märkt så har jag bytt design, och den här gången orkade jag bara inte göra en egen. Det slutar alltid med att jag sitter i minst 3-4 timmar och det ids jag inte nu. Nej, jag tog det lätta före det svåra och hittade en gratismall på nätet. Tack till dig som har gjort den.

God kväll och på återseende.
2010-07-20
 22:32:05

Aloha Rhodos!

Yes, i morgon klockan 17.40 lyfter planet mot varmare breddgrader. Ska bi så himla gött att bara få bada och sola samt mysa med min älskling konstant i vecka. Det underlättar säkerligen även det faktum att vi kommer att vara särbos i en månad när vi kommer hem tills även jag tar mitt pick och pack och flyttar till Jönköping. Kvalitetstid är ordet. Det värsta är ju dock att lämna katterna. Ni som känner mig väl vet att jag är sjukt fjantig när det gäller dem och att jag praktiskt taget behandlar dem som mina små barn. Har i alla fall laddad upp med typ 10 burkar tonfisk som Rickard och familjen Nordendorph/Hagström ska få mata dem med. Då vet jag att de i alla fall äter.

Har ringt och pratat med tjejen som vi eventuellt ska hyra lägenheten av, och det verkar mycket positivt. Lägenheten ligger i samma hus som stadshotellet, dvs mitt i centrum precis vid vattnet, den är på ca 60 kvadrat, katterna är okej att ta med, det är relativt billig hyra där det mesta ingår,  det är 3:e våningen, det finns hiss och balkong, badrummet är helkaklat och hela lägenheten relativt nymålat. Låter ju toppen. Tobias kollar på den direkt när han flyttar nästa vecka och om vi vill ha den så verkar det som vi får den direkt. Toppen!

Nej, nu ska jag och T packa klart det allra sista så att vi bara kan städa i ordning och åka i morgon. Kommer troligtvis inte kunna få till något inlägg under semestern så ni får helt enkelt hålla ut tills jag kommer hem. Det fixar alla ni hundratals som läser va?

På återseende.





2010-07-18
 23:19:25

Första semesterveckan avklarad

Får ångest bara jag tänker på att en av mina 3 semesterveckor redan är över. Trots det så har vi ändå fått gjort en hel del. Båda förråden är urstädade, så när som på några lådor, och vi har hunnit med två nätter hos Tobias mamma och två nätter hos mina föräldrar. Sehr gut.

Efter att vi kom hem vid lunch har jag främst legat och sovit. Har mått lite halvkonstigt sen igår så jag tänkte att en rejäl powernap kanske råder bot på det. Hur som haver så blev det i alla fall en långpromenad på kvällen med Tobias och nu sitter vi här framför datorn och Ondskan.

Efter att jag är färdig med pågående update av iPoden inför Rhodos blir det sängen med nya boken. Lånade två böcker av pappa som är skrivna av författaren Jeffery Deaver. Riktigt bra tror jag. Han har skrivit boken som filmen The Bonecollector (I samlarens spår) bygger på, den med Denzel Washington och Angelina Jolie. Filmen är nog en av de bästa filmerna jag sett så jag har stora förhoppningar på böckera. Dessutom har jag laddat iPoden med två böcker till av samma författare. Allihop handlar om samma karaktärer. Även musiken uppdateras och fyra nya filmer har jag med mig hem från brorsan som vi tar med ihop med den bärrbara dvd:n. Måste ju ha något att se på när vi lägger oss.

Kollade för övrigt precis vädret för kommande veckan på Rhodos. Bara stora solar, 0 mm nederbörd och 30 grader från morgon till kväll. Längtan dit är inte av denna värld. You bet.

I morgon har jag en date med Jenny. Ska hälsa på henne i nya lägenheten nämligen. Spännande. Själva har vi fortfarande inte hört något om lägenhet i Jönköping. Paniken börjar spridas en aning eftersom det är mindre än 2 månader kvar tills jag ska flytta. Tobias har ju sån lyx att han får bo på hotell första månaden innan jag anländer. Hoppas i alla fall att vi hör något innan vi åker på onsdag. Morgonkvällen innehåller tvätt, så kul blir den.

Sayonara.

2010-07-17
 21:40:46

Kalajs

Skulle ju egentligen åkt hem idag men vi blir kvar i Lidköping i natt också. Åker hem rätt så tidigt i morgon i stället, antar att katterna klarar sig själva en natt till. Maten tarr Rickard hand om.

Annars är det rätt lugnt och skönt här. Längtar allt hem till Sävare då och då, det får jag nog erkänna.

Dagen har fördrivits med en tur till stan för att inhandla en ny telefon till min farmor. Passade på att dela en riktig kebabpizza med Tobias under besöket hos henne. Det finns inte mycket som slår en sådan från Lidköping. Här innefattar den riktig kött och inte någon pressad skit som serveras i Uddevalla. Usch och fy. Kvällen och eftermiddagen har spenderats hos min morbror Lars (i mammas föräldrahem) eftersom min andra morbror, Hasse, fyllde 50 tidigare i veckan. God mat och en smarrig tårta slank ner. Givetvis.

I morgon bär det av hemåt, längtar efter mina små sötnosar där hemma så det står härliga till. Hoppas de uppskattar sin nya klättergrej/säng som jag hittade häromdagen i Örebro. Hade nämligen en liknande innan som Mimmi har sovit i varenda natt, men tyvärr gick den sönder och begravdes på tippen häromdagen. Hon var helt enkelt tvungen att ha en ny säng. Förstår ni väl.

På tal om tippen så körde vi en hel släpvagn dit i onsdags med allt skräp vi har samlat på oss i förråden under 3 år. Herre-jävlar-i-min-lille-lödda vad mycket det var! Lämnade säkert 4 stora sopsäckar med kläder i en insamling och allt annat slängdes på tippen. Hur skönt som helst att bli av med skiten, i alla fall.

Något som verkligen är värt att nämna, i detta välbesökta forum, är det faktum att kvinnan som aldrig någonsin skulle skaffa Facebook äntligen har fallit i fördärvet. Jenny Alm finns numera att lägga till som vän. Gör det, vetja.

Håller även tummarna för Dagis som är i Sydkorea och lirar VM. För VM spelar man inte, det lirar man. Så det så.

4 dagar kvar till Rhodos. Yey!

På återseende. 


2010-07-15
 19:18:53

Bloggen är äntligen återupptagen.

Nu är jag tillbaka gott folk. Allt som behövdes var lite förändringar i livet samt some time away from the blogging, och utav bara farten dök en jäkla massa ny motivation upp. Inte för att jag tror att det är så värst många som har saknat mina inlägg, men jag vet att det finns en liten, men ack så trogen, skara läsare som bara väntar på att jag ska låta fingrarna glida över tangentbordet och berätta om allt som händer mig och folk i min närhet.


Egentligen var ju tanken att jag och Jenny (Alm) skulle starta en blogg där allt mellan himmel och jord skulle ventileras. Tanken var att Jenny varje dag skulle lägga ut vad alla andra i bloggvärlden publicerar, nämligen dagens outfit. Dock skulle den inte gå att klassa bland alla de andra, utan här var det tal om en outfit enbart beståendes av träningskläder. Inget annat fick finnas med. Därtill hade den säkerligen bestått av en massa handboll (hennes elitseriespel/eventuella landslagsspel och min stundande karriär som division 3-spelare) samt en del sjuka youtube-klipp. Om jag känner oss rätt.. Tyvärr blir det inget av denna bloggduo för stunden. Jag tar nämligen mitt pick och pack och flyttar till Jönköping i september. Yes, nu är det klart. Det enda som inte är helt hundra än är vilken lägenhet vi ska bo i, som som det verkar nu får vi ett andrahandskontrakt på en bostadsrätt med 2 rok som ligger mitt, mitt, mitt inne i Jönköping. Helt sjukt bra läge om det blir av. Men eftersom vi behöver garantera att vi tänker bo där i två år så vill vi ju gärna se lägenheten innan vi tackar ja. Hur stor den är, vilket skick den är i och vart tusan man ska göra av ägarens möbler är saker vi behöver veta. Hon hyr nämligen ut den möblerad. Nå väl, det blir säkert bra men det hade ju helt klart varit toppen att få tag i en hyresrätt på 3 rok, så man kan flytta/byta när fasen man vill. Det ordnar sig säkert.

Anledningen till att vi flyttar vet säkert många av er, men för er som det har gått obemärkt förbi så har Tobias fått jobb som huvudtränare i allsvenska herrlaget Hallby. En jäkla utmaning för en oprövad 23-åring, men jag tror stenhårt på honom och det verkar även klubben göra. Han kunde helt enkelt inte tacka nej till erbjudandet. Att arbeta heltid (50% a-tränare & 50% ungdomsansvarig) med handboll är få förunnat i detta avlånga land. Jag själv har precis fått jobb på en firma som tillverkar och säljer wellpappkartonger. Jag kommer att kalkylera på priser samt offerera kunder och helt ärligt så verkar det vara ett skitkul jobb. Himla bra att få ett heltidsjobb, tillsvidare och dessutom tjänar jag bra, genom Tobias klubb.

Det finns ju även negativa saker som följer flytten. Jag har ju varit tvungen att säga upp mig på mitt nuvarande jobb där jag har trivts väldit bra, och dessutom kommer jag sakna allá kompisar. Framförallt de i laget. Men jag har lovat mig själv att jag ska åka till såväl Uddevalla som Lidköping och hälsa på titt som tätt. Om planerna går som de ska så har ju även jag tagit mitt efterlängtade körkort innan jag flyttar. Det är väl verkligen på tiden, eftersom jag har hunnit bli hela 23 år. En sak som är säker är i alla fall att jag kommer att tvinga mina egna barn att ta det där förbannade körkortet så fort de fyller 18. Annars blir det lika illa som med mig. Nåväl, det finns ju de som är ännu äldre och som inte har körkort. Helt klart så underlättar ju körkort en hel del, även om jag har varit bortskämd och klarat mig mycket bra utan.

För att hoppa till en helt annan sak så befinner jag mig just nu i Laxå hos Tobias mamma, Rickard och hans lillasyster Lina. Även Fredrik och hans Sarah är här och hälsar på. Fullt hus med andra ord. Vi kom hit i går kväll och stannar tills i morgon så vi åker hemåt med ett stopp över natten hos mamma, pappa och Marcus i Lidköping. Har precis som alltid världens ångest över att Nicky och Mimmi (katterna) är själva hemma, men Tobias lillebror Rickard är så snäll att han går in till dem två gånger om dagen och matar dem. Toppen att ha han dörr-i-dörr. Vad vi gör söndag till tisdag är oplanerat än så länge, men på onsdag drar vi i alla fall till Rhodos och gottar oss i en vecka. Över 30 grader i skuggan och 27 grader i vattnet lockar vill jag lova. Har börjat ogilla när det är varmt så här på äldre dar' men det finns inget som slår känslan av att vara utomlands. Så länge det finns vatten att svalka av sig i hela tiden så njuter i vart fall jag. Mucho.

Nej, nu får jag nog återgå tiill att vara social. För er som vill hänga med så är det bara att titta in titt som tätt, dock ger jag inga garantier på hur ofta inläggen kommer att ploppa upp. Det har jag gjort tidigare och det har bara lett till ångest. Sånt jobbar vi inte med.

P.S. Det kommer givetvis en ny design snart. Vad tror ni, liksom?

Sayonara.