2010-02-25
 14:50:16

Holiday

Nu beger jag mig snart hem mot Lidköping tillsammans med Tobias. Man får passa på när både skola och handboll tillåter. Det tar dock emot att lämna mina små kissemissar hemma alldeles själva. Får helt enkelt inse att det är katter och att katter klarar sig själva i 2 dagar. Tobias lillebror Rickard (som bor dörr-i-dörr med oss) matar dem 2 ggr om dagen, så någon nöd ska det väl ändå inte gå på dem.

Hade ju tänkt gå upp och kolla hockeyn i morse, men jag var både trött och förutspådde en förslust så jag låg med gott samvete kvar i sängen. Ärligt talat, ska det vara så jäkla svårt att slå Slovakien med alla dessa så kallade svenska superstjärnor i laget? Uppenbarligen. Och att Alfredsson blev vansinnig på Max G i intervjun när denne frågade om Tre Kronors prestation är ett fiasko. Pinsamt. Hela jäkla världen fattar väl att det är ett fiasko. Svälj det liksom.

Nåväl (helt sanslöst vad jag använder det ordet frekvent i mina inlägg), nu blir det till att smälla i sig en bit morotskaka med glasyr samt ett stort glas päronsaft. Om 10 min slutar Tobias och då åker vi direkt.

Kan för övrigt berätta att jag nu har smakatt på alla 3 kakorna jag bakade igår, och alla får (efter en helt objektiv bedömning) 9 av 10. Så jäkla grym är jag på att baka. Shit alltså.

På återseende gott folk.
2010-02-24
 23:33:16

Lasse min Lasse

Tänk om man kunde vakna upp kl 06.00 i morgon bitti och fick slå på hockeyn till denna ljuva stämma. Karln lirar i en egen liga, helt klart. Frågan är om han är av detta universum? Nej, han är en gud. Någon som sa inlevelse?



2010-02-23
 23:34:20

Love it!


Den här låten är inte purfärsk, jag vet, men den här remixen är så jäkla skön. Älska inledningen med Ludacris liksom. Enjoy!

2010-02-23
 11:32:28

Sooooool

Äntligen lite sol. När sjutton såg man det sist? Nu beger jag mig iväg till Trollhättan för en gemytlig dag med Johanna. Först ska vi bara skriva de sista meningarna på arbetet och få det inskickat, och därefter beger vi oss till Överby för lite shopping. Har inga planer på att köpa något, men jag är sugen på en t-shirt i storlek större (typ som på bilden i förra inlägget) och något schysst nagellack.

Ikväll när jag kommer hem tänkte jag gå och grilla mig i solariet. Jag vet, det är verkligen inte bra alltså. Men någon gång ibland tycker jag allt att man kan unna sig det. Så det så.

Fortsatt trevlig dag!
2010-02-22
 23:04:21

Bloggen goes modeblogg - saker jag vill ha i vår



2010-02-22
 17:29:28

H*lvetes j*vla f*an!

Besviken, arg, uppgiven. Det är vad jag är just nu. Tentan visade sig innehålla typ allt annat än jag pluggat på. Det är lika kul varje gång en lärare frågar om just de sakerna som snabbt drogs över på föreläsningarna som om det inte vore värt att veta. Verkligen kul. Hur som helst kom jag på direkt efter att jag troligtvis har gjort 2 jätte missar i de två frågor jag faktsikt kunde. Riktiga slarvfel. Om jag inte misstar mig så har jag skrivit 5000+1500 på ett ställe där jag mycket väl vet att det skulle vara 5000-1500. Hur kan man göra ett sådant jäkla nybörjarfel?! En 5-åring hade klarat av det. Hoppas jag kan få några poäng på frågan trots fel på själva svaret. Uppställningen på t-konton är troligtvis helt rätt. Hoppas, hoppas. Den andra missen var att jag tog med ett t-konto på en uppgift där det kontot inte alls skulle vara med. Därav blev svaret på frågan fel. Åh, jag blir bara ännu mer arg när jag skriver det för det är sådana sjuka fel. Det finns bara inte att man gör dem. Tror dock att jag kan ha rätt på frågan om koncernredovisning, och den var värd hela 12 poäng. Gränsen för godkänt är 19, så har jag tur så lyckades jag skrapa ihop 7 poäng till. Dock är jag skeptisk, ställer in mig redan nu på att det kan bli omtenta.

Nu beger jag mig iväg till träningen och släpper allt vad tenta heter.

2010-02-21
 22:49:13

Storstädning

Började veckans sista dag med en rejäl städning. Och då menar jag rejäl. Dammade, dammsög golvet + madrasserna i sängen + soffan + mattorna, torkade av alla lister och dörrkarmar, skurade toaletten, gjorde rent spisen och diskbänken med swinto samt svabbade av golvet. Hela kalaset tog typ 2 timmar men det kändes mycket kortare. Främst för att jag hade nya favvo-låten Fire bomb med Rihanna på repeat typ. Man kan inte annat än älska den låten.

Annars har dagen gått åt till att plugga det sista inför tentan. Det jag kan just nu, det kan jag riktigt jäkla bra. Tyvärr är jag ju körd om det kommer något annat eftersom jag har snöat in mig på vissa saker som jag hela tiden har utgått från ska komma på tentan. Smart. Men men, man kan som sagt bara göra sitt bästa. Det går som det går. Hade egentligen tänkt kolla antingen herrarnas match eller Tobias match idag, dock valde jag att stanna hemma och plugga. Måste vara första gången pluggandet är prio ett. Hur som helst vann båda sina matcher.

I morgon är det som sagt tenta, men efter den är jag helt (och då menar jag helt) ledig till nästa måndag. Herregud vad skönt. Den ledigheten kommer väldigt läglig eftersom resten av vårterminen kommer bli sjukt tuff. Först sista kursen i internredovisning och därefter c-uppsatsen. Jag längtar inte. Dock längtar jag tills jag är klar. Kan inte fatta att jag snart är klar med mina 3 högskoleår. Men, som det ser ut nu så blir det mer plugg. Får jag inget jobb jag verkligen vill ha så kommer jag först och främst läsa ett halvår till, men det kan lika gärna bli ett år. Till hösten blir det i så fall handelsrätt 2 och beskattningsrätt 2, då blir jag nämligen revisor. Vårterminen är oklar än men just nu lutar det åt praktisk lönehantering och inköp. Ett annat alternativ är att läsa D-kurserna i redovisning. Dock lockar det inte att skriva även en d-uppsats. Nåväl, det är ett bra tag kvar så jag får se vad som händer.

Under min ledighet ska jag verkligen försöka få målat våran hall i alla fall. Det är inte okej att ha spacklat för snart 2 år sedan men fortfarande inte målat. Troligtvis blir vi väl inte kvar i den här lägenheten jätte länge till så jag slänger upp en vanlig vit färg. Den funkar även om vi blir kvar och den funkar säkert även för nästa hyresgäst. Har även planer på att åka hem till Lidköping någon dag, kanske sova över en natt eller så. "Synd" att tjejerna har match på lördag (där jag måste göra statistikgrejen), annars hade jag kunnat åka hem typ onsdag till söndag. Hade varit hur gött som helst och umgås med familjen och träffa kompisar.

Nu blir det sängen och ljudbok. Har ställt klockan på 06.00 i morgon. Sverige möter Finland i gruppfinal i OS-hockeyn och jag tänker se det jag hinner innan det bär av till skolan för tenta 08.30. I och med den tidiga uppgången hinner jag ta mig en dusch och äta min havregrynsgröt.

Sayonara.
2010-02-20
 01:07:56

Natti Natti




2010-02-20
 01:02:13

Jaha ja.

Det där med att krossa i bowlingen gick inte hem. Alls. Jag var riktigt jäkla dålig idag. Vann ju för bövelen förra gången! Nåväl, jag tror fullt på att alla andra var bättre än senast. Ljusår bättre. Samtidigt som jag var ljusår från mitt vanliga bowling-jag. Jaja, nog ältat om det. Kul var det i alla fall! Har dock ingen koll på vilket lag som vann eller vem som var bäst av alla. Nypan är dock ingen högoddsare, hon såg riktigt vass ut. Mitt lag bestod i alla fall av Anna, Elin och Frida. Vi kom nog sist tror jag. Eller näst sist. Skit samma, vi var glada även om vi drog klotet rakt ner i rännan. Det är teamspirit på hög nivå.

Den här fredagen har annars varit vääääldigt lång. Den började nämligen redan 06.30 i morse då klockan ringde. Vi var nämligen hos veterinären och steriliserade Mimmi. På tiden kan man tycka. Nu hopaps jag i alla fall att vi slipper alla ylanden dygnet runt. Hon var bara för söt när vi kom hem. De första timmarna var hon hög som ett hus och detta visade sig bland annat då hon helt ovetandes satt med ena foten i matskålen och stirrade rakt ut i luften. Dessutom vinglade hon rejält och var tvungen att luta sig mot något för att inte ramla omkull. Dessutom åt hon helt maniskt, som om hon inte fått mat på flera veckor. Nu är hon dock fit for fight igen, även om hon är bra trött.

Annars har dagen bedrivits med plugg och en 2 timmar lång power nap (pga av den allt för tidiga uppstigningen). Tentan på måndag börjar sätta sina spår på mina nerver. Även om jag är avslappnad så brukar de två sista dagarna innan ändå vara lite pirriga. Känner mig helt okej förberedd, dock behöver mycket präntas in det sista.

Har förresten sett Snakes on a plane nu på kvällen. Inte så smart med tanke på att jag är själv hemma och hatar ormar nåt så pass in i helvete. Det är den värsta fobin jag har. Även den enda tror jag. Hur som helst tog jag mig igenom den och det äör jag stolt över. Hade ju sett den innan och visste på ett ungefär när jag skulle blunda.

I morgon väntar uppgång kl 07.00 (om 6 timmar, YES), ska nämligen tvätta. Ni kan ju slå er i backen på att jag går upp och lägger i första omgången för att sedan gå upp och lägga mig igen. Aldrig i livet att jag går upp så tidigt två dagar i rad. Någon måtta får det allt vara. Två timmar till ska jag nog kunna sova innan nästa laddning ska i.

På eftermiddagen är det återigen match, Skövde kommer på besök och det blir en tuff nöt att knäcka. Dock är inget omöjligt (vad annars?) och allt kan hända. Förhoppningsvis. På kvällen blir jag än en gång lämnad själv ensam. Tobias ska jobba kväll så jag ska laga gorgonzolapasta till mig själv och plugga. Ett nödvändigt ont en fredag- OCH lördagkväll.

Fick förövrigt hem min H&M-beställning idag. Allt passade perfekt (för en gångs skull) och jag kan glädjande konstatera att min ladugårdsvägg måste ha krympt. Tror nämligen att jag numera har en garageport. Kan det vara alla utfallssteg med mera som gett resultat? Äsch, jag inbillar mig säkert bara. Handbollsröven är i vilket fall kvar och den lär man väl aldrig bli av med. Bummer.

Nej, nu stänger jag verksamheten för idag. Har äntligen blivit klar med Aldrig fucka upp så nu är det Infiltratören som gäller i stället. Än så länge är den micket, micket brau.

Sleep tight.
2010-02-19
 18:47:50

Bowling

Nu beger jag mig iväg mot bowlinghallen med målet att krossa resten av tjejerna i laget. Återkommer med resultat under kvällen.

Adios.
2010-02-19
 09:36:17

Överjävligt bra

2010-02-17
 18:02:26

Tenta på ingående

De sista dagarna har jag spenderat i skolan med söta, lilla Johanna. I måndags hade vi föreläsning och igår träffades vi för att jobba på vårt PM som ska lämnas in snart samt för att börja plugga på tentan.

Hela den här dagen har jag fördrivit genom att skriva sammanfattningar om de olika avsnitten vi ska kunna. Är nästan klar, det sista tar jag i morgon. Orkar inte mer idag, ser snart metoder och siffror framför mig när jag blundar. Usch. Hur som helst känns det rätt okej med tanke på att jag har 4 dagar kvar på mig att försöka få in allt i skallen. Så tidig brukar jag ju inte direkt vara. Den vanliga proceduren är ju att plugga som en idiot dagen innan. Har dock kommit fram till att hur jag än gör, hur förberedd jag än är, så blir jag aldrig nervös inför en tenta. I början kunde jag bli det men det är numera som bortblåst. Filosofin "det går som det går" passar mig alldeles ypperligt.

Nu blir det ryggläge i soffan en stund tillsammans med ipoden. Ljudbokjäkeln Aldrig fucka upp tar ju för bövelen aldrig slut. Sen väntar träning och dagen till ära är det återigen Stefan Lövgren som håller i den. Hade bra gärna velat vara med, förra gången var sjukt skoj. Jag får helt enkelt nöja mig med att titta på samtidigt som jag står på min balansplatta och gör alla trettielvatusen tåhävningar.Det där kan lätt misstolkas. Jag gör alltså inte tåhävningarna PÅ balansplattan. Det känns lite överklass.

I morgon väntar återigen skola och efter det tentaplugg och träning. Just so you know.

Nåväl, so long.

2010-02-14
 18:04:23

Måndagsbloggen?

Tobias gjorde ett mycket riktigt uttalande härom dagen. Min blogg borde kanske döpas om till måndagsbloggen. Jag skriver ju i stort sett bara på måndagar, främst eftersom jag då är själv hemma och inte har något annat för mig. Nåväl, jag får väl försöka bättra mig så att jag inte behöver fundera på vilken veckadag min blogg ska döpas efter. Löser det hela med att sätta upp målet att försöka få in i alla fall ett litet inlägg varje dag.

Eftersom det nästan har gått en vecka sedan förra inlägget så förstår ni ju att det har hänt en del. dock inte nåt utöver det vanliga. Som vanligt har veckodagarna gått åt till handboll och skola. Helgen däremot har varit lite mer innehållsrik. I fredags hade jag och Tobias en riktig myskväll med god mat och film. Lördagen innehöll handboll och på kvällen blev det utgång. Riktigt kul var det.

Den här dagen har inte varit särskilt produktiv. Efter gårdagen är jag riktigt sliten och allt jag har fått gjort är att plocka undan lite här hemma och kolla på tv. Hade planerat att plugga en hel del idag, men så blev det alltså inte. Från och med i morgon blir det panikplugg eftersom det bara är en vecka kvar till tentan.

En extra hälsning går till min älskling Tobias eftersom det är Alla hjärtans dag idag. Älskar dig! Dessutom skickar jag en hälsning till mamma, pappa och Marcus. Ni betyder allt.

Eftersom det är lite segt idag så har jag unnat mig hemkörning av bakismat. Pizza givetvis. Det är livsfarligt när man inte ens behöver ha kontanter hemma, för numera går det nämligen att beställa via nätet och betala med kort. Sjukt. Har givetiv köpt till älsklingen min också så att han har något att äta när han kommer hem från dagens match i Falköping.

Så, nu blir det pizza, cola och Greek på tv:n. Love it.

Sayonara.
2010-02-08
 22:10:24

2010.02.08

Avslutade söndagskvällen igår med att kolla en av filmerna jag lade ut i förra inlägget, Daybreaker. En vampyrfilm med lite annorlunda story som jag trodde skulle vara värd att se. Tyvärr var jag helt ute och cyklade. Den var kass. Det hände ingenting förutom att en massa blod strålade åt höger och vänster. Ni som gillar sådant kan ju se den, ni andra kan låta bli.

Den här dagen har till största del tillbringats i Trollhättan. Dagen började med att jag och Johanna pluggade lite, dock mycket mindre än det var tänkt. Hur som helst hade vi en utomordentlig anledning till detta, Johanna fyller nämligen 22 år idag. Så i stället för att fortsätta plugga mötte vi upp hennes kille Martin för en lunch på Stålverket. Dagen till ära blev det fläsknoisette med ungsstekt potatis och pepparsås. Riktigt gott. Därefter begav vi oss hem till Johanna där hon bland annat satt mig på damsugning av lägenheten samtidigt som hon slängde ihop en kladdkaka. Helt okej för mig. Därefter blev det lite tv-tittande och till slut lite kalas med hennes vänner. Tog bussen hem vid 5.

Hoppade över träningen idag eftersom jag vaknade med ett jäkla halsont. Det kan nog vara bland det mest irriterande som finns. Speciellt när man är så där tjock i halsen samtidigt som man har en massa slem och när det dessutom svider så fort man sväljer. Nej usch! Så i stället för att träna intog jag och min kära externredovisningsbok  ryggläge i soffan. Inte kul, men jag muntrade upp det hela med att slänga på en Spotify lista samtidigt som jag läste. Har den del låtar som går på repeat just nu när jag är själv hemma. Brukar inte kunna lyssna på musik samtidigt som jag läser annar, men den här gången funkade det bra eftersom det jag läser är svintråkigt och försvinner ur hjärnan lika fort som det kommit in. Här är låtarna för den som är intresserad:

Donkeyboy - Ambitions
Jason Walker - Down
Imogen Heap - Wait it out
Foo Fighters - Wheels
Adam Lambert - Whataya want from me
Lazee feat. Apollo Drive - Calling out
Alice - I wanna live
Howie Day - Be there
Imogen Heap - Hide and seek
3OH!3 - Starstrukk
Petter - Min kärleksaffär
Boys like girls - Real thing
The red jumpsuit apparatus - Represent
Angels & Airwaves - The Adventure
Cute is what we aim for - Practice makes perfect


När jag ansåg mig vara färdigpluggad för idag så satte jag på en ny film. Är inte riktigt klar med den än eftersom den bara vill buffra hela tiden. Dock är den än så länge väldigt bra och givetvis sorglig. Hachiko: A dog's story heter den. Så fort den är klar beger jag mig mot sängen. I morgon väntar skola mellan 13 och 16 och därefter hoppas jag att halsen är bättre så att jag kan få till ett träningspass.

För er som undrar förresten så har jag fått svar på magnetröntgen av foten. Läkaren sa att jag har haft tur i oturen. Foten är så stukad att den lika gärna kunde ha brutits, och det gillar jag verkligen att den inte gjorde. Däremot är ledbanden så uttänjda de kan bli och dessutom är det fortfarande svullnad och inflammation i den. Troligtvis tar det ytterligare 6 veckor innan den är bra. Sammanlagt drygt 3 månaders frånvaro på grund av en stukad fot. Har aldrig hört något liknande innan. Ni som kan er handboll räknar ju ut att om 6 veckor är säsongen över. Så det blir alltså ingen mer handboll i år. Som det känns just nu kanske det inte blir någon mer handboll alls. Jag måste inse att min kropp inte klarar av en fortsatt satsning på den här nivån, knäna värker allt oftare. Troligtvis eftersom jag alltid är skadad på ett eller annat sätt och därför inte lyckas träna mig till den fysik jag behöver för att hålla. Jag må vara klen, men jag ska ju liksom kunna gå och leka med mina barn när jag blir äldre utan att behöva byta ut diverse kroppsdelar. Sad but true. Vi får se hur det blir, kan mycket väl bli så att jag fortsätter på en lägre nivå.

En mer (o)intressant sak är den att jag idag har beställt ett till VISA-kort, nämligen ett sådant man inte tar ut pengar på utan bara använder att betala med.. Detta ska jag och Tobias sätta in pengar på varje månad och sedan ska vi ha det och betala med varje gång vi handlar mat. Alltså ett gemensamt-mat-handlar-kort. Johanna gav mig idén och det låter himla smidigt tycker jag. Således behöver man inte hålla koll på vem som betalade sist och vems tur det är den här gången. Jag är mycket nöjd.

Nej, nu ska jag kolla klart filmen och därefter blir det sängen och Aldrig fucka upp.

Natti natti.
2010-02-07
 17:48:11

2010.02.07

Här är några filmer jag ser fram emot att se under våren.







2010-02-02
 22:14:20

Adoreable

Har ni sett något sötare?

2010-02-02
 21:50:07

OMFG!

The Vampire Diaries. It's freaking fantastic! Helt ärligt så är jag totalt såld. Kollade första avsnittet igår kl 23. Sedan dess har jag sett 6 avsnitt. På ett dygn alltså. Ni fattar besattheten. Om man älskar Twilight, som jag gör, så är den här serien ett måste. Man blir lite kär i varenda manlig karaktär (ögongodis big time) och tjejen är så förbannat vacker så det finns inte. Normalt sett så sitter jag framför datorn på tisdagar och väntar på att ett nytt avsnitt av One Tree Hill ska läggas ut. Så var inte fallet idag. Jag skiter helt i OTH, jag vill ha mer TVD och kommer inte bry mig om något annat tills jag plöjt igenom de 12 avsnitt som finns än så länge av första säsongen. Därefter förtsätter det med ett avsnitt per vecka. Dessutom börjar ju serien sändas i Sverige (TV6) den 11 februari och jag kommer säkerligen se den en gång till då. Jaja, nog av min besatthet. Eller förresten. Serien har helt sjukt grym musik också. Här är en låt jag fastade för och som nu är en riktig favorit. Otroligt vacker.



Annars har dagen gått åt till att handla, laga mat och baka ananaspaj som jag bjöd mina lagkamrater på hos Jenny nu ikväll.

I morgon väntar skola på eftermiddagen och på kvällen ska jag förhoppningsvis kolla tjejernas match i Göteborg mot Heid. En vinst där vore riktigt gött.

Nu börjar snart finalen av Paradise Hotel. Heja Jackie!

XoXo
2010-02-01
 22:45:27

Paradiset

Näst sista dagen av P.H nu och, sanna mina ord, det börjar hetta till. Rävspelet kommer fram och alla ljuger för alla. I like it. Att vara säker (som Andreas precis sa att han är) är ju helt idiotiskt i det sällskapet och i den situationen. I morgon får vi se vem som spelar bäst, då avgörs alltihop. Jag tror inte att Jackie är någon högoddsare och sätter en peng på henne.

Skolan idag var lugn och föreläsaren seg som vanligt. Träningen efter var också lugn. Var med på uppvärmningen och sen körde jag som vanligt vid sidan av. Fotarbete samt lite situps, utfallssteg och fotrehab hann jag med. Är så trött på att inte kunna träna handboll fullt ut. Förhoppningsvis får jag ett positivt samtal från läkaren på torsdag som säger att jag kan börja träna på måndag. Det vore ju toppen!

I morgon väntar städning, lite plugg, ungdomsmottagningen (ska förnya p-piller receptet så ni inte tror något annat), bakning (ska bjuda tjejerna i laget) samt en liten lagträff på kvällen hos Jenny. Matlagning blir det givetvis också och i morgon känner jag för egengjorda pannbiffar och egengjorda potatisklyftor. Lägg märke till att jag poängterar egengjorda. Mycket viktigt.

Nu blir det till att kolla klart P.H och sen ska jag börja kolla serien The Vampire Diaries (yes, ännu en serie att följa). Enligt Elin är den grymt bra och dessutom ryktas det om ögongodis. Till det gör jag mig en kopp te och fruktsallad. Gotteligott.

Sayonara dudes.